• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum. Depresyon mu?

blackgray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.181
Puanlar
63
Merhaba. Çok mutsuzum. Önceden de bu hâl gelirdi bana ama kısa sürer, geçerdi. Şimdi ortada bir sorun olmasa da mutsuzum,eskiden yapmaktan keyif aldığım şeyler artık keyif vermez oldu. Arkadaşlarımla birlikte olmak iyi gelirdi, şimdi birlikte olduğumuzda onların da modunu düşürdüğümü fark ediyorum. Tahammül seviyem çok düştü. (Belki de zamanında her şeye gerektiğinden fazla tahammül etmemden ve buna kendimi zorlamamdan böyle oldu, bilemiyorum.) Ağlamak istiyorum ama böyle içimi döke döke ağlayamıyorum. Ağlıyorum evet ama deşarj olmama yetecek kadar değil. Gerisi gelmiyor maalesef. O da araba kullanırken, yani yalnızken… Evde, işyerinde, birileri varken ağlamıyorum. Aslında beni mutsuz eden şeyi biliyorum. Ait olmadığım bir coğrafyanın 17 yıllık gelini ve aşk evliliği yaptığımı sandığım bir adamın karısıyım. Hayata ve hâlâ bu iğrenç dünyaya tutunmama sebep olan 2 dalım var, evlatlarım. Neden çekiyorsun derseniz anlatamam. Ona da tâkâtim yok,inanın. Psikolog desteği alsam da düzelemem gibi geliyor. Çünkü psikologa da susacağım. E biz napalım sana diyeceksiniz? Haklısınız. Bi yere,bi kişiye anlatmak, iç dökmek diyelim. Dua edin bana olur mu? Çok teşekkür ederim.

Ait olamadığın yerde olmak bi yabancıyla ayni evi paylaşmak berbat bir his, anlıyorum. Ama her zaman bi çıkış yolu vardır bu kadar umutsuz olmayın

Öncelikle çocuklarınızın depresyondaki bir anne ile büyümesi çok sağlıksız
O nedenle terapi almalısınız

İçinizden gelmemesi de normal, çünkü bu bir depresyon bulgusu zaten

Boşanmak yasak mı o bahsettiğin coğrafyada

Hem kötü bir evlilik içindesin hem psikolojin iyi değil, boşanmıyorsan bari korun. Neden korunmuyorsun

Boşanmak yasak mı o bahsettiğin coğrafyada

Hem kötü bir evlilik içindesin hem psikolojin iyi değil, boşanmıyorsan bari korun. Neden korunmuyorsun
Korunmak derken neden bahsediyorsunuz?

Elbette yasak değil. Burada son derece ayıp karşılanan bir durum ama ben öyle görmüyorum tabii ki. Çocukken eleştiriyle,kıyasla ve özgüvensiz büyütüldüm. Cesaretsizim. Şimdi boşanmak için imkanım olsa da, boşanma sonrasındaki düzeni tesis etme konusunda endişelerim var. Ya çocuklarıma yetemezsem, ya daha mutsuz olmalarına sebep olursam, eşim bensiz yapamazsınız diyor ( burada etkin ve çevresi olan birisi) ya haklı çıkarsa vs vs. Çook uzun ve derin bir konu bu içimde.

Son düzenleme:
Ya o zaman bu deveyi güdeceksin ya da fırsatını bulduğun sn bu diyardan gideceksin.
Orta yaşlı bir insan olarak şunu söyleyebilirim; hiçbir şey bekleyerek düzelmiyor. Tecrübe ettim hepsini. Yani bir taş kendi kendine nasıl hareket edemiyorsa hayatta öyle. Eylemler istiyor.
Ha ben uğraşamam kollarımı kavuşturup bekleyeceğim dersen üzgünüm ama öyleeeee bekliyorsun. Sonra degersizlik hissiyle başa çıkman gerekecek. İşte o katlanması en zor olanı.

Merhaba. Çok mutsuzum. Önceden de bu hâl gelirdi bana ama kısa sürer, geçerdi. Şimdi ortada bir sorun olmasa da mutsuzum,eskiden yapmaktan keyif aldığım şeyler artık keyif vermez oldu. Arkadaşlarımla birlikte olmak iyi gelirdi, şimdi birlikte olduğumuzda onların da modunu düşürdüğümü fark ediyorum. Tahammül seviyem çok düştü. (Belki de zamanında her şeye gerektiğinden fazla tahammül etmemden ve buna kendimi zorlamamdan böyle oldu, bilemiyorum.) Ağlamak istiyorum ama böyle içimi döke döke ağlayamıyorum. Ağlıyorum evet ama deşarj olmama yetecek kadar değil. Gerisi gelmiyor maalesef. O da araba kullanırken, yani yalnızken… Evde, işyerinde, birileri varken ağlamıyorum. Aslında beni mutsuz eden şeyi biliyorum. Ait olmadığım bir coğrafyanın 17 yıllık gelini ve aşk evliliği yaptığımı sandığım bir adamın karısıyım. Hayata ve hâlâ bu iğrenç dünyaya tutunmama sebep olan 2 dalım var, evlatlarım. Neden çekiyorsun derseniz anlatamam. Ona da tâkâtim yok,inanın. Psikolog desteği alsam da düzelemem gibi geliyor. Çünkü psikologa da susacağım. E biz napalım sana diyeceksiniz? Haklısınız. Bi yere,bi kişiye anlatmak, iç dökmek diyelim. Dua edin bana olur mu? Çok teşekkür ederim.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı şeyleri hissediyorum. İçinde bulunduğum bu evlilik beni her geçen gün berbat bir hale sokuyor. Eski zamanlarım aklıma geliyor daha çok ağlıyorum ve dediğin gibi ben de tahammülsüz biri oldum ve sürekli ona patlıyorum. Hayatımdan çıkıp gitse çok daha mutlu olurdum ve eski ben olurdum biliyorum. Kimseye de anlatamıyorum.

Back
X