• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum dertlerin en büyüğü bende

Dünyanın en büyük derdi mi?
Eşiniz atanmış, ülkede pek çok kişinin aksine ailesini gevindirecek düzenli geliri var. Siz ve aileniz sağlıklısiniz, her gün korona bulaşan binlerce insan arasında değilsiniz. Çocuğunuz var, kısırlık-vajinismus gibi büyük probleminiz yok. Çocuğunuzu sağ salim doğurmuşsunuz. Kocanız sizi dovmemis, aldatmamiş, çocukla anne baba evine gitmemissiniz, evinize icra gelmemiş...
Bunların ve daha fazlalarinin her gün paylaşıldığı bir forumda bu başlığı açmaya cekinmemeniz bir tuhaf.
Hiç sevmem hayatı dram gibi yaşayan insanlari. Eminim eşinizin tayini Paris'e çıksa, siz yine dünyanın en buyuk derdi gibi sayardiniz.
Konuya gelince
Daha virüsten hemen önce Diyarbakır'daydim. Göç başka turizm başka tabii ama Diyarbakır bence harika bir yer.
Hiç öyle zannedildiği gibi köşe başında kötü adamların yol kestiği, kadınsın diye yalnız sokağa çıkamadığin saçma bir yer değil.
İnsanların fantezi dünyasındaki Diyarbakır ile gerçek Diyarbakır'in çok farkli olduğuna yemin edebilirim.
Mesela çok guzel taş hanları var. Ve çoğunu kafeye, müzeye,sanat evine dönüştürmüşler. Her an,dar bir ara sokakta eski bir hana çıkabilir yolunuz.
Hatta bu hanlarda çok güzel Diyarbakır şarabı satılır, kenarda erbane çalarlar... Kızlı erkekli bir sürü insan bu handa şarabını icer,müziğini dinler, içi huzur dolar...
Mesela şu fotoğraflar böyle harika bir yerlerden. Masa olanlar kafe, fıskiyeli olan müzeEki Görüntüle 2635742 Eki Görüntüle 2635743 Eki Görüntüle 2635744
Canın güzel bir şey görmek istediği her an şehir merkezinde güzel bir kafeye gidebilirsin.
Ayrıca Diyarbakır kalesi var. Çin seddiden bile uzun diye duymustum , koskocamaaaaann bir yeşil alan. Koşturan çocuklar, patlamış mısır ve balon satan dedeler ..
Nehiri var-10 gözlü köprüsü var (bu foto internetten)
Eki Görüntüle 2635748
Burada mesela semaverle çay,nargile falan içeceğin çok güzel kafeler var (miş. Diyarbakır o kadar büyük ve güzel ki on Gözlü köprüye gitmeye vaktim kalmamıştı)
Ayrıca insanları da çok güzel ve yardımsever. Ben kadın başıma gittiğim halde yolda bir sürü insanla tanıştım, bir kız kardeş grubu bana zorla ciğer ikram etti, bir tatlı kadın bana çay ısmarladı ve otobüste tanıştığım bir adamla taksiye koştuk-benim hesabımı da ödedi.
Yani hiç de tehlikeli - korkutucu bir yer değil . Hatta Faslı bir kız arkadaşım tüm doğuyu bir gram Türkçe bilmeden otostopla gezmisti. Bana da otostop konusunda çok ısrar etti ama azıcık önyargim olduğu için kacinmistim. Gidince anladım ki elimi kaldirsam bütün arabalar duracakmis. Bir dahakine kısmetse...
Diyarbakır'a devam edelim. Şehir zaten güzel, çoğu iç Anadolu şehrinden daha güzel.
Ve dahasi Mardin'e çok yakın.
Her yirmi dakikada bir geçen minibüse biniyorsun,bir saate mardindesin.
Mardin...
Aahhh Mardin ah:)
Gidenin aşık olduğu bir şehir. Gercerkten masalsı... 45 şehir gezdim Türkiye'de , kesinlikle ilk 5te Mardin var .
Her bunaldiginda Mardin'e gidebilirsin. Civardaki tarihi şehirleri , içinde hala dini eğitim verilen Süryani manastırlarini, görünüş ve çevre düzenlemesi olarak Antalya dim çayından hic farkı olmayan (çoğu insanın korktuğu) Nusaybin beyazsu'da alabalık yiyebilirsin.
Bak bu resmi de ben çekmiştim
Eki Görüntüle 2635758
Ah Mardin... Sokaklarda çöp arabasi yerine çöp eşeği geçen güzel Mardin...
Eski konakları, tüm dinlerin kucaklanişi, içinde soba olan, kitaplık olan , gürültüsüz canlı muzik dinlerken yudumlanan Süryani şarabı...sırf saat geç oldu diye cirağini durağa kadar eşlik etmesi için gönderen düşünceli kafesi💕💕💕💕Lanet koronavirus bitse de tekrar gitsem...
Eki Görüntüle 2635765 Eki Görüntüle 2635766 Eki Görüntüle 2635767
Yani diyeceğim o ki Diyarbakır oldukça güzel bir şehir. Özellikle de merkezdeyseniz.
Değiştirme imkanınız varsa değiştirin,ne ala.
yoksa da orayi sevmeye çalışın. İnanın ki sevilmeyecek şehir değil.
Çok teşekkür ederim acikliyaci icerikleriniz için şuan biraz daha iyiyim
Istanbulda yasiyorum ama zaten cok fazla dişari cikip gezen biri değilim ama burdan ayrilmadigim icin zor geldi bana
Inşallah biran önce alışırım gittigim yere

Direkt anlatmak istiyorum
27 aşimdayım .
8yillik evliyim 1 yasinda oglum var

doğma buyüme istanbulluyum istanbulda kurulu düzenim vardı taki bugun aldigimiz haberle dünyam basima yikıldi adete duyduğumdan beri agliyorum kendime gelemedim
Eşimin tahini diyarbakıra çikti en geç temmuz, ağustos gibi gitmek zorundayız ama ben oraları sadce tvden gördüğümüz kadarıyla biliyorum
Diyabakirda yaşıyan var mı aradnızda yada benimle aynı kaderi paylaşan hepinizden destek bekliyorum bizi neler bekliyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Ya şaka gibisiniz gerçekten Diyarbakır koskoca bir şehir oraya insanlar tatil amaçlı bile gidiyor bende şarka hakkariye geldim o zaman benim derdim daha daha büyük yani buralar r terör yuvası değil aksine burda arkadaşlık komşuluk dostluk batıdan daha kuvvetli bence üzülmeye gerek yok derdiniz de büyük değil

27 aşimdayım .

doğma buyüme istanbulluyum istanbulda kurulu düzenim vardı taki bugun aldigimiz haberle dünyam basima yikıldi adete duyduğumdan beri agliyorum kendime gelemedim
Eşimin tahini diyarbakıra çikti en geç temmuz, ağustos gibi gitmek zorundayız ama ben oraları sadce tvden gördüğümüz kadarıyla biliyorum
Diyabakirda yaşıyan var mı aradnızda yada benimle aynı kaderi paylaşan hepinizden destek bekliyorum bizi neler bekliyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Diyarbakır güzel bir memleket İstanbul’dan farksız havaalanı mecvut istediğiniz zaman İstanbul’a gitmek için engel yok. Güzel bir şehir bence yeni yerler tanıyacağınız için şanslı hissetmelisiniz .

Tahininiz uzaya çıkmamış sakin olunuz :KK17:
Yani eşinizin çalıştığı kurum nedir yorumları çok okumadım tayin durumu yeni mi geldi çalıştığı kuruma önceden ona asla bi yere tayininiz çıkmayacak hep Istanbul da kalacaksınız diye garanti mı verilmişti de siz bu kadar yıkıldınız?
Ben Urfa da görev yapıyorum Diyarbakır a gezmeye gideriz arada gayet güzel yer yani her standarda uygun yaşam alanı var ona göre seçim yaparsınız evin muhiti olsun gezip göreceğiniz yerler olsun.

Istanbulda kalmak senin icin cok onemli ise esin gitsin sen kal o zaman, aklima baska bir care gelmiyor. Diyarbakir aklinizda haberlerden dolayi teror yuvasi olarak yer etmis sanirim. Ancak baska bir sehirdeki kisiler de haberleri izleyince Istanbul icin hirsizlik, cinayet, gasp, tecavuz yuvasi olarak dusunebilir. Bakış açınızı degistirin bence.

Göreceli olan sadece zaman değimiş, dert de göreceliymiş onu da öğrendik bugün.
Korkmayın konu sahibi .
Önce alışırsınız, sonra seversiniz.
Tebdili mekanda ferahlık vardır.
Hatta sonra başka yere tayin olunca üzülür bile ayrılacağı için bu işler böyledir 😊

Çok teşekkür ederim acikliyaci icerikleriniz için şuan biraz daha iyiyim
Istanbulda yasiyorum ama zaten cok fazla dişari cikip gezen biri değilim ama burdan ayrilmadigim icin zor geldi bana
Inşallah biran önce alışırım gittigim yere
İstanbul'da da çıkıp gezmiyormussunuz. Neden bu kadar büyük bir tepki verdiniz ki?
Ben de bazı insanları anlayamıyorum. İstanbul'da yaşar ama Beykoz'a gitmemistir, kanlicada yoğurt, Çengelköy Çınaraltında börek yememiştir, kız kulesinde güneşi batırıp dilek feneri ucurmamistir, müzeleri gezmez , sahilde bisiklet sürmez,bogazda koşuya cikmaz , korularda çay içmez, havalar ısınınca sandalyesini birasini alıp (ya da hamagini) en yakın parka gitmez, Rumeli Hisarından Anadolu Hisarina, Kadıköy'de besiktasa ,eminonunden eyupe vapura binmez. Pierre loti tepesine teleferikle çıkmaz , tepede nargile içmez, balatta mezattan saçma sapan şeyler almaz , istikal caddesine gitmez, nevizade barlarinda dagitmaz, tarihi camilere girmez, ormanlara gidip piknik yapmaz, sergilere, açılışlara, kurslara,eğitimlere katılmaz...
Ama sorsan 'istanbul'dan başka yerde yasayamam'
İyi de sorarlar insana, senin yaşadığını zannettiğin yer gerçekten İstanbul mu???
Bunu size sormuyorum, yanlış anlamayın. Etrafımda AVM ve trafik dışında İstanbul'a özel hiçbir aktiviteye girmeyen onlarca insan başka şehirde yasayamayacagini iddia ediyorlar. İstanbul'da bile yaşamadığını kimse farkında değil...
Sizin için de , zaten dışarıya çok cikmiyormussunuz. Eşiniz çocuğunuz neredeyse eviniz de oradadır . Yakında arkadaşınız, komşunuz da olacak...yani hal böyleyken ha diyarbakir ,ha İstanbul ha kreuzberg.
Ne önemi var ki??

27 aşimdayım .

Çok sevdiğim bir şehirdir açıkçası , sevgilim oralı. Çok Diyarbakırlı tanıdım , siz medyanın yanaittiklarina bakmayın hepsi çok iyi insanlardı. Hayırlı olsun "tayin" işiniz . Ve en büyük derdiniz bu olsun diyelim

Ben varım. İstanbuldan gelin geldim üstelik Diyarbakıra. Çok sevdim. Alışmakta hiç zorlukta çekmedim. Hiç öyle sandığınız gibi bir yer değil, avm ler var kocaman... istanbulu aratmıyor gezilecek çok güzel yerler var. Aradığın her şeyi bulabilirsin. Şöyle düşünün daha sakin, huzurlu ve trafik sıkıntısı olmayan istanbul gibi. Tv de sadece olayları gösteriyorlar ki şuan olay falan da yok. Eşim bazen istanbula gitsek mi diyor ben istemiyorum. Öncelikle olumsuz düşünceleri kafanızdan atın, nötr gidin. Pişman olmayacaksınız istanbula dönene kadar gezin tozun bol bol keyfini çıkarın derim. Amma velakin gelin gidecek olan varsa pek tavsiye etmem zira çok güzel, yaşanılacak yer orası ayrı ama gelenekleri ağır. Gelinden çok hizmet bekliyorlar. Saçma sapan adetleri malesef devam ediyor. Allahtan eşim bu konuda beni zorlamaz, bende en baştan beri tavrımı koyduğum için rahatım çok şükür.

Keşke öyle bi başlık atmasaydın. Ben de bursada yaşıyorum ama Diyarbakırda da kaldım eşim mühendis o yüzden 4 sene geçirdim orada ve ben çok beğendim . Lütfen artık şu önyargilarinizdan kurtulun . Gayet gelişmiş bi şehir . Evet olaylar oluyordu ama her yerinde de olmuyordu . Sanki istanbul harikalar diyariymis gibi..... İstanbulun, adı bilinen semptlerinde neler döndüğünü siz de gayet iyi biliyorsunuzdur eminim. Diyarbakır da oradan hiç bi farkı yok . Gidince anlayacaksınız. Kafanızda büyütmeyin istanbuldakinden daha lüks bi hayat yaşayabilirsiniz belki de. Tabi İstanbulda yalıda oturmuyursaniz.
Dip not. Allah iyilerle karşılaştırsın . Ben hala ordaki arkadaşlarımla görüşüyorum ve hep arıyorum onları . Bursaya geldiğime pişman bile oldum .

Abartmada nirvana yapmışsınız. Ne yani orda yaşayanlar insan değil mi? Şartlar batıya göre biraz zor olabilir ama dertlerin en büyüdü bende falan demek de ne demek ya . Tahin çıkmaz yapılır bu arada 😋

Dünyanın en büyük derdi mi?
Eşiniz atanmış, ülkede pek çok kişinin aksine ailesini gevindirecek düzenli geliri var. Siz ve aileniz sağlıklısiniz, her gün korona bulaşan binlerce insan arasında değilsiniz. Çocuğunuz var, kısırlık-vajinismus gibi büyük probleminiz yok. Çocuğunuzu sağ salim doğurmuşsunuz. Kocanız sizi dovmemis, aldatmamiş, çocukla anne baba evine gitmemissiniz, evinize icra gelmemiş...
Bunların ve daha fazlalarinin her gün paylaşıldığı bir forumda bu başlığı açmaya cekinmemeniz bir tuhaf.
Hiç sevmem hayatı dram gibi yaşayan insanlari. Eminim eşinizin tayini Paris'e çıksa, siz yine dünyanın en buyuk derdi gibi sayardiniz.
Konuya gelince
Daha virüsten hemen önce Diyarbakır'daydim. Göç başka turizm başka tabii ama Diyarbakır bence harika bir yer.
Hiç öyle zannedildiği gibi köşe başında kötü adamların yol kestiği, kadınsın diye yalnız sokağa çıkamadığin saçma bir yer değil.
İnsanların fantezi dünyasındaki Diyarbakır ile gerçek Diyarbakır'in çok farkli olduğuna yemin edebilirim.
Mesela çok guzel taş hanları var. Ve çoğunu kafeye, müzeye,sanat evine dönüştürmüşler. Her an,dar bir ara sokakta eski bir hana çıkabilir yolunuz.
Hatta bu hanlarda çok güzel Diyarbakır şarabı satılır, kenarda erbane çalarlar... Kızlı erkekli bir sürü insan bu handa şarabını icer,müziğini dinler, içi huzur dolar...
Mesela şu fotoğraflar böyle harika bir yerlerden. Masa olanlar kafe, fıskiyeli olan müzeEki Görüntüle 2635742 Eki Görüntüle 2635743 Eki Görüntüle 2635744
Canın güzel bir şey görmek istediği her an şehir merkezinde güzel bir kafeye gidebilirsin.
Ayrıca Diyarbakır kalesi var. Koşturan çocuklar, patlamış mısır ve balon satan dedeler ..Suları var ( Çin seddiden sonraki en uzun sur diye duymustum) , koskocamaaaaann bir yeşil alan.
Nehiri var-10 gözlü köprüsü var (bu foto internetten)
Eki Görüntüle 2635748
Burada mesela semaverle çay,nargile falan içeceğin çok güzel kafeler var (miş. Diyarbakır o kadar büyük ve güzel ki on Gözlü köprüye gitmeye vaktim kalmamıştı)
Ayrıca insanları da çok güzel ve yardımsever. Ben kadın başıma gittiğim halde yolda bir sürü insanla tanıştım, bir kız kardeş grubu bana zorla ciğer ikram etti, bir tatlı kadın bana çay ısmarladı ve otobüste tanıştığım bir adamla taksiye koştuk-benim hesabımı da ödedi.
Yani hiç de tehlikeli - korkutucu bir yer değil . Hatta Faslı bir kız arkadaşım tüm doğuyu bir gram Türkçe bilmeden otostopla gezmisti. Bana da otostop konusunda çok ısrar etti ama azıcık önyargim olduğu için kacinmistim. Gidince anladım ki elimi kaldirsam bütün arabalar duracakmis. Bir dahakine kısmetse...
Diyarbakır'a devam edelim. Şehir zaten güzel, çoğu iç Anadolu şehrinden daha güzel.
Ve dahasi Mardin'e çok yakın.
Her yirmi dakikada bir geçen minibüse biniyorsun,bir saate mardindesin.
Mardin...
Aahhh Mardin ah:)
Gidenin aşık olduğu bir şehir. Gercerkten masalsı... 45 şehir gezdim Türkiye'de , kesinlikle ilk 5te Mardin var .
Her bunaldiginda Mardin'e gidebilirsin. Civardaki tarihi şehirleri , içinde hala dini eğitim verilen Süryani manastırlarini, görünüş ve çevre düzenlemesi olarak Antalya dim çayından hic farkı olmayan (çoğu insanın korktuğu) Nusaybin beyazsu'da alabalık yiyebilirsin.
Bak bu resmi de ben çekmiştim
Eki Görüntüle 2635758
Ah Mardin... Sokaklarda çöp arabasi yerine çöp eşeği geçen güzel Mardin...
Eski konakları, tüm dinlerin kucaklanişi, içinde soba olan, kitaplık olan , gürültüsüz canlı muzik dinlerken yudumlanan Süryani şarabı...sırf saat geç oldu diye cirağini durağa kadar eşlik etmesi için gönderen düşünceli kafesi💕💕💕💕Lanet koronavirus bitse de tekrar gitsem...
Eki Görüntüle 2635765 Eki Görüntüle 2635766 Eki Görüntüle 2635767
Yani diyeceğim o ki Diyarbakır oldukça güzel bir şehir. Özellikle de merkezdeyseniz.
Değiştirme imkanınız varsa değiştirin,ne ala.
yoksa da orayi sevmeye çalışın. İnanın ki sevilmeyecek şehir değil.

Kiz sen ne yaptin turist rehberi olman lazim yemin ederim bayildim bu mesaj da fotograflara da!!!!! mardin veya diyarbakir il turizm mudurlugu filan olsam bu mesajdan sonra direkt seni kultur elcimiz yaparim :D atlas dergisi olsam gezi yazari olarak kose veririm. Super bi gezi yazisi kk'da harcanmis resmen :P

Dertlerin en büyüğü bu mu gerçekten? 8 senedir evli artık kendi ailesi olan bir insanın ailemin olmadığı şehirde nasıl yaşarım tepkisini gerçekten anlayamıyorum. Tamam üzülürsünüz endişelenirsiniz neticede düzeniniz bozulacak ama dertlerin en büyüğü görmek, ağlamak çok abartı tepkiler. İnsan ailesine bağımlı olmamalı. Hayatım boyunca İstanbul’da yaşadım, ailemden uzakta hiç kalmamışken 19 yaşında başka şehire üniversite okumaya gittim. Kaldığım yurttaki hemen hemen herkes benim gibiydi. 4 senenin sonunda İstanbul’da yaşamak enayilikmiş, o kalabalıkta nasıl yaşamışım dedim, dönmek bile istemedim. Kaldı ki siz ailenizle birlikte gidiyorsunuz, hayatı kendiniz için zorlaştırmayın bu kadar

Abartmayın bu kadar herkes zaman zaman ailesinden uzakta kalıyor. Hatta çoğu zaman aileden ayrı kalıyorsunuz. Yalnız gitmeyeceksiniz eşiniz olacak yanınızda , alışırsınız merak etmeyin. Orası da büyükşehir. Kaldı ki artık kayyum var, devletin varlığı daha bir ön planda, güvenlik sıkıntısı eskisi kadar yok. Eğer eşiniz asker, polis değilse geçinir gidersiniz korkmayın bu kadar

Back
X