• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum dertlerin en büyüğü bende

Direkt anlatmak istiyorum
27 aşimdayım .
8yillik evliyim 1 yasinda oglum var

doğma buyüme istanbulluyum istanbulda kurulu düzenim vardı taki bugun aldigimiz haberle dünyam basima yikıldi adete duyduğumdan beri agliyorum kendime gelemedim
Eşimin tahini diyarbakıra çikti en geç temmuz, ağustos gibi gitmek zorundayız ama ben oraları sadce tvden gördüğümüz kadarıyla biliyorum
Diyabakirda yaşıyan var mı aradnızda yada benimle aynı kaderi paylaşan hepinizden destek bekliyorum bizi neler bekliyor bilgilendirirseniz sevinirim.
cok buyuk bir dert heralde dedim girdim konuya.bastaki kotu bir haber aldim dunya basima yikildi dediginiz yerde birini kaybettiniz öldü sandım.dahads bise demiyorum

İşte böyle sırf maaşı iyi , nasılsa uzun süre İstanbul’dayız diye ileriyi düşünmeden anlık karar verip polisle askerle veya benzeri bir meslekten kişiyle evlenirseniz böyle olur. Herkes bu meslekteki kişilerle yapamaz.

Eşinize üzüldüm, yanında destek olacak bir karısı yok. O sizi teselli edecek gibi gözüküyor. Ayrıca Diyarbakır çoğu kişinin gitmek için can attığı bir yer. Ailenizden ayrılacak olmanıza üzülmenizi anlarım, gidince nasıl alışacağım diye dert yanmanızı anlarım. Ancak bu şekilde bir başlık atıp elinizi kolunuzu kesmişler gibi yazarsanız konu sahibinde prenses sendromu var diye düşünülür.

27 aşimdayım .

doğma buyüme istanbulluyum istanbulda kurulu düzenim vardı taki bugun aldigimiz haberle dünyam basima yikıldi adete duyduğumdan beri agliyorum kendime gelemedim
Eşimin tahini diyarbakıra çikti en geç temmuz, ağustos gibi gitmek zorundayız ama ben oraları sadce tvden gördüğümüz kadarıyla biliyorum
Diyabakirda yaşıyan var mı aradnızda yada benimle aynı kaderi paylaşan hepinizden destek bekliyorum bizi neler bekliyor bilgilendirirseniz sevinirim.
ALLAH BAŞKA DERT VERMESİN...

Daha büyük derdiniz hiç olmadı galiba böyle yazdığınıza göre. Eşiniz çalışıyor ne güzel. Şu dönemde okadar insan çıkarıldı ki işten evine ekmek götüremeyenler var ya. Eminim en büyük dert bizde diye sizin gibi dövünmüyordur. Evet alıştığınız yerden başka şehire gitmek üzücü olabilir, ama bu kadar olmamalı. Oraya ailenizle gidiyorsunuz sonuçta. Diyarbakır Türkiyenin parisi derler. Çok güzel bir yer diye duydum. Eminim ki oraya da alışacaksınız.

Biraz abartmıyor musun ya ? Olabilir belki size orası ilaç gibi daha güzel hayırlı gelecek dertlerin en büyüğü buysa vay halimize 🤯 eminim diyarbakırda çok güzel biryerdir

27 aşimdayım .

Diyarbakır çok güzel bir ilimizdir. Esnafı, komşuluğu çok ayrıdır. Oraya gidip başıma gelen en güzel şeymiş İstanbul dan kurtulmak diyebilirsiniz. Olumsuz bakmak yerine, yeni ve otantik bir şehri keşfedeceğiz ailemle diye düşünseniz daha güzel olmaz mı bu hayat. Nerede yaşadığınız değil kimlerle birlikte yaşadığınız daha önemli. Allah başka dert vermesin,sağlık gibi mesela. İyi günler

Tövbe yarabbim başlığı görünce çocuğunuz hastalık pençesinde falan zannettim. Sakin olun eşinizin her polis gibi şarkı cikmis. Lafa gelince herkes vatan millet sakarya. Sonra ayy istanbuldan ayrilcam ayy annemden esimden dostumdan ayrilcan. Zaten polisler aylar once tercih yapti gidecehiniz az cok belli. Sehirleride kendileri seciyor.pat diye yazmışsınız birde.

27 aşimdayım .

Yahu bende basligi okuyunca bisey oldu sandim 🤣
Ben babamin meslegi dolayisiyla bitlis’te dogmusum, doguda yasamadigimiz sehir kalmadi, ailece dunyanin en buyuk derdinin basimizda oldugunu dusunmedik 😄
Sakin olun sakin.

Evet düzenimizin değişmesi tabii bizi mutsuz eder ancak dünyanızın başına yıkılması kadar kötü bir olay değil dünyada ne sıkıntılar var.
Eşiniz memur ise tayin olması kadar normal bir şey yok.
Diğer taraftan Diyarbakırda okuyan çok arkadaşım var ve çok severler şehri.

Positiv düşün, ailen hayatta sağlıkları yerinde, telefonlar var, türkiye sınırları içerisinidesiniz, istediğin an gitme şansın var. İnsanlar bilmedikleri tanımadıkları dilini bile konuşamadıkları yabancı ülkelere gidiyorlar... Beterin beteri vardır... moralini bozma iyi düşün iyi olsun 🌹

Ankara'da doğdum büyüdüm, üni için Konya'ya gittim dört yıl orada yaşadım. Evlendim Güneydoğu'da bir ilin küçük bir ilçesindeyim ama çok mutluyum şükür. Çok güzel burası, sakin kendi halinde bir yer. Ankara'nın keşmekeşi boğuyor gittikçe mesela. Yani buna da dert deme bi zahmet.

Annem, babam tüm sevdiklerim akrabalarım istanbulda istanbuldan baska biyerde 3 gunden fazla kalmadım cok zor geliyo baska biyerde yapabilcekmiyim bilmiyorum
Annemiz, babamız, tum sevdiklerimiz İstanbulda ama bende 6 yillik evliyim 6 yıldırda İstanbul da yaşamıyorum. Gayette alısılıyor, ölünmüyor merak etmeyin. Üzülmeniz normal ama bu kadarı değil. Ki ben hic üzülmemiştim bile sonucta evlenmissin, ayrı bir bireysin surekli diz dize oluncak diye bisey yokki aileyle. Arada siz gidersiniz arada onlar gelir olur biter 😊 olduğumuz sehirde bi tane bile akrabamız yok ama aileden yakin oldugumuz bicok dostlugumuz var. Çünkü kimsenin ailesi yanında degil herkes tayinci olunca birbirinize sarılıyorsunuz ❤️ Ben burdaki arkadasliklarimi bicok akrabama degismem.

Sizi anlamakla - anlamamak arasinda gidip geliyorum. Tabii ki dunyanin en buyuk derdinin sizde olmadigi asikar ama uzulmenizi anlayabiliyorum.
Ben egeliyim, lisans icin Istanbul'a tasindim, sonra universitede kadro aldim master yaptim falan 25 yasina kadar Istanbul'un tadini cikara cikara yasadim. Bu arada doktora yapmak istiyordum, Istanbuldan 8600km uzakta olan bir ulkeye basvuru yaptim. Universitesi dunyada ilk 20de oluyor her sene, birinci dunya sinifi ulkesi, cok guzel cok gelismis falan derken ben kabul alip geldim. Ana dilleri Ingilizce herkes Ingilizce konusur rahat ederim diyordum(buyuk yanilgi, yerel dilleri ile karistirip Ingilizce konusuyorlar alismak bir 3-4 ay suruyor aksanlarina:)). Bu arada 1 kisiyi bile tanimiyorum, kulturlerine hic asina degilim falan tamamen bilinmezlige gittim yani. Mesafe de ucakla direkt ucus 11 saat suruyor Istanbul'a, oyle her istediginde gidilebilecek bir mesafe degil.

Ucaktan inene kadar sorun yoktu, ucaktan indim iki gun sonra ben aglama krizleri yasamaya basladim. Metroya biniyorum agliyorum, dusta agliyorum falan ama neden agladigimi da bilmiyorum:)) Her sey ve herkes cok yabanci, dunyanin yarisini gezmistim ama hepsinde eve geri donecegimi biliyordum su an evim burasi ama hic evim gibi gelmiyor. O zaman burada bir suredir yasayan biri ile tanismistim ve bana 'Insan cennete dusse ilk 2 hafta yadirgar, sakin ol, gececek' :))

Simdi yaklasik 3 sene olacak, ulkeye alistim, esimle burada tanistim ve evlendim, o yuzden artik evim burasi. Hatta dusunuyorum da sanirim artik esimle gittigim her yer benim evim olur. Bir kisiyi bile tanimadan goc etmek ayri, aile ile goc etmek ayridir. Sizin esiniz, cocugunuz var, aileniz onlar artik. Cok daha kolay olacagina eminim.

Eşiniz polis sanırım.evlenirken bunu hiç mi düşünmediniz siz unide çakılı kadro biri ile evlenmediniz

Tayin olayına neden şaşırdınız ki

Ayrıca bi tek kendinizi düsünmeyin diyarbakırda yıllarca çalışıp batıya gelmek isteyen insanları da düşünün biraz.

Back
X