- 9 Eylül 2015
- 3.641
- 1.322
- 63
- Konu Sahibi elifff_____
Evt çok doğru senin yerinde olsam on kat daha stresli olurdum heraldesen yine şanslısın örgün okuyup üni. ortamını görmüşsün.
ben uzaktan eğitim mezunuyum ve ilerde belki asistanlık filan düşünebilirim e haliyle hiç örgün okumadım nasıl olur bilmiyorum korkuyorum açıkçası o yüzden daha bi girişimde bulunmadım.
İnş benim alışma sürecim daha kısa sürer:) şaka bi yana uykularım kaçıyo gecelerikimse her şeyi bilerek başlamıyor emin olun.
bir yerlerde okumuştum yeni işe alışma süreci 3 aymış.
kasmayın kendinizi öyle de bir yürür ki hayret edersiniz.
İnş yenebilirim bi yensem gerisi gelcek zatenKorkularını ve endişelerini yenersen gerisi gelir bence..
Zamanla alışırsın.
Çok tşklerHayirli olsun oncelikle su aralar kadroya atanmak cok zor bence oncelikle bunu biraz dusunun.
Master bittikten sonra arami verdiniz ? Neden bu kadar yabanci hissediyorsunuz kendinizi o ortama ? Ayni bolumde yapmadiniz mi master inizi, yani suanki calistiginiz universitede ? Az cok taniyorsunuzdur hocalari falan.
Eger doktoraya basladiysaniz zaten danisman hocaniz vede onun diger ogrencilerinde olusan bir grup vardir, simdi bu kisiler sizin bir arada vakit gecireceginiz kisiler olacak alisana kadar onlarla vakit gecirin.
Bolumden sizden once doktoraya baslamis hala bitirmemis yillanmis ``tecrubeli`` asistanlar illaki vardir. Kendinize onlardan birini arkadas edinin. Oyle ben bilmiyorum, yapamadim falan gibi degil ama tavsiye almak gibi arada danisirsiniz.
Ha bazen bu deneyimli arkadaslar siz bilmiyorsunuz diye bazi isleri uzerinize yikmaya calisabilirler eh oda olacak sizde boyle boyle ogrenirsiniz.
Hocalarin verecegi isler gorevler falan demissiniz de, oyle her aklina esen her hoca yolda durdurup soyle isim var sunu yap demez bir kere. Oncelikle yasal bir dayanagi olmasada kendi danisman hocanin asistanisin yani hocan hangi derse girerse o dersin bazi islerinde sorumlu olabilirsin , alan ne bilmiyorum ama uygulama dersleri , lab, sinav gibi seyler
Onun disinda baska bir hocanin/dersin uygulamasina da verebilirler seni. Korkacak birsey yok hocayla birlikte hazirlarsin artik ne yapacaksan, illaki senden once yapan biri vardir o isi gidip sorarsin.
Baska gorevin sinav donemlerinde sinav gozetmeni olmak olabilir, onlarda zaten bolumde bir hoca yada sekreter takvime gore herkesin esit gorev dagilimini verir.
Simdilik aklima gelenler bunlar oyle korkulacak yapamam denilecek bir isin olacagini sanmiyorum, hatta tam aksine bolumde sana verilen tum gorevler doktora calismanin yaninda angarya gibi kalacak.
Hic korkulacak birsey yok sen doktorana konsantre ol, oyle her sosyal ortamda konuskan olmanada gerek yok uyumlu guler yuzlu saygili ol yeter. Hicbir hocayla hicbir konuda karsi karsiya gelme, sayet sorun buyuk bir seysede danisman hocanin fikrini almadan hareket etme. Evet ne yazikki tr de ki sistem halen boyle isliyor sen asistanda olsa , doktorada yapsan o en genci 2 sene once doktora yapan yrd doc bile sana hocalik taslar seni ogrenci yerine koyup o sekilde davranir sen haklida olsan haksizda olsan hicbirzaman munakasaya girme onlarla. Bolumlerle oyle gizli politik stratejik dengeler vardir eh daha cok yenisin bu dengeleri cozmen zamanini alir o yuzden herkese esit mesafede davran.
Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız
Sadece 1yıl ara verdim ama o kadar yani evt burda okudum masteri mi burda yaptım yabancı değilim ama ben öğrenciyken de çekingendim biraz hocam da dedi ki hocalarla daha yakın ol ilişkilerini iyi tut işte bu konuda sıkıntı yaşıyorum biraz bunu bi aşsam bi sorunum kalmaz.
Bölümde 2asistan daha var işte onlar yardımcı olurlar inş gel sor dediler ama çekinmem buna engel olmaz umarım,bide işte çay saati sorun oluyo biraz çekiniyorum gitmeye zamanla düzelirherşey inş, çünkü olumsuz birşey duyarsam işten daha da soğurum biliyorum ben kendimi ondan korkuyorum