Cok mutsuzum kötü anne

Lakayt sana benze sen beni çileden çıkar sonra geç karşıma demagoji yap hadi hadi boş teneke tıngırdar canavarı almış bide yazdığım çok basit bir davranış o bir benzetme hareketli konusunda bukadar algılama işte. Vurun abalıya hesabına çevirdin işi sanane benm yetiştirmemden kardeşim kadına yardımcı olsana gelmiş bana laf yetiştiriyorsun. Ben kendi yasadıhımı anlatırım sen kendi yasadıgımı bana laf atan sensin senle muhatap olmak zorundamıyım hadi işine hadi hadi ikile.

Ben konu sahibine yorum yazdım zaten. Yardımcı oldum mu o bilir..

Doğru bildiğiniz saçmalıklarla yardım ettiğini sanan sizsiniz. Bakın hala siz diyorum. Çünkü üslup herşeydir. :KK66:

Bir çocuğa vurmayı, babadan korkutmayı yardım etmek sanarsanız yanlışınızı söylerim.
Ah keşke biraz okuyup, dinleyip bilinçlenseniz..

He bacım he hee :) Bi tek siz annesini gerisi degil dünyanın en mikkemmel anneleri saglıcakla büyütün yavrularını ı ama herkesin yöntemi kendine doğru. Al annecim sana çiçek buldum diyen Bi oglum var hamd olsun kimse çocuguna vurdu diye bu kadar karalanmayı hak etmez. Bu çiçek konu sahibi kardeşimde gelsin canını sıkma böyle mikkemmelmişmiş gibileri görüpte:) sen Çok iyi bir annesin Allah yardımcımız olsun 2 çocugu olmayan bilemez sizinde anlayamaz birazda gözlem gücü lazım. Beni her gören sabrına hayranım der buradakiler tefe koyma peşinde insanları tanımadan konusan zır ön yargılar gürühu hepsi boşveeer anın tadını çıkar. Hayırlı cumalar kardeşim.

"Al annecim sana çiçek buldum" dediği an aklınıza ona vurduğunuz zamanlar geliyor mu bari?

Daha 2. Cocugu yapmaya cesaret edemeyen bakın hele gelmiş burda konusuyor da bize akıl veriyor git Bi yap 2 çocugu 3 çocugu olanları bi gör:)) üslubunu seveyim senin ayhh pardon sizin sizli konuscaz diye bir kural mı var forumda. İnsan önce kendi gerisine bakmalı. Aynaya bak eksikliklerini düzelt gel bana öyle söyle hatalarımı. Şimdi çekilebilirsinnnnnniz...

Son düzenleme:
Daha 1 çocuga bakmayıp 2. Cocugu yapmaya cesaret edemeyen bakım hele gelmiş burda konusuyor:)) üslubunu seveyim senin. Laf ebesi.

:KK70:
1 olunca dövülmez, 2 olunca dövülür mü diyorsunuz yani? :KK70::KK70:

Çok merak ettiysen ben sorumluluklarımın bilincindeyim ki 1 veya 2 sini iyi ölçüp tartarım. Sizin bunu anlamanız imkansız..

Skorla övünen biri bu cümleyi anlar mı? :işsiz:
Maalesef :KK51: Sağlık olduktan sonra çocuk yapmak dünyanın en kolay işi. Ama bunun bir de sabırla bakması büyütmesi var ki aman aman. Ben de isterim 3-5 çocuk evimde koştursun ama ben onların fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılayamadıktan sonra ne anlamı var...

Yorumlariniz için teşekkür ederim. Bazilarinizin yorumunu okurken ağladım.
Minik masum bedenler .
Biliyorum anlıyorum kıskanıyor bir yandan da kardeşini çok seviyor. Onu güldürüyor saçını okşuyor bazen. Nasıl mutlu oluyorum.
Küçük olan hiç bir şeyden anlamıyor yeni yeni gülmeye başladı. Ikiside masum ama küçük daha da masum. Ileride ikiside büyüyecek kardeş kavgasına karışmam ileride tabi birbirlerine büyük zararlar vermedikleri müddetçe. Ama şu an biri daha savunmasız olduğu için korunmaya ihtiyacı var.
Ama büyüğüm de daha 2 buçuk yaşında. Oyun bebesi.
Her şeyi oyun sanıyor. O yaptığı bile oyun olsun diyeydi belki.
Ama o an küçük altta hareketsiz ve sessiz yatınca aklım başımdan gitti.

Yaptığım yanlış bunu biliyorum. Ben buraya konu açarken çok büyük eleştirilere maruz kalacağımı bilerek ve kendime geleyim diyerek konu açtım .
Bazen bizi birilerinin silkelemeye ihtiyacı var.
Ama genelde bundan bir şey olmaz diyenlere üzüldüm. El öyle bir şey ki alışır devam eder vicdan öyle bir şey ki susturuldukca iş çığırından çıkar.
Ben bundan korktum en çok.
Bir erkek bir kadına şiddet uyguladığı zaman devamı da gelir diyoruz ya bunu çocuklarımız içinde düşünmeliyiz. Ben bundan korkuyorum

Koluna 5 tane toka bilezik vs tak. Çocuğunu üzdügün bir hareket yaptıgında gönlünü alacak her bir hareket için bir bileziği diğer kola aktar. 1 yanlışa 5 doğru her zaman kazanır. Ve lütfen 15 dakika apartman kapısına çıkış bile olsa kendine vakit ayır. Kendinle başbaşa kal. Biraz sessizliği dinle. Kanguru kullanıyorsan bebeği de alın parka çıkın büyük arkadaş edinsin, biraz dikkati dağılsın. Kötü bir anne değil nefes almaya ihtiyacı olan bir annesin.

Maalesef :KK51: Sağlık olduktan sonra çocuk yapmak dünyanın en kolay işi. Ama bunun bir de sabırla bakması büyütmesi var ki aman aman. Ben de isterim 3-5 çocuk evimde koştursun ama ben onların fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılayamadıktan sonra ne anlamı var...

Çocuk büyütmeyi hamilelik, emzirme, yedirip içirmeden ibaret sanıyorlar.

Hiç demiyor ki 'bu kadar kişi bir kereden bir şey olmaz dedi de bu kadar tepki çekmedi benim yanlışım ne?' diye.
Küçük insanların büyük egosu olur diye bir söz vardır. Çok inanırım.

Hiç mi bir şey öğrenemez insan? Mübarek metropolde değil de Serengeti çöllerinde yaşıyor. Karşılıklı vuruşuyorlarmış hey Allahım :işsiz:

Benmkide 3 yasında kardeşimde yok ama çıldırmış gibi agzı bozuk hamileyim karnıma vuruyor karsılıklı vurusuyoz:)) canm valla bende senin gibi aglayip geçen sene Bi psikologa yazdm 3 yaşa kadr hatırlamaz onu bida yapma dedi ama mümkün değil oglan mı sizinki canavarlar sanki canı sagolasıcalar 5 kıza bedeller yaramazlık konusunda. Sabah midem bulanıyor annem var yatayım dedim anneme kızıyor bagırıyor vuruyor. Yaa vurmak sustum olmadı ceza olmadı vurdum olmadı. Öyleee devam. Babadan çekinerek bacım bizle olmuo o iş baba baba olcak otoriter olcak. Tedaviyle oldugu için her istediğinde olmuş bizimkide ilk çocuk ilk torun onu. Etkisiyle zıvanadan çıktı dur demek lazm.
Yuh diyorum sadece sanki 3 yaşında çocuk değilde düşman var karşınızda...çocuğunuz böyle hircinken neden 2.yapiyosunuz

Anne adayı üyeler için şunu da eklemek isterim.
Sabırlı ve rahat bir insan değilseniz,
düzenli sosyal destekten yoksunsanız,
iki çocuğunuzun arasında en az 36,
tercihen 42-48 ay ara olsun.
Aksi takdirde hem anne çok yıpranıyor,
hem de büyük çocuk hırpalanıyor.
Hırpalanmasa bile ihtiyacı olan bireysel ilgiyi
ve fiziksel-duygusal teması alamıyor.

O zaman büyüdüklerinde de sorunlar olmuyor mu ? Epey bir süreye kadar iletişim yaşını yakalayamadiklarindan catismalar çok oluyor, bu daha yorucu geliyor bana

Evlat yetiştirmek zor 😪
Ne yapmanız gerektiğini nasıl eğitim vermeniz gerektiğini bilmediğiniz için zorlanıyorsunuz.
Çocuğa yapma demek hele hele de kardeşini öyle sevme kardeşinden uzak dur demek direk adres vermek olmuş.İlgisini başka tarafa çekmeye çalışın isterseniz.Yavrum hadi gel arabalarınla oynayalım.Hadi boyama kitabını boyayalım.
O merak ediyor kardeşimi böyle sevsem ne olur ki.
Üstüne çıksam ne olur ki.
Biraz da ilgi istiyor sanırım.
Ben ne desem boş sıkıntı başında olan sizsiniz ama hatice kübra tongar ın instagram adresine göz atın derim.Allah yardımcınız olsun.
Oğlumla kızım arasında 4,5 yaş var. Kızımı eve getirdik, oğlum yüzüne bile bakmıyordu. Daha 1-2 haftalıkken işgüzar kv kalktı, sakın kardeşine yaklaşma dokunma tarzı talimatlar vermeye başladı, çocuk köşesinde oynarken hem de.. 6 aydır çocuk sürekli kardeşi üzerinde deneyler yapıyor. 1 dk yalnız bırakamıyorum.. adresi gösterdi babaanne, bitirdi bizi 😔

Konu sahibi uzulmussunuz ,pismansiniz ama lütfen yapmayın bir daha .Zordur muhakkak ,oğlum 3,5 yaşında hırçınlık, saldırganlık,vurma ,ısırma vs gibi davranışları hiç olmadı ama hareketli,inatçı olusu ve uyku sorunu beni öyle yordu ki 2.cicugu düşünmüyorum bir süre daha.Eskidende fikrim en az 4 yaş ti ki şuan bir kaç sene daha istemiyorum .Ki rahatsızlığım var belki olmayacak bile ama umrumda değil ...Çünkü yetemeyecegimi çok iyi biliyorum ..

Amacım sizi üzmek değil ama küçükken fiziksel şiddete fazlasıyla babası tarafından maruz kalmis birisi olarak inanın unutulmuuor .Annem fiziksel değil ama psikolojik şiddet uyguladı .Hep yorgun hep bıkkın hala öyle ..

O yüzden arqkdas ,aile ,kv,görümce kim varsa yardım alın .Bunalmissiniz ,yorulmussinuz .Allah yardımcınız olsun ..
Not: oğlum gerçekten bazen sabrımı tasiriyor maalesef sesimi yukselttigim oluyor keşke olmasa,ama hiç vurnadim şükür ."mükemmel anne" değilim sadece dayakla büyüyüp bunun bir işe yaramadığını deneyimlemis bir anneyim

Yuh diyorum sadece sanki 3 yaşında çocuk değilde düşman var karşınızda...çocuğunuz böyle hircinken neden 2.yapiyosunuz
Çünkü sabrına hayran kalınan kadınlar çocuklarıyla vuruşurlar .
1. ile az vuruşmuşlar yetmediyse demek ki :KK67:

kızım 11yaşında şuan
ben onu 2,5 yaşındayken sokağa çiş yapacam diye tutmasaıyla çılgan dönüp ayaklarına vurmuştum

hala aklıma geldıkçe kendıme kızar ateş basar , ama oluyor oyle şeyler

ama birdaha tekrarı olmadı

Ne olur bir kereden bir şey olmaz demeyin, böyle teselli olmaz.

Terliklerle büyüdük bir şey olmadı da demeyin, kimbilir cozumlenemez ne düğümler oluştu ruhunuzda.

Bir kereden çok şey olur.

En önemlisi şiddete hayır ! " ı , şiddet göstererek ogretemezsiniz.

Kadına vurulunca "boşan, asla affı olmasa " çocuğa vurulunca bir kereden bir şey olmaz "

Bu haksızlık.

Çünkü sabrına hayran kalınan kadınlar çocuklarıyla vuruşurlar .
1. ile az vuruşmuşlar yetmediyse demek ki :KK67:
Ay ne bileyim ya 3 yaşındaki çocukla vurusmak ??? Oğlum 3,5 yaşında hiç hırçın,vuran kıran bir cücük olmadığı halde 2.istemiyorum yani ...Ki benimde sabrım çok taşıyor ama hiç vurusmak gelmedi aklıma

Back
X