Cok mutsuzum kötü anne

Anne adayı üyeler için şunu da eklemek isterim.
Sabırlı ve rahat bir insan değilseniz,
düzenli sosyal destekten yoksunsanız,
iki çocuğunuzun arasında en az 36,
tercihen 42-48 ay ara olsun.
Aksi takdirde hem anne çok yıpranıyor,
hem de büyük çocuk hırpalanıyor.
Hırpalanmasa bile ihtiyacı olan bireysel ilgiyi
ve fiziksel-duygusal teması alamıyor.

Kendine haksızlık etme. Vurmasan daha iyi evet ama azıcık hırpalaman seni kötü anne yapmaz. Ben hunharca dayak yiyerek büyüdüm çok yaramazmışım dayak akıllandırmadı beni 🤷🏻‍♀️

Daha geçen haftasonu avm de 12 aylik bir kiz bebege annesi sertce yerine oturttu,yeter biktim,sus diyerek ellerine sertce vurdu.
icim parcalandi.20 aylik kizim var benimde.
allah korusun bazen bende cok sinirleniyorum,hafif sesimi yukseltiyorum.
insaniz..
bazen agliyor inat ediyir caresiz kaliyorum.
ama vurmayi dusunecek raddeyr gelmedim hiç.
eminim sizde iyi bir annesiniz.
iyi bir anne olmasaniz bunu dert edip konu bile acmazdiniz.
insallah tekrari olmaz uzmeyin kendinizi.
zaten oyun sanmiş yavrum.

Vurma demeyi vurmakla cozemezsiniz. Üstelik vurmak öyle bir şey ki , her seferinde dozaji biraz daha artar.
Çünkü çocuk ondan anlamamistir ve daha ötesi lazım olur.

Zaten pismanmissiniz. NE olur bir daha yapmayın öyle. Vurmaktan pişman olan bir anneyseniz hep öyle kalsın.
Zira psikolojisi bozuk annelerle dolu ortalık.

Size bir tavsiye ; yaşları kaç bilmiyorum ama buyuguyle bebekcilik oynayın.

Alın kucağınıza , emzirir gibi yapın elbise üzerinden, bebeklesmesine izin verin v.s

Inanilmaz sakinlesiyorlar .

Anne adayı üyeler için şunu da eklemek isterim.
Sabırlı ve rahat bir insan değilseniz,
düzenli sosyal destekten yoksunsanız,
iki çocuğunuzun arasında en az 36,
tercihen 42-48 ay ara olsun.
Aksi takdirde hem anne çok yıpranıyor,
hem de büyük çocuk hırpalanıyor.
Hırpalanmasa bile ihtiyacı olan bireysel ilgiyi
ve fiziksel-duygusal teması alamıyor.
Kamu spotu gibi bunu her konuda yazmamiz gerekiyor herhalde hocam
Valla dilimde tuy bitti , cocuk bakmayi herkes kolay mi saniyor ne anlamadim ki

Milanacım,
çocuk bakmayı kolay sanmayı bir tarafa bıraktım şiddeti normal gören veya kafadan ittirmeyi şiddetten saymayan anne veya anne adayları ile nasıl sağlıklı bir toplum ve gelecek inşaa edeceğiz?
Onu düşünüyorum.
Çocuk psikolojisi ve eğitimi anlamında,
daha yememiz gereken kırk fırın ekmek var onu daha iyi anladım.
Hiç beklemediğim üyeler bile konu sahibini rahatlatmak adına 'bunda ne var?
Bu kadarcık şeyden bir şey olmaz' modundalar.

Konu sahibini elbette kırıp,incitmeyelim,
vicdan azabından öldürmeyelim ama yanlışa da yanlış diyebilelim.
Aksi takdirde konu sahibi arkadaşımızın
veya benzeri şekilde davranan başka üyelerin,
bu yanlış davranışa devam etme ihtimali sözkonusu olabilir.
Bilmiyorum ben mi çok hassas yaklaşıyorum?
Çocuklar sözkonusu olunca rahat davranamıyorum ben.

Milanacım,
çocuk bakmayı kolay sanmayı bir tarafa bıraktım şiddeti normal gören veya kafadan ittirmeyi şiddetten saymayan anne veya anne adayları ile nasıl sağlıklı bir toplum ve gelecek inşaa edeceğiz?
Onu düşünüyorum.
Çocuk psikolojisi ve eğitimi anlamında,
daha yememiz gereken kırk fırın ekmek var onu daha iyi anladım.
Hiç beklemediğim üyeler bile konu sahibini rahatlatmak adına 'bunda ne var?
Bu kadarcık şeyden bir şey olmaz' modundalar.

Konu sahibini elbette kırıp,incitmeyelim,
vicdan azabından öldürmeyelim ama yanlışa da yanlış diyebilelim.
Aksi takdirde konu sahibi arkadaşımızın
veya benzeri şekilde davranan başka üyelerin,
bu yanlış davranışa devam etme ihtimali sözkonusu olabilir.
Bilmiyorum ben mi çok hassas yaklaşıyorum?
Çocuklar sözkonusu olunca rahat davranamıyorum ben.
Yok sen cok haklisin , maalesef toplum olarak cocuk yetistirmeyi bilmiyoruz
Bu sadece siddet konusunda gecerli degil , psikolojik siddetin de alasini yapiyoruz , inanilmaz zarar veriyoruz , ozguvenlerini yerle bir ediyoruz ya da cok simartip topluma uyum saglayamayan cocuklar yetistiriyoruz , saygisiz , kibirli , kendini baskasindan ustun goren
Avrupada bir cocuk yetistirme kulturu var , herkes ayni sekilde davraniyor coxuguna , her anne biliyor ne yapmasi gerektigini ama bizde o kultur yok , ortada da boyle bir toplum var iste

Yorumlariniz için teşekkür ederim. Bazilarinizin yorumunu okurken ağladım.
Minik masum bedenler .
Biliyorum anlıyorum kıskanıyor bir yandan da kardeşini çok seviyor. Onu güldürüyor saçını okşuyor bazen. Nasıl mutlu oluyorum.
Küçük olan hiç bir şeyden anlamıyor yeni yeni gülmeye başladı. Ikiside masum ama küçük daha da masum. Ileride ikiside büyüyecek kardeş kavgasına karışmam ileride tabi birbirlerine büyük zararlar vermedikleri müddetçe. Ama şu an biri daha savunmasız olduğu için korunmaya ihtiyacı var.
Ama büyüğüm de daha 2 buçuk yaşında. Oyun bebesi.
Her şeyi oyun sanıyor. O yaptığı bile oyun olsun diyeydi belki.
Ama o an küçük altta hareketsiz ve sessiz yatınca aklım başımdan gitti.

Yaptığım yanlış bunu biliyorum. Ben buraya konu açarken çok büyük eleştirilere maruz kalacağımı bilerek ve kendime geleyim diyerek konu açtım .
Bazen bizi birilerinin silkelemeye ihtiyacı var.
Ama genelde bundan bir şey olmaz diyenlere üzüldüm. El öyle bir şey ki alışır devam eder vicdan öyle bir şey ki susturuldukca iş çığırından çıkar.
Ben bundan korktum en çok.
Bir erkek bir kadına şiddet uyguladığı zaman devamı da gelir diyoruz ya bunu çocuklarımız içinde düşünmeliyiz. Ben bundan korkuyorum

Alın kucağınıza , emzirir gibi yapın elbise üzerinden, bebeklesmesine izin verin v.s

Inanilmaz sakinlesiyorlar .

Benim 34 aylık haydut bunu kardeşi olmadığı halde yaptırıyor bize.. :olamaz:

Akşam eve gelip oynamaya başlıyoruz. Bir battaniye görse 'sar beni' diye veriyor son 1-2 haftadır.. Öyle kucağımızda yatıp geziyor bir kaç dakika. Yeni kuzenini bu derece mi kıskandı yani anlamadım.

Kardeşi olsa emzik, meme, biberon ne bulursa gömülecek sanki :KK17:
Resmen tek çocuk bırak beni yoksa canına okurum diyor. :KK48:

Olmasa iyiymis ama bu cocugun psikolojisini alt ust eder mi ilerde? Sanmam. Herkes demis ufak tefek kucukken herkes terlik yemistir..

Gunumuzde bunuda abartiyoruz ne yazikki. Cocuk psikolojisi bozulmasin diyede bizimki bozuluyor nerdeyse. Bizi parmaginda oynatan insanciklar yetistiriyoruz.

Seni anliyorum konu sahibi, ama daha ileriye gitmemek onemli.. dahada bunalip dozaji arttirirsan o zaman sknti buyuk. Bi nefes almaya ihtiyacin var.

Buarada cinler tepene cikinca cocuk tedaviyle olmus yok dogal yolla olmus farketmiyor...

Benim 34 aylık haydut bunu kardeşi olmadığı halde yaptırıyor bize.. :olamaz:

Akşam eve gelip oynamaya başlıyoruz. Bir battaniye görse 'sar beni' diye veriyor son 1-2 haftadır.. Öyle kucağımızda yatıp geziyor bir kaç dakika. Yeni kuzenini bu derece mi kıskandı yani anlamadım.

Kardeşi olsa emzik, meme, biberon ne bulursa gömülecek sanki :KK17:
Resmen tek çocuk bırak beni yoksa canına okurum diyor. :KK48:

Ilerdede niye herkesin kardesi var, bana bi tane kardes yap demeyi bilir ama😂

Ben bu dediklerini 2 kez yasadim. Ilk cocuk 2. Yi kiskandi.. 2. Cocuk 3. Yu kiskandi.. hatta 1. Cocuk caktirmasada 3. Yude kiskandi.. bi sekilde geciyor. Simdi 2 ile 3 numara aksam bazen benimle uyuyolar ve bence ilerde cok anlasacaklar. Gelip oper kardesini mesela.. valla cok duygulu dolu anlar yasiyoruz bazen biz😂sizde oyle olacaksiniz. Muhim olan onu unutmadigini gostermek. Ver kardesinin bezini cope o atsin..

Benmkide 3 yasında kardeşimde yok ama çıldırmış gibi agzı bozuk hamileyim karnıma vuruyor karsılıklı vurusuyoz:)) canm valla bende senin gibi aglayip geçen sene Bi psikologa yazdm 3 yaşa kadr hatırlamaz onu bida yapma dedi ama mümkün değil oglan mı sizinki canavarlar sanki canı sagolasıcalar 5 kıza bedeller yaramazlık konusunda. Sabah midem bulanıyor annem var yatayım dedim anneme kızıyor bagırıyor vuruyor. Yaa vurmak sustum olmadı ceza olmadı vurdum olmadı. Öyleee devam. Babadan çekinerek bacım bizle olmuo o iş baba baba olcak otoriter olcak. Tedaviyle oldugu için her istediğinde olmuş bizimkide ilk çocuk ilk torun onu. Etkisiyle zıvanadan çıktı dur demek lazm.

Yorumlariniz için teşekkür ederim. Bazilarinizin yorumunu okurken ağladım.
Minik masum bedenler .
Biliyorum anlıyorum kıskanıyor bir yandan da kardeşini çok seviyor. Onu güldürüyor saçını okşuyor bazen. Nasıl mutlu oluyorum.
Küçük olan hiç bir şeyden anlamıyor yeni yeni gülmeye başladı. Ikiside masum ama küçük daha da masum. Ileride ikiside büyüyecek kardeş kavgasına karışmam ileride tabi birbirlerine büyük zararlar vermedikleri müddetçe. Ama şu an biri daha savunmasız olduğu için korunmaya ihtiyacı var.
Ama büyüğüm de daha 2 buçuk yaşında. Oyun bebesi.
Her şeyi oyun sanıyor. O yaptığı bile oyun olsun diyeydi belki.
Ama o an küçük altta hareketsiz ve sessiz yatınca aklım başımdan gitti.

Yaptığım yanlış bunu biliyorum. Ben buraya konu açarken çok büyük eleştirilere maruz kalacağımı bilerek ve kendime geleyim diyerek konu açtım .
Bazen bizi birilerinin silkelemeye ihtiyacı var.
Ama genelde bundan bir şey olmaz diyenlere üzüldüm. El öyle bir şey ki alışır devam eder vicdan öyle bir şey ki susturuldukca iş çığırından çıkar.
Ben bundan korktum en çok.
Bir erkek bir kadına şiddet uyguladığı zaman devamı da gelir diyoruz ya bunu çocuklarımız içinde düşünmeliyiz. Ben bundan korkuyorum
Kocaman tebrik ediyorum sizi.
İşte bu noktadan sonra sizi bütün kalbimle desteklerim.
Hep bu düşünce yapısında ve sakinlikte kalın lütfen.
Unutmayın; hep bu yaşlarında kalmayacaklar.
Hafıza defterinde kötü anıları/duyguları değil mutlu kahkahaları biriktirmesine yardımcı olun.
Allah hepimizi sabır,sükunet ve vicdandan ayırmasın.

Benmkide 3 yasında kardeşimde yok ama çıldırmış gibi agzı bozuk hamileyim karnıma vuruyor karsılıklı vurusuyoz:)) canm valla bende senin gibi aglayip geçen sene Bi psikologa yazdm 3 yaşa kadr hatırlamaz onu bida yapma dedi ama mümkün değil oglan mı sizinki canavarlar sanki canı sagolasıcalar 5 kıza bedeller yaramazlık konusunda. Sabah midem bulanıyor annem var yatayım dedim anneme kızıyor bagırıyor vuruyor. Yaa vurmak sustum olmadı ceza olmadı vurdum olmadı. Öyleee devam. Babadan çekinerek bacım bizle olmuo o iş baba baba olcak otoriter olcak. Tedaviyle oldugu için her istediğinde olmuş bizimkide ilk çocuk ilk torun onu. Etkisiyle zıvanadan çıktı dur demek lazm.

Siz gerçek misiniz ya? Vurmayı vurarak öğrettiğiniz çocuğa şimdi güç yetmiyor diyorsunuz..Pes :KK57:
Ben vurunca anlamıyor baba vursun anlar mı diyorsunuz yani?

Allah'tan konu sahibi sizi ciddiye alacak biri değil.
Sizin şiddetle büyüttüğünüz çocuklarla sonra bizim çocuklarımız uğraşıyor.

29 aylık oğlum.. Yaşlandığınızda oğlunuzdan tokat falan yerseniz, 1 kerelik oldu çok sitresli falan derseniz kendinize.. 2.5 ya2. 5 sinirlenmek normaldir bak ben birgün öyle çok sinirlendim öyle çok sinirlendim ki elimi kaldırdım kendime indirdim şamarı canım öyle çok acıdı ki.. Dedim ki oğluma vursaydım hızlı vurmadım canım falan derdim ama öyle değilmiş deneyiin sizde nakalım hoşlancakmısınız? Normalde yapıcı olurum zatwn pişman vs ama konu bebel ve dayak ise şalter atıyor

Demek ki siz evde küfrediyor ve vuruyorsunuz.
3 yaşındaki çocuk bunları anne karnında öğrenmedi ya.
Yazıktır günahtır.
esergry esergry dediği gibi sizin böyle yetiştirdiğiniz çocuklar büyüdüğünde bizim çocuklarımıza da topluma da bela oluyor.
Çocukta değil ki suç.

dayak cennetten çıkmadırdan şiddet çocuğun psikolojisini kötü etkilere evrilmek kolay değil.
@Bibibella bizde terlik yoktu çimdik vardı:KK70:
Ay evet annemin misafir varken ya da misafirliğe gittiğimizde kullandığı yöntemdir çimdik.Zaten bi' tek çimdik atardı.Şimdi çok pişman , ellerim kırılsaydı diyor.Ki çok da yapmazdı aslında.En doğrusu sıfır şiddet.Hem fiziksel hem de ruhsal şiddet ikisi de aynı.

İkisi beraber büyür gider , birbirlerine oyun arkadaşı olurlar mantığı var bu tip arka arkaya çocuk yapanlarda.O kadar çok duydum ki bunu.

Siddet mi yok artik..bence siz bir psikolaga gidin burdan normal gozukmuyorsunuz...acaba annemisiniz iki kucuk cocuga baktiniz mi???ama lafa gelince agzi olan konusuyor....

2 küçük çocuğa yardımsız baktım
3. olunca yardımcım var.

ben de bir kere vurdu diye dünya yıkılmaz diye düşünüyorum.
anne kendini çok üzüp, çok yıpratıp daha büyük hatalara sebebiyet vermesin diye içini rahatlatmaktan yanayım.

ama ohooooo biz ne dayaklar yedik bir şey olmadı,
annem terlikle vururdu vs gibi söylemleri onaylamıyorum.
bu normalleştirmektir.
mesela bir şey olmayanlar anlatmış,
ben etkilenen olarak anlatayım,

yaramaz bir çocuktum.
annem terlikle kovaladığında salona kaçardım
(kilitli ve daima temiz, bol süs eşyalı)
annemin orada terliği atmayıp, çık çabuk odadan diyişi,
5-6 yaşımdaki benim kulağıma, salondaki zımbırtılar senden daha kıymetli diye gelirdi.

bakın daha terlik atılmadı :)
canım fiziksel olarak yanmadı bile.

kendi çocuklarıma sesimin yükseldiği olur.
ayda 3-4 belki. 5 degil.
genelde kendi canlarına bir şey olacaksa.

şimdiye kadar büyük oğlum 3 yaşındayken 1 kere bacağına vurdum.
hala aklıma geldiğinde kalbim sıkışıyor. bunu yaptım diye anneliği hak etmeyen iğrenç
bir insan falan değilim.
ama yapmamalı olduğumun bal gibi farkındayım.
biri bana aman boşver bir şey olmaz bir kereden dese, beni teselli içinse teşekkür ederim, gerçekten böyle düşünüyorsa, uzak dururum.
bunun sağlıklı olmadığını biliyorum.

Back
X