• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum, sevmek suç mu ?

İnanın şuan öyle bir bunalimdayim ki anlatamam. Tayin dedim geçen gün sanki kötü bir işe kalkisacakmisim gibi annem demedgini bırakmadı. Aslında erkek arkadasimi istemiyor ondan bu tavrı ama insan kızınin mutlulugunu istemez mi. Sevmek Yok deyip duruyor.
Yaw desin dursun ,once onlari hayatından çıkardığını kendine anlat ,kabullen ki onlara kabullendirebilesin
Alışkanlıklardan vazgeçmek zordur ailen senin alışkanlığın ama emin ol o kangren kolu kesince cok sağlıklı olacaksın böylece ne derlerse desinler takmayacaksin

Yaw desin dursun ,once onlari hayatından çıkardığını kendine anlat ,kabullen ki onlara kabullendirebilesin
Alışkanlıklardan vazgeçmek zordur ailen senin alışkanlığın ama emin ol o kangren kolu kesince cok sağlıklı olacaksın böylece ne derlerse desinler takmayacaksin
Ben de öyle düşünüyorum. Eğer ailemi silersem her şey güzel olacak diye düşünüyorum

kimseye haber vermek zorunda değilsiniz. isteyin tayininizi, toplayın eşyalarınızı taşının. evlenmeden önce bi hayatınızı yaşayın. sevgilinizle ilişkiniz ne olur bilmem önce kendinizi yaşayın, tanıyın. kredi çektim diyorsunuz işiniz ne bilmiyorum ama batıda da çok pahalı olmayan geçinebileceğiniz yerler var. ne derlerse desinler ailenizdekiler. bakın bir şey yapmayıncada konuşuyorlar, onları yalancı çıkarmayın istediğinizi yapın konuştuklarına değsin bari. sizden para isterken ataerkil, gelenekçi olmayan insanların riyakarlıklarına kanmayın.
Belki evliligim de kötü olacak ama bekarligimin da böyle geçmesi beni çok üzüyor

Anne-baban seni okutup meslek sahibi yapsa, maddi manevi destek olsalar yardımcı ol, gönül borcudur, vefadır derim. Ama bu durumda bile zorunluluk yoktur, senin kendi isteğinle olması gerekir. Anne-babanın görevidir çocuğa bakıp büyütmek.
Yapacağın yardımı yapmışsın zaten. Görünen o ki bunun ardı arkası kesilmeyecek. Sana evlendiğin adam senin parana karışamaz derken gelinleri için de bunu söylüyorlar mı? Gelinin parası kocası karışamaz diyorlar mı? Yeterince yardımcı olmuşsun üstüne bir de hayatını mı hibe etmen gerekli?

Tayin isteme imkanın varsa tayin iste derim. Sevdiğinden neden vazgeçesin? İlerde mutlu olursun, mutsuz olursun ama senin seçimin sonucunda olur hiç değilse. Ailemi silersem, ilerde bir şey olur geri dönemem gibi bir korkun varsa mesleğin, paran var

Ailenin zoruyla evlendin diyelim. Ömür boyu aklının bir köşesinde bir soru işareti, bir acaba kalmayacak mı?

Yaşın konusunda hiç etkilenme. Yirmisekiz yaş nedir ki? Kuzenim otuz altı yaşında evlendi. Önemli olan mutlu bir evlilik yaş değil.

Burda bir sürü konu var. Erkenden evlenmiş ama sizin yaşınızda iki çocukla boşanan, boşanmak isteyen mutsuz gencecik kadınlar.

İç sesinizi dinleyin. Hayat başkaları için yaşanmayacak kadar kısa.
Haklısınız. Çevre insani çok etkiliyor. Hep mutsuz uyanıyorum. Yüzüm gülmüyor. Halbuki çalışıyorum çoğu kişi yerimde olmak istiyor. Ama herkesin gözünde acınasi durumdayım. Geçen yakin akrabamız 35 yaşında yeni nişanlandı. Annem kalkıp onun gelinlik giymesi de biraz tuhaf yaşı büyük ya hani dedi. Artık bu kafa yapısı beni çok üzüyor

Merhaba arkadaşlar biraz dertlesmek istiyorum. O kadar mutsuzum ki. Arkama dönüp bakıyorum da hayatim boyunca çok az mutlu olmuşum. Biraz uzun olacak bu arada şimdiden kusura bakmayın. Doğu'da geleneklere bağlı bir ilde yaşıyorum. 8 kardeşiz( 5 kız 3 erkek) kızların dördü erkeklerin ikisi evli. Yani en küçük erkek kardeşim ve ben bekariz. Ailem küçük bir köyde yaşıyor. Ben de il merkezinde gorevimi yapıyorum. Annem benle kalıyor. Cunku tek kalmama babam asla izin vermiyor. Gelgelelim asıl konuya.
Ben çocukluğumdan bu yana mutlu olamadım. Mutlu bir ailede büyümedim. Hep yokluk vardı. Kendi cabamla okudum bı yerlere geldim. Şuanda da bı sebepten ailemin borcunu ödüyorum. Bitmesine de baya var. Yani çalışsam da paramı istedigim gibi harcayamiyorum. 8 yildir çalışıyorum biriktirdiğim bı 25 binim var. Çünkü şu zamana kadar bize bakmayan çalışmayan bir babanın borclarini ödemeye çalıştım. Doğu'da olanlar ya da şöyle soyliyim köyde yaşayanlar bilir 28 yaşında olduğum için evde kaldı gözüyle bakılıyor bana. Sürekli bi evlilik bahsi. Sevgilim var ama atanmadigi için ailem izin vermiyor. Bu sebepten neler yasadim anlatamam. Ne başka erkeklerin altına yatmadigim ne o...lugum kaldı. Bunlari kendi ailem ve o babam denecek adam.soyledi. Sevgilimden ayrılmak istemiyorum. Suan sinavlara hazırlanıyor. Annem birakmami istiyor, insan nasıl biraksin sevdiği insani. Surekli bir psikolojik baskı var üzerimde, sürekli görücü usulü birilerini bulma çabasındalar. Ben de evli olmayı çok istiyorum, ama şu ,zamana kadar olmadi nasip değilmiş. Annem onu bekliyorsun yaşın geciyor diyip başımın etini yiyor. Görücü usulü de 4 5 gün konuşup karar vermemi istiyorlar benden insan tanimadan nasıl evlenir.
Sevgilimi birakmak istemiyorum. Annemin söyledigi doğru mu? Yani yaşım mi geçmiş oluyor. Sürekli baskasinin kızına takılan altından ona buna yapılan ev eşyalarından bahsediyor.
Bu zamana kadar mutlu olamadim bari sevdiğim insanla mutlu olayım istiyorum onda da soylemedikleri laf kalmıyor ( bu arada bu durumda evlenenem bı işi de yok ailem de evlenirsen seni sileriz dediler)
Ne yapmalıyım nasil bı yol izlemeliyim bilmiyorum. Evde kalmış damgası yemekten o kadar yoruldum ki :KK43: ne olur dua edin bana. Uzun oldu kusura bakmayın lütfen..
Silsinler hadi, borç ödeyicisisin sen onların riske atarlar mı sence 😉 zaten atanmasını da o yüzden istiyorlar senin parana ihtiyacı olmasın ki adamın sen borçlarını ödemeye devam et diye. Sen bilirsin ama silerseniz silin yaşım geçiyo madem seçtiğim kişiyle evlenicem de bakalım blöf niyetine geri vites yaparlar belki.

Back
X