Cok mutsuzum, yasama sevincimi kaybettim...

• Konu Sahibi Konu Sahibi fred
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ask kirintisi;
Ben sahsim adina ne sizi ne de baska anneleri endiselendirmek niyeti ile acmadim bu konuyu.
Yavrum icin birseyler duymaya oyle ihtiyacim vardi ki...

cok haklisin canim.kizlar korkmayin ne olur biz sadece neler yapabiliriz onu ögrenmek istiyorz,sizleri üzmek korkutmak degil.lbende kac efa bu konuyu acmayi düsündüm,ocak annleri topigimde hep konusuyor e soruyorum.

doktorumuz hiçbirşey demedi. ağlıyorum şimdi, o gün geçirdiği nöbeti hayatım boyunca unutamayacağım. o günün sabahı çok mızmızdı bende sus artık diye bağırmıştım , vicdan azabı çekiyorum.

canım ağlama desemde boş
ben bilmiyorum havalae nasıl benim bebeğim bir süre mor kaldı bakışı donuklaştı sanki sonra ağlamaya başladı bu havalemi

doktorumuz hiçbirşey demedi. ağlıyorum şimdi, o gün geçirdiği nöbeti hayatım boyunca unutamayacağım. o günün sabahı çok mızmızdı bende sus artık diye bağırmıştım , vicdan azabı çekiyorum.

aglama canimya,niye böyle yapiyorsun bak bizler güclü olmaliyiz.yoksa onlar hic iyi olmaz dimi ama.inan bazen bende sinirleniyorum cildiriyorum bagiriyorum.ama ne fayda anlamiyorki.icdan cekiyoruz dogru ama bizde insaniz dimi.

Biz de herhangi bir havale gecirmedigi halde;
dosyasina epilepsi olma ihtimali yuksek diye yazilmis.
Oyle tepem atti ki;
cunku henuz eeg cekiledi.
Cuma gunu cekilecek..

canım ağlama desemde boş
ben bilmiyorum havalae nasıl benim bebeğim bir süre mor kaldı bakışı donuklaştı sanki sonra ağlamaya başladı bu havalemi

ateşi varmıydı?
bizimkinin ateşi 39,9 du. uyurken eliyle burnunu kapamış, ateşde tetiklemiş ve uykuda morarmış, kucağıma aldım bakışlarını sabit bir noktaya kilitlemiş ses seda yok eller yukarda kulak hizasındaydı belki 10 belki 20 dak sürdü sonra ağlamaya başladı, acilde tedavi ettiler.
sen doktora götürmedinmi. birde bana doktorum kustumu diye sordu, kussaymış yutabilirmiş ve bu seferde akciğer iltihabıyla uğraşırdın dedi.

saol canım,
ona gelecek bana gelsin diye çok dua ettim.rabbim yavrularımıza acil şifa versin.

ben 32 yaşındayım geç anne oldum yıllarca olmadı bazen kızıyorum ama sabırlı olmamı gerektirecek okadar şey yaşadımki sabırsız olmanın zararlarını çok gördüm o nedenle bebeğime yansıtmıyorum allah hepimize sabırlar versin ama bazen yeterli olmadığımı düşünüyorum bugün bile onu düşündüm gündüz hep kucakta olmak istiyor ama balkonda çamaşır ütü birikmiş mutfak dağınık diğer işleride hızlı hızlı yaparken oda mırıldanıyo beni kucağına al demek istiyo stres oluyorum akşam eşim geldiğinde biraz ilgilenin ce rahatlıyorum sonra kendime kızıyorum ne yapabilirim

Ask kirintisi;
Benim size onerim;
kesinlikle uyku eeg si cektirmeniz..
uyku eeg si nasıl oluyor.
ya birde 2 farklı doktor genetik dedi, anneye babaya yatkınlık sözkonusuymuş. 37 derecede bile havale geçiren gördüm ben diyor. bende küçükken geçirmişim.
akrabamın oğluda geçirmiş 3 kez ve hiçbir sorun yok.18 aya kadar konuşmasında değişiklik olmassa göürücem.

ateşi varmıydı?
bizimkinin ateşi 39,9 du. uyurken eliyle burnunu kapamış, ateşde tetiklemiş ve uykuda morarmış, kucağıma aldım bakışlarını sabit bir noktaya kilitlemiş ses seda yok eller yukarda kulak hizasındaydı belki 10 belki 20 dak sürdü sonra ağlamaya başladı, acilde tedavi ettiler.
sen doktora götürmedinmi. birde bana doktorum kustumu diye sordu, kussaymış yutabilirmiş ve bu seferde akciğer iltihabıyla uğraşırdın dedi.

canım şöyle oldu
ogün ateşi yoktu burnu tıkalıydı burnuna fizyolojik serum damlattım zaten sevmiyo deniz suyu ağlıyo hırslanıyo sonra otri bebe burun aspiratörüyle çekmeye çalıştım ama genzinde balgamı vardı sanırım omu tıkadı bilmiyorum bir yada 2 dakika gibi 1 dakikada olabilir morardığı süre

ben 32 yaşındayım geç anne oldum yıllarca olmadı bazen kızıyorum ama sabırlı olmamı gerektirecek okadar şey yaşadımki sabırsız olmanın zararlarını çok gördüm o nedenle bebeğime yansıtmıyorum allah hepimize sabırlar versin ama bazen yeterli olmadığımı düşünüyorum bugün bile onu düşündüm gündüz hep kucakta olmak istiyor ama balkonda çamaşır ütü birikmiş mutfak dağınık diğer işleride hızlı hızlı yaparken oda mırıldanıyo beni kucağına al demek istiyo stres oluyorum akşam eşim geldiğinde biraz ilgilenin ce rahatlıyorum sonra kendime kızıyorum ne yapabilirim

böyle böyle büyüyüorlar işde, herçocuk bir olmuyorki, benimkide bana çok düşkün, tuvalete bile göndermez, afedersin ama kapıyı yarı açık bırakıyorum wc de beni görsün diye. arada hala kızıyorum ama gece uyurken o kadar masum oluyorlarki sonra pişman oluyorum.
seninki kaç aylık.

uyku eeg si nasıl oluyor.
ya birde 2 farklı doktor genetik dedi, anneye babaya yatkınlık sözkonusuymuş. 37 derecede bile havale geçiren gördüm ben diyor. bende küçükken geçirmişim.
akrabamın oğluda geçirmiş 3 kez ve hiçbir sorun yok.18 aya kadar konuşmasında değişiklik olmassa göürücem.

Ben de birsey oldugunu zannetmiyorum arkadasim ama emim olup kafandaki sorulardan kurtulmak icin norologa gidersen, o seni zaten bu testy hakkinda bilgilendirir,
belki de gerek bile duymaz..

canım şöyle oldu
ogün ateşi yoktu burnu tıkalıydı burnuna fizyolojik serum damlattım zaten sevmiyo deniz suyu ağlıyo hırslanıyo sonra otri bebe burun aspiratörüyle çekmeye çalıştım ama genzinde balgamı vardı sanırım omu tıkadı bilmiyorum bir yada 2 dakika gibi 1 dakikada olabilir morardığı süre

bilemiyorum canım yaa
mor olduğuna eminmisin, belkide fazla kızarınca sana öyle geldi. ama morluk varsa ihmale gelmez doktoruna sor istersen. birde anne olarak bilirsin çocuğunda ddeğişiklik olup olmadığını, her anne hisseder bebeğinde bir anormallik olup olmadığını

Ben de birsey oldugunu zannetmiyorum arkadasim ama emim olup kafandaki sorulardan kurtulmak icin norologa gidersen, o seni zaten bu testy hakkinda bilgilendirir,
belki de gerek bile duymaz..

anladım canım...
bugün bir akrabamla görüştüm oğlunda hem epilepsi hem görme bozukluğu hemde kısmi felç var, 13 yıldır bakıyor annesi. o çocuğu görünce allaha ne kadar şükretsem azdır dedim.

böyle böyle büyüyüorlar işde, herçocuk bir olmuyorki, benimkide bana çok düşkün, tuvalete bile göndermez, afedersin ama kapıyı yarı açık bırakıyorum wc de beni görsün diye. arada hala kızıyorum ama gece uyurken o kadar masum oluyorlarki sonra pişman oluyorum.
seninki kaç aylık.

3 buçuk canım bilmiyorum ne yapsam banada cevap yazsanız tecrubeniz var dr a götürdüm dinledi sırtını boğazına baktı yanlızca boğazında hafif bir şeyler var dedi enfekyon iltihap olsa sırtı dinlendiğinde anlaşılırmıydı sırtını dinledi ve sadece burnunda dedi
film çektirsemmi acaba akciyer iltihabı dediniz ya

anladım canım...
bugün bir akrabamla görüştüm oğlunda hem epilepsi hem görme bozukluğu hemde kısmi felç var, 13 yıldır bakıyor annesi. o çocuğu görünce allaha ne kadar şükretsem azdır dedim.

allah acil şifalar versin akrabanıza ve allaha binlerce şükürler olsun

canım şöyle oldu

ya kizlar bende burnuna oksijen su damlatiyodum.hani su bebelr icin olaninda yoksa omu yaptikiya.ama hic morarmadi benim oglum.

Arkadaslar;
Bakin; her moraran ya da oksijensiz kalan bebek ya da cocuk icin ayni tespitlerde bulunabilmek saglikli olmaz. Hel hele tahmin yuruterek yanitlar vermek.
Bu belki karsi tarafi uzer, gereksiz endise duymasina neden olur ya da onemli de degilmis diye es gecmesine sebep olabilir.

Yani yapacaginiz tek sey;
bence yetkili bir agizdan duyacaginiz sozler ye da tetkiler, emin olun bu boyle..

3 buçuk canım bilmiyorum ne yapsam banada cevap yazsanız tecrubeniz var dr a götürdüm dinledi sırtını boğazına baktı yanlızca boğazında hafif bir şeyler var dedi enfekyon iltihap olsa sırtı dinlendiğinde anlaşılırmıydı sırtını dinledi ve sadece burnunda dedi
film çektirsemmi acaba akciyer iltihabı dediniz ya

iltihabı bilemem ama enfeksiyon sırt dinlenildiğinde anlaşılmıyor, bğazında hafif birşeyler var demekde ne demekmiş, üst solunum yolu enfeksiyonu vardı galiba, antibiyotik vermedimi, benimkide üst sol. yolu enf. yüzünden ateşlendi havale geçirdi.
bence git doktora söyle durumu. senin bebe morardığı zaman kusmuşmuydu.