Cok mutsuzum, yasama sevincimi kaybettim...

• Konu Sahibi Konu Sahibi fred
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
böyle böyle büyüyüorlar işde, herçocuk bir olmuyorki, benimkide bana çok düşkün, tuvalete bile göndermez, afedersin ama kapıyı yarı açık bırakıyorum wc de beni görsün diye. arada hala kızıyorum ama gece uyurken o kadar masum oluyorlarki sonra pişman oluyorum.
seninki kaç aylık.

canım kızkardeşiminki 4 yaşında ve çok aktif akıllı ilgi hep kendinde olsun istiyor kimseyi konuşturmuyo masayı evi dağıtıyo markette mağzada istediği alınmadığında yerlere atıyo kendini saatlerce
işte kızkardeşimin tek çocuğu ama arada dayanamayıp itip kakıyo canını yaktığını görmedim ama sonra çok üzülüyo çok zor çocuk yetiştirmek

bir anne anormallik olunca hisseder sizde varmı bu durum, en ufak bir endişeniz varsa gidin. doktora endişenizi anlatın şu filmi çektirsekmi acaba diye sorun, sormayınca başından savıyorlar.

Arkadaslar;
Bakin; her moraran ya da oksijensiz kalan bebek ya da cocuk icin ayni tespitlerde bulunabilmek saglikli olmaz. Hel hele tahmin yuruterek yanitlar vermek.
Bu belki karsi tarafi uzer, gereksiz endise duymasina neden olur ya da onemli de degilmis diye es gecmesine sebep olabilir.

Yani yapacaginiz tek sey;
bence yetkili bir agizdan duyacaginiz sozler ye da tetkiler, emin olun bu boyle..

cok haklisin canim.benim oglumun teshisi edildi.beynin 1sn oksijensiz kalma sebebiyle motor bölümünde yavaslama.kizlar sizde bizlerden degil uzmanlardan ögrenin.bu konular gercekten cok üzücü anne olarak bunu düsünmek cok zor.bizler yasiyoruz nasil savas vercegimizi ögreniyoruz.insallah sizinkiler iyidir ve gerek kalmaz.

canım kızkardeşiminki 4 yaşında ve çok aktif akıllı ilgi hep kendinde olsun istiyor kimseyi konuşturmuyo masayı evi dağıtıyo markette mağzada istediği alınmadığında yerlere atıyo kendini saatlerce
işte kızkardeşimin tek çocuğu ama arada dayanamayıp itip kakıyo canını yaktığını görmedim ama sonra çok üzülüyo çok zor çocuk yetiştirmek

4 yaşında büyükmüş, laftan anlar, ama 12-16 aylık bir bebek anlamaski işde buna üzülüyorum ben.

iltihabı bilemem ama enfeksiyon sırt dinlenildiğinde anlaşılmıyor, bğazında hafif birşeyler var demekde ne demekmiş, üst solunum yolu enfeksiyonu vardı galiba, antibiyotik vermedimi, benimkide üst sol. yolu enf. yüzünden ateşlendi havale geçirdi.
bence git doktora söyle durumu. senin bebe morardığı zaman kusmuşmuydu.

hep bu dr ların duyarsızlığı özelde genelde aynı ilgisizler
kusuyo diyorum normal diyo burnu tıkalı diyorum normal diyo
o 1-2 dakika morardı dedim ya öğleydi kustu amamorarmadan 10 dakika sonra akşam ateşlendi eşime paradox versekmi dedim yok hemen ilaçmı verilir dedi 39 a çıktı sonra nasıl paniğim görseniz iki ayrı dr aradık calpol verin dedi sonra 37 ve yavaş yavaş düştü sabah doktor boğazında bir şeyler var dedi antibiyotik verdi böyle yani

Cuma gunu eeg icin gidiyoruz bakalim o akibetimizi belli edecek.
(epilepsi TANISINI yani)

cok haklisin canim.benim oglumun teshisi edildi.beynin 1sn oksijensiz kalma sebebiyle motor bölümünde yavaslama.kizlar sizde bizlerden degil uzmanlardan ögrenin.bu konular gercekten cok üzücü anne olarak bunu düsünmek cok zor.bizler yasiyoruz nasil savas vercegimizi ögreniyoruz.insallah sizinkiler iyidir ve gerek kalmaz.

1 sn diyorsun ama benim oğlumda beyine oksijen gitmediği için havale geçirip morardı. belki 10 dak kesin sürdü ama gerisini bilemiycem.
seninkinde ne gibi gerilikler var.

(epilepsi TANISINI yani)

epilepsi eşimin ve benim akrabamızda iki kişi de vardı ama anlattığınız gibi belirtiler hiç duymadım umarım yoktur

seninki nasıl oldu kaçırdım senin hikayeni.

canim benim oglum suan 20aylik ama hala 1yasinda yada 13aylik bir bebk gibi,ilk 11aylikti farkina varildi hemen fizyo terapiye baslandi.tam tesekkülü bi hasteneye gönderildi e tüm testeler yapildi.kromozum,eeg klan idrar ve ensonunda beyni 1sn oksijensiz kaldi dendi.ama nedenini bilemiyolar.belki anne karninda belki dogumda belki daha sonra.ne zaman oldugu belli degil.oglum suana fizyo terapi oyun terapisi görüoyr.fizyo terapisi ile oturmayi oturdugu yerdenkalkmayi yatrken oturru pozisyona gecmeyi falan ögrendi.cok yardimî oldu ogluma.ayuncakalrla oynuyor ama hep dönderiyor yada elini yere vuruyor degiisk bi hareketle,bu hareketi doktorlar tepîciler herkes denedi.kimse yapamiyor,o kadar hizli e düzenli yapyiorki iannamazsin.bazen bi an donuyor tepki vermiyor.ama normelde öyle degil arada oluyor.bunlar hep o 1sn yüzünden iste.doktorlar cok yorucu ve zor bi dönem gecirceksiniz.ama düzelebilirde böylede olabilirde dedi:gitme:beklicez umudumu kaybetmicem.insallah düzelcek yavrum.

hep bu dr ların duyarsızlığı özelde genelde aynı ilgisizler
kusuyo diyorum normal diyo burnu tıkalı diyorum normal diyo
o 1-2 dakika morardı dedim ya öğleydi kustu amamorarmadan 10 dakika sonra akşam ateşlendi eşime paradox versekmi dedim yok hemen ilaçmı verilir dedi 39 a çıktı sonra nasıl paniğim görseniz iki ayrı dr aradık calpol verin dedi sonra 37 ve yavaş yavaş düştü sabah doktor boğazında bir şeyler var dedi antibiyotik verdi böyle yani

bazı doktorlar evet çok duyarsız. benimkide bu tür vakalar görülebliyor demişti ve 2 saat sonra havale geçirdi, ölürmüsün öldürürmüsün.
benim doktor 38 de ateş düşürücü ver dedi, 38,5 oldumu hastaneye koş dedi.
eşine bakma canım ya 39 olmuş ilaç verilmezmi. havale sınırı zaten 39.

ateşlendiği akşamı da ben bir süre önce aşk kırıntısının yazısını okumuştum üzüntüsünü hep aklımda o yazı vardı çok paniktim allahım hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin

epilepsi eşimin ve benim akrabamızda iki kişi de vardı ama anlattığınız gibi belirtiler hiç duymadım umarım yoktur

Arkadasim; ben epilepsi ile alakali bir beliri yazmadim ki?

Ama yaptigim arastirmalar sonucunda;
asiri sicak bir ba$
aniden irkilip sicramalar
havale gecirmek (atesli)
goz kaymalari ve aniden bir noktaya odaklanma
herseyden once gelisim geriligi

daha sebepleri var, arastirabilirsin de..

(epilepsi TANISINI yani)

canim insallah hersey yolunda gider.bu arada bende bi epilepsi hastasiydim.oyüzden oglumda incalendi ama onunki epilepsi degil.eegde cikti beyindeki boslugu.umarim sneinkinin biseyi yoktur cnaimya

canim benim oglum suan 20aylik ama hala 1yasinda yada 13aylik bir bebk gibi,ilk 11aylikti farkina varildi hemen fizyo terapiye baslandi.tam tesekkülü bi hasteneye gönderildi e tüm testeler yapildi.kromozum,eeg klan idrar ve ensonunda beyni 1sn oksijensiz kaldi dendi.ama nedenini bilemiyolar.belki anne karninda belki dogumda belki daha sonra.ne zaman oldugu belli degil.oglum suana fizyo terapi oyun terapisi görüoyr.fizyo terapisi ile oturmayi oturdugu yerdenkalkmayi yatrken oturru pozisyona gecmeyi falan ögrendi.cok yardimî oldu ogluma.ayuncakalrla oynuyor ama hep dönderiyor yada elini yere vuruyor degiisk bi hareketle,bu hareketi doktorlar tepîciler herkes denedi.kimse yapamiyor,o kadar hizli e düzenli yapyiorki iannamazsin.bazen bi an donuyor tepki vermiyor.ama normelde öyle degil arada oluyor.bunlar hep o 1sn yüzünden iste.doktorlar cok yorucu ve zor bi dönem gecirceksiniz.ama düzelebilirde böylede olabilirde dedi:gitme:beklicez umudumu kaybetmicem.insallah düzelcek yavrum.

ne denir bilmiyorum ki, rabbim çekemeyeceğimiz dertlerle imtihan etmesin.
uzman tv de havale nin nasıl birşey olduğunu açıklayan bir doktor var, beyin devre dışı oluyormuş oksijen gitmiyormuş falan diyor ama hasar bırakmaz diyor, şaşırdım 1 sn olayına.

canım allahım acil şifalarını versin inşallah

asiri sicak bir ba$
havale gecirmek (atesli)

beim oglumun basi asiri atesliydi hep.ve göz kaymalri odaklanma oluyordu.epilepsi degil oglum.bende gelisim gerilig olmadi.arada nöbetlerim oluyodu,e idrar kacirma hatirladigim kadariyla.ama simdi iyiyim gecti atlattim 10yil önce.

ateşlendiği akşamı da ben bir süre önce aşk kırıntısının yazısını okumuştum üzüntüsünü hep aklımda o yazı vardı çok paniktim allahım hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin

amin canım... ateş ihmale gelmiyor malsef, ateş varsa vücutta enfeksiyon varmış, ateşi düşürmeye çalışıp hemen hastaneye gidilmeliymiş, ateşin sebebi için. ha birde sirke kullanılmamalıymış, ateşi dıştan içe vururmuş, o çok daha tehlikeliymiş.

asiri sicak bir ba$
havale gecirmek (atesli)

canım yanlış anlaşıldım yada kendimi ifade edemedim yani onlardan bu tip sorunlar duymadım allahın izni ile oğlunda çıkmaz demek istemiştim