Cok mutsuzum, yasama sevincimi kaybettim...

• Konu Sahibi Konu Sahibi fred
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
gulsu arkadasim;
Benim bebegim cok saglikli dogdu.
O gece yasadigi minik talihsizlik yuzunden, doktor az da olsa beyne oksijen gitmemis olabilir diyor.
Ben aslinda gelisim geriligini daha erken farketmistim ama, eve gelen hemsiresi her bebegin gelisim sureci farklidir diye, bu endiselerimi rafa kaldirmama neden oldu.
Benim kafami karistiran sey, oyuncaklara karsi cok tepkisiz.
Mesela sisesini bile kendisi tutup icmiyor.
Bilmiyorum..

canim emziriyomusun,benim oglum 11ayliga kadar anne sütü aldi hep.oyüzden biberon kullanmayi bilmiyordu.ama daha sonra ögrendi iyicene.devrimin sevdigi bi oyuncak vardi sesli.bence öyle biseyler al ne bilim müzik calinca ilgisini ceker renkli isikli falan.bide ben 9aylikti ogluma yürütec almistim hic hareket etmiyor biraz oynasin hareketlensin diye.doktorum günde 10dk binerse bisey olmaz demisti.ama bizim tek bi hatamiz olduoyürütecte dönen seker gibi bisey ardi oglum hep onu dönderridi.ve el hareketini aliskanlik haline getirdi.simdi herseyle öyle oyanamk istiyor.bi an önce oyun terapisine baslamanizi tafsiye ederim.doktorunla bi konus bunu.inan ne kadar erken baslarsan okadar iyi olur.

Guzel dilekleriniz icin tesekkurler arkadaslar..

Son düzenleme:
canim düsünüyorum acaba böyle bisey oglumdada oldumu diye.cünki doktorlar ne zaman oldugunu bilemiyoruz diyor.bekli anne karninda belki sonra belki dogumda.benim dogumum cok zor gecmisti.zaten 10gün gecikmeli yaptim.sancim gelemdi suni sanci verdiler acilma olmadi sonra narkozla dogum yaptim tabi o asamya gelene kadar cok ugrastilar.sezeryana alcaklartiki bi doktor narkoz verim sana dogumun olur dedi.bide oglumu vakkumla cekmisler ben görmedim.eger anlasaydim itiraz ederdim.yani bilemiyoruz neden oldu.hamileligimde bi sorun olmadi benimde.

İnşallah bişey çıkmaz canım, Allah acil şifa verir.. :nazar: Bence de tek bi doktora gitmeyin, en az 2-3 doktora gösterin..

canim emziriyomusun,benim oglum 11ayliga kadar anne sütü aldi hep.oyüzden biberon kullanmayi bilmiyordu.ama daha sonra ögrendi iyicene.devrimin sevdigi bi oyuncak vardi sesli.bence öyle biseyler al ne bilim müzik calinca ilgisini ceker renkli isikli falan.bide ben 9aylikti ogluma yürütec almistim hic hareket etmiyor biraz oynasin hareketlensin diye.doktorum günde 10dk binerse bisey olmaz demisti.ama bizim tek bi hatamiz olduoyürütecte dönen seker gibi bisey ardi oglum hep onu dönderridi.ve el hareketini aliskanlik haline getirdi.simdi herseyle öyle oyanamk istiyor.bi an önce oyun terapisine baslamanizi tafsiye ederim.doktorunla bi konus bunu.inan ne kadar erken baslarsan okadar iyi olur.

Arkadasim;
Bugun fizyoterapi seansi icin rehabilitasyon merkezindeydik.
Hareketlerini tek tek videoya kaydettiler.
Tam 3 tane ayri fizyoterapist esliginde hem de.

Bir sonraki seansin muzikli terapi oldugunu soylediler ve ciktik.

Ama ben tam tesekkullu ozel bir hastanede suphelerimden kurtulmami saglayacak tam bir tedavi istiyorum, nihayetinde Turkiye'ye gidiyoruz.

geçmiş olsun canım.Canını sıkma o kadar lütfen her bebeğin fiziksel gelişimi farklıdır öyle düşün...Hem bak oturmaya başlamış...Allah yardımcınız olsun yavrun sağlıklı bir bebek olsun inşaallah..

Arkadasim;
Bugun fizyoterapi seansi icin rehabilitasyon merkezindeydik.
Hareketlerini tek tek videoya kaydettiler.
Tam 3 tane ayri fizyoterapist esliginde hem de.

Bir sonraki seansin muzikli terapi oldugunu soylediler ve ciktik.

Ama ben tam tesekkullu ozel bir hastanede suphelerimden kurtulmami saglayacak tam bir tedavi istiyorum, nihayetinde Turkiye'ye gidiyoruz.

canim trde hangi hasteneye giteceksiniz ne gbi bilgiler var elinde seni kim yönlerdi oraya.canim soruyorum cünki gerekirse bende giderim.banada anlatirsan sevinirim.

Gülsü canım sana da geçmiş olsun...Demek 1 sn ye oksijen gitmediğinden bebeğin öyle oldu...Allahım acil şifalar versin..Sana da güç versin...Yavrunun sağlıklı koşturup yaramazlık yaptığı günleri göstersin...

geçmiş olsun canım.Canını sıkma o kadar lütfen her bebeğin fiziksel gelişimi farklıdır öyle düşün...Hem bak oturmaya başlamış...Allah yardımcınız olsun yavrun sağlıklı bir bebek olsun inşaallah..

Tesekkur ederim arkadasim. (amin)

Ilk öncellikle büyük geçmi$ olsun...

normal dogummu yaptiniz peki? Hangi hastane felan? Bebeginize dogum sonrasi hangi igneler vuruldu? Bunlari bir ba$ka hastane ve doktora söyleyip bilgi alin yanli$ bir$eyler olmasin.

Ayriyetten her bebek farklidir. Bazilari 1 ya$inda yürümeye ba$lar bazilari daha erken bazilari daha geç. Bu yine oturma olsun, ayaklarinin üzerine basma olsun hepsi için geçerlidir. Belki de nazli bir oglunuz vardir. Sizin veya e$inizin geli$imi nasilmi$ annelere sordunuz mu?

Saglikli günler dilerim küçük erkek için :):emir_bebek:

canim isvicrede basel hastenesi dünyanin en iyi cocuk hastenesiymis.oglumun tedavisini yürüten psrofösür cok uzman ve dünyaca ünlüymüs.ya bilemiyorumki bende herkes buranin iyi oldugunu söyledi bana.trde bile doktor en iyi orasi dedi.iki uzman doktor akrabamda tedaisini kesinlik orda yaptir dediler.ogluma en iyi ve genelde cok zor yapilan tetsler yapilmis incelenmis.yani tryemi gitsem burdami kalsam nasil yapsam.kizlar akil verinya.

Gülsü canım sana da geçmiş olsun...Demek 1 sn ye oksijen gitmediğinden bebeğin öyle oldu...Allahım acil şifalar versin..Sana da güç versin...Yavrunun sağlıklı koşturup yaramazlık yaptığı günleri göstersin...

canim cok sagol duan cok güzel 4gözle yaramzlik yaptigi günleri bekliyorum.gerci simdi bile oyuncaklarini illa yerlere atiyor oyunca sepetinde cikariyor.sonra kendi odasina gidip orayi dagitiyor.:emir_bebek::emir_bebek:ama daha iyilerinide yapabilirkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

canim trde hangi hasteneye giteceksiniz ne gbi bilgiler var elinde seni kim yönlerdi oraya.canim soruyorum cünki gerekirse bende giderim.banada anlatirsan sevinirim.

Arkadasim;
Az once de yineledigim gibi, teknoloji ve imkan super ama, Turkiye'deki gibi, haa diyince alip goturemiyorsun yavrunu burada.
Haa, cok ama cok acil bir durum olacak, iste ozaman da gece doktorlari devreye giriyor.
Hastane sevkini yaptirmadan once, kendi doktoruna gorunmen sarti ile.
Eger o bir problem goruyorsa, sevk ediyor.
O da hemen olsa neyse, haftalar sonrasina atiyorlar.
Can SIKICI prosedurleri var anlayacagin.
Ama ben artik onlarin keyiflerini baklemeyecegim o nedenle Turkiye'ye gitmeye karar verdik. iLAC SEKTORUNDEKI bir arkadasin tavsiyesi uzerine;
MEMET OZEK, isimli doktora gosterecegiz,
ben rastgele bir doktora gidipte, olmadik testlere tabii tutulmasini istemiyorum.
Bos yere radyasyon almasini hele hic istemiyorum.
o nedenle doktor konusunda cok hassasiz,. esimde keza oyle.
Bebegimin pasaportunun gelmesini bekliyoruz..

Son düzenleme:
haa bu arada cnaim gecen fizyo terapici dediki.bi bebek 3yasina kadar yürümesi gecikebilir.yani 3yasina kadar biz bi problem var diye bakmayiz.ama 3yasina geldiginde hala yürümüyorsa iste ozaman sorun olabilir diye düsünürüz.kizlar sizinde bilginiz olsun.

Ilk öncellikle büyük geçmi$ olsun...

normal dogummu yaptiniz peki? Hangi hastane felan? Bebeginize dogum sonrasi hangi igneler vuruldu? Bunlari bir ba$ka hastane ve doktora söyleyip bilgi alin yanli$ bir$eyler olmasin.

Ayriyetten her bebek farklidir. Bazilari 1 ya$inda yürümeye ba$lar bazilari daha erken bazilari daha geç. Bu yine oturma olsun, ayaklarinin üzerine basma olsun hepsi için geçerlidir. Belki de nazli bir oglunuz vardir. Sizin veya e$inizin geli$imi nasilmi$ annelere sordunuz mu?

Saglikli günler dilerim küçük erkek için :):emir_bebek:

Hanimefendi; hangi hastane derken ki ibarenizi anlamadim?
Ne ignesi, igne felan olmadi.
Hastaneyi zan altinda birakabilecegim bir durum sozkonusu bile olmadi.
Sadece karni doyduktan kisa bir sure sonra kustu, zaten direk mu$ayede altina aldilar.

Arkadasim;
Az once de yineledigim gibi, teknoloji ve imkan super ama, Turkiye'deki gibi, haa diyince alip goturemiyorsun yavrunu burada.
Haa, cok ama cok acil bir durum olacak, iste ozaman da gece doktorlari devreye giriyor.
Hastane sevkini yaptirmadan once, kendi doktoruna gorunmen sarti ile.
Eger o bir problem goruyorsa, sevk ediyor.
O da hemen olsa neyse, haftalar sonrasina atiyorlar.
Can SIKICI prosedurleri var anlayacagin.
Ama ben artik onlarin keyiflerini baklemeyecegim o nedenle Turkiye'ye gitmeye karar verdik. iLAC SEKTORUNDEKI bir arkadasin tavsiyesi uzerine;
MEMET OZEK, isimli doktora gosterecegiz,
ben rastgele bir doktora gidipte, olmadik testlere tabii tutulmasini istemiyorum.
Bos yere radyasyon almasini hele hic istemiyorum.
o nedenle doktor konusunda cok hassasiz,. esimde keza oyle.
Bebegimin pasaportunun gelmesini bekliyoruz..

canim ben oyüzden bu gittigimde hic test yaptirmadim.zaten doktorda gerek yok hersey yapilmis dedi.burdada önce ev doktornuna gitttik biz.o herseyimizi ayarladi zaten.eevet bekleme süreci cok zor.ama bizilk basta kabullenmedigimiz icin hep bisey olmaz diye bekledik.yinede salglik verisn yavrularimiza cnaimya sikma canini.nerde bu doktor ne üzerine.ben bebgimi nörologa götürdüm bu sene.mersinde cok iyi bi doktor.ismini hatirlayamadim.gitmeden babama arastir demistim.adam sonuclari aldi resmen kitap gibi okud.ayni seyleri dedi.

haa bu arada cnaim gecen fizyo terapici dediki.bi bebek 3yasina kadar yürümesi gecikebilir.yani 3yasina kadar biz bi problem var diye bakmayiz.ama 3yasina geldiginde hala yürümüyorsa iste ozaman sorun olabilir diye düsünürüz.kizlar sizinde bilginiz olsun.

Bu cok ilginc bir varsayim olmus..

3 yasina kadar yurumeyen bir bebege ya da cocuga herneyse;
zamani vardir demek, mantikli gelmiyor bana.

Ayrica bu doneme kadar, donme, emekleme ve de oturabilme evrelerini tamamlamis olmasi lazim..

canim cok sagol duan cok güzel 4gözle yaramzlik yaptigi günleri bekliyorum.gerci simdi bile oyuncaklarini illa yerlere atiyor oyunca sepetinde cikariyor.sonra kendi odasina gidip orayi dagitiyor.:emir_bebek::emir_bebek:ama daha iyilerinide yapabilirkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Demek atağa geçti küçük adam her an uzmanlaşabilir o zaman dağıtma konusunda...Yaramazlık yapsınlar da sağlıklı olsunlar...Geçen perşembe acile götürdük kızımı ateşlendi buhar verdiler 1,5 saat yavrum durmaz kıvranır ağlar onunla bereber ben de ağladım kızım sen yaramazlık yap evi dağıt beni üz ama acı çekme diye ağladık babasıyla..

buna benzer hatta aynı vakalar gordum ve duydum yakın cevrem den..4 5 yasına kadar yurumeme,konusulana cevap vermeme sankı sagırmıs gıbı ama tetkıkler temız falan ama sonra gecmıs hep..umarım korktuklarınız basınıza gelmez,ben yasanan sorunun kusmasıyla agzından burnundan gelmesıyle alakasının oldugunu dusunmuyorum kı benım henuz 10 aylık olan yegenım de aylarca bu sorunu yasadık..aylarca yedıkten sonra yada yemek yerken daha burnundan cıkardı mama...Allah sızı ve esınızı evladınızdan yana korkularınızdan emın kılsın ..acıl sıfalar dılerım..

gulsu arkadasim;
Doktor icin de bir forum acmistim.
Cunku dedigim gibi tavsiye uzerine, ve ben de daha fazla bilgi edinmek istiyorum,
Henuz gorunmeden sana ne soylesem yalan olur.