Cok mutsuzum, yasama sevincimi kaybettim...

• Konu Sahibi Konu Sahibi fred
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya innın burada öğrendiğim her şeyi soruyorum yok öyle değil diyorlar normal diyorlar

Evet, kromozom testi yapildi, temiz cikti..
( bu test down sendromu icindi)

orada yapılıyormu bilmiyorum türkiyede hamileliğin ilk 3 ayında ikili test yapılıyo davn sendromu için

Pinpirikli bir anne degil de arastiran bir anne olmak cok cok daha iyi.
Doktorlar da yanilabilir keza..
Umarim hersey hepimiz icin iyi olur..

iyi geceler diliyorum..

benim hiç duymadığım bir şey nöbet geçirmeden epilepsi olması hep epilepsi olanlar nöbet geçirir sanardım

teşekkürler sizede

öncelikle çok geçmiş olsun. inşallah bebeğinizin birşeyi yoktur. iş arkadaşımın oğlu 5-6 yaşına kadar konuşamamış. ildeki birçok doktor gezmişler. zeka geriliği vardır demişler. sonra başka bi prof bulup götürdüklerinde zeka geriliği değil IQsunun yüksek olduğu anlaşılmış. şimdi oğlu 25 yaşında ve mühendis.

benim hiç duymadığım bir şey nöbet geçirmeden epilepsi olması hep epilepsi olanlar nöbet geçirir sanardım

Epilepsi olabilme ihtimali yuksek deniyor sadece,
yani henuz bir teshis konulmadi.
Cuma gunu eeg yapilacak.
Ayrica; atesli havale gecirmek de, epilepsi suphelerini dusunduren bir durumdur.

öncelikle çok geçmiş olsun. inşallah bebeğinizin birşeyi yoktur. iş arkadaşımın oğlu 5-6 yaşına kadar konuşamamış. ildeki birçok doktor gezmişler. zeka geriliği vardır demişler. sonra başka bi prof bulup götürdüklerinde zeka geriliği değil IQsunun yüksek olduğu anlaşılmış. şimdi oğlu 25 yaşında ve mühendis.

Butun ornekler birbirine benzeyecek diye bir durum sozkonusu degil zaten,
ama konusamayan bir cocugun, atessli bir havale ya da morarmasindan ziyade,
altinda yatan nedenleri arastirmak lazim.

Ornegin, esimin kizkardesi,
kizi 2 bucuk yasinda iken, park etmek uzere olan bir arabanin altina girmeye ramah kala kurtuldu. Fakat bu yasadigi olaydan sonra, suan 3 bucuk yasinda oldugu halde,
kesinlikle cumle kuramiyorr, konustugu anlasilmiyor.
pedegog yardimi aliyor..

Son düzenleme:
cnm öncelikle inşllah herşey iyi çıkar diye dua ediyorum...yoktur umarım oğluşunda bir sorun :çok üzgünüm:ben bu bahsettiğin hastalığı hiç bilmiyorum ama daha çok küçük annesi 9 aylık belki tepkileri normaldir...

Kbhda yasiyorum ya siz? Bu arada insallah cocugunuz iyilesmistir, bir degisme varmi?? okuyamadim geri msjlari ama...

Hemen bir degisim gostermesi mumkun degil takdir edersiniz ki;
Cuma gunu epilepsi suphesi ile eeg yapildi. (uyanik)
1 hafta sonra alabilecegiz sonuclari.

Benim durumum gun gectikce daha da vahimlesiyor malesef,
hicbir yere gidesim kimseleri goresim yok eve kapattim kendimi..

Aslinda sadece nefes aliyorum hayat devam ediyor iste.

Sirt ustu yere biraktigimda, kendini ittirerek govdesini ve kafasini sallayarak gidiyor masa altinda felan buluyorum, desteksiz biraz oturabiliyor.

Uff, boyle iste,
Allahim kimseyi evladi ile imtihan etmesin,
ates dustugu yeri yakiyor..

Son düzenleme:
kizlar zor ama gececek insallahh.atatacagiz iyi olcaklar lütfen iyi düsünelim.ben bunu yapmak zorundayim.sizde yapin.artik ben cikiyorum kizlar.sabah erken uyandim ve yarinda öyle olca.bugün fizyo terapisi vardi yarin yüzme kursu diger gün oyun terapisi.yani cok yogun ve yorucu bi dönemdeyim ben.sizleri ve burayi hep takip edip,gündemde tutacagim.bilgileirimizi paylasalalim.sizlere yardimci olcagim bi konu olursa bana özelden yazin.herkse iyi geclelr.bebisleri öptüm by.

Arkadasim nerelerdesin?
Mail adresini ekledim ama hic gorunmuyorsun?
Bir problem yoktur umarim..

Allah acil şifalar versin yavruna sanada güç versin canım.İnşallah iyi olacak oğlun moralini bozma bebekler herşeyi hissediyor.Sen mutlu olursan o da mutlu oluyor üzüldüğünü kızdığını herşeyi hissediyor bebekler o yüzden sabret dua et ve terapilere devam edin.Bol bol konuş oğlunla sana tavsiyem.tekrar geçmiş olsun.

Allah yardimcin olsun dedigin gibi eger burdaki doktorlardan umudun yoksa hemen turkiyeye git bencede, Annemi öldüreceklerdi burdakilere kalsak turkiyede farkli farkli doktora gittti hepside amaliyat sart dedi suan cok rahat iyi yani umarim kotu bir sey yoktur...

Normal birşey oldugunu düşünüyorum inşallah cabucak atlatırsınız..
Ne kadar üzgün oldugunu anlayabiliyorum ama testlerde temiz çıkmış cok şükür bence normal bir drum..

İnsallah normal bir durumdur canım şuanda hiç bişey belli değil kendinide üzme bu kadar unutmaki sen o bebişede ailenede lazımsın.. senin ve bebğin için dua edicem umarım korkulcak birşey yoktur..

Yaşama sevincinizi nolur kaybetmeyin.Sizin gücünüz olmassa o bebiş napar.Tahlillerin iyi çıkması bir sevinç kaynağıdır en kısa zamanda sağlığına kavuşur inş :)Dualarımız sizinle.

Arkadasim nerelerdesin?
Mail adresini ekledim ama hic gorunmuyorsun?
Bir problem yoktur umarim..

mrb canim bende seni hic acik göremiyorum.en son konusmamizdan sonra doktora gittik.ve morellerimiz sifir oldu,hic yazasim gelmedi buraya.doktor oglumnda kesin biseyler oldugunu yani özürlü oldugunu söyledi.ilerde siz ilgilenir ve desteklersiniz bi meslegi olur ama bi doktor bi mühendis olmasini beklemeyin dedi.kesinlikle özel okula yani engelli okuluna gitmesini tafsiye etti.ya bilemiyorum kafamiz hala karisik.hatta dediki bu cocugu simdiden emekli yaparlar oyüzden haklarinizi arastirin dedi.offf canim bizde durumlar kötü tek umudum yürüyünce degismesi.insallah oglununda sonuclari temiz cikar.korkma canim gönlünü ferah tut insallah düzelcek herseyya.:1hug: