• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok mutsuzum :((

irazcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2011
601
2
46
Kahramanmaraş
bi komşum var x kişi diyelim..iletişim kuramadık..biraz benden biraz ondan her neyse sebeb yıldızımız barışmadı..zaten yapı olarakta arkadaşlık kurmaya çok uygun değilim..hemen kaynaşamam ..karşı taraf sıcak olur,samimi davranırsa yaklaşabiliyorum...bugün bi komşu daha taşındı..x kişi de evde değil kocası demişki eşim evde olsaydı iftara bişeyler hazırlar ilgilenirdik ..benim eşimde çok alınmış ben varım evli olarak sende evdesin öyle söylemesi hoş kaçmadı lafın ucu bana da dokundu diyo..yeni evliyim ve misafir ağırlıcak kadar yemek kültürüm yok ..çağırmaya çağırırım ama iyi ağırlayamamak korkum..neyse çaya falan gelin diyelim olmazsa dedi eşim ben de sen bilirsin dedim..kızdı bana senin misafir sevmemenden dolayı bişiy diyemiyorum kimseye dedi..üzüldüm haliyle..hakket sebeb ben miyim dedim...şimdi bu x komşuda gelir ikisi kafa kafaya verirse anlaşılması güç insan olarak mı kalırım ...eşim (hepsi aynı iş ortamında )böyle ufak tefek şeylere takar mı ..huzursuz olur muyum diye düşünmektende alamıyorum kendimi..

canım ne olacak al bi tavuk at fırına yanına pilav bi çorba salata tamam işte. hem ramazan mübarek gün sevaptır bi çorba bile koysan önlerine çok memnun olurlar eminim. hemde böylece aranızda bir sıcaklır oluşur arkadas olabilirsiniz hemde eşinizde memnun olur.

Arkadaş doğru söylüyor canım tavuk pilav (ya da makarna) yap.Çorba yapmayıda bilmiyorsan hazır çorba yap yanına salata ramazan olduğu için peyir zeytin reçelde koyarsın masaya olur biter.Dert etme böyle şeyleri ;)

Son düzenleme:
Eşin madem misafir istiyor ,alsın tüm yemekleri hazır.Bir de garson tutsun hizmet edecek.:D

bencede insanları yemeğe çağırmaktan
yemek kültürüm yok diye korkmamalısın.
önemli olan paylaşımdır
arkadaşın dediği gibi fırında tavuk, çorba, pilav
yapamayacak kadarda bilgin yok değildir sonuçta.
Merak etme herkes çağırdığı misafire
fransız mutfağından yemekler yapmıyor.
Önemli olan güler yüz ve ilgidir canım.
İnsanları ağırlamaya çekinme.
Çünkü cimrilikten çağırmıyor bile diyebilirler.
Bu sebeplerden mutsuz olma.

yeni evlendiğiniz için tedirgin oluyorsunuz sanırım. ama misafir ağırlayarak alışacak ve daha rahat olacaksınız. yakınınızda size yardımcı olabilecek biri varsa ondan yardım isteyin. gerekirse dışarıdan bir kaç takviyeyle halledersiniz.

korka korka nereye kadar gidecek bence biyerden başlamalısın aşılmaz sorunlar değil bence sonradan bir bakmıssın usta bir aşcı ve mükemmel bir misafirperver olmus çıkmışsın dert etmeye inan değmez bol şans :D

bence de hiç korkma misafir ağırlamaktan... arkadaşlarında dediği gibi hazır çorba yaparsın yada en kolayı mercimek çorbasıdır... basitce biseler hazrlayabilirsin. internetteki temek tariflerinden fazdalanabilirsin... hem senn için deneyim olur hemde eşini memnun etmiş olursun... biyerden başlamak gerek, kolay gelsn:)

bence de en basiti tavuk yanında pilav tamam. tavuğu da knorrun tavuk çeşnisiyle karıştırıp fırın poşetinde fırına verdin mi tamamdır. zaten üstünde bile yazıyo nasıl yapacağın. eşin tatlı alsın.masayı da hurma zeytin peynir salata cacık falan bi sürü şeyler doldursun zengin görünür. hem memnun olurlar hem de öbür komşuda önce kaynaşmak için fırsatın olmuş olur. o önce davranırsa bu sefer hiç giremezsin aralarına daha kötü olur senin için. hadi kolay gelsin.

bence hiç çekinmene gerek yok yenı evlı oldugunu bıldıklerı ıcın zaten anlayısla karsılayacaklardır senı yaparsın bırseyler yersınız sonucta ac kalacak halınız yokya bence diğer turlu yanı ınsanları sevmeyen mısafırı sevmeyen bırı olarak bılınmenız daha kotu olacaktır eşınızde bunu dusunmemelı bence...

canim benim bence cagirmalisin birazcik hak veriyorum esine hani sonucta oda misafir istiyor ve senin korkundan veya nasil tepki vereceginden emin degil....bence cagirmalisin eger cagirmazsan ki bu sevap alisamayacaksin onlara x komus gelip onlarla kaynasacak sende tek kalcaksin...bence biraz daha acik ol yeni insanlara komsulara...yemek olayindadna korkma benden önceki arkadaslarin dedigi gibi asil önem misafir perverlik ve güler yüz yemekten sonrada al hazir kek cay ile ikram et olsun bitsinn:81:

Yemek konusunu hiç takmayın. artık herşeyin hazırı var. hazır köfte alabilirsin yada kendinize yaptığınız yemeklerden bile hazırlayabilirsin.

Back
X