çok mutsuzum:(

nesemsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
45
0
86
Ankara
.Merhaba kızlar.. Ben 6 aylık evliyim. Biz eşimle tanıştık ve 5 ay içinde evlendik. Ama eşim ilk günkü gibi değil.Sürekli bir birimizi yanlış anlıyoruz,Akşam eve geliyor genelde yorgunluğu bahane ediyor çok az konuşuyoruz konuştuklarımız ne yaptın ne ettin bundan ibaret yaptığımız farklı hiç bir şey yok bunu eşime söylediğimde sen yarat bir şeyler yapalım.biz daha çok yeniyiz nasıl bu duruma geldik enlamadım. çok mutsuzum her gün kendimi kahrediyorum evde lütfen çözüm önerilerinizi bekliyorum. neler yapa bilirim nasıl evliiliğimi ilk zamanlara döndüre bilirim,nasıl karşımdakini anlayabilirim..

Bekar bir bayan olarak keşke birbirinizi tanıdıktan sonra evlenseydiniz dedim kendi kendime ama keşkelerin faydası yok tabiki.. Evli bayanlar çözüm bulabilirler inşallah ..

genelde ilk sene oyle oluyo.erkek evlilige adepte olamio o yuzden oyle davraniodur bence.bizde ilk zamanlar kedi ile kopek gibiydik.hergun kavga vardi.simdi cok iyi cok sukur.zamanla oturcaktir evliliginiz.ama asla sayginizi kaybetmeyin.

canim
bence hemen her evlilikte boyle
ilk iki yil diyorlar
biribirine alisma
tanima
anlama
ve evlilige adapta olmakla geciyor
bizde iki yil sürdü duzeliyordu
bebekle yine catirdadi
sonunda sükür düzeldi
biraz anlayis sefkat
konusmak önemli
sen ondan bekleme
sen yap
malesef her erkek bir degil
senin elinde
eger senin esin sicak bir aile istiyorsa
yapabilirsin
ve bunu sen daha iyi bilirsin
yasayan biri olarak konusuyorum
esini seviyorsan ve esindede o isigi görüyorsan basarirsin)
ama kavgayla tartismayla olacak is degil zaman kaybi
sinirlerin yipranir
dedigim gibi biraz sabir
ve tatli tatli konusmak
küsmeden kavga etmeden

cnm merhaba henüz çok yeni evlisin.
bende 2.5 senelik evliyim hemen hemen
ilk zamanlar zor oluyor
gün geçtikçe dahada anlaşır hale geliceksnz merak etme.
ben 4.5 yıllık sevgililikten snra evlendm.
aama aynı eve girince olaylar değişiyor.
ilk zamanlar balayı ayı derler bence ilk aylar daha zor.
aynı evde iki değişik karakter...

sizin gibi evli arkadaşlarınız yokmu
onlarla görüşün,dışarı gezmeye gidin,sinema vs

cnm merhaba henüz çok yeni evlisin.
bende 2.5 senelik evliyim hemen hemen
ilk zamanlar zor oluyor
gün geçtikçe dahada anlaşır hale geliceksnz merak etme.
ben 4.5 yıllık sevgililikten snra evlendm.
aama aynı eve girince olaylar değişiyor.
ilk zamanlar balayı ayı derler bence ilk aylar daha zor.
aynı evde iki değişik karakter...

sizin gibi evli arkadaşlarınız yokmu
onlarla görüşün,dışarı gezmeye gidin,sinema vs

ben evli değilim ama 6 7 ay önce erkek arkadaşımla aynı eve çıktım aynı evde hiç konuşmuyorduk bile. her gün ağlıyordum bu beni neden anlamıyor diye. evde oyalanacak hiçbir şey şehirde tüm arkadaşlarım gittiği için konuşacak kimsem yoktu bunaldıkça bunalmıştım... sonra baktım böyle olmuyor ben de kendimi başka şeylere yönelttim sen de öyle yap zaten sürekli aynı olan şeyler hakkında ne konuşabilirsin ki bence bir iş bak kendine inan ağlamak kendini kahretmek senden başka kimseye zarar vermiyor. iş yoksa kurslara bak arkadaş edinmeye çalış ne bilim ne seviyorsan onlara odaklan

canım çok yenisiniz sabretmen gerektiğini düşünüyorum. olumlu düşün olumlu yaklaş onada. birbirinizi yanlış anlayabilirsiniz ama uzatmadan tatlıya bağlayın. zamana bırak kendini üzme hırpalama herşey düzelir Allahın izniyle inşallah

Ben evli olmasam da her evlilikte olan problemler gibi geldi.
Yanlış anlamadıysam çalışmıyorsunuz, bu sizin için dezavantaj. Akşama kadar işini bitiren kadın akşam da eşinden ilgi bekler. Ama eş işte yorulmuştur kendine vakit ayırmak ister.
Büyük bir problem gibi görünmedi. Biraz kendiniz adım atın, yapmak istediklerinizi söyleyin. Bugün sinemaya gitmek istiyorum, akşama şunu yapalım gibi planlar yapın derim ben.

offf bende cok mutsuzum...bu erkekler boyle canım... bizlerde ilgi istiyoruz ...
onlara gore sacma bu... boyle dusun...kafanı yorma kendını degersız hıssetme onların doğalarında bızım gıbı canım cicim ince fikir yok...
sen bi konu ac sohbet edın ne bılıyım ewe oyun al bırlıkte oynayın film izleyin sarılıp haftasonu planı sen yap mesela sınemaya bılet al..
bu gibi seyler belkı biraz düzeltır...

Bende 4aylik evliyim. Sizin gibiydik bizde. Sozde 2yil boyunca beraberdik
ve birbirimizi cok isteyerek evlendik ama evlenince daha farkli oluyormus:))
Bende cok mutsuzdum. Birde yapi itibariyle konuskan tez canli hareketli biriyim.
Esimde tam tersi. Evlenir evlenmez farkli bir ulkeye geldim.
Ne aile ne arkadas ne de bir turk var etrafimda. Ne yazikki tum dunyam esim olmus vaziyette.
Bundan dolayida beklentilerim bazen fazla oluyor.
Aksamlari ozellikle benimle ilgilensin konussun disari cikalim bisiler yapalim istiyorken ben,
o tam tersi evde kalip tv izlemek yada uyumak istiyor.
Tartismalarimiz olmuyor denilecek kadar az bizim ama. Cunku o fazlasiyla sakin bir yapiya sahip.
Ben agzimi actigimda genelde susuyor. Istisnalar yasadik tabi. Onun sinirlenmesi beni korkutuyor ama.
Sonucta yalnizim burada. Kendimce cozum uretmeye calisiyor ben.
Mesela kendime ilgi alanlari yaratmaya basladim. Tv ve netimi kendi ayarlamisti zaten.
Turkiyeyle rahat rahat gorusebileyim diyede yeni bir hat ve o hatta uygun telde aldi.
Ayrica birde kizimiz var:)) 5aylik bir kedimiz var. Birde kpss ye hazirlanmaya basladim.
Bu fazlasiyla oyaliyor zaten beni. Birde artik aramizda tartisma konusu olabilecek seyleri acmamaya calisiyorum.
Mesela ben disari cikalim dedigimde sorun cikarir muhakkak. Artik o ne zaman isterse o zaman cikiyoruz.
Gunlerimizde belli asagi yukari. Birde sukurki anlayisli bir esim var. Inkar edemem bunu.
Birde digerlerinin dedigi gb senin on ayak olman gerekiyor. Bizde genelde boyle cunku.
Ben sirnasirim esime. Ben sarilirim. Ben konusmaya calisirim vs vs. Karsiliginida yavas yavas aliyorsun emin ol.
Biz ilk evlendigimiz zamanlar esim bana sirtini donupte yatardi. Simdilerde uyandigimda bile bana sarilmis halde buluyorum.
Kendini uzme oncelikle. Ve kesinlikle seni oyalayacak bisiler bulmalisin. Ve ne yazikki esine sen on ayak olmalisin.
Inanki seviyorsaniz birbirinizi zamanla daha iyi oluyor hersey.

Nisanliyim ve bu konu hep geciyor aklimdan internetde de hep bu tür konulari okuyorum... Evlenene kadar hersey cok güzel gezmek tozmak farkli sürprizler yapmak vs ama evlendikten sonra sanki hersey bitmis gibi halbuki hersey yeni basliyor...

Esine sürprizler yap mesela onunla mutlu olduguna dair bir mektup yaz icinden gecenleri vs. yaz ama tatli bir dille hani daha yeni beraberken insanin ici kipir kipir olurya icinden onu hep görmek gelir o günleri düsün... Soncuta senin Mutlulugun onu mutlu edecektir ve onun mutluluguda seni

Mesela bes ay icinde evlenmissiniz ve daha bilmedigin cok sey vardir caktirmadan merak etdiklerini bir sohbetinin arasinda sor ve cevaplarina yogunlasarak onun hosuna gidecegi seyler yap... misal Ask.... Asik olmak ne demek? Es.. Iyi bir es nasil olunur? hem kendine sor bunlari hem ona yani karsilikli paylasabilirsiniz bunlari...

Degisik aktivitelere katilin.. Mesela o mac bakmayi seviyor sen ise sinemaya gitmeyi ayda bir kerede olsa bir hafta mac izleyin baska bir hafta sinemaya gidin...

Hakkinizda herseyin hayirlisi olur insallah.. Amin

Inanki cok guzel anlatmissin. Ozellikle de mac ve sinema kismini:)) Biz her hafta beraber bjk maclarini izliyoruz. Ve hafta asiri yada her hafta pers geceleri saat 11:30 seansina sinemaya gidiyoruz. Ve her cuma yada pers aksamlari disarida yiyoruz. Konusamiyor olsan bile bunlari beraber yapmak cok iyi geliyor.
Ayrica dedigin gb 5ay icinde tanisilip evlenilmis. Bizde 2yildir beraberdik ama o yurtdisinda calisiyordu bense turkiyede idim. 6ayda bir gorusuyorduk. Birbirimiz hakkinda neredeyse hicbirsey bilmeyerek evlendik. Zamanla ogreniyorsun, zamanla alisiyorsun. Onemli olan ama karsilikli yapabilmek tabiki bunlari. Ben mesela arada yoklarim onu. Askim yaptigim neleri seviyorsun yada sevmiyorsun diye. Bu hem birbirimiz hakkinda fikir sahibi olmamizi sagliyor hemde ortak birseyler paylasmamizi.
Ne diyeyim sen daha nisanliyken cozmussun bunlari:)) Ins evliliginde de pratige doker cok mutlu mesut olursunuz.

Cok önemsiyoum bunlari gercekten cünkü ömrümüzü onlarla gecirmek istiyoruz... Su yoklama olayida cok dogru katiliyoum ve uyguluyorum .. Ben hep sorarim sana karsi bir yanlisim oldumu seni kiracak üzecek birsey dedim mi degismesi istedigin birsey varmi... Yada Beni seviyormusun...? Mesela telefonda konustugumzda hep derim güzel birsey anlatsana... Misal... Bir pazar sabahi... devamini sen getir vs.... Böylece onun aklindan gecenleri icinden gelenleri hayalerinide ögrenmis oluyorum...

Bu arada cok Tsk ederim:26: Amin insallah cümlemiz bir ömür boyu mutlu mesut yasariz eslerimizle.... Amin

Son düzenleme:

Ufak bir tavsiye vereyim sana. Hayal kur elbette ama cok yogunlasma uzerinde.
Cunku fazlsiyla o konusulanlar hayal edilenler yasanamiyor.
Ayni cati altinda olmak cok ama cok farkli bir olgu. Birden bire aliskanliklar degisiyor.
Iki ayri insan ayni ortami ayni hayati paylasmaya calisiyorsun.
Ne nisanliliga ne de sevgililige benzemiyor:))
Istekler zevkler uyum saglama vs vs. Zaman alabiliyor hersey.

Deryacim kusura bakma yeni uye oldugumdan ozel msj atamiyorum. Buradan yazdim bende sana.
Umarim faydasi olur.
Ben sana ikimizin iliskisinden ve simdiki sonuclarindan biraz bahsedeyim cnm. Ona gore sende degerlendirmeni yap istersen.
Biz esimle 2yildir beraberdik ve ayri ulkelerde oldugumuz icin sdc netten gorusebiliyorduk. Telle gorusmek cok pahali oldugundan.
Bu arada biz ummandayiz. Arap ulkelerinden birinde. O 5yildir burada. Aslen tuncelili. Ben ise karadenizli:))
Bunu dememdeki sebep normalde de kultur farkimizda var. Aslinda ist dogma buyumeli ama sonucta aileden aldigi kultur doguya ait.
Dedigim gb sdc netten gorusme imkanimiz vardi. Ve bu o zamanlarda surekli cok yorgun diye diye gorusmektende kaciyordu.
O zamanlar nasil uzuldugumu neler yasadigimizi tahmin edemezsin. Psikolojim bozulmak uzereydi.
Bir turlu ona ulasamiyordum. Arayip ulasamamak degil bu. Fikirlerini dusuncelerini neden boyle yapti vs vs mantigim almiyordu.
Kisiligi buydu oysa. 4aylik evliyiz mesela bensiz daha bir tek bisi bile yapmadi. O zamanlar neler neler dusunuyordum.
Ilgilenmezdi konusmazdi aramaz sormazdi. Cok farkli karakterde bir yapiya sahipti yani.
Ama sonsuz sadikti. Bu konudaki guvenimle suan buradayim zaten. Sukurler olsun.
Bende o zamanlar ayrilmayi cok dusundum. Hatta ayrildim da. Hatta ve hattaa baskasiyla gorucu usulu alelacele nisanlandim.
Evlenmeme 2hafta kala nisani attim. Yapamadim cunku. 3aylik ayrilgin ardindan o beni aradi bu sefer.
Tekrar baristik ve 2ay sonra turkiyeye gelir gelmez ailesini yolladi. Sonunda nisanlandik.
Tekrar ise donmesi gerekiyordu. 3ay sonra geldiginde de 2hafta icinde evlendik. 1hafta sonrada burada geldik.
Baslarda krizler bile gecirdim. Yapayalniz hissediyordum kendimi.
Kalabalik bir cevremi ailemi arkadaslarimi dostlarimi ulkemi aklina gelebilecek herseyi arkamda biraktim.
Neden peki? Sdc esim icin:)) Ve ondan olaganustu elde ustunde tutmayi bekledim. Bu imkansizdi tabi
Adam 32 yasinda. 5yildir o da burada yalniz. Bekarliga ve yalnizliga oyle cok alismisti ki yatakta bile kendi basina yatiyor gibiydi hala.
Tabiki yine konusmuyordu:)) Ilgilenmiyordu diyipte hakkini yemek istemiyrum. Sukur anlayisli esim.
Ve biz o kotu zamanlarin cogunu atlattik. Atlatmamdaki en buyuk yardimcim da esim. Sevgisi. Sarilisi. Opusu:))
Inanki insan sevdigi adamin yaninda oldukca zamanla gozunde sorunlar kalmiyor. Asmaya basliyorsun. En azindan asmak istiyorsun.
Mesela aksamlari yemekleri beraber hazirliyoruz. Ben bugune kadar hic masayi toplamadim. Bunlari ondan beklemezdim mesela:))
Hangi konu icin yardim istesem hemen kosar. Gun icinde oglenleri arar hal hatir sorar.
Her hafta bjk maclarini beraber izleriz. Her hafta yada hafta asiri sinemaya kesinlikle gideriz. Biletlerini de beraber aliriz.
Her konuda fikrimi sorar. Bana danisir. Aldigi maasi bana verir:)) Benden once yatmasi ne kadar cok uzuyordu mesela beni.
Burada turkiyeyle zaman farki 2saat. Dizilerde 11de basliyor burada. Diziler basladiginda uykusu gelirdi haliyle.
Cok bozulurdum buna. Ama baktimki o hakli. Birde ben yanina sokuldugumda hemen donup bana sariliyor.
Eskiden o da bana tavir yapiyordu. Ondan sonra yatiyorum diye. Bunu beraber asabiledik mesela:))
Ben yay burcuyum, esimde terazi. Ben ona gore fazla hiperaktif kaliyorum.
?Bazen durup kendime bakiyorum, cok mu konusuyorum ben diyorum. Ewt biraz diyor:)))
Simdilerde bebek yapmaya karar verdik. Daha dogrusu ben bebek istiyorum. O da bana uyum sagliyor:))
Simdi karar senin. Inanki ben boyle bir evliligim olacagini tahmin bile etmemistim.
Bu yasadiklarimizin cogunu ne konusmustuk ne de hayal etmistik.
Binlerce sukurler olsun Rabbime. Kimsenin huzurunu kacirmasin. Agzinin tadini bozmasin.
Birde aileler faktoru var tabi. O konuda da sansliyiz ikimizde. Birde cok uzakta olmamiz avantaj.
Yoksa ben coktan annemin evine geri donerdim:))
Simdi karar senin. Cok uzattim biliyorum ama ayrilik diyince uzuldum.
Iyi dusun tasin. Kendini ve sevgilini degerlendir.
Bizde ayri dunyalarin apayri insanlariyiz. Onemli olan bunun guzelligini yakalabilmekte.
Birde evlilik asla florte benzemiyor. Kartlarini acik oynuyorsun.
Birde soyle dusun. Esim bana benim istedigim gb davranip beni kandirmis olsaydi suan hayalkirikligimden bahsediyor olacaktim.
Esim o zaman neyse simdi de o. Ama en azindan bana uyum saglamaya calisiyor.
Sizde bizim gb mutlu olursunuz umarim:))

Sanirim haklisin Hakkimizda hayirlisi olsun insallah bu arada tesadüfe bak esin hem hemserim imis hemde burcumuz ayniymis Allah size tez zamanda bir evlat verir insallah... Amin

malesef biz kizlar hep bekliyoz cunku dogamizda war haklisiniz ben de 9 aylik ewliyim ilk zaMANLAR FELAKET BUNALICI OLUYODUU

Ben de 7 aylık evliyim,ve aynı şekilde,ya uyuyor ya çalışıyor,yemek yerken bile konuşmuyoruz,hiç bi paylaşım yok..Yoruluyor diyorum kendi kendime,yoruluyor çünkü biliyorum hak da veriyorum,hele bu aralar yoğun ama özel bir şeyler yapmayı geçtim de sırtını dönüp yatmasını hiç anlamıyorum,çok garip geliyo bu bana,bi de uyurken ben ona yüzümü dönünce sırtını dönüyor ben öbür tarafa dönünce yine benim tarafıma dönüyor mesela,söyleyince uyurken yaptığım bi şey farkında değilim diyor ama bana garip geliyor işte,bilinçaltında benden uzakmış gibi geliyor..Önceleri daha çok problem ederdim ama şimdi alıştım,işime bakıyorum kendimi mutlu etcek şeyler yapmaya çalışıyorum,çok bağlanmamak lazım heralde,bilemedim..

Kızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Anladımki ilk zamanlar böyle geçiyormuş ben biraz çaba sarf edicem artık. Bir de ben çok takıntılıyım sürekli kafamda kurup duruyorum bundan da kaynaklanıyor sanırım. yinede sağolun kızlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…