çok mutsuzum

birsenh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013
512
2
48
Bolu
eşimle yaklaşık 3 aydır evliyiz hiç anlaşamıyoruz hergün tartışma bıktım artık çok yoruldum.boşanma kararı vermek için çok mu erken

yapı gereği hemen sinirlenen bir insan zaten..inatçı..oturuyoruz konuşuyoruz tamam diyor ertesi gün yine aynı.alıştığı düzenden kopamıyor

bence boşa üzülüğyorsun ben de çok olmamakla birlikte 14 aylık evliyim ben de yaşadım bunları nornmal yani 2 farklı insan bir evde kolay mı uyumu hemen yakalaman en aşağı 25 30 yıl yaşadımız ailemizle sürtüşmelerimiz olurken eşinle normal oturacak zamanla alışlacaksınız tahammül edeceksiniz çünkü kavgaklardan yorulacaksınız :=) eger seviyorsan ki ben öyle yapardım güzl yemekler yap ona harika sofralar kur meyve tabagı hazırla tatlılar yap akşamalrı yuruyuse sıkın gelince ılık dus alın sakinleşmenişzi sağlar gergi,nliğinizi alır onu operek uyandır hep güzel giyin bak gör sarayına gelmiş bir kral gibi hissedecek sakın boşanmak kelimesini bir daha kullanma rabbim her daim mutlu uzun ömürlü kılsın

eşimle yaklaşık 3 aydır evliyiz hiç anlaşamıyoruz hergün tartışma bıktım artık çok yoruldum.boşanma kararı vermek için çok mu erken[/QUOH

Her gün tartıştıgınız konu sabit mi? Yoksa her konu bir çatışma alanı mı?

Düğün ve iki aile arasında kaldıgınız konularsa tartıştıgınız oturun konuşun kendiniz bir aile oldunuz,yenişmeye çalışmayın.Ortak bir karar alıp uyguladınız diyelim hayata bakış açınız yaşama şeklinizde ortak noktalarınız var mı?

Yani dertleriniz olmadıgını varsayınca huzurşu mutlu paylaşımcı kişiler olarak birbirinize bir şeyler ifade ediyor musunuz?

Hepsi HAYIR sa oyalanma...Ama sorunlar yeni evli olmaktan kaynaklanıyorsa konuşa konuşa anlaşırsınız.Tabi ikinizinde iletişim becerilerinin yüksek olması ve empati yapmayı bilmeniz şartıyla.

Yeni evlilikler GÜÇ SAVAŞIDIR.Her birey kendi üstünlüğünü kabul etttirmeye çaluışırSen bu tarz bir şey yapmsan da karşı taraf ugrasmakta olabilir.Çatışma yaşadıgınız konular basit se çözümde basittir.Kolay gelsin

Neden anlaşamıyorsunuz proplemin ana kaynağı burda bence.
Ve üstelik daha yenisiniz.
İnsan kocası ile neden anlaşamaz tartışır kavga eder.
Ya sevgi yoktur diyecem ama yeni evlisiniz daha.
Saygı yoktur birmiştir.
Maddi durum parasal sorunlar içindir.
Aile tarafı sorunlarıdır.
İki tarafta evliliğe henüz ısınamamıştır, Dik kafalıdır dediğim dediktir.
Yani öyle bir kısa yazmışınız ki nasıl anlayalım ?
Sebep neden nedir yani. :ssz::ssz:

dediğini yaptırtmaya kendi doğrularını bana kabul ettirmeye çalışıyor evlendikten sonra çok farklı bir insan gördüm karşımda

benim evliliğimin de ilk 3 ayı zehir gibi geçmişti
karakolluk polislik hastanelik bile olduk
hergün birbirimizi boğazlıyoduk
ölmek için dua ediyodum
hergün kavga
boşanmayı kafaya koymuştum ben de senin gibi çok düşündüm daha çok yeni evliyim kim ne der diye
avukata bile gittim

ama nolduysa sonra bi anda sular duruludu her şey normale döndü
hatta normalden bile iyi
sanki o hergün kavga ettiğim ölesiye nefret ettiğim adam gitti
yerine dünyada en uyumlu olduğum insan geldi
hala da öyle
ikimiz de şaşkınız
birbirimizi çok seviyomuşuz bunu anladık

bence biraz süre ver evliliğine
herkes evliliğin ilk 1 senesine cicim ayı der ama alakası yok
bi arkadaşın da yazdığı gibi belli bir süre güç savaşıyla geçiyor
iki insan da sınırlarını çizmeye çalışıyor

zaman ver evliliğine 1 seneyi kesin doldur inan böyle gitmeyecek.

dediğini yaptırtmaya kendi doğrularını bana kabul ettirmeye çalışıyor evlendikten sonra çok farklı bir insan gördüm karşımda

Anlaşıldı dediğim dedik birisi sorunu ana kaynağı burda o zaman.
Siz bu insanı gerçekten tanımadan evlenmişşiniz bence bana öyle geldi yani..
Yapacak birşey yok artık sırf böyle diye bir yuva yıkılmaz cocuk değilsiniz.
Sizde onun huyuna gitmeye çalışacaksınız. Evlilik budur.
Eğer fedakarlıklar yapamayacaksanız evlenmeseydiniz.. Bu kadar basit değil hiç birşey.:ssz::ssz:

evet çok tanımadan evlenmişim aslında bazı şeylerine sinirine şahit olut-yordum ama ilk zamanki gibi değildi zamanla dahada düzelecek diyordu sonuçta bir insan istiyosa herşeyi düzeltebilir

valla aynı benim eşimde öyledir çok sinirlidir bitr anda bir parlar küfür kıyamet ama ben susarım ben bir odaya çekilirim sonra sakinleşir ve gelir o gönül almaya cabalar evet yıpranıyorsun ama alışıyorsun oturacak zamanlar şimdiki erkekler böyel malesef sadece esini eksik ya da sorunlı görme o kadar çok ki üzme sakin ol kendin en kıymetli olansın sen vazifelerini yap görmüyor deme hiç ummadığın bir anda görecek ve seni iltifatlara boğacak birazda nazı geçiyor işte evde babalarıdan dolayı kuramadıkları ikdidarı bu şekilde yanlış bir yöntemle sağlamaya çalışıyorlar ama dediğim gibi zamanla her sey oturacak

bu kadar hızlı değişmesinie anlam veremedim çok güzel sözler vermişti bana.arkadaşlarından kopamıyor alıştığı düzei devam ettiriyor bende onu bekleyen biriyim evde

evliliğin ilk zamanmalrı farkında olmadan gereksiz bir güç savaşına girmiştik bizde eşimle

sanki ilk zamnalar kimin sözü dinlenirse ömür boyu onun sözü dinlenicek gibi , ilk 6 ayımız öyle geçti

sonrasında anladık ki, bu saçma güç savaşıyla evimizde huzurumuz yoktu,

şimdi kimin dediği mantıklıysa onu yapıyoruz bende mesela çok gereksiz kavga ediyormuşum güzel bi dille anlatınca adam benim dediğimi yapıyormuş yada tam aksi o da doğru dille anlatınca onun dediğini yapmamım da sakıncası yokmuşşş

biraz daha zaman verin birbirinize derim

sadece biz böyleyiz sanıyordum herkeste aynı problemler olabiliyormuş peki bazı konularda taviz vermesini nasıl sağlıyorsunuz

yapı gereği hemen sinirlenen bir insan zaten..inatçı..oturuyoruz konuşuyoruz tamam diyor ertesi gün yine aynı.alıştığı düzenden kopamıyor

evet çok tanımadan evlenmişim aslında bazı şeylerine sinirine şahit olut-yordum ama ilk zamanki gibi değildi zamanla dahada düzelecek diyordu sonuçta bir insan istiyosa herşeyi düzeltebilir

tam adapte olamadı galiba bocalıyor sanırım

bu kadar hızlı değişmesinie anlam veremedim çok güzel sözler vermişti bana.arkadaşlarından kopamıyor alıştığı düzei devam ettiriyor bende onu bekleyen biriyim evde

Merhaba
Arkadaşlarından kopmasına gerek yok ama her akşam seni tek bırakmamalı tabi
Arada o da sende arkadaşlarınızlar ayrı ayrı görüşün sonra evinizde buluşursunuz zaten
Bunları ona da söyle evlendikten sonra değişmiş gibisin, benim karakterim doğrularım var dediğim dedik davranmandan hoşlanmıyorum de
3 ay da bocalamanız normal ama çok uç boyutlarda olmamalı tartışmalar veya yalnız kalmalar
Karar vermek için erken

Back
X