Çok mutsuzum

parotis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
119
8
118
Diğer
İçimi dökmek istedim belki biraz rahatlarım diye. Önce kendimden bahsedeyim.
Dünyaya şanslı gelenlerdenim. Çok güzel bir çocukluğum, ailem oldu. Maddi sıkıntı hiç çekmedim. Okudum işim oldu. Evlendim iyi bir eşim çok tatlı 3 buçuk yaşında bir oğlum var.

Bir kaç ay öncesine kadar hiç bir sıkıntım yoktu. Annemin unutkanlıkları ufak tefek değişik hareketleri vardı ama idare ediyorduk. Geçen sene Abi'm evlendi. Birikmiş parası yoktu biraz ben yardım ettim biraz babam kredi çekti onu evlendirdik. Annemle babam benim olduğum şehirde kiradaydılar. Kredi çekince maddi durumdan kendi evlerine Edirne'ye taşındılar.

Bir kaç ay sonra gece bir telefonla babamın inme geçirdiğini öğrendik. Onu hemen Eskişehir'e getirdik. İyileşene kadar ben bakarım diye düşünmüştüm. Vücudunda bir problem yok ama anlaması ve anlatması yok. Geldiğinde sakindi ama sonradan yemek yememeye ilaçlarını içmemeye başladı. Herşeye sinirleniyor ve anneme şiddet gösteriyordu. Sürekli gitmek istiyordu kapıları kilitliyorduk. Evde küçük çocuğum durumdan çok etkileniyordu.( Biz konuşurken sesimizi bile yükseltmeyiz)

Böyle olmayacak dedim bu konuda uzman bir profesörden zorlukla randevu aldık. İşte ondan sonra hayatım tepetaklak oldu.

Doktor önce babamı muayene etti. Durumu belli olmaz iyileşebilir de iyileşmeyebilir de ama 6 aydan önce pek bişey beklemeyin dedi. Sonra annemi muayene etti annemin fronto temporal demans olabileceğini ama hastanede tetkik yapılması gerektiğini söyledi
Hastalığı araştırdım genetik bir hastalıkmış. Bunamanın daha hızlı ilerleyeni. Ve tedavisi durdurulma şansı yavaşlatılması ihtimali yok. Yaşam süreleri de 6 10 yıl arası.

Annem 56 babam 67 yaşında. Ben de 32yim.

Geçmiş olsun.Tam olarak ne dedi doktor ? Tedavisi yokmuymuş acaba? Düzelme iyileşme ihtimali yok mu?

Doktor önce babamı muayene etti. Durumu belli olmaz iyileşebilir de iyileşmeyebilir de ama 6 aydan önce pek bişey beklemeyin dedi. Sonra annemi muayene etti annemin fronto temporal demans olabileceğini ama hastanede tetkik yapılması gerektiğini söyledi
Hastalığı araştırdım genetik bir hastalıkmış. Bunamanın daha hızlı ilerleyeni. Ve tedavisi durdurulma şansı yavaşlatılması ihtimali yok. Yaşam süreleri de 6 10 yıl arası.

Annem 56 babam 67 yaşında. Ben de 32yim.
off çok zor...aynı anda ikisinin birden hastalanması zor. tedavilerini aksatmadan elinizden geleni yapın arkadaşım ,destek olun.Allah yardımcınız olsun.kendi anne-babam gözümün önüne geldi çok üzüldüm.

Cidden çok zor bi durum peki şun ne oldu ?

Benim kimsem yok. Akrabalarım yaşlı ve hasta. Abi'm şehir dışında ve eşi hamile.
Neyse ikisini de aynı odada hastanede yatırdık. Doktor annemin 15 gün babamın daha uzun süre hastanede kalacağını söyledi. Babam ordada sorun çıkarmaya başladı. Yine anneme şiddet, yatağını odadan çıkarma, hastaneden kaçma gibi olaylar yarattı. 13 gün sonra ikisini de taburcu ettiler. Ben tabi ki ne yapacağımı şaşırdım

Bakıcı aradım kimse gelmedi. Doktoruyla tekrar görüştüm bana ikisinin artık evde yaşamalarının mümkün olmadığını bu tür hastalara 24 saat bakım yapan çok güzel yerler olduğunu, burda da bir ay sonra açılacağını ikisini de oraya yatırmam gerektiğini söyledi. Ama benim okul açılıyordu ve o bir ay ben ne yapacaktım?

Çok araştırmalar yaptık en sonunda bu hastalara bakan Ankara'da bir yer bulduk babamı oraya yatırmaya karar verdik. Anneme de bu sürede Abi'm bakacaktı.
Ama ben yıkıldım ömrümden ömür gitti. Babamı bir başına hiç bilmediği bir yere nasıl bırakabilirdim. Hiç bir şey anlamıyordu hiç bir şey anlatamıyordu. Orda nasıl hissedecekti? Ben bunu babama nasıl yapardım???
Bu süreçte günlerce haftalarca ağladım. Vicdan azabından mahvoldum ama işte çaresizlik...

Annemi babamı tanısaydınız dünyanın en iyi insanları. Kimseye bir zararları olmazdı, iyilik sever, temiz kalpli, öyle iyi insanlar. Çevrelerindeki herkes onları sever, örnek alırlardı. Bunlar nasıl olur? Onların başına nasıl gelir? İnanın hala ağlıyorum. Tam en güzel zamanlarıydı. Dinlenip torunlarıyla oynayacaklardı. Neden böyle oldu neden neden????

Annemi babamı tanısaydınız dünyanın en iyi insanları. Kimseye bir zararları olmazdı, iyilik sever, temiz kalpli, öyle iyi insanlar. Çevrelerindeki herkes onları sever, örnek alırlardı. Bunlar nasıl olur? Onların başına nasıl gelir? İnanın hala ağlıyorum. Tam en güzel zamanlarıydı. Dinlenip torunlarıyla oynayacaklardı. Neden böyle oldu neden neden????

Hayır da şer de Allahtandır. İsyan etmeyin, kendiniz dediniz hiç sıkıntı çekmedim diye bu da sizin imtihanınız. Öncelikle çok geçmiş olsun, inşallah tez zamanda bir yoluna sokarsınız bakım işlerini. Allah yardımcınız olsun.

Artık onların kendi hayatları yok. Bitti. Bundan sonra yaşamaktan ne anlayacaklar? Kendi odaları, eşyaları, zevkleri , hiç bir şeyleri yok!! Yok !!! Yaşıyorlar ama yaşamaktan anlamıyorlar. Onları öyle görmek bunları düşünmek beni öldürüyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor. Hiçbir şey yapamıyorum. Hiç bir şey. Öyle çaresiz , mutsuz, öyle küçücüğüm ki...

Şimdi en zor zamanımdayım. bunları anlatacağım başımı omzuna yaslayacağım bir anne babaya ihtiyacım var... Anne baba size çok ihtiyacım var .

çok geçmiş olsun ALLAH YARDIMCINIZ olsun.ikisinin aynı zamanda hastalanması gerçekten üzücü.inşallah ALLAH size çıkar yol gösterir.annenize ve babanızada sifasını verir.keşke tanısaydınız çok iyi insanlardı diyorsunuz acaba insanları kırmamak çokmu içlerine attılar.sonundada birikmişer böyle patlak verdi.

Hayır da şer de Allahtandır. İsyan etmeyin, kendiniz dediniz hiç sıkıntı çekmedim diye bu da sizin imtihanınız. Öncelikle çok geçmiş olsun, inşallah tez zamanda bir yoluna sokarsınız bakım işlerini. Allah yardımcınız olsun.

Teşekkür ederim. Bilmiyorum bu isyan etmek mi? Aslında hep şükrettim en azından yaşıyorlar hep dua ettim Allah'ım daha kötüsünü verme diye. bu akşam biraz kötüyüm. insanız işte sorguluyoruz bazen.

off çok zor...aynı anda ikisinin birden hastalanması zor. tedavilerini aksatmadan elinizden geleni yapın arkadaşım ,destek olun.Allah yardımcınız olsun.kendi anne-babam gözümün önüne geldi çok üzüldüm.

Evet gerçekten çok zor. Elimden geleni yapıyorum ama işte elimden de bişey gelmiyor ki. Sağlık çok zor Allah hiç kimseye böyle bir dert vermesin sizin anne babanıza da bütün anne babalara da sağlıklı uzun ömürler versin

Evet gerçekten çok zor. Elimden geleni yapıyorum ama işte elimden de bişey gelmiyor ki. Sağlık çok zor Allah hiç kimseye böyle bir dert vermesin sizin anne babanıza da bütün anne babalara da sağlıklı uzun ömürler versin
Amin...Allah'tan umut kesilmez arkadaşım.Senin imtihanında buymuş.Dua et bol bol.Ben de dua edicem anne babanız için... tüm hastalar için.bilirim nasıl zor oldugunu.Allah yardımcın olsun.

çok geçmiş olsun ALLAH YARDIMCINIZ olsun.ikisinin aynı zamanda hastalanması gerçekten üzücü.inşallah ALLAH size çıkar yol gösterir.annenize ve babanızada sifasını verir.keşke tanısaydınız çok iyi insanlardı diyorsunuz acaba insanları kırmamak çokmu içlerine attılar.sonundada birikmişer böyle patlak verdi.

Âmin inşallah bir çıkar yol buluruz. Bazen ben de öyle düşünüyorum. Annem ilk evlendiğinde çok zorluk çekmiş hep anlatırdı. Babamın anneannesi de alzheimermiş annem bakmış.

Çoook çoook üzüldüm..
Sizin imtihanınızda buymuş.
RABBİM acil şifalar versin annenize babanıza..

Canım bıde soyle dusun bu zamanlarda profosnel yardım cok onemlı cunku onlar hasta ğsk gore anlıyorlar
Bu acıdan bı kac zaman aglaman normal ama sana demek ıstedıgımoncelıkle su
Senınde bır cocugun oldugunu unutma
Gunde bır seker kasıgı corek otu tuket muhakkak!

Rabbim en kısa hem annenizi hemde babanızı eski saglıgına kavuştursun inşallah
sizede sabretmek düşüyor zor biliyorum ama elden bişey gelmiyor
benim annem kanser hastası gözümüzün önünde eridi gitti bi anda
ama sabrettik mücadele ettik Allaha şükür şimdi daha iyi

Canım bıde soyle dusun bu zamanlarda profosnel yardım cok onemlı cunku onlar hasta ğsk gore anlıyorlar
Bu acıdan bı kac zaman aglaman normal ama sana demek ıstedıgımoncelıkle su
Senınde bır cocugun oldugunu unutma
Gunde bır seker kasıgı corek otu tuket muhakkak!

Evet herkes öyle diyor. Ben de oğlumla avunuyorum ona hissettirmemeye çalışıyorum. Güçlü durmaya çalışıyorum ama gece herkes uyuyunca başımı yastığa koyunca vicdan azabı duyuyorum. Hep ağlıyorum onları düşünüyorum. Çörekotu ne için? Merak ettim

Back
X