- 26 Ağustos 2015
- 320
- 58
- 28
- Konu Sahibi Kahveli_okur
-
Öncelikle namazdan başlamanı tavsiye ederim verdigi huzuru tatmalısın Can'ım, bende cok zor donemden geçtim namaza başladığımdan beri aslında hic birşeyin üzülmeye değer olmadığını anladım. Tabi hakiki haut üzerine de yazılar okuyorum zikir cekiyorum elimden geldiğince gezerken is yaparken vs. Kapanmayı bende düşünüyorum su günlerde. Manevi huzura ermek guzel. Problem hepimizde var imtihan dünyası. Namaz ve ibadetlerde aslında tek dayanağımızın ve yanımızda olan tek kişinin Allah cc oldugunu anlıyor insan.
Intihar etmeyi dusundun ama namazini da kiliyorsun.
Yanlis anlama ama, namaz kiliyorsan intihar gibi dusuncelere girismen yanlis. Elbette kilmayan kisi de dusunmesin fakat diyeceğim şu ki derdi veren Allahin caresininde verecegini biliyor inaniyor ve bu yonde de namaz kiliyorsan, intihar gibi sacma dusucelerden uzaklasip bu konuda Allaha tovbe et. Cani veren de O, cani alan da. Tıpkı derdi verip devasini da sunduğu gibi.
Hem manevi yonden Allah'a yönel, bu sana cok iyi gelecektir, hemde tıbbi destek al mesela imkanın varsa psikologla görüş seni rahatlatacaktır. Ama depresyon ilacı kesinlikle tavsiye etmiyorum benim görüşüm Can'ım. Bu dünyaya geliş amacımız ne ve ahirete göç ettiğimizde bizi bekleyen güzellikler ne bunları anladığında daha güçlü olacaksın bence. Yasin cok genç bilinçlisin bu guzel bir sey. Sabri'nin karşılığını göreceksin sabredersen hepimiz imtihandayız. Senin içinde bulunduğun bıkkınlık hali beni de uzun bir donem sardı ve silkelendim Allah'a sarıldım sarılmaya çalışıyorum daha fazla. Senin önünde guzel bir gelecek olacak eğitimine de odaklan eğer okuyorsan. Kendi ayaklarının üzerinde durabildiginde herşey daha guzel olacak. Dua etmekten de vazgeçme. İntihar çözüm degil hatta daha kotu bir sona adım olur.teşekkür ederim güzel yorumunuz için, inşallah kapanirsiniz bende kapanmayi çok istiyorum.ancak ben bu isteksizlikten,bikkinliktan biktim hiçbir şeyden zevk alamiyorum bu konuda ne yapmalıyım sizce
Hayat herseye rağmen devam ediyor her ailedesorun oluyo bunu unutma kimsenin hayatı güllük gulistanlik değil oku iyi bi yerlere gel intihar düşüncesini bırak bende çok bunaldim sıkıldım hayattan ne yapayım oleyım mi çözüm mü degil kendini toplaman lazim
saglik meslekte okuyorum atanmak icin elimden geleni yapiyorum okulum bitsin hemen atanmak istiyorum.sosyal bir hayatim yok bu durum yuzunden ruh sagligim çok bozuldu.cebimde 5 liram olmadan okula gidiyorum. param olmadigi gunler staja gitmiyorum.hiçbir seyden zevk alamiyorum canim hiçbir sey istemiyorİnançlı olman çok güzel ama dinimizde sosyalleşmenin de çok önemli bir yeri olduğunu unutma. Yalnızlık Allah'a mahsus. Namazlarını kıl ama sosyal bir çevrede bulunmaya çalış. Ailene bağımlı olma. Okumuyorsan bir işe gir. İnsanlar değişmiyor. Ailen de değişmeyecektir.kendine bakacak gücün olsun.
Evladım ailevi ne problemin var aç biraz.
Basina ne gelirse gelsin umutsuzluga dusme. Butun yollar kapansada o sana bilmedigin patikalar acar sen suan goremesende dar gecitlerin ardinda nice cennet bahceleri vardir Sems hz.sozunun bir kismidir...ve inan bana o kadar dogru bir sozki...cok mutsuzum nedenini gerçekten bilmiyorum.
18 yasindayim ailevi sorunlarimiz asiri derecede fazla,sorunlarimiz hep vardi en az 10 senedir,intihar etmeyi bile düşündüm, çünkü bu dünyada yaşama amacim yok,namazimi kiliyorum ve kapanmayi düşünüyorum, inanilmaz derecede hayattan biktim.Ailevi sorunlar benim psikolojimi çok bozdu.düzelir düzelir canini sıkma yazmayin ne olur,çünkü duzelmiyor.
Hem manevi yonden Allah'a yönel, bu sana cok iyi gelecektir, hemde tıbbi destek al mesela imkanın varsa psikologla görüş seni rahatlatacaktır. Ama depresyon ilacı kesinlikle tavsiye etmiyorum benim görüşüm Can'ım. Bu dünyaya geliş amacımız ne ve ahirete göç ettiğimizde bizi bekleyen güzellikler ne bunları anladığında daha güçlü olacaksın bence. Yasin cok genç bilinçlisin bu guzel bir sey. Sabri'nin karşılığını göreceksin sabredersen hepimiz imtihandayız. Senin içinde bulunduğun bıkkınlık hali beni de uzun bir donem sardı ve silkelendim Allah'a sarıldım sarılmaya çalışıyorum daha fazla. Senin önünde guzel bir gelecek olacak eğitimine de odaklan eğer okuyorsan. Kendi ayaklarının üzerinde durabildiginde herşey daha guzel olacak. Dua etmekten de vazgeçme. İntihar çözüm degil hatta daha kotu bir sona adım olur.
Basina ne gelirse gelsin umutsuzluga dusme. Butun yollar kapansada o sana bilmedigin patikalar acar sen suan goremesende dar gecitlerin ardinda nice cennet bahceleri vardir Sems hz.sozunun bir kismidir...ve inan bana o kadar dogru bir sozki...
Inanclisin namazini kiliyorsun kapanmak istiyorsun ne guzel hedeflerin var Allahu teala gencliginde Allah yolunda olan gencleri sever...ama umutsuzluk seytandandir...intihar etsen suan cektigin devede tuy bile olmaz azabi var biliyorsun degilmi?
Yasinin ve icinde bulundugun durumdan kaynaklaniyor boyle dusunmen ,bitmeyecek gibi geliyor ama ge ce cek...gulersin bu haline ilerde sen tevekkul et Allah tealaya guven ve sabret biraz imtihan bu sorunlar her zaman guzel olmaz hayat inisler cikislar olur sen suan zor durumdasin ama hersey duzelecek hicbir gece sabahsiz degil
Allah yardımcın olsun. Staja git. Belediyeye git durumunu anlat, belki sana bir harçlık verirler. Ailenin haberi olmasın. Okulunda da yardım eden öğretmenlerin çıkar. Dürüst ol insanlara. Yardım severler her yerde var. Tekrar ALlah yardımcın olsun.kumar oynayan bir baba,hergun kavgaya hazir bir ortam,icine kapanik 2 kardes,hasta bir anne,parasizlik,küfür, nefret ettigim akrabalar...
inanilmaz derecede elim kolum bagli,caresizim.babamdan yana cok sıkıntidayim.inanin olmek istiyorum öyle kalpten istiyorumki ne yapmaliyim,konusucak kimsem yok.babam beni cok zor durumda birakiyor psikolojimi cok bozdular. kumar oynuyor ayni cocuk gibi karsimda 5 yasidaki bir çocuk var zannediyorum cok kotuyum(((((( -)KK43:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?