çok yararlı bir başlık olmuş yukarıda arkadaşında bahsettiği gibi bende küçük çocuklara yemek yedirmekten cok korkuyorum bu konuda da yardımcı olursanız çok seviniriz biraz paylaşmışsınız ama boğaza bir şey kaçmasını daha detaylı anlatabilirmisiniz benim yaşadığım şehirde gencecik bir kız boğazına çikolata kaçtığı için malesef vefat etti o yüzden bende korku oldu çok teşekkür ederizYeri gelmişkende size birşey sorayım.Bu boğaza yemek kaçma konusunda...Ben küçük çocuklara yemek yedirirken çok tedirgin olurum , boğazına kaçsa nasıl çıkartırım diye.birazda (bayaaaa)korkak vepaniğimdir. yeğenime felan yemek yediremem korkudan .kendi çocuğum olsa açlıktan ölür heralde, o derece yaniii...neyse uzatmayım böyle bi durumda en basit ne yapılabilir acaba ...
Heimlich manevrasından önce başı geriye doğru atarak, ağız açık ve tavana bakarken ağızdan ani hava almayı deneyiniz.QUOTE]
bu tekniik kücül cocuklarda su icerken sık sık olan genze kacması durumlarında ykarı bak diyerek , hızlı cozum olarak uygulanabiliyor. Ben bunu ogrendigimden beri cok rahatladım.
bana da denizde cok olur tuzlu su kacar genzime. yukarı bakar nefes alır acılırım.
tesekkurler doktorum. boyle faydalı bilgileri yazdıgınız icin. ogrenmek ve hic unutmamız gerek. gerektiginde soguk kanlılıkla uygulamak nasip etsin hepimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?