Canım nts için cevap verebilirim alttan muayene yok bir alet var karnına bağlıyorlar bebeğinim kalp atışlarını ve tekmeciklerini dinliyorsun.. orda çıkan kağıda göre sancını sana yorumluyor doktorun...bende erken doğum yaptığım için altan muayene diye bir şey olmadı evet bebek aşağı rahme doğru gidiyordu ama yerini sevmişti... gebelik zehirlenmesi başladığı için erken doğuma gidildi..
sadece çatı muayenesinde alttan kontrol yapılıyor her doktor farklı zamanda yapıyor
bence şart doğum şekline karar veriliyor
muayene olmasan doğum anında belli olur fakat normal diye beklersin boşuna bide sancı çekersin
önceden belli olursa daha iyi bence
merhaba canlar benim bir sorum olucaktı..
gebelığım 33. Haftasındayım ve benim sormak istedigim soru şudur..
Alttan muayene yapılıcakmı belirli bi haftadan sonra yoksa böyle birşeye doğuma kadar gerek yok mu ?
Doktor bebek ters olup olmadığını ulrtasondan görüyor ama acılmayı görmüyor mesela onun icin ne yapması gerek alttan muayene mi gerekiyor ? Nts de alttan muayene var mıdır ?
canım rahim açıklığını ancak vajinal yoldan elle yapılan muayene ile anlıyorlar ama sakın sıkılma bebeğinede sanada sıkıntı vermiyor
kızlar bu konuya neden bu kadar kafayı takıyorsunuz doğum yaparken zaten açmayacakmısınız siz korktukça ben de panik olmaya başladım
O Zaman bunu düsünemem ztn sanirim cnm
eskiden çatı muayenesinden korkuyordum ama artık kendimi hazırladım daha bakmadı ama doktor, ama ben deli ben hem normalden hem sezeryan doğumdan korkuyorum ikisinide düşününce korkuyorum doum olayı beni çok korkutuyor ben nasıl doğuracam hiiç bilemiyorum bugüne kadar iyiydim ama bu hafta karnımda bebe debelenince bazı bazı karnım ağrıyınca aklıma düşmeye başladı allahım ben nasıl doğuracağım(((
Ben iki kez doğum yaptım Allah nasip ederse üçüncüye hazırlanıyorum ben tecrübemi paylaşayım....bana çatı muayenesi son haftalarda yapıldı normal doğum yapıp yapamayacağıma karar vermek açısından doktor gerekli görüyor birde nst bağlandığında sancı çıkarsa açılma varmı diye bazen doktor bakmak zorunda kalıyor ultrasonda açılma olup olmadığı net olarak belli olmuyormuş sadece rahimin kısa yada uzunluğuna bakıyor eğer kısalma varsa bu erken doğum belirtisiymiş geçen hafta doktora gittim erken doğum riskim var diğer bebeklerimide erken doğum yaptım bu yüzden alttan muayene etmek istedi daha sağlıklı net bişiler söylemek için bazen gerekebiliyor
eskiden çatı muayenesinden korkuyordum ama artık kendimi hazırladım daha bakmadı ama doktor, ama ben deli ben hem normalden hem sezeryan doğumdan korkuyorum ikisinide düşününce korkuyorum doum olayı beni çok korkutuyor ben nasıl doğuracam hiiç bilemiyorum bugüne kadar iyiydim ama bu hafta karnımda bebe debelenince bazı bazı karnım ağrıyınca aklıma düşmeye başladı allahım ben nasıl doğuracağım(((
Hiç korkma canım, bende korkuyordum. Nişanımın geldiğini gördüğümde zaman geldi diye biraz ağlamıştım bile. Sonradan öyle bir güç, soğukkanlılık geldi ki hastaneye güle oynaya gittim, nihayet bebişime kavuşucam diye. Doğumda bebişin kordonunu önümde keserlerken o mutlulukla önce güldüm sonra ağladım sevinçten, herkese teşekkür ettim. Öyle müthiş bir an ki, ne acı kalıyor ne bişey.
Hiç korkma canım.
Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?