Cok Önemli..

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Merhaba Canlar benim bir sorum olucaktı..

Gebelığım 33. Haftasındayım ve benim sormak istedigim soru şudur..

Alttan muayene yapılıcakmı belirli bi Haftadan sonra yoksa böyle birşeye doğuma kadar gerek yok mu ?

Doktor bebek ters olup olmadığını ulrtasondan görüyor ama acılmayı görmüyor mesela onun icin ne yapması gerek alttan muayene mi gerekiyor ? NTS de alttan muayene var mıdır ?

Canım nts için cevap verebilirim alttan muayene yok bir alet var karnına bağlıyorlar bebeğinim kalp atışlarını ve tekmeciklerini dinliyorsun.. orda çıkan kağıda göre sancını sana yorumluyor doktorun...bende erken doğum yaptığım için altan muayene diye bir şey olmadı evet bebek aşağı rahme doğru gidiyordu ama yerini sevmişti... gebelik zehirlenmesi başladığı için erken doğuma gidildi..

cok tşk ederm cnm ALLAH bebegini sana bagislasn cnm

valla bende bunu çok merak ediyorum ve çok korkuyorum doğum yapan arkadaşlarıma sordum hep bazısı çatı muayenesi olmuş bazısı olmamış doktorun tecrübesine göre mi eğişiyor acaba genellikle 36.haftadan sonra yapılıyormuş perşembe randevum var ben 35.haftamın içindeyim yine hazırlıklı gidelim bakalım ne olacak hayırlısı doktorum bayan olduğu için biraz rahatım ama canım yanıcak da normal doğum hevesim sönecek diye korkuyorum hayırlı doğumlar hepimşze....

Canım 2 gün önce doğum yaptım kendi tecrübemi aktarayım:

30 yaşındayım, doğum yaptığım güne alttan muayene olmamıştım. Korktuğum bişeydi zaten.

Çatalı görmemiş olan ben o gece ve doğumdan sonra bilmem kaç defa çatala oturdum. Şunu diyeceğim: muayenelerde hiç acı hissetmedim. Çatı muayenesinde, ebe tuşe yaptığında ve ebe aşağıdan su kesemi patlattığında bile acı hissetmedim. En utanacağımı düşündüğüm şeydi ama aklına öyle bişey gelmiyor bile. Ne lavman ne dikişleri kontrol etmek için takılan sonda bile acımıyor yeterki derin nefes al ve kendini kasma canım.

Zaten mis kokulu bebişini kucağına aldığında herşeyin ne kadar basit göründüğüne şaşıracaksın.

ALLAH Hepimize kolay dogumlar nasip etsin insALLAH :) bakalm ben gittigimde doktorum ne yapacak bana merak ediorum ve heycanlym :))

sadece çatı muayenesinde alttan kontrol yapılıyor her doktor farklı zamanda yapıyor
bence şart doğum şekline karar veriliyor
muayene olmasan doğum anında belli olur fakat normal diye beklersin boşuna bide sancı çekersin
önceden belli olursa daha iyi bence

Tsk ederm cnm :)))

kızlar bu konuya neden bu kadar kafayı takıyorsunuz doğum yaparken zaten açmayacakmısınız siz korktukça ben de panik olmaya başladım

canım rahim açıklığını ancak vajinal yoldan elle yapılan muayene ile anlıyorlar ama sakın sıkılma bebeğinede sanada sıkıntı vermiyor

O Zaman bunu düsünemem ztn sanirim cnm

eskiden çatı muayenesinden korkuyordum ama artık kendimi hazırladım daha bakmadı ama doktor, ama ben deli ben hem normalden hem sezeryan doğumdan korkuyorum ikisinide düşününce korkuyorum doum olayı beni çok korkutuyor ben nasıl doğuracam hiiç bilemiyorum bugüne kadar iyiydim ama bu hafta karnımda bebe debelenince bazı bazı karnım ağrıyınca aklıma düşmeye başladı allahım ben nasıl doğuracağım(((

çatı muayenesi doktora göre değişiyor benım doktorum yapmıyor mesela.son ana kadar aaçılabilir bu bir ay önceden bilinecek birşey değil diyor

Ben iki kez doğum yaptım Allah nasip ederse üçüncüye hazırlanıyorum ben tecrübemi paylaşayım....bana çatı muayenesi son haftalarda yapıldı normal doğum yapıp yapamayacağıma karar vermek açısından doktor gerekli görüyor birde nst bağlandığında sancı çıkarsa açılma varmı diye bazen doktor bakmak zorunda kalıyor ultrasonda açılma olup olmadığı net olarak belli olmuyormuş sadece rahimin kısa yada uzunluğuna bakıyor eğer kısalma varsa bu erken doğum belirtisiymiş geçen hafta doktora gittim erken doğum riskim var diğer bebeklerimide erken doğum yaptım bu yüzden alttan muayene etmek istedi daha sağlıklı net bişiler söylemek için bazen gerekebiliyor

Merak etme cnm herseyi olacagina birak ALLAH bize gücü vericek o an merak etme ALLAHin izni ile hemencik olucak insALLAH :))

ALLAHim hayirlisi neyse onu nasip eylesin insALLAH bebisini sagliklica kucagina alirsin :)) Diger 2sinin cinsiyeti ney bebislerinin bununla ayni olan varmi cnm ?

Hiç korkma canım, bende korkuyordum. Nişanımın geldiğini gördüğümde zaman geldi diye biraz ağlamıştım bile. Sonradan öyle bir güç, soğukkanlılık geldi ki hastaneye güle oynaya gittim, nihayet bebişime kavuşucam diye. Doğumda bebişin kordonunu önümde keserlerken o mutlulukla önce güldüm sonra ağladım sevinçten, herkese teşekkür ettim. Öyle müthiş bir an ki, ne acı kalıyor ne bişey.
Hiç korkma canım.
Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.

benim doktorum da çatı muayenesi yapmıyo.benim şurda bi kaç günüm kaldı doğuma daha hiç yapmadı. başka bi arkadaşımdan da duymuştum onun doktoru da hiç gerek yok, çatı muayenesi sezeryana meyilli doktorların açılman yok sezeryana alalım demek için bir bahaneleri oluyo demiş. tabi gerekli olduğu durumlarda oluyodur mutlaka.ama şu da var sanırım: erkenden ikide bir çayı muayenesi yapıldığında, oynanıp müdahele edildiği için açılma hızlanıyo ve bebek gereksiz yere erkenden gelebiliyo...normal ya da sezeryan hepimize kolay doğumlar olsun inşallah :):)

canım farklı bişi gelişmediği taktirde senin için zaten çok erken 38 de dün yaptırdım korkulacak bişi yok hatta burayada yazdım ki beni sinek soksa mızıklanırdım bide doğumda yaparlar sanırım oda normal nst bant şeklinde kemerler takıyorlar karnına bebişinin hareketleri kalp atışlarını dinliyosun uzandığın yerde çok hoş bişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…