Çok Para Harcıyorum Çok

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
Üniversite okuyorum, aylık 330 tl kredi alıyorum bizimkilerden harçlık istemiyorum hiç. Durumumuz çok iyi sayılmaz babam aylık 1100 tl ev kredisi ödüyor. Onları daha da zor duruma düşürmemek için parayı idareli kullanmaya çalışıyorum ama yapamıyorum:( Bir ayda 700 küsur para harcamışım o da makyaj, parfüm gibi çok da acelesi olmayan şeyler. Elimde 40 falan kalmış o kadar canım acıdı ki. Öğle arası dışarda yiyoruz o da 10 Tl falan tutuyor. Varın siz hesap edin.
Şimdi ben ne yapmalıyım, para nasıl idare edilir bilmiyorum çok zor durumdayım.:KK43:
Sizler nasıl idare ediyorsunuz? Yardımcı olur musunuz?

Bir Reklam var ondandami hiç feyz almadin
Kadin cantayi takiyor arkadasi cok yakisti diyor kadinda evet ama olmasada olur diyor
Ogrencilerin bu tür ivir zivira para harcamalari dogru degil
Ha zengin olursun paran boldur anlarım
Ama arkadaşım madem durumun yok neyin havasini kimin havasını atıyorsun.

Gereksiz masrafları sıfıra indir.
Kitap ihtiyaçlarını üst sınıflardan ikinci el karşıla.
Öğle yemeklerinde 10 tl yerine daha uygun bişiler seç, kendin hazırla götür bi sandviç
Teşekkür ederim.
Kitap almadım, notlarla idare ediyorum açıkçası. Yemekleri okulun yemekhanesinden yesem daha iyi olacak aslında ama hiç bir arkadaşım orda yemiyor yalnız yemek de işime gelmiyor.
Elimin altında internet olduğu için sürekli bir şeyler görüyorum kıyafet, makyaj malzemesi vs. Almadan da duramıyorum haliyle. Çok üzülüyorum.

Bir Reklam var ondandami hiç feyz almadin
Kadin cantayi takiyor arkadasi cok yakisti diyor kadinda evet ama olmasada olur diyor
Ogrencilerin bu tür ivir zivira para harcamalari dogru degil
Ha zengin olursun paran boldur anlarım
Ama arkadaşım madem durumun yok neyin havasini kimin havasını atıyorsun.
Hiç görmedim o reklamı..
Kesinlikle katılıyorum almamam gerektiğini ama engel olamıyorum işte. Hava atmak gibi bir amacım da yok ki. :KK43:

Teşekkür ederim.
Kitap almadım, notlarla idare ediyorum açıkçası. Yemekleri okulun yemekhanesinden yesem daha iyi olacak aslında ama hiç bir arkadaşım orda yemiyor yalnız yemek de işime gelmiyor.
Elimin altında internet olduğu için sürekli bir şeyler görüyorum kıyafet, makyaj malzemesi vs. Almadan da duramıyorum haliyle. Çok üzülüyorum.
Arkadaşım baban ayda 1100 tl kredi ödüyor sen öğrenci başına 700 tl harciyorsun tamam harcanmaz demiyorum ama bütçeye göre davranmak zorundasın illaki dışarda yemek yersin ama bu her gün her gün olursa seni zorlar ki yaptığın harcamaların çoğu zaruri değilmiş

Teşekkür ederim.
Arkadaslarin dışarıda yiyor diye sen de yemek zorunda değilsin okulun yemekhanesin de yiyebilirsiniz ara sıra kendiniz birseyler yapıp getirebilirsiniz börek. Kek.Kızartma. tost vs gibi.

Yemek yemek için tabiki harcayacaksın para mecburen.
Ama parfüm makyaj için 700 tl ne aldın bacım amma abartmışsın.
Aldıkların sana 1 yıl yeter artık alma.
Paranı alınca yemek ve yol parasını ayır gerisini kafana göre harca en azından sıkıntı yaşamazsın.

Bence senin sorunun arkadaşlarına uyum sağlaman onlar dışarda yesin sen onlara takılma zaten seni dışlamaya başlarlarsa bunlar dost değil kendi harcamalarını bir deftere not et o vakit daha kolay denetim sağlarsın birde kahvaltılık al buzdolaba at daha hesaplı karnını doyurursun , kendi başına birey olmaya çabala başka kızları taklit etme

Yemek için günde 10 tl öğrenci için fazla, yalnız yemekte bir sakınca yok, arad kafa dinlemek iyi gelir :) Gençler genellikle arkadaşlarına uyum sağlama ihtiyacı hissediyor anlıyorum ama, en azından yarı yarıya bölebilirsiniz, 3gün dışardaysa 3 gün yemekhanede gibi. Belki yemekhanede de bir iki yeni arkadaş edinirsiniz, çevreniz genişler :) İnternette de o makyaj moda blogları vs takipten çıkarın onların amacı zaten size ürün aldırmak.

Bizim üniversitede en zenginler bile yemekhanede yiyor sizinki nasıl anlamadım .
700 rahat harcanıyor yani o kadar kötü hissetme kendini. Bundan sonra daha tutumlu olmaya çalış bazı ihtiyaçlarını geciktirerek al .

öncelikle aldığın şeyleri kullanıyor musun? yani ben 8 ay önce bir fondoten aldım hala onu kullanıyorum. allık alacaksam uygun fiyatlı markaların allıklarına bakıyorum. en son aldığım allık 20tl ydi mesela. Kozmetik masrafım 3-4 ayda bir olur oda max 50tl'dir. bitane parfümüm var kokusunu beğeniyorum onuda 4 ayda bir alıyorum. kullandığım ruj sayısı 4tür bittikçe alırım. Kozmetiğe verilen para zarar yani.

Senin yerinde olmak isteyipte olamayan yuzbinlerce genc kizimiz vardir..okumak isteyen ama parasizliktan okuyamayan..lutfen bunlari dusun ve harcamalarini ona gore yap.israftan kacin...

Canim sen 1 ay boyunca mi sadece 330 lira ile gecinmeye calisiyorsun.
Öyleyse cok az geldi zordur.
Parfüm lüks degil bana gore ihtiyac. Her ay alinacak bisey degil, onun için uzulme.
Biraz bütçe hesabiyla toparlayacagina inaniyorum :)

öncelikle aldığın şeyleri kullanıyor musun? yani ben 8 ay önce bir fondoten aldım hala onu kullanıyorum. allık alacaksam uygun fiyatlı markaların allıklarına bakıyorum. en son aldığım allık 20tl ydi mesela. Kozmetik masrafım 3-4 ayda bir olur oda max 50tl'dir. bitane parfümüm var kokusunu beğeniyorum onuda 4 ayda bir alıyorum. kullandığım ruj sayısı 4tür bittikçe alırım. Kozmetiğe verilen para zarar yani.
peki hangi parfümü kullanıyorsunuz orjinalini mi alıyorsunuz ben açık kullanıyorum sürekli bitirip değiştirdiğim için o da epey masraflı oluyor

Back
X