Çok pis aldatılıyorum sanki

Canım buna benzer bir dava vardı. Adamın biri karısı aldatıyo diye program yüklemisti pc'ye kadın o kadar pişkin ki "özel hayata mudahale" deme cürettinde bulunmuştu ve hakim örnek bir cvp verip "Evlilik bitligi içinde Özel hayat mı..özel hayatınız ancak esinizle olana denir, evliliği ve eşi zedeleyecek tutumları "özel hayat" olarak kabul edemeyiz deyip bayanı tazminata mahkum etmişlerdi.

bu kararın mahkeme adı karar numarası vs. var mı sizde biliyor musunuz
varsa bana iletir misiniz

Ben o sarışın bayanın facesinde esinizin sizle olmayan bütün resimlerini beğenip sizle olanı begenmemesine takıldım..Ne kadarda pişkin..Utanmaz..Nekadar da rahat..Cüretkar.ayip denen birşey var evli iki cocuklu bir aileye senin saygın yokmu.Hani platonik elinde olmadan birşey hissedersin anlarim.o aileye saygın vardır geri durursun.kadina bak yaa..Kocanız zaten yakında açılır size gibi geldi..İnş şu dönemleri hayırlısıyla atlatirsiniz.İnş.yavrulariniz üzülmez.olan onlara oluyor

İnan bilmiyorum herhangi bir karar veya kanunen şu madde diye konuşma yapılmadı. Avukat sadece eşinizin telefonuna yüklediğiniz şeyden hakim sizi suçlu bulur dedi. Bunu yansıtmadığım halletmemiz lazım dedi. Babam da kendi avukatindan öğrenince annemi tehdit etti sen nasıl benim özel hayatıma müdahale edersin telefonuma program yükleyip diye laf çarpti. Annem yazık inkar etmek zorunda kaldı konuşmaları da öne sürmesn diye "yuklemedim öyleymiş gibi yaptım sen de döküldün" dedi. İnanın yurt dışında daha adaletli kanunlar. Resmen annem zararlı çıkacaktı. Babamın yattığı kadının kocası bile anneme sana dava açacağım kocanın teline kamera yukledin sen dedi düşünün..

İnan bilmiyorum herhangi bir karar veya kanunen şu madde diye konuşma yapılmadı. Avukat sadece eşinizin telefonuna yüklediğiniz şeyden hakim sizi suçlu bulur dedi. Bunu yansıtmadığım halletmemiz lazım dedi. Babam da kendi avukatindan öğrenince annemi tehdit etti sen nasıl benim özel hayatıma müdahale edersin telefonuma program yükleyip diye laf çarpti. Annem yazık inkar etmek zorunda kaldı konuşmaları da öne sürmesn diye "yuklemedim öyleymiş gibi yaptım sen de döküldün" dedi. İnanın yurt dışında daha adaletli kanunlar. Resmen annem zararlı çıkacaktı. Babamın yattığı kadının kocası bile anneme sana dava açacağım kocanın teline kamera yukledin sen dedi düşünün..

Sizin dediğiniz doğru uygulama
diğer alintiladigim arkadaş çok emin yazmış da merak ettim hangi hakim öyle bir cümle kurar

Bunu bir kaç ay önce haber bültenlerinde verdiler. Aldatıldığından şüphe eden bey efendi bilgisayara kamera ve casus program kurmuş fakat tabi tv'de mahkeme karar o gibi detaylar paylaşılmadı. Bunlar şahsın ancak kendisinin bileceği ayrıntılar ama emsal karar olacağı hususunda epey konuşuldu...arama motorunda çıkar belki.

Bunu bir kaç ay önce haber bültenlerinde verdiler. Aldatıldığından şüphe eden bey efendi bilgisayara kamera ve casus program kurmuş fakat tabi tv'de mahkeme karar o gibi detaylar paylaşılmadı. Bunlar şahsın ancak kendisinin bileceği ayrıntılar ama emsal karar olacağı hususunda epey konuşuldu...arama motorunda çıkar belki.
Bilgisayar belki evde olan bir cihaz olduğu için kadının özeline pek girmez de telefon daha kişisel olduğu için farklı olabilirdi yine de bilmiyorum.

Sizin dediğiniz doğru uygulama
diğer alintiladigim arkadaş çok emin yazmış da merak ettim hangi hakim öyle bir cümle kurar

Ben tv'de haberlerde emsal karar adı altunda izledigim bir şeyi aktardım. Fakat evli eşler arasında özel hayat olmaz ifadesini duydugum icin aktarıyorum. Direk hakimin kullandıgi ifadeyi kelimesi kelimesine bilmem.icin o mahkeme kararinda olmam gerekir. Dedim ya haberlerde cikti denk gelirsem link paylaşırım. Hakim kötü bisey mi söylemiş sizce ?

Düşünmesi gereken hatayı yapandır...hatayı ortaya çikaran değil.

Ben tv'de haberlerde emsal karar adı altunda izledigim bir şeyi aktardım. Fakat evli eşler arasında özel hayat olmaz ifadesini duydugum icin aktarıyorum. Direk hakimin kullandıgi ifadeyi kelimesi kelimesine bilmem.icin o mahkeme kararinda olmam gerekir. Dedim ya haberlerde cikti denk gelirsem link paylaşırım. Hakim kötü bisey mi söylemiş sizce ?

Düşünmesi gereken hatayı yapandır...hatayı ortaya çikaran değil.
Tabiki de hakim olması gerekeni söylemiş.. arkadas sanırsam Türkiye'de böyle bir cümle kurmaz hakim demek istedi. Ben de öyle düşünüyorum. Yurtdışı kanuni yönden daha adaletli. Burada ise yapan değil diyen buluyor belasını..

Arama motorundan konuya ilişkin yaptıgim alintı şöyle; Ben tv' de izledim fakat sanırım aynı konu. Yargıtay' ın karari bozmasina kadar giden bir süreç. Bu arada Hakim değil Yargıtay vermiş bu kararı orada yanlıs ifade kullanmışım.

Yargıtay, aldatıldığından şüphelendiği için eşinin haberi olmaksızın eve ses kayıt cihazı yerleştirerek ortam dinlemesi yapan ve elde etiği ses kayıtları sonrası eşi hakkında boşanma davası açarak tazminat talep eden kocayı haklı buldu. Yargıtay, verdiği emsal kararda, yasadışı yollarla elde edilen delilin, delil kabul edileceğine hükmetti.

Mahkeme, yasadışı yollarla elde edilen ses kayıtlarının delil olamayacağına karar vererek, açılan boşanma davasını reddetti. Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay, özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamayacağına dikkat çektikten sonra, "Ancak evlilik birliğinde eşlerin evliliğin devamı süresince birbirlerine sadık kalmaları da yasal bir zorunluluktur" dedi.

MAHKEME: YASADIŞI DELİLE İTİBAR EDİLEMEZ

Pendik Aile Mahkemesi, davacı koca tarafından mahkemeye delil olarak sunulan ses kayıtlarına ilişkin CD'nin eşinin özel hayatının gizliliğinin ihlal edilmek suretiyle hukuka aykırı yolla elde edildiği, bu nedenle delil olarak kullanılamayacağını ileri sürerek davanın reddine karar verdi.

Mahkeme, davacı kocanın delil olarak sunduğu ses kaydının, eşinin bilgisi dışında özel hayatın gizliliği ihlal edilerek hukuk dışı yollardan oluşturulduğu, bu sebeple itibar ve kabul edilemeyeceğine dikkat çektikten sonra, davalının sadakat yükümlülüğüne aykırı davranışta bulunduğunu gösteren başkaca bir delil de getirilmediği gerekçesiyle kocanın açtığı boşanma davasının reddine hükmetti.

İŞTE, YARGITAY'IN BOŞANMA DAVASINDA "YASADIŞI DELİL'İ KABUL GEREKÇESİ

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozarak emsal bir karara imza attı. Yargıtay, verdiği kararda şu görüşleri dile getirdi:

"Sunulan delil eşlerin birlikte yaşadığı konutta davalının bilgisi dışında koca tarafından hazırlanan bir sistemle elde edilmiştir. Yapılan bilirkişi incelemesi sonucu CD'deki ses kayıtlarının orijinal olduğu, üzerinde ekleme, çıkarma, kesinti ve kopyalama bulunmadığı tespit edilmiştir. Davalı-davacı kayıt altına alınan konuşmaların kendisine ait olmadığına ilişkin bir iddia ileri sürmemekte bu delilin özel hayatın gizliliği ihlal edilerek elde edildiğini belirterek karşı çıkmaktadır. Bir delilin elde edilişi kişilerin anayasa ile tanınmış haklarının ihlali suretiyle gerçekleşmiş ise, onun hukuka aykırı olarak elde edildiğinin kabulü gerekeceğinde duraksama bulunmamaktadır.

Delilin elde edilişinde hukuka uygunluk nedenleri varsa o zaman kanuna aykırılık ortadan kalkar. Kuşkusuz, Anayasaya göre herkes özel hayatına ve Aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz. (Anayasa: Madde:20/1) Ancak evlilik birliğinde eşlerin evliliğin devamı süresince birbirlerine sadık kalmaları da yasal bir zorunluluktur."

YARGITAY, "EVLİLİKTE ÖZEL YAŞAM ALANI OLMAZ"

Yerel Mahkemenin kararı bozan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, evlilik hayatında özel yaşamın nasıl olacağını da betimlediği kararında şöyle dedi:

"Eşlerden birinin bu alana ilişkin özel yaşamı evlilikle bir araya geldiği ve birlikte yaşadığı hayat arkadaşı olan diğer eşi de en az kendisininki kadar yakından ilgilendirir. O nedenle, evlilikte, evlilik birliğine ilişkin yasal yükümlülükler alanı eşlerin her birinin özel yaşam alanı olmayıp, aile yaşam alanıdır. Bu alanla ilgili de, eşlerin tek tek özel yaşamlarını değil, bütün olarak aile yaşamının gizliliği ve dokunulmazlığı önem ve öncelik taşır. Bu bakımdan, evliliğin, yasal yükümlülükler alanı, diğer eş için dokunulmaz değildir. Bu nedenle, eşinin sadakatinden kuşkulanan davacı-davalının birlikte yaşadıkları her ikisinin de ortak mekanı olan konuta eşinin bilgisi dışında ses kayıt cihazı yerleştirerek eşinin aleni olmayan konuşmalarını kaydetmesinde, bu suretle sadakat yükümlülüğü ile de bağdaşmayan davranışlarını tespit etmesinde özel hayatın gizliliğinin ihlalinden söz edilemez ve hukuka aykırılık bulunduğu kabul olunamaz.

Aksine, aile birliğine ilişkin ortak yaşanılan mekana davalının meşru olmayan bir amaç için arkadaşları kabul etmesinde aile hayatının gizliliğini ihlal söz konusudur. Bu bakımdan sözü edilen delilin elde edilişinde hukuka aykırılık bulunduğundan söz edilemez. O halde yapılan soruşturma ve toplanan delillerle davalı-davacının meşru olmayan bir amaç için karşı cins de dahil olmak üzere arkadaşlarını müşterek konuta aldığı ve sadakat yükümlülüğüne aykırı davrandığı gerçekleşmiştir. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir.

Gerçekleşen olaylar karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu koşullar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre davacı-davalı koca tarafından açılan boşanma davasının da kabulüne karar verilmesi gerekirken isteğin reddi doğru bulunmamıştır."

KRİTİK KARAR

Yerel Mahkeme, verdiği karara direnirse, davada son sözü Yargıtay Hukuk Genel Kurulu verecek. Yerel Mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına uyarsa, aldatıldığından şüphelenen eşlerin yasadışı yollarla yapacakları dinlemeler, boşanma davalarında delil olarak kabul edilece

Kadının aleyhine olunca hakim kabul etmiş de erkeğin aleyhine olunca özel hayata giriyor canım. Çifte standart yani.

Dedektif tutun, tuttugunuzu belli etmeyin kanitlari siz cekmis yapmis gibi sunarsiniz. Ses kaydi haric gorup yakalarsaniz sorun olmaz diye dusunuyorum. Yoksa insanlar nasil kanitliycakti.
Kesinlikle burda zina konusu var ordan acarsaniz tazminat nafaka alirsiniz. Sizin mallarinizi hakim karariyla alamaz siz onunkilerin yarisini alirsiniz..

Kadının aleyhine olunca hakim kabul etmiş de erkeğin aleyhine olunca özel hayata giriyor canım. Çifte standart yani.

Ha tabi bir de bu var dogru diyosunuz..cifte standart ...ama nolursa olsun
kimse hakkını aramaktan vaz geçmemeli.
Kimse kendini yalnız, sahipsiz hissedip katlanmamalı. O yolla değilse bile dedektifle profesyonelce kanıt elde edince kocası kadar o Çanakkaleli hanfendi de hesap vermeli. Yok öyle insanların hayatini bozup yan tarafa cekilmek. O keyif sürerken bayan nasil hem yuvamı korurum, nasil savaşacak kadar güćlü kalirim nasil cocuklarima hissettirmem diye nefes alamiyodur. Sindirmesinler kadinları...nerde konu sahibi kötü bisey mi oldu ki acaba...insallah iyice incinip icine kapanmamıstır.

Esini takip ettirip başka kadınla yakalayan çok forumda ama yine boşanmadan devam ettiler. Sen de resmen yatakta basıp bosanmayacaksan ugrasma ama bosanacaksan tut bi dedektif

Adam saygi gostermemis kendi ailesine sevgilisi niye gostersin?ona gelene kadar konu sahibinin kocasina kizmak lazim.

Valla ya basliyorilar hemen kadına laf saydırıp dava ac vs demeye. İş adama gelince de burnu sürtsün sonra affet yuvanı kurtar. Bi de bunun kocanı o şıllığa kaptırma versiyonu da var. Adamlarsa hint kumaşı.

Ilk defa bir konuda dedektif teklif edilmiş ve hemen hemen çoğu kişi yazmış aynı şeyi.

Iyi bir dedektif şirketi bulmak çok para gerektiriyor . Orta karar dedektiflik burolari da parayı gasp edip oturuyor yerine ya da karşı tarafla anlaşıyor.
Öyle kolay değil yani.

Back
X