- 9 Ocak 2015
- 19.856
- 82.393
- 798
- Konu Sahibi fataldanger
-
Bir ara laf arasında ona de ki "seninle ilgili fikirlerim değişiyor..çok şaşırtıyorsun beni. Eski imajın bambaskaydi gözümde" de. Anlar.Onunlayken bunu hep hissediyorum. Kendisini çok başka, özel güçleri olan doğaüstü biriymiş gibi hissediyor gibi geliyor bana.
O zaman o özel değil ama onu özel bulacağını sanmasından rahatsızsan şunu düşün.o o zaman özeldi.hep yanındaydı.üüç yanlış bir doğruyu götürmesin.bırak doğrusuyla yanlışıyla kalsın,kal..bi iyilik bile hatırlanmalı bence.sana iyilik etti.sonra belki yaşadıklarından böyle oldu.anlamaya çalış.iyi niyetli olun hep kazanırsınız.gerçekten uzun vadede kazanırsın.küçük hesaplar yapma onu dwdim bunu dedim vs sallahiçbir zaman kıskandığımı düşünemezdim. ama şimdi bir sorguladım kendimi. hayır kıskanmıyorum. sadece özel şeyler duymayı hakedecek kadar iyi bir insan olmadığı fikri beni pişman ediyor. eğer farklı olsaydı bu dedikledime pişman olmazdım.
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.Başka insanlara dediğimi kafama takmıyorsam herhalde bu durum egodan değildir, takıldığım kişiyle ilgilidir.0Bence asıl sen egosu olan bi insansın bir insana özelsin demek seni bu kadar üzdüğüne göre ben bu sonuca vardım..Kusura bakmada
Sanmam sevmiyor olsan zaten yollamazdın tyani senin 2 yıl önce yazdığın mesajı bu kadar kafana takman normal mi?Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.Başka insanlara dediğimi kafama takmıyorsam herhalde bu durum egodan değildir, takıldığım kişiyle ilgilidir.
2014de yazdiğiniz mesaj 2016da hala aklinizda valla bravooBu mesajı 2014 senesinde atmıştım, o yüzden bu dediğinizi yapmak için artık çok geç galiba.
Normal bir durum değil mi?Sanmam sevmiyor olsan zaten yollamazdın tyani senin 2 yıl önce yazdığın mesajı bu kadar kafana takman normal mi?
Hiçbir konuda bir iyiliği olduğunu falan düşünmedim, kişisel hayatını bilmiyorum da ben sadece kendi dediklerime takıldım. çoğu konuda benden geri olsa bile bu dediğimi kafama takacaktım. siz de maşallah tırnaklarınızı derime geçirmek için fırsat beklemişsiniz resmen.Kendine güveni olmayan, komplekseleri olan bi insan olduğunu düşündürüyor bu yazdıkların. Bence arkadaşını kıskanıyorsun kendini onunla kıyaslıyorsun ve kendi ağzınla onun üstünlüğünü kabullenmiş olmandan dolayı rahatsızlık hissediyorsun. haklı bile olsan bu konuyu bu kadar takıntı yapman çok saçma. Ne olmuş yani birine bi zamanlar güzel bi şey söylemiş olmanın nesi rahatsız ediyor seni. O zamanlar o iltifatı hak etmiş demek ki. Birine iyi bi şey söylerken sonsuza kadar o özelliğini taşıyacağına emin mi olmamız gerekiyor? Kasma bu kadar kendini. Birilerinin bi konuda senden iyi olduğunu kabul ederek kendinden bi şey kaybetmezsin merak etme. Arkadaşın unutmuştur çoktan o söylediğini. Kim bilir seninkinin üzerine ne iltifatlar işitti.
Sence?Normal bir durum değil mi?
Benim bir arkadaşım var. Kimse insana değer vermezken o verirdi, kimse dinlemezken o dinlerdi, kimse bakmazken o bakardı. Arkadaşım sonra hayatında aksilikler ve güçlükler yaşadı. Ben de yanında olmaya çalıştım. Ne zaman arasa yanına gittim. Okuduğum bir kitapta insanlara değer vermek, özel olduklarını söylemekle ilgili bir şeyler vardı. Ve benim aklıma birden bu arkadaşım geldi: " Tuğba sen özel bir insansın." diye mesaj attım. Sonradan da kendisinin sinir bozucu huylarını görmeye başladım, sonra bu mesajı attığıma pişman oldum. Hani öyle denmesini haketmemiş gibi bir his sardı beni, bu mesajı attığım için pişman oldum. Ne zaman karşılaşsak bu mesaj geliyor aklıma, onun zihninde ona hayran, onu değişik bulan biri imajındaymışım ve bu onun egosunu tatmin ediyormuş gibi, beni kendisinden aşağıda görüyormuş gibi bir düşünce kaplıyor beni ve bununla baş edemiyorum. Bu kadar küçük bir mesele benim için baş belası bir hal alabiliyor, bu anlattığım aşağılık kompleksinden kurtulamıyorum. Böyle "özel bir insansın" deyince kendisini toplumun genelinden farklı, seçilmiş biri gibi hissettiğini düşünerek söylediklerime pişman oluyorum. Bu meseleyle nasıl baş edeceğimi bilmiyorum. Biliyorum içinizden beni yadırgayanlar çıkacak elbette fakat önemli olan şu; bu benim elimde değil. kurtulamıyorum.
Bana normal geliyor.Sence?
Teşekkür ederim. Bu da iyi bir çözüm gibi duruyor.bigün otururken konuları kendıne getır ve de kı "Ben özel bir insanım "...
ya da değer verdıklerını kısılerı ozel gördüğünü söyle..
hala kabul etmekte zorlanıyorsun. İllaki herkesin birbirine üstün olan yönleri vardır ama bu kadar ısrarla reddettiğine göre kesinlikle onunla kıyaslıyorsun kendini. dur bi düşün bakalım gün içinde onlarca kişiye bi sürü güzel şey söylüyoruz, yarısından çoğu öylesine söylenmiş yalan yanlış şeyler. Kaçı aklımıza geliyor sonrasında ya da kaçı için aslında öyle değildi tüh demeseydim keşke diyoruz? üzerine ikinciye düşünmeye bile gerek duymuyoruz. Bu arkadaşına iki sene önce ettiğin laf bu gün hala sende pişmanlık duygusu yaratıyorsa kesinlikle o arkadaşına karşı kendini aşağı hissediyorsun ve onunla yarış halindesin.Hiçbir konuda bir iyiliği olduğunu falan düşünmedim, kişisel hayatını bilmiyorum da ben sadece kendi dediklerime takıldım. çoğu konuda benden geri olsa bile bu dediğimi kafama takacaktım. siz de maşallah tırnaklarınızı derime geçirmek için fırsat beklemişsiniz resmen.
obsesif kompulsif hastasıyım, bu yüzden olabilir mi bu takıntı durumu sizce?Sence?
İki sene önceki olayı hala düşünüyorsam bu benim "kendimi aşağı hissettiğimi ve onunla yarın içinde olduğumu" göstermez, benim psikiyatrik rahatsızlıklarımın olduğunu gösterir. Takıntı hastalığım olmasa ben de normal insanlar gibi der der unuturdum. fakat bende normal insanlardaki gibi işlemiyor. siz gibi anlamayanlar da iyileşmenin önünde en büyük engel.hala kabul etmekte zorlanıyorsun. İllaki herkesin birbirine üstün olan yönleri vardır ama bu kadar ısrarla reddettiğine göre kesinlikle onunla kıyaslıyorsun kendini. dur bi düşün bakalım gün içinde onlarca kişiye bi sürü güzel şey söylüyoruz, yarısından çoğu öylesine söylenmiş yalan yanlış şeyler. Kaçı aklımıza geliyor sonrasında ya da kaçı için aslında öyle değildi tüh demeseydim keşke diyoruz? üzerine ikinciye düşünmeye bile gerek duymuyoruz. Bu arkadaşına iki sene önce ettiğin laf bu gün hala sende pişmanlık duygusu yaratıyorsa kesinlikle o arkadaşına karşı kendini aşağı hissediyorsun ve onunla yarış halindesin.
Hic duymadım o hastalığı nedir?obsesif kompulsif hastasıyım, bu yüzden olabilir mi bu takıntı durumu sizce?
Kısaca takıntı hastalığı diyebilirizHic duymadım o hastalığı nedir?
O zaman onun etkiside olabilirKısaca takıntı hastalığı diyebiliriz
Heh işte ben de onu diyorum zaten. Kendini aşağı hissedip başkalarıyla yarış içine girmek de bu rahatsızlığınızın bi parçası zaten. Konunuz her söylediğimi kafama takıyorum pişman oluyorum değil, bu arkadaşıma söylediğim için pişman oluyorum olduğuna göre, bu arkadaşınıza karşı özel kompleksleriniz olduğu da aşikar. Ama genel anlamda probleminiz kendine güvensizliğiniz. Madem bu kadar farkındasınız her şeyin nedeninin, teşhisinizi de koydunuz tedavi olmak yerine buraya konu açmaktaki amacınız nedir? ne gibi bi cevap bekliyorsunuz burdaki insanlardan?İki sene önceki olayı hala düşünüyorsam bu benim "kendimi aşağı hissettiğimi ve onunla yarın içinde olduğumu" göstermez, benim psikiyatrik rahatsızlıklarımın olduğunu gösterir. Takıntı hastalığım olmasa ben de normal insanlar gibi der der unuturdum. fakat bende normal insanlardaki gibi işlemiyor. siz gibi anlamayanlar da iyileşmenin önünde en büyük engel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?