• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sevdiğim kaçtığım eşimden kaçar oldum

Zaten durup durup onlara yanıyorum bir kaçtım başlarını eğdim onlara en büyük haksızlığı yaptım birde rezalet bir evlilik gurbet elde hep akılları bende hiç benim yüzümden yüzleri gülmedi öyle iyi annem babam var ki size abartıyorum gibi gelecek belki ama kızlar hiç bana kaçıp geldiğimin lafını bile yapmıyorlar biz bi kıymık evladımızı sokakta bulmadık diyorlar şimdi eşim beni sık sık annemgile göndermeyeceğini söylüyor benim ailem hep onun açığını arıyormuş benim çocuklarım evde olmadığı için ben de senin canını çıkartacağım demiyor da böyle saçmalıklar peşinde

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

düzelemez mi peki?

bak benim öz babam benimle hiç ilgilenmez doğru dürüst. annem kardeşimle benim ergenlik çağımızda bir evlilik yaptı. ben uyum sağladım ama kardeşim annemi paylaşamadığı için başta çok sorunlar çıktı. ama sonradan kanka oldular. öz babam önümden yemeğimi alırken, bu babam çok sevdiğimi bildiği için kendi aç kalır, koca tavuğu önüme sürer doymamı izlerdi. hala bile öyleyiz, kötü günleri atlattık şükür. öz babam eli titreye titreye birkaç yüz lira verir. bu babam daha geçen kardeşime iki bin liralık telefon aldı. bir iki ay içinde bana da alacak çalıştığım halde sırf gönlüm kalmasın diye. mesela hatırlarım bazen cebindeki sigara parasını çıkarır bana harçlık verirdi. almazdım içsin diye :) o yaşadığım kötü evliliğe de çok karşı çıktı. boşandım beni kabul etti arkamda durdu. az daha da parçalıyordu boşadığım şahsın ailesini elinden zor aldık.

yani velhasılı başlarda sıkıntılar olur elbet. eğer aldatma şiddet vs yoksa onlarla arkadaş olmayı deneyebilirsiniz. babasına karşı onları korudğunuzu görse hatta size de çok bağlanırlar. tamam zordur illa ki ama emek isteyen bir süreç. hayatınız kararmasın hemen karamsarlığa kapılmayın o yüzden.

ben bekardım adam bekardı çoluk çocuk yoktu evlendik de 2 ayda hayatımı mahvetti beni 2 yılda anca toparladım. illa çocuklu biriyle evlenince kötü bişi olcak diye bir durum yok yani bekar biriyle evlenseydin de çok kötü şeyler yaşayabilirdin.

çocuklar hallolur da burada önemli olan eşinin sana karşı tutumları.

Siz de sağolun

Düzelebilir tabii ki zaten düzelmesini çok istiyorum sürekli kayınvalidemlere gidiyoruz aramız düzelsin de çocuklar geri gelsin diye zaten çocuklar asla bize iyi davranmadı üvey annelik yaptı itti kaktı demez Allah biliyor ben onları çok sahiplendim hiç vicdanımda bir sızlama yok onlar konusunda ama yanımdalarken bazen tartışmamız oluyordu ben kafayı yiyordum şimdi ben ona bağırdım nasıl onun hesabını vereceğim diye bi arkadaş siz zaten istemiyormuşsunuz demiş bi itirafta bulunayın benim yanımda değil de babaannesigilde kalsınlar istedim hep ama yanımdalarken sadece bu çocuklar benim için bir fırsat onları kendi evladım gibi bakarsam yetiştirirsem çok kazançlı çıkarım dedim hep o büyük kızdan hep korkuyordum bu yüzden ona karşı çok anne kız ilişkimiz olmadı ama yine de hastalandığında başında bekledim dersleri ile ilgilendim oturup kendisiyle güzel güzel konuştum hele küçük kız on gün boyunca her gece yanımda yattığını bilirim sırf anne sıcaklığı hissetsin diye ama kendi çocuğum gibi olmadı hiçbir zaman kendininkine yeri geliyor bir tane patlatıyorsun yeri geliyor sevmekten bunaltıyorsun belki size çok komik gelecek ama ben gerçekten iyiliği abarttım onlara karşı o kadar ki anneleri bile aramaz olmuştu. Üstelik babaanneleri ile anneleri aynı sokakta oturuyor bazen diyordum ki orada kalsalar bütün aileleri orda ama benim yanımda akşamdan akşama iki saat görecekleri babaları var. Belki de bu düşünceleri kendime kalkan edip aslında onları istemediğimi gizledim kendimden bile bilemiyorum ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım kendime de güvenemiyorum kendimi kandırmış olabilirim diyorum

Çok üzüldüm ama anlamadığım şu..
Şimdi çocuklar bilmediği bir yerde değil babaannedeler.
Kendi annesi bakıyor yani.

Hala büyütüp dram haline getirmesi neden?

Başka sorununuz yoksa, otur güzelce konuş.
Haftasonları alalım, gezdirelim biz bir evliliğimizi düzeltelim yavaş yavaş her şey düzelir.
Bak senin bir çocuğun daha var artık en küçüğü de o.
Onu hiç düşünmüyorsun neden?

Eğer böyle devam edeceksen bu sağlıksız ortamda çocuğumu büyütemem.
Sevgimi kalbime gömer ayrılırım. Zaten dilinde hep boşanmak rahat edersin.
Beni çocuğumla tehdit etme. Küçücük çocuğu anneden ayırmazlar asla.

Ya kendine çeki düzen ver ya da beni özgür bırak diye açık açık konuş bence.

Hiç düşünmek bile istemiyorum ama galiba sorun çocuklarının mutluluğu da değil insanlar ne der korkusu çünkü çocukları orada daha kolay yaşıyor evet evet tam uygun kelime kolaylık tanıyıp bildikleri bir ortam ben onlara yan baksam üzülüyorlardı orada hep kendi aileleri anneleri orada tüm gün beraberler ama ben eşime bunları söylediğimde o bana evimden gitsinler de ben bütün bahaneleri dizerim diyorsun demi diyor

Valla benim gördüğüm, annesi ve babası tarafından istenmeyip babaanneye atılan ve bununda pekala farkında olan iki çocuk.
Ve bunu vijdan yapıp psikolojik olarak çökmüş bir baba..Ben bunun neresindeyim derseniz eşinizi seviyor iseniz çocukları
nı atarsan seninle çok mutlu oluruz anlayışından uzaklaşıp eğer gerçekten seviyor iseniz tüm sorunları ile onu kabullendiğnizi göstererek
yani çocukları ile birlikte kabullenerek gösterebileceğinizi düşünüyorum.
Adamın durup dururken gün içinde daralıyorum demesinden yakınıyorsunuz. Adam ne yapsın demekki çocuklara iyi bir baba olamadığı için
vijdan yapıyor.

Bende önce kızla konuştum hatta ağladım dayanamadım değer mi üç kuruş için hırsızlık yapmaya zaten o kumbaraya canımız birşey istediğinde alalım diye atıyorum paraya mı ihtiyacın vardı neden böyle bir yola ikinci defa başvuruyorsun dedim babasını aradım odamdan gel büyük kıza söyle bir kaç ay dedesigilde kalsın dedim sakin bir şekilde o da hemen geldi ne oldu dedi bende anlattım o kadar rahat beni kandırıyor ki ben artık zerre kadar ona güvenmiyorum artık hep şüphe duyarım kardeşi onun yanında düşse içimden onun yaptığını düşünürüm biraz uzak kalalım onunla. götür tatilde annenlerde kalsın dedim o da gitti çocuğu dövdü bende delirdim giyinip çıktım evden sanki çocuğu ben babamın evinden getirmişim gibi ben sakince bir kaç ay dedesigilde kalsın diye tabiri caizse yalvarıyorum o gidip dövüyor

Düzelebilir tabii ki zaten düzelmesini çok istiyorum sürekli kayınvalidemlere gidiyoruz aramız düzelsin de çocuklar geri gelsin diye zaten çocuklar asla bize iyi davranmadı üvey annelik yaptı itti kaktı demez Allah biliyor ben onları çok sahiplendim hiç vicdanımda bir sızlama yok onlar konusunda ama yanımdalarken bazen tartışmamız oluyordu ben kafayı yiyordum şimdi ben ona bağırdım nasıl onun hesabını vereceğim diye bi arkadaş siz zaten istemiyormuşsunuz demiş bi itirafta bulunayın benim yanımda değil de babaannesigilde kalsınlar istedim hep ama yanımdalarken sadece bu çocuklar benim için bir fırsat onları kendi evladım gibi bakarsam yetiştirirsem çok kazançlı çıkarım dedim hep o büyük kızdan hep korkuyordum bu yüzden ona karşı çok anne kız ilişkimiz olmadı ama yine de hastalandığında başında bekledim dersleri ile ilgilendim oturup kendisiyle güzel güzel konuştum hele küçük kız on gün boyunca her gece yanımda yattığını bilirim sırf anne sıcaklığı hissetsin diye ama kendi çocuğum gibi olmadı hiçbir zaman kendininkine yeri geliyor bir tane patlatıyorsun yeri geliyor sevmekten bunaltıyorsun belki size çok komik gelecek ama ben gerçekten iyiliği abarttım onlara karşı o kadar ki anneleri bile aramaz olmuştu. Üstelik babaanneleri ile anneleri aynı sokakta oturuyor bazen diyordum ki orada kalsalar bütün aileleri orda ama benim yanımda akşamdan akşama iki saat görecekleri babaları var. Belki de bu düşünceleri kendime kalkan edip aslında onları istemediğimi gizledim kendimden bile bilemiyorum ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım kendime de güvenemiyorum kendimi kandırmış olabilirim diyorum

bakın madem boşanmak şu için sözkonusu değil ,düzelmesi için önerilerde bulunayın size.evet çok küçük yaşta olmayacak sorumluluk altına girmişsiniz vs..geçmişi yorumlamayalım artık,geleceğe bakalım o zaman..
öncelikle büyük kız çocuğu ciddi bir sıkıntı içinde.annesi istememiş,babasının genç karısı ile beraber yaşıyor,üstelik bir de yeni bebek olmuş..kız da ergenlik çağında..sorunlar olması çok normal..tamam tabi ki yaptıkları yanlış ama o henüz çocuk,ergenlikte olan bir çocuk hem de .üstelik annesinin ilgilenmediği..

öncelikle her sorununuzu ,kızı ile yaşadığınız her problemi abbasına anlatmayın..sorunlar çözülemeycek hale geliyor ve kız size daha çok kinleniyor..mesela bu kumbardaki para olayı,kız dayak yemiş ve size nefret duyuyor..sorunlu bir çocuk için normal bu durum..
onun yanında olduğunu belli etmelisin..bu osrunu onunla konuşup halletmen gerekli..babana söyelemeyeceğim,ikimiz bu durumu aşabilriiz ..gibi...
beraber olduğunuzu hissetttirin..her sorunu babasına anlatmakla iyi yapmıyorsunuz,sonuç olarak sizin karıkocailişkiniz bozuluyor..belki de bu yüzden yağıyor tüm bunları..
deneyin bence işe yarayacak..

Evet haklısınız bundan sonra hiçbir zaman eşime çocuklarını şikayet etmeyeceğim gerçekten çocuğun düzelmesine bi katkı sağlamadığı gibi bizim aramız bozuluyor ama şu anda kızla konuşmuyoruz nasılsın iyiyim o kadar. Çocuk yaşından epey büyük gösteriyor hareketleri mimikleri falan da öyle (2-3 yıl oldu ergenliğe gireli) galiba bu yüzden onu birazcık çocuk gibi değil de görümce gibi görmeye başladım sanırım

sürekli yüzüme gülüp saçma sapan planlar yaptı diye birde en son beni öldürmek istediğini falan yazmış kağıtlara gittikten sonra odasında buldum eşimle resimlerimiz vardı mutfakta dolabın üstünde onların gözlerini oymuş bu yüzden ona hiç güvenmiyorum sizce benim tepkilerim anormal mi kızlar şimdi onları eve geri getirmek için arayı bulmaya mı çalışmalıyım gerçekten artık hata yapmak istemiyorum

Valla benim gördüğüm, annesi ve babası tarafından istenmeyip babaanneye atılan ve bununda pekala farkında olan iki çocuk.
Ve bunu vijdan yapıp psikolojik olarak çökmüş bir baba..Ben bunun neresindeyim derseniz eşinizi seviyor iseniz çocukları
nı atarsan seninle çok mutlu oluruz anlayışından uzaklaşıp eğer gerçekten seviyor iseniz tüm sorunları ile onu kabullendiğnizi göstererek
yani çocukları ile birlikte kabullenerek gösterebileceğinizi düşünüyorum.
Adamın durup dururken gün içinde daralıyorum demesinden yakınıyorsunuz. Adam ne yapsın demekki çocuklara iyi bir baba olamadığı için
vijdan yapıyor.

Evet tam da böyle işte aslında eşim boşandığı zaman yaşaması gereken zorlukları daha yeni yaşıyor. Bu yüzden de yanında ben olduğum için benden yardım bekliyor ama bunu nasıl yapacağım büyük kızla birebir konuşmalı mıyım neyi nasıl konuşmalıyım alttan alırsam hatalarına devam eder alttan almazsam konuşmanın hiçbir manası kalmaz zaten bir kere öyle ya da böyle geri gelirlerse şu anne rolünden çıkacağım buna kesin kararlıyım

Ha birde ben eşime onlar gittikten sonra sürekli çocuğu bi psikoloğa götür biraz toparlansın yaşadıkları kolay şeyler değil dedim. Bütün arkadaşları bununla ilgili düşüncelerini kağıtlara yazmışlar hatıra gibi sanırım ve on kişiden 8i sen çok yalancı bir kızsın sana hiç güvenmiyorum seni hiç sevmiyorum annem seninle arkadaşlık yapmamı istemiyor falan yazmış bende bu yüzden psikolojik destek alması gerektiğini savundum ama eşim birde çocuğuma deli damgası vurma diye kapattı konuyu

Okurken daraldım, bunaldım..Bunları eğer gerçekten yaşıyor ve yaşamaya devam etmeyi planlıyorsanız pes size..:53:
Yargılamak bana düşmez ben sadece eleştirebilirim belki az da olsa akıl veririm ama işin zor be arkadaşım...
Hata üstüne hata..Okulunu bıraktın,yaşça büyük,dul,iki çocuklu bi adama kaçtın,üstüne çocuk yaptın,hala daha bırakamayabilirim özlerim diyorsunuz..
Geçen 5 yılınızı hiçe saydığınız yetmez gibi gelecek yıllarınızı da şimdiden vermeyi hedefliyorsunuz.
Çocuğu bahane ediyorsunuz,köyü bahane ediyorsunuz,özlem diyorsunuz...
Bizim bu anlatılanlara tek diyebileceğimiz cümle ''Allah kolaylık versin''...

çocuğunu resmen öldürmeye teşebbüs etmiş kimse kusura bakmasın ama mileet nederse desin hemen gönderiridim o kızı evden bana kalıncaya kadar babanesi annanesi baksın yazık senin çocuğuna.... ya bişey yapsaydı bunun vijdan azabıyla nasıl yaşayacaksın... çocukların anasına söyleyecek laf bulamıyorum ... nasıl evlenicem diye bırakıp gider... babanızda ayrı dert kendi evlenip üvey anneye baktırabiliyor ama eski eşi evlenceğinde üvey babaya baktırmak istemiyor... acilen kızı bir psikologa götürün..

çok zor durum gerçekten...
çözümü belli...
kurtar kendini ve evladını bence...
yaşın çok küçük yazık etme kendine daha fazla...

Evet haklısınız bundan sonra hiçbir zaman eşime çocuklarını şikayet etmeyeceğim gerçekten çocuğun düzelmesine bi katkı sağlamadığı gibi bizim aramız bozuluyor ama şu anda kızla konuşmuyoruz nasılsın iyiyim o kadar. Çocuk yaşından epey büyük gösteriyor hareketleri mimikleri falan da öyle (2-3 yıl oldu ergenliğe gireli) galiba bu yüzden onu birazcık çocuk gibi değil de görümce gibi görmeye başladım sanırım

sürekli yüzüme gülüp saçma sapan planlar yaptı diye birde en son beni öldürmek istediğini falan yazmış kağıtlara gittikten sonra odasında buldum eşimle resimlerimiz vardı mutfakta dolabın üstünde onların gözlerini oymuş bu yüzden ona hiç güvenmiyorum sizce benim tepkilerim anormal mi kızlar şimdi onları eve geri getirmek için arayı bulmaya mı çalışmalıyım gerçekten artık hata yapmak istemiyorum

Evet tam da böyle işte aslında eşim boşandığı zaman yaşaması gereken zorlukları daha yeni yaşıyor. Bu yüzden de yanında ben olduğum için benden yardım bekliyor ama bunu nasıl yapacağım büyük kızla birebir konuşmalı mıyım neyi nasıl konuşmalıyım alttan alırsam hatalarına devam eder alttan almazsam konuşmanın hiçbir manası kalmaz zaten bir kere öyle ya da böyle geri gelirlerse şu anne rolünden çıkacağım buna kesin kararlıyım

bence kızı karşınıza alıp konuşun..artık çocuk olmadığını 2 yetişkin gibi konuşup sorunları halledebileceğinizi söyleyin...konuştuklarınızın da babasına gitmeyeceğini syle,yp güvence verin..
siz de dertleşin meselaşöyle konuşabilrsiniz:
ben de çok küçük yaşta evlendim,evlilk annelik nedir bilmiyordum,bne de yeni öğreniyorum..benim durumumu da düşün...sizleri seviyorum ama nasıl bir işilkimiz olması gerek ben de bilmiyordum..bu yüzden hatalar da yaptım..bir d ekendi bebeğim olunca her konuda çuvlalladım..
şimdi herşeye yeniden başlamak istiyorum..
öncelikle ben senin annen olmayabilriim ancak seni de kardeşini de seviyorum..beni anne olarak görmesen de ablan olarak görmeni isterim...senin zaten annen var..
herşeye yeniden başlamak istiyorum ama bunun için senin desteğine ihtiyacım var..bana yardımcı olman gerekli..bana yalan söyleme,ve sıkıntı ne olrusa pyalaş benimle..bunlar aramızda kalacak,babanı konuya dahil etmeyeceğim inan bana..babana söylemekle hata yaptım..
beraberce mutlu huzurlu bir aile olabiliriz..sen istediğin zaman babannede veya annende kalabilrsin ancak evimizd eolanlar sadece bizi ilgilendirir,başkalarının bilmesine gerek yok..aynı şekilde orada olanları da bneim bilmeme gerek yok...tabi ki bir sıkıntın büyük derdin olmaıdğı sürece...

gibi bir konuşma bence onu da ılımlı hale getirir..zamanla da ilişkiniz oturur..

Sağol canım benim ilk fırsatta konuşmayı deneyeceğim aslında kelimesi kelimesine defalarca yaptım bu konuşmayı bazen yanlız bazen babasıyla birlikte bazen halasıyla birlikte ama hiç fayda vermedi bana da vermemiş anlaşılan ki ben de tekrar aynı hataları yapmışım mesela şikayet etmek gibi. Ama ne bileyim sürekli aynı evin içinde olunca birde ergen hareketler insan bazen kendi evladını bile şikayet eder hatta şunun ağzına bi tane vur yoksa ben kalkarsam kötü olacak der gibi geliyor😊 neyse ilk fırsatta bunları konuşmaya çalışacağım

Back
X