çok seven erkek neden evlenmek istemez?

seven ama evlilikten korkan erkek için ne yapılmalı?

• kendi haline bırakmalı,hiç aramamalı.kaçıyorsa sevmiyor demektir

OY: 73 83,0%
  • hiçbir şey yokmuş gibi devam edilmeli, o yola zamanla kendisi girecektir

OY: 14 15,9%
  • araya aileler sokulmalı,gerekirse agresif/sitemkar tepkiler verilmelidir

OY: 1 1,1%

• Ankete Katılan
    88
Adamın problemleri büyük boşver cidden. Senin işin yok onun sorunlarını mı çekicen. Olay neyse çıksın karşına adam gibi anlatsın. Sen isyan etmesen seni böyle idare edicek. Evet aynen dediğin gibi bencil ve korkak.

Evlensen sinir hastası yapardı bu herif seni. Evlenmiş olsan açacağın konuları söyliyim.. Akşamları tv başından kalkmıyor benimle hiç konuşmuyor zaten cinsellik desen yok benim zorlamamla oluyor, hep mi ben zorlicam. Bıktım artık. Telefonuyla çok uğraşıyor acaba başkarıyla mı görüşüyor. Prono izliyor benle sevişmiyor. Sorunlarını anlamak istiyorum hep sessiz kalıyor. Yardım etmeme izin vermiyor. Böyle evlilik mi olur. internet geçmişini yakaladım facebookta başka kızlarla konuşuyor bilmem ne bilmem ne.

Sen yoluna bak artık.

hayırlısı inşallah.. çok tşk ederim

Benim evlenmden önceki deli gbi sevgim sende var gördüğüm kadarı ile.
Hatalarını görüyorsun ama ne inanmak nede sana yansıcaşını düşünmüyorsun. Yada o öyle bi konuşuyo ki senin düşüncelerine yöneliyo. Yaş farkı on dan fazla ise eğer bu daha fazla oluyo. Günümüx insanı eski ana babalarımız gibi değil malsef.

Ben den tavsıye evlilikte mutluluk istiyorsan eğer mantığınlq karar vermye çalış.

offff yaşı çok fazlaymış sen kaç yaşındasın daha evlenmeyip ne bekliyo

ben 31 yaşındayım,hatta 32 nin içindeyim. daha ne bekliyo bilmiyorum ama etrafta boyle çok erkek oldugunu duyuyorum ve hepsinin aklından zekasından ciddi anlamda şüphe ediyorum. hayır bi de boyle tipler sana çektirir,arkandan 1 sene sonra gider başkasıyla evlenir.oyle bişey olursa sanırım vururum onu :)

ben 31 yaşındayım,hatta 32 nin içindeyim. daha ne bekliyo bilmiyorum ama etrafta boyle çok erkek oldugunu duyuyorum ve hepsinin aklından zekasından ciddi anlamda şüphe ediyorum. hayır bi de boyle tipler sana çektirir,arkandan 1 sene sonra gider başkasıyla evlenir.oyle bişey olursa sanırım vururum onu :)

Bu dedigin muhtemeldir. :44:

Canım bence yol ver gitsin ne demek korkuyorum erkekler evet evlilikten başta korkarlar ama bu yaşta pek sanmıyorum madem korkuyordu niye aileler tanıştı o zaman korkmuyor muydu sevgisinden emin olmadığı için böyle birşey yaptığı kanaatindeyim sende madem ayrıldın üstüne düşme arama başkasıyla evlenirse vururum demişsin bırak evlencekse de evlensin sen 10 adım ilerisini düşün gerisi boş:31:

herkese gunaydın. başına benzeri gelmiş, fikri olan tum arkadaşların yorumlarını bekliyoruum
1 senedir beraber oldugum biri var,37 yasında boğa burcu.gayet iyi bir şirkette ,ortalamanın ustunde bir maaşla çalışıyor.ailelerimiz tanıştı,beraber tatile gittik gayet iyi anlaşıyoruz.nerede otururuz,ilerde neler yaparız gibi şeylerden bile konusuyorduk.Ailesi bir an once evlenmemizi istiyordu,beni çok seviyorlar.ancak ben bir terslik oldugunu hissettim,sıkıştırdım, "evliliğe hazır değilim,başkasının sorumlulugunu kaldırabilir miyim bilmiyorum" dedi. yanyanayken hiçbir sorun yok,sevgi dolu hareketleri var. ancak ben kendisini 2 hafta once terk ettim. ben seni çok seviyorum ama kendimle savaşıyorum,düğümlerimi çözemiyorum diyor ama beni kaybetmemek için hiçbir adım atmıyor. sevgisine gerçekten inanıyorum,ama bu kadar seven bir insan neden boyle yapar anlayamıyorum. kızlar yorumlarınız lütfen :(

Sakın baskı yapmayın evlenmek istemiyorsa gerçekten istemiyor demektir. Baskı yapar evlenirseniz ilerde bu durum size yol su elektrik olarak geri döner

Kendi haline bırak dönerse senindir dönmezse zaten hiç olmamıştır :1:

adam kaç yaşına gelmiş hala evlenmekten mi korkuyor yani bu bana bahane gibi geldi ya belkide seni sandığın kadar sevmiyor ?

biz eşimle 9 sene çıktık hadi ilk başlarda çocuktuk okullar vardı vs ama son dönemlerde ikimizinde işi gücü olduğu halde eşim askerliğini yaptığı halde hiçbi sıkıntı olmadığı halde ben evlenmek istemiyodum totom yemiyodu hazır değildim aileler pek kafa dengi değil senin ailen benim aiem tartışmalarından anne babamın evliliği gibi bi evlilik yaşamaktan aradaki sevginin ölüp gitmesinden çok korkuyodum üstüme gelirse kavga ediyodum hatta ayrılalım istersen bile dedim o kadar ki sonunda kendi annem bana "kızım evlenmiceksen çocuğun önünü kapama yazık yuvasını kursun" dedi, kendim gözü karartmadan peki demedim, sonunda evlendik iyikide evlendik Allah utandırmadı şimdiye kadar ama ben evlilik birliğinden hala korkuyorum, şu an şarktayız ailelerden 1100 km uzaktayız karışan görüşen yok rahatız ama ya Ankaraya gidince benden yapamayacağım şekilde gelinlik beklenirse çok karışılırsa diye endişeleniyorum çünkü annem çok şey yaşadı hepsini gördüm insan korkuyo ister istemez demem o ki insan evlenmek istemiyo diye ille sevmiyo anlamı çıkmaz insanoğlu dipsiz kuyu kimbilir içinde neler var bilemezsin sana bile anlatamıyo belki, üstüne gitme

aynen öle aklında başkası mı vardır nedir arayışta daha o pislik herif evlenmezsen ayrılcam de seni de oyalıyo çünkü

biz eşimle 9 sene çıktık hadi ilk başlarda çocuktuk okullar vardı vs ama son dönemlerde ikimizinde işi gücü olduğu halde eşim askerliğini yaptığı halde hiçbi sıkıntı olmadığı halde ben evlenmek istemiyodum totom yemiyodu hazır değildim aileler pek kafa dengi değil senin ailen benim aiem tartışmalarından anne babamın evliliği gibi bi evlilik yaşamaktan aradaki sevginin ölüp gitmesinden çok korkuyodum üstüme gelirse kavga ediyodum hatta ayrılalım istersen bile dedim o kadar ki sonunda kendi annem bana "kızım evlenmiceksen çocuğun önünü kapama yazık yuvasını kursun" dedi, kendim gözü karartmadan peki demedim, sonunda evlendik iyikide evlendik Allah utandırmadı şimdiye kadar ama ben evlilik birliğinden hala korkuyorum, şu an şarktayız ailelerden 1100 km uzaktayız karışan görüşen yok rahatız ama ya Ankaraya gidince benden yapamayacağım şekilde gelinlik beklenirse çok karışılırsa diye endişeleniyorum çünkü annem çok şey yaşadı hepsini gördüm insan korkuyo ister istemez demem o ki insan evlenmek istemiyo diye ille sevmiyo anlamı çıkmaz insanoğlu dipsiz kuyu kimbilir içinde neler var bilemezsin sana bile anlatamıyo belki, üstüne gitme

evet gerçekten insanoğlu dipsiz kuyu, Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın. bazıları senin gibi aklını kullanarak, sevdiğini kaybetmek yerine bir adım atıyor. Bazıları da benim aptal aşkım gibi belki de hayatının fırsatını tepiyo ikimizi de perişan ediyor.
ne olursa olsun, sessiz kaldıgı için onu affetmiyorum ve gerçekten artık daha az üzülüyorum.bu arada ben bu siteye yeni üye oldum, sanırım hamilesin bi tablo var profilinde, hayırlı olsun şimdiden :)

evet gerçekten insanoğlu dipsiz kuyu, Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın. bazıları senin gibi aklını kullanarak, sevdiğini kaybetmek yerine bir adım atıyor. Bazıları da benim aptal aşkım gibi belki de hayatının fırsatını tepiyo ikimizi de perişan ediyor.
ne olursa olsun, sessiz kaldıgı için onu affetmiyorum ve gerçekten artık daha az üzülüyorum.bu arada ben bu siteye yeni üye oldum, sanırım hamilesin bi tablo var profilinde, hayırlı olsun şimdiden :)

canım tabiki sen ilişkinizi daha iyi bilirsin ben sadece başka bi boyut katmak istedim hani evlenmek istememesi ille sevmiyo demek değil ama yaşlarınızda gayet müsait yani biraz çabalasa fena olmaz :31:
evet hamileyim teşekkür ederim Allah isteyen herkese versin

herkese gunaydın. başına benzeri gelmiş, fikri olan tum arkadaşların yorumlarını bekliyoruum
1 senedir beraber oldugum biri var,37 yasında boğa burcu.gayet iyi bir şirkette ,ortalamanın ustunde bir maaşla çalışıyor.ailelerimiz tanıştı,beraber tatile gittik gayet iyi anlaşıyoruz.nerede otururuz,ilerde neler yaparız gibi şeylerden bile konusuyorduk.Ailesi bir an once evlenmemizi istiyordu,beni çok seviyorlar.ancak ben bir terslik oldugunu hissettim,sıkıştırdım, "evliliğe hazır değilim,başkasının sorumlulugunu kaldırabilir miyim bilmiyorum" dedi. yanyanayken hiçbir sorun yok,sevgi dolu hareketleri var. ancak ben kendisini 2 hafta once terk ettim. ben seni çok seviyorum ama kendimle savaşıyorum,düğümlerimi çözemiyorum diyor ama beni kaybetmemek için hiçbir adım atmıyor. sevgisine gerçekten inanıyorum,ama bu kadar seven bir insan neden boyle yapar anlayamıyorum. kızlar yorumlarınız lütfen :(

Merhaba sıkıntını görür görmez hemen bişeyler yazmak istedim..yakın şahidiyim butür olayların o nedenle size belki bir faydası olma umudu ile bişeyler karalamak istiyorum..

kişinin bu tür problemler yaşaması çok normal cogu insanda görülen problemlerdir şu anlattığınız..bazı insanlar bunu daha ağır bir sekilde geçiriyorlar...ben bu duruma sevgiyle mantıgın aynı anda calışması ve hatta mantığın daha fazla devreye girdiği durumlar diyorum..sevgisi evet derken mantığı kişiyi durduruyor..gerek geçmiş yaşantısı gerek özgürlük anlayışı yada sorumluluk kabiliyetinin yeteri kadar gelişmemesi durumları..evet seni severken herşey normal görünüyor ama evlilik sözü acıldımı özgürlüğün kısıtlanma korkusunu yaşamaya başlıyorlar..seni belkide hiçbir zaman aldatmayacak bir kişilik olabiliyorken sadece sana bağlıyken yinede evlenme olayı bilinçaltında tamamen farklı tanımlı olduğu için kabullenemiyor yada kabullenmekte zorlanıyor.bu kişileri bıraktığınızda sizsizde yaşamakta zorlanırlar beyinlerinde tanımlayamadıkları için yaşadıgı olayı gel-git' ler yaşarlar..tavsiyem kişi kabulederse bir evlilik öncesi aile danışmanı ile görüşmenizdir. sevgiler..

Merhaba sıkıntını görür görmez hemen bişeyler yazmak istedim..yakın şahidiyim butür olayların o nedenle size belki bir faydası olma umudu ile bişeyler karalamak istiyorum..

kişinin bu tür problemler yaşaması çok normal cogu insanda görülen problemlerdir şu anlattığınız..bazı insanlar bunu daha ağır bir sekilde geçiriyorlar...ben bu duruma sevgiyle mantıgın aynı anda calışması ve hatta mantığın daha fazla devreye girdiği durumlar diyorum..sevgisi evet derken mantığı kişiyi durduruyor..gerek geçmiş yaşantısı gerek özgürlük anlayışı yada sorumluluk kabiliyetinin yeteri kadar gelişmemesi durumları..evet seni severken herşey normal görünüyor ama evlilik sözü acıldımı özgürlüğün kısıtlanma korkusunu yaşamaya başlıyorlar..seni belkide hiçbir zaman aldatmayacak bir kişilik olabiliyorken sadece sana bağlıyken yinede evlenme olayı bilinçaltında tamamen farklı tanımlı olduğu için kabullenemiyor yada kabullenmekte zorlanıyor.bu kişileri bıraktığınızda sizsizde yaşamakta zorlanırlar beyinlerinde tanımlayamadıkları için yaşadıgı olayı gel-git' ler yaşarlar..tavsiyem kişi kabulederse bir evlilik öncesi aile danışmanı ile görüşmenizdir. sevgiler..

ama biz beraberken cok egleniyoruz, aynı şeylerden hoşlanıyoruz, yanyana olmaktan keyif alıyoruz. boyle bir durum varken, mantık nasıl ve neyi bastırıyor olabilir, anlayamıyorum. ben kendisini artık aramak istemiyorum. eğer olur da o ararsa, tavsiyenizi mutlaka uygulayacagım. teşekkürler

ama biz beraberken cok egleniyoruz, aynı şeylerden hoşlanıyoruz, yanyana olmaktan keyif alıyoruz. boyle bir durum varken, mantık nasıl ve neyi bastırıyor olabilir, anlayamıyorum. ben kendisini artık aramak istemiyorum. eğer olur da o ararsa, tavsiyenizi mutlaka uygulayacagım. teşekkürler

sorun sen değilsin o kendisi ile mücadele ediyor inan onun için çekilmez birşey..söle düşünürsen belki daha iyi anlarsın çok istekli iki duygu belirle ve bu iki duygunun karşı karşıya geldiği ama ikisininde baskın olduğunu düşün..o kendi ile mücadele ediyor seninle değil..ayrıca inan bana insan bu durumlarda sırılsıklam şuursuzca aşık olmak istiyor çünki hiçbirşey bu durumda önünü kesemiyor.hakkınızda hayırlısı olsun.sevgiler

sorun sen değilsin o kendisi ile mücadele ediyor inan onun için çekilmez birşey..söle düşünürsen belki daha iyi anlarsın çok istekli iki duygu belirle ve bu iki duygunun karşı karşıya geldiği ama ikisininde baskın olduğunu düşün..o kendi ile mücadele ediyor seninle değil..ayrıca inan bana insan bu durumlarda sırılsıklam şuursuzca aşık olmak istiyor çünki hiçbirşey bu durumda önünü kesemiyor.hakkınızda hayırlısı olsun.sevgiler

peki benim yaptığım bu durumda doğru mu? yani sessiz kalmak,tepki koymak. kendiyle mücadelesini tek başına yenebilir mi sizce?
ayrı kalmak faydalı olur mu ne dersiniz? yoksa tepki koyarak hepten mi kaybettim acaba

Ben seven adamın evlenmeye can atacağını düşünüyorum açıkcası. Biz eşimle çok kısa sürede evlendik çünkü aynı evde aynı hayatı yaşamak istedik. Hiç bi zaman korkmadık. Sorumluluk alamamak sadece bahanedir.

yılbaşından once bu mevzu patlamıştı,10 gun konusmamıstık. sonra babam dedi ki, kızım kafanda soru işaretleri kalmasın bu çocuk kötü bi çocuk değil, bi adım at ona gore son kararını ver dedi. yılbasını bahane ettim kalktım gittim,boyle bir hareketime ragmen ertesi gun "sen aile kızısın,ailen yakın zamanda evlenmeni bekler,ben hazır değilim cart curt" dedi. B planına geçtim, sıkmamaya- konuyu acmamaya özen gosterek devam ettim. ama max 1 ay dayanabildim.2 subat pazar gunu, beraber geçirdiğimiz güzel bir günün ardından "ben seni istemiyorum, benim için vakit kaybısın ve yılbasında soylediklerin aklımdan çıkmıyor" diyerek bitirdim.
14 şubat sevgililer gununde hareket bekledim, o kadar da ruhsuz değildir dedim. ama ne aradı ne sordu. ben dayanamadım "sen nasıl bir hödüksün,artık bende tamamen bittin" dedim. ben seni çok seviyorum ama kendimle savaş halindeyim,aklım mantıgım hersey birbirine karıstı.düğümlerimi çözmeden seni aramak istemedim dedi ve ben tum sabrımı sukunetimi kaybederek, " senle geçirdiğim 1 seneye yazıklar olsun,zerre kadar inanmıyorum sevgine, bencil ve korkagın tekisin. beni aileme ve cevreme rezil ettin .madem birgun evlenmeye niyetin yoktu, ne bok yemeye hayatıma girdin. bana ve aileme açıklama borçlusun, herkes soruyo madem bu kadar çok seviyo o zaman niye istemiyo seni diyolar, cevap veremiyorum! ya karsıma geçer gerçekleri soylersin düğümleri beraber çözeriz,yada bi daha sakın karşıma çıkma" dedim.

ve bitti.

Seni o kadar iyi anliyorum ki, senin durumun benimkinden de vahimmis, yasanmislik var aileler bile tanismisken birden bire bu geri adim insani cileden cikartir.

Bu arada babanin tutumu ne kadar olgun nasil güzel masallah. Simariyor bunlar, inan iyilik yaramiyor. Aile kizisin ne demekse, saygi mi duyuyorlar yoksa bu aile kizi olayini ne olarak görüyorlar inan merak ediyorum. Bence varya sen akli basina gelsin diye noktayi koymussun ama o bunu farkli algilamis. Zaten kararsizlik yasarken (eyvah özgürlügüm kisitlaniyor mu ne ise sebebi artik) sen de benim icin vakit kaybisin demissin, o da aa öyle mi zaten emin degildim karar vermekte zorlanmam kendi istemedi beni demis. Bence ona o dügümleri cözebilmesi icin yani karar vermesi icin bir müddet vermelisin. demekki istedigin Kadar kayitsiz kalamiyorsun bitmesini isteseydin sevgililer gününde ondan bir beklentin olmazdi. ama tabi bu umursuzlugun senin sabrini yedigini cok cok iyi anliyorum.son dedigin aslinda o kadar Dogru ki ama anladi mi hayir. sen kac yasindasin ?

Ben gecen baglanma korkusunu didiklerken nette bi psikolog tarafindan yazilmis bisey okudum beni cok etkiledi. aynen sende oldugu gibi Adam korkuyorum baglanamiyorum bla bla konusuyor (aynisindan benimde var basimda) sonra kizin caresizlikten artik sabri tükeniyor danayamiyor bitiriyor ve birkac sene sonra o evlenmekten korkan adami bi parkta sisman bir esle cocuguyla görüyor. icim bi acaip oldu okudugumda. Hani kurtarilir mi kurtarilamaz mi insan onu bile kestiremiyor. mesele baglanmadan baglamak mi desen bize aykiri yillarca birlikte takilmak da olmaz ki...

Son düzenleme:
Back
X