Çok sevimli kızlarım var ama oğlum yok itibarım yok.

Asıl bizim cevabımız belli tabi ki kız erkek hayırlı sağlıklı olsun yeter..
Ama sen ne yapacaksın olana kadar he diyip doğuracak mısın?
Bunu da kabul ettikten sonra sağlı ksorunları vs.
Ve kanımca başıboş çocuklar olacak.
Çevreye nekadar hayırlı olacaklarıda o ailede şüphe?
Erkek olursa kesin onlar gibi olur geleceğin kadınları ezer.
Annelere hep diyoruz bu ülke daha gelişmedi.
Kadına zaten saygı yok.
Bari internet bilen yol yordam bilen kadınlar yapmasın şunu !
Cevabı biliyorsunuz bunun yanlış bir düşünce sistemi olduğunuda.
O aileden gerekirse uzaklaşın resmen ayrımcılık. :47:

siz onların lafına bakarsanız istemsiz bi çocuk daha yaparsanız siizn için iyi olmaz.
onlar erkek çoocuklarını övüyorlarsa sizde kız çoocuklarını övün madem.
bir arkadasında dediği gibi yarın öbürgün el kızı ne kadar bakar?
Allah sağlıklısını versin.
onlar istıyor dıye asla boyle bıseyı yapmayın.
ya yıne kız olursa yıne baştan aynı şeyleri yaşıcaksınız.
yine bı tane daha yap dicekler.
off cok saçma.
bu arada berabermı otuuryosunuz?

Selam arkadaşlar benim 2 tane kızım var.ikiside sezeryanlı oldu.ikinci doğumum çok zor oldu gözüm korktu.eşim tekrar çocuk istiyor ben istemiyorum.eşim oğlan çocuğumuzun olmasını çok istedi ama olmadı.benim allaha şükür 2 kızım var ALLAHIM çocuğu olmayanlara evlat hasretinle yanıp tutuşanlara versin.herkezin çocuğunu benim çocuklarımıda bana bağışlasıni..eşimin ailesi bizde oğlan doğurana kadar çocuk yaparlar dedi.şuan küçük kızım ufak olduğu için kaynanam birşey demiyor ama büyüğünce laf işittirmeye başlar.eltim 3 hafta sonra ilk çocuğunu doğurucak.oğlu olacak daha doğurmadan havalanmaya başladı doğurduktan sonra düşünemiyorum bile.oğlum olsun bahcedeki meyveleri kimseye vermiceğiz oğlum yiyecek vs.kaynanım çocuk doğurmam için sıkıştıracağını,nispet yapacağını tahmin edebiliyorum.kızlarımı çok seviyorum onların geleceğini hazırlamak istiyorum

eşinin ailesi çok cahilmiş ya, öyle birşey olurmu, hangi çağda yaşıyoruz
sen hiç kulak asma onların dediklerine, istedikleri kadar konuşsunlar
allaha karşımı geliyor onlar??

cinsiyeti belirleyen taraf, er kişi olduğuna göre, eşinizin ailesi size değil kocanıza yüklenmeli..

Keşke eşinize evlenmeden önce sorsaydın illaki erkek çocuk istermisin ?diye ben bu soruyu sorupta evlendim şükür cevabı hayır oldu zaten evet olsaydı nişanı bozardım artık bu devirde illaki erkek olacak diye diretmenin manası yok kadınlar her alanda,teknnloji gelişik bence önemli kriter evladın hayırlısı !

ben hayatta sormam öyle birşey, ki sormadım bile, seni sevdiğini iddia eden adam gelecekte doğuracağın çocuğun cinsiyetine göre sevecekse oooooo oo
tenezül etmem yani

bnm eşim karadenizli ama hiç öyle birşey duymadım ailesinden veya çevresinden

Son düzenleme:
valla kim ne derse desin bu durum böyle 5 vakit namaz bile kılsalar allahtan geldi demezler erkek isterler ,kadınlarda bu baskıdan dolayı erkek evlat ister adamlar zaten hep erkek ister bu türkiyenin bi gerçeği ne yazık ki,herkes ne kadar bu konuya karşı gibi konuşsada herkesin bilinçaltında vardır ve iki kızı olanlar hep kız evlatlarını yücelterek kendilerini rahatlatmaya çalışırlar eeee hani kızı erkeği birdi bunun nerde kaldı ?

bizimki eğer kız olsaydı eşim bi daha çocuk yapmayacaktı. şimdi ikinci olabilir diyo. biz üç kız kardeşiz. üçümüzde Allahıma şükür hayırlı evlatlarız. annemin babamın erkek evlat özlemi içinde olduklarını hiç düşünmedim. ama malesef Türkiyede böyle bişey var. nedense erkek çocuğa daha bi kıymet veriliyo gibi. çok üzücü bi durum bence. geçen gün eşimin eski bi arkadaşıyla karşılaştık. eşi hamileydi. cinsiyeti ne diye sordular erkek dedik. biz sormadık aklımıza da gelmedi açıkçası sormak. ben ilk mi diye sordum sadece adam bizim 4. geliyo dedi. eşim sonradan başka bi arkadaştan öğrenmiş ki 4. kızları geliyomuş. adam 5.yi de yapcam diyomuş erkek olsun diye.. Allah akıl fikir versin.

Eşine söyle o zaman spermlerine söz geçirsinde, Y kromozomu göndersin... Tövbe Estağfurullah....!!!!:47:

Allah 2 tane melek vermiş, yatsın kalksınlar dua etsinler Allah'a... hadsizler...:57:

siz onların lafına bakarsanız istemsiz bi çocuk daha yaparsanız siizn için iyi olmaz.
onlar erkek çoocuklarını övüyorlarsa sizde kız çoocuklarını övün madem.
bir arkadasında dediği gibi yarın öbürgün el kızı ne kadar bakar?
Allah sağlıklısını versin.
onlar istıyor dıye asla boyle bıseyı yapmayın.
ya yıne kız olursa yıne baştan aynı şeyleri yaşıcaksınız.
yine bı tane daha yap dicekler.
off cok saçma.
bu arada berabermı otuuryosunuz?

ayrı oturuyorum

Selam arkadaşlar benim 2 tane kızım var.ikiside sezeryanlı oldu.ikinci doğumum çok zor oldu gözüm korktu.eşim tekrar çocuk istiyor ben istemiyorum.eşim oğlan çocuğumuzun olmasını çok istedi ama olmadı.benim allaha şükür 2 kızım var ALLAHIM çocuğu olmayanlara evlat hasretinle yanıp tutuşanlara versin.herkezin çocuğunu benim çocuklarımıda bana bağışlasıni..eşimin ailesi bizde oğlan doğurana kadar çocuk yaparlar dedi.şuan küçük kızım ufak olduğu için kaynanam birşey demiyor ama büyüğünce laf işittirmeye başlar.eltim 3 hafta sonra ilk çocuğunu doğurucak.oğlu olacak daha doğurmadan havalanmaya başladı doğurduktan sonra düşünemiyorum bile.oğlum olsun bahcedeki meyveleri kimseye vermiceğiz oğlum yiyecek vs.kaynanım çocuk doğurmam için sıkıştıracağını,nispet yapacağını tahmin edebiliyorum.kızlarımı çok seviyorum onların geleceğini hazırlamak istiyorum

bu devirde bu mantık inanılır gibi değil

oğlum olsa bile asla götürmezdim herhalde bu mantıkta bi aileye

siz kimsiniz ki benim kızımı beğenmeyeceksiniz

taş devrinden kalma insanlar, ay hatta eminim taş devrinde bile bu mantık yoktu

Merhaba,

konuyu görünce hic sasirmadim desem yeridir, günümüzde hala böyle düsünen insanlar var malesef. Illa erkek olacak diye, madem ki gücleri yetiyor yapsinlar erkek evladi görelim, hodri meydan... Hasaaa Allahtan baska buna karar verecek kimse yok..

Peygamberimiz (sav) bile yeni bir cocuk dogdu haberi getirildiginde, ilk sordugu soru su olurmus "eli ayagi düzgün mü, saglikli mi ?".. ama bizler malesef kizmi oglan mi diye soruyoruz önce.. Rabbim herkese ister kiz olsun, ister oglan hayirli evlatlar versin. yoksa gerisi inanin ki bos...

Konu sahibi arkadasimiz istesede zaten fazla cocuk yapamaz, yazdigina göre 2 dogumuda sezeryanla yapmis... hadi kendiside olurda isterse 3e kadar izin var... yoksa hayati tehlikeye girer..

Allah yar ve yardimcin olsun kardesim...

erkek olsun da soyları sursun tabı padısah soyundanlar cunku hazretlerı!! bu zıhnıyet hala yaygın malesef.. eger kı kayınwalıden bısey derse, ogluna soyle ıkıdır beceremıyo dersın :35:

eşin oğlu yok diye eksiklik hissedeceğine yatsın kalksın güzel kızları, güzel ailesi için şükretsin

bu devirde 2 çocuk büyütmek bile zor, ne yani 3 de kız olursa 4. yümü denicek

hep kızları oluyo diye kahırmı edecek

ayrıca bilimsel olarak cinsiyeti erkek belirler bunu bilmeyende kalmadı artık sanırım, yani seninde bi eksiklik hissetmene gerek yok, hoş kadın belirlesede niye eksiklik hissedesin...

bu soy sop meselesini hiç anlamıyorum zaten, noldu bin sene önceki soylar soplar, hespi toprak oldu, dünyaya kazık mı kakacak bu soy soplar, oğullarım olsa üreseler ne üremeseler ne...

Doğur tabi oğlan doğurmak şart yedi kızın olsa bile oğlanı bulmak için sekizinciyi doğur. Bu arada bu kadar çok çocuğu yalınayak eğitimsiz sal çayıra. Ne de olsa senin için önemli olan kaynananla eltine nispet yapmak çocukların sefil olsa da olur ne önemi var.

ben sizin bana ne demeye çalışmak istediğinizi anlamadım.ben çocuk yapmak istemiyorum anlamadınız herhalde.eşimin ailesi ve arkabaları bana şakayla karışık bizim yörede oğlu olmayan kadının kocasını evlendiriler diye saçma şakalar yapıyorlar.ben kırıldığım ve üzüldüğüm konu hakkında paylaşmak istedim.ben kaynanama nispet yapmaya niye çalışayım.benim kızlarım dünyalara bedel benim için oğlum olsun diye bir çabam yok

Merhaba,

konuyu görünce hic sasirmadim desem yeridir, günümüzde hala böyle düsünen insanlar var malesef. Illa erkek olacak diye, madem ki gücleri yetiyor yapsinlar erkek evladi görelim, hodri meydan... Hasaaa Allahtan baska buna karar verecek kimse yok..

Peygamberimiz (sav) bile yeni bir cocuk dogdu haberi getirildiginde, ilk sordugu soru su olurmus "eli ayagi düzgün mü, saglikli mi ?".. ama bizler malesef kizmi oglan mi diye soruyoruz önce.. Rabbim herkese ister kiz olsun, ister oglan hayirli evlatlar versin. yoksa gerisi inanin ki bos...

Konu sahibi arkadasimiz istesede zaten fazla cocuk yapamaz, yazdigina göre 2 dogumuda sezeryanla yapmis... hadi kendiside olurda isterse 3e kadar izin var... yoksa hayati tehlikeye girer..

Allah yar ve yardimcin olsun kardesim...

arkadaşım 2. doğumum çok zor oldu.ameliyat masasında bayılttılar masada ayılttılar.gözetim altında oldum.bazı sorunlarım oldu.eşim oğlan olsun diye dua ederken ben ben hayırlısı olsun diye dua ettim.kızım olduğunu duyunca hiç üzülmedim tam tersi çok sevindim.

Sizin sağlığınız açısındanda 3. çocuk sakıncalı görünüyor. Eşinize 3. çocuk benden kıymetli mi? diyin. Ayrıca kız olma olasılığıda var.

Kız çocukları çok sevimli oluyor. Allah bağışlasın 2 evladınızıda.

Kendim gibi bir kızım olsun, dünyalar benim olur. :1:

ben sizin bana ne demeye çalışmak istediğinizi anlamadım.ben çocuk yapmak istemiyorum anlamadınız herhalde.eşimin ailesi ve arkabaları bana şakayla karışık bizim yörede oğlu olmayan kadının kocasını evlendiriler diye saçma şakalar yapıyorlar.ben kırıldığım ve üzüldüğüm konu hakkında paylaşmak istedim.ben kaynanama nispet yapmaya niye çalışayım.benim kızlarım dünyalara bedel benim için oğlum olsun diye bir çabam yok

Evlendirsinler o zaman:47:

o da nur topu gibi kızlar yapsın da ibret olsun hepsine... sen şükret Allah'a... onlar günahlarıyla kalsın...

Ayyy 15 günüm kaldı, doğuracam saçma sapan inslar yüzünden :52:

Merak ettim eşin çok baskı kuruyor mu?

Back
X