Çok sevimli kızlarım var ama oğlum yok itibarım yok.

yazı biraz uzun ama yinede eklemek istedim.

Günümüzde bile soğukluğunu hissettiğimiz bir Câhiliye devri âdeti vardır: Kız çocuklarını hor görmek. Bu kaba ve çirkin âdet, Peygamber Efendimiz (asv)’in yaşadığı devirde Arabistan’da pek yaygındı. Çöl bedevileri, kız çocuklarının doğumunu büyük bir felâket sayarlardı. Onların ileride kötü yollara düşeceği zannıyla üzülür, utanırlardı. Kur’ân-ı Kerîm’in pek güzel tasvir ettiği üzere, bir kızları dünyaya geldiğini öğrenince yüzleri kararır, hiddetlerinden köpürürler, kendilerine verilen bu felâket haberinden dolayı halktan gizlenmeye çalışırlardı. Daha sonra da acaba bu kızı, herkesten utanmayı göze alarak büyütüp beslesem mi, yoksa toprağa gömüp ondan kurtulsam mı diye ince bir hesaba girerlerdi. (bk. Nahl, 16/58-59) Kızını diri diri gömmeye karar verince de o mâsum yavruyu alıp çöle götürürler, elleriyle kazdıkları bir çukura iterek üstüne yığın yığın kum atarlar, sonra da ellerini kollarını sallayarak evlerine dönerlerdi.

İnsanlıkla hiçbir şekilde bağdaşmayan bu âdet bazı bölgelerde oldukça tabii karşılanırdı. Evlilikten önce oğlan ve kız tarafı bu konuyu gündeme getirir, kız çocuğu doğarsa onu anne mi yoksa baba mı gömecek diye konuşup bir karara bağlarlardı. Şayet çocuğu gömme işini anne üstlenmişse, olayı seyre gelen bir sürü kadının gözü önünde cinayetini işlerdi.

korkunçççç:53::53::53:

ultrasonda cinsiyet belirleme yaygınlaşmaya başladığından beri dünyada doğan kız bebek nüfusunda azalma olmaya başlamış. çünkü bebeğin kız olduğunu görünce aldırıyomuş aileler. bi de geçen gün haberlerde izledim hindistanda yeni doğan kız bebeklere cinsiyet değiştirme ameliyatı yapıyolarmış. nasıl oluyosa...:47:

Biz 4 kardeşiz babam annem her kız çocuğundan sonra erkek çocuk beklerken kız çocuk olmuş tabi lohusa haliyle annemi çok ağlatmış bununla birlikte nenemde ağlamış en son annem 38 yaşında hamile kalınca erkek doğurdu babam 7 yıl onun uğruna kurban kesmiş ,kurban adadığı için gelgelelim üzücü öykünün en can alıcı noktasına, erkek kardeşim 2 sınıfta öğretmeni zekasında gerilik olduğunu söyledi babam kesinlikle kabul etmedi ne doktora ne de şüphe duyup araştırma gereği duymadı şu an erkek kardeşim %50 zeka özürlü ve devlet maaş bağladı babam vefat etmeden dediği son sözler keşke o da kız olsaymış!

Asla Karadenizlileri kötülemek için yazmadım bende Karadeniz Rizeliyim..
Çevremde olanı söyledim..
Karadenizlimi diye merağımdan sordum tabikide bir bölgeye bağlamak çok saçma..
Doğudan da çıkar Ege'den de Akdeniz'den de yeter ki kafa yapısı aynı olsun..

sakın doğurma sezeryan doğum olduğu için riskli !!!! kocanı kaynananı mutlu etmek için onlar istiyor diye sürekli bıçak altına yatmayı düşünmüyorsun herhalde??????

çocukların cinsiyetini babanın kromozomları belirliyormuş. bunu neden mi söyledim.Allah bilir ileride seni bir oğlan doğuramadın diye de suçlar böyle geri kafalılar. bilgin olsun. allah sağlıklı ve hayırlı evlat versin.oğlan olup hayırsız olacağına kız olsun.kaynanan erkekmiymiş peki :P

Sakın haa!!

Hangi devirdeyiz yahu Allah hayırlı evlat versin kızı ne oğlanı ne?
Böyle düşünen insanlara dayanamıyorum yaa
biz de 2 kız kardeşiz babamı etraftan dolduran çok oldu bi de erkek yapın(sanki elindeymiş gibi)
annem 40 yaşında rahimini aldırdı ondan sonra yine millet"keşke bi oğlan olaydı"falan filan
allahımıza şükürler olsun ki anneme babama sonsuz saygı gösteren damatları var:nazar:allah bozmasın
ablamın eşi de benim eşim de annemin babamın yanında tabiri caizse el pençe divan dururlar
ama bi gelini olsaydı bu huzuru bulabilirler miydi orası tartışılır...
eltinize gelince o da fazla havalanmasın yarın ne olacağımız belli mi??!!!
Siz bence çocuklarınıza gelecek hazılamaya bakın etrafın sözlerine de kulak tıkayın..

böyle bir konuyu okuyunca hem üzüldüm hemde aklıma bizim akrabada yaşanmış bir olay geldi.birde bir arkadaş ne kadar eminki kesiin karadenizli dir demiş onada çok üzüldüm.evet karadenizdede erkeğe değer verilir ama kesinlikle bu derece değil.hele hele yeni gençler çok deşiğiyor artık öyle bişey kalmadı diyeilirm.

gelelim aklıma gelen olaya.bizim bir akrabamızın 3 kızı vardı tutturmuş erkek de erkek ya çevresindeki herkes yadırgıyor bunu sonuçta allah ne nasip ederse o oluyor.4.hamile kalmış eşi oda kız.çocuk daha büyümeden adam yine çocuk istediğini söylemiş tabi kadın istemiyor.iş güç çocuklar yoruluyor.ve bir ara eşiyle tartıştıklarını duyuyoruz.eşine şöyle demiş erkek doğurana kadar doğuracaksın.biz artık pes dedik.kadın 5.hamile kaldı oda kız.6.hamile bu sefer erkek oldu ve malesef adam daha oğlu bir kaç aylıkken bir kavgaya karışıyor ve orda vurulkarak öldürülüyor.o oğlanın büyüdüğünü bile göremedi.rabbim nasip etmedi.bazı isteklerde bu denli ısrarcı olmamak lazım.rabbimizden her daim hayırlısını dilemek lazım.

Arkadaşlar kızmayın darılmayın hiç
bu genellemeyi yapan arkadaşı ben çok iyi anlıyorum
ben de karadenizliyim trabzonluyum hemde çok koyu bir ilçesinden
karadanizin kadınları baskındır, erkek gibidir bu bir gerçek, ama bir gerçek daha var ki genel olarak erkek evlat çok önemlidir
haa bunun böyle olmasına da kadınlar sebep olur orası ayrı.
erkek kardeşleri varsa eziliyordurlar şikayet ederler ama oğulları oldumu kızlar bir kenara
bizim orada kadının çıkıp da babasının yerinden pay alması hoş karşılanmaz mesela,ha alan var yok demem ama dediğiniz gibi yeni yeni ,hele bizim jenerasyonumuz daha bilinçli orası kesin
benim erkek kardeşim yok ama babam çok istemiş
bize anlatılan o kadar çok örnek varki eskilerden, kadın erkek çocuğu olmuyor diye kocasını kendi eliyle evlendirip üstüne kuma getirtmiş inanabiliyormusunuz,:53:öyle tek tük de değil örnekler ama dediğim gibi eskilerden zamanla insanların kafa yapıları değişiyor allaha şükür
hele okuyanlar daha da bilinçleniyor erkek kardeşine abisine ezilmiyor,erkek evlat erkek evlat diye tutturmuyor,hayırlı evlat demeyi öğreniyor.
yani demem şu ki evet böyle bir imaj var karadenize yapışan, tabi tüm karadeniz için geçerli değildir onu bilemem ama ben çevremden çok örnek duydum hatta gördüm
şimdi böyle bir durumda arkadaşın aklına karadenizin gelmesine de hiç şaşırmadım. ama şurası da bir gerçek ki bu durum sadece karadenizde yaşanmıyor, sadece karadeniz iyi bir örnek

Arkadaşlar kızmayın darılmayın hiç
bu genellemeyi yapan arkadaşı ben çok iyi anlıyorum
ben de karadenizliyim trabzonluyum hemde çok koyu bir ilçesinden
karadanizin kadınları baskındır, erkek gibidir bu bir gerçek, ama bir gerçek daha var ki genel olarak erkek evlat çok önemlidir
haa bunun böyle olmasına da kadınlar sebep olur orası ayrı.
erkek kardeşleri varsa eziliyordurlar şikayet ederler ama oğulları oldumu kızlar bir kenara
bizim orada kadının çıkıp da babasının yerinden pay alması hoş karşılanmaz mesela,ha alan var yok demem ama dediğiniz gibi yeni yeni ,hele bizim jenerasyonumuz daha bilinçli orası kesin
benim erkek kardeşim yok ama babam çok istemiş
bize anlatılan o kadar çok örnek varki eskilerden, kadın erkek çocuğu olmuyor diye kocasını kendi eliyle evlendirip üstüne kuma getirtmiş inanabiliyormusunuz,:53:öyle tek tük de değil örnekler ama dediğim gibi eskilerden zamanla insanların kafa yapıları değişiyor allaha şükür
hele okuyanlar daha da bilinçleniyor erkek kardeşine abisine ezilmiyor,erkek evlat erkek evlat diye tutturmuyor,hayırlı evlat demeyi öğreniyor.
yani demem şu ki evet böyle bir imaj var karadenize yapışan, tabi tüm karadeniz için geçerli değildir onu bilemem ama ben çevremden çok örnek duydum hatta gördüm
şimdi böyle bir durumda arkadaşın aklına karadenizin gelmesine de hiç şaşırmadım. ama şurası da bir gerçek ki bu durum sadece karadenizde yaşanmıyor, sadece karadeniz iyi bir örnek

İşte bende bunu demek istiyorum..

Selam arkadaşlar benim 2 tane kızım var.ikiside sezeryanlı oldu.ikinci doğumum çok zor oldu gözüm korktu.eşim tekrar çocuk istiyor ben istemiyorum.eşim oğlan çocuğumuzun olmasını çok istedi ama olmadı.benim allaha şükür 2 kızım var ALLAHIM çocuğu olmayanlara evlat hasretinle yanıp tutuşanlara versin.herkezin çocuğunu benim çocuklarımıda bana bağışlasıni..eşimin ailesi bizde oğlan doğurana kadar çocuk yaparlar dedi.şuan küçük kızım ufak olduğu için kaynanam birşey demiyor ama büyüğünce laf işittirmeye başlar.eltim 3 hafta sonra ilk çocuğunu doğurucak.oğlu olacak daha doğurmadan havalanmaya başladı doğurduktan sonra düşünemiyorum bile.oğlum olsun bahcedeki meyveleri kimseye vermiceğiz oğlum yiyecek vs.kaynanım çocuk doğurmam için sıkıştıracağını,nispet yapacağını tahmin edebiliyorum.kızlarımı çok seviyorum onların geleceğini hazırlamak istiyorum

ayy canım yaaa aynı dert bende de var biliyo musun. Benim ailemde hiç yoktur böyle şeyler ama eşim ve ailesinin acayip takıntıları var bu konuda. Allahım hayırlısını versin. Bir kızım var kızıma hamileyken cinsiyetini öğrendiğimizde eşim hastaneden çıkışta önden önden benle hiç konuşmadan yürüdü. Nasıl zoruma gitti anlatamam kızım 4 yaşında ve ben birdaha çocuk doğurmak istemiyorum. ben bekarken hep 40 çocuğum olsa 40 ıda kız olsun derdim çok sevdiğim için kız çocuklarını rabbime şükürler olsun verdi bana kız evlat ama yanında öyle birde eş verdiki oğlan sanki geleceğinin garantısı anlamıyorum yaaa.:47:

bıraaak şimdi ne derlerse desinler.erkek evlat evlenene kadar kız evlat ölene kadar.kız evlat daha hayırlı oluyor bu kesinlikle böyle.özellikle de çocukları evlendirince fark ortaya çıkıyor.iki gün önce annemin üzerine titrediği abimin eşi annemi babamı evden kovdu abim de gık demedi.sebep de evlerinde bir gece misafir olmak istemeleri.halbuki bu gelin hanım iki haftada bir anneme hafta sonu gezisine gelip 3 gün kalıp döküp saçıp yeyip içip üstüne çocuğuna baktırıp gidiyor.

annem bana dün akşam iyi ki sen varmışsın Allahtan kız evlat iste deyip durdu.benim de bir oğlum var.ikinciyi önce sağlıklı ve hayırlı olması tabiki kız istiyorum.şimdi farkı anlıyamıyorsun ama ilerde iyi ki kızlarım var da bir tas çorba yapıyorlar diyeceksin.

eşinin nasıl bir soyu varmış çok merak ettim...sanki hanedanlığı devam ettirecek doğuracağın oğlan...
iki kızım var,binlerce defa şükrler olsun rabbime,iki tane melek kondurdu omuzlarıma,ilk kızım 9 yaşında ,diğeri ise henüz 9 aylık olmak üzere,biliyormusunuz hamileyken anladım ,kız çocuğunun vefasını...küçük bir anne oldu o bana..bebeğime bakarkende omuzlarımda ki yükü azaltmak için elinden geleni yapıyor...
3 erkek kardeşim var,evlenene kadarmıi herşey dedim,sonuncudan ümidim vardı,o diğerlerindende nankör çıktı,eşlerine kul köle oldukları gibi,anneyi hatta kız kardeşide suistimal ediyorlar...20 yıl büyüt,20 dakikada pırrrr uçsun...hiç üçüncü çocuk fikrim yok,eşimin aileside erkek çocuk delisi,umrumda bile değil,isteyen kendisi doğursun...kimin ne düşündüğüne göre yaşamıyorum,benim ne istediğim önemli...

sakın doğurma sezeryan doğum olduğu için riskli !!!! kocanı kaynananı mutlu etmek için onlar istiyor diye sürekli bıçak altına yatmayı düşünmüyorsun herhalde??????

Hayır canım ben kimseyi mutlu etmek için çocuk yapmam.canımı yoldamı buldum.ben zaten 2.çocuğu 8 sene aralan yaptım.yapmayı bile düşünmüyordum kızım kardeş istiyorum deyince dayanamadım korka korka yaptım.tek çocuk olması onu çok üzüyordu.

eczacı kuzenimin eşi de 2 kızdan sonra üçüncüyü erkek doğurdu herkes erkek istedi diye yaptı sanmış ama öyle bişey yoktu. kuzenimin eczacı bi arkadaşı vardı o ise 3. de sezeryanla kız oluncaaaa 2. hanımı aldı!!! hem valla hem billa:27: benim sülalem kız sülalesidir zamanında ensesinde boza kaynatmışlar gelinlerin annem de 3. kızdan den sonra 4. YÜ ERKEK DOĞURDU DA KURTULDU. şimdi yok artık çok şükür. bu kafa yapısı kolay değişmez, Allah sabır versin. Sağlıgınıza kendinize güvenmiyorsanız sakın ha doğurmayın. Kızlarınıza da babaannelerinin bu düşüncesini anlayabilecekleri bi yaşa geldiklerinde onları düşündüğünüz için bi tane daha yapmadığınızı ve kız-erkek değil hayırlı evlat sahibi olmak istediğinizi açıklayın. Sabırr diyorum başka ne denir.

ahh ahh hiç olmayanlar ne yapsın..ne kadar cahil insanlar var.sağlıklı olsun yeter..erkek kız ne farkeder..ikiside canından bi parça

eşinin nasıl bir soyu varmış çok merak ettim...sanki hanedanlığı devam ettirecek doğuracağın oğlan...
iki kızım var,binlerce defa şükrler olsun rabbime,iki tane melek kondurdu omuzlarıma,ilk kızım 9 yaşında ,diğeri ise henüz 9 aylık olmak üzere,biliyormusunuz hamileyken anladım ,kız çocuğunun vefasını...küçük bir anne oldu o bana..bebeğime bakarkende omuzlarımda ki yükü azaltmak için elinden geleni yapıyor...
3 erkek kardeşim var,evlenene kadarmıi herşey dedim,sonuncudan ümidim vardı,o diğerlerindende nankör çıktı,eşlerine kul köle oldukları gibi,anneyi hatta kız kardeşide suistimal ediyorlar...20 yıl büyüt,20 dakikada pırrrr uçsun...hiç üçüncü çocuk fikrim yok,eşimin aileside erkek çocuk delisi,umrumda bile değil,isteyen kendisi doğursun...kimin ne düşündüğüne göre yaşamıyorum,benim ne istediğim önemli...

benim büyük kızıma bu zamana kadar bir poşet taşıtmazdım.bugün çarşıdan gelirken elimden poşetleri aldı anne sen kardeşimi tut ben poşetleri tutarım dedi canım yavrum bana elinden geldikce yardımcı olmaya çalışıyor.bazen bana süpriz yapmak için kardeşi uyandığı zaman terli diye sırtını değiştiriyor.altını değiştiriyor.

Böyle itibar yerin dibine girsin arkadaşım
Benimde 2 tane kız yeğenim var
Babalarının zaten ailesine bir hayrı yoktu
Birde kız oldukları için pek ilgi göstermezdi , ailevi kavgalarda olmadık küfürler ederdi kızlarına
Eğer erkek olup böyle baba fügürü olacağına iyi ki kız olmuşlar
Allah hayırlısını nasip etmiş şükürler olsun
Çok tatlı 2 fındığım var :16:

Sizin kızlarım var diye ezilir büzülmenize de kızdım doğrusu
Erkek çocuk eşsiz soylarının devamıysa , elticiğinizinki oğlanmış
Bırakın tapsınsınlar ona
Allah büyük
Böyle ne kızlarınıza faydanız dokunur , nede onlarla baş edebilirsiniz.

aslında biraz yanlış anlaşıldım herhalde ben ezilip büzülmüyorum.ben iki kızım olduğu için çok mutluyum.bir kız bir oğlan olsaydılar zaten birbirlerine kopuk olurlardı .iki kız herzaman birbirine bağlı olur.evlenselerde kopmazlar.anneye babaya düşkün olurlar.eşimde ikisinede çok düşkün kızlarım kızlarım diye peşlerinde dolanır.ikisinide hediyelerle şımarttı.ben 2. hamileliğimde de kız hissettim ve kalbimde hep kız çocuğu isteği vardı.yolda yürüdüğüm zaman bile kız çocukları daha çok dikkatimi çekiyor.benim sadece üzüldüğüm şey neden böyle ayırım yapıyorlar.benim doğurduğum ne zorluklarla büyüttüğüm çocuklarımı hiçe sayıyorlar.zaten ne doğuracak nede bakacak gücüm yok.ikisinin geleceğini hazırlayayım bana yeter.

şu an çocuğum yok ama o kadar isterdimki üç tane olsun hatta üçüde kız olsun. bence çok anlamsız bir endişe. yeterki kızlarını iyi eğitim almasını önemse. onları bilinçli yetiştir. onlar büyüdüğünde iyiki kızlarım olmuş onlar varmış diyeceksin.

böyle bi saçma bi konu bile açılması çok yanlış ya niye oglum yok muş bilmem ne eziklik yaşanıyormuş geçmişi okumadım kimin ne yazdıgını görmedim ama tek syleyecegim halinize şükredin kim ne derse desin kim ne tavır alırsa alsın önemli olan rabbim kız yada erkek onları size layık görmüş ve nasip etmiş daha siz neyin tantanasını yapıyorsunuz ki ya hiç çocugu olmayanlar ne yapsın evlat hasreti ile yanıp tutuşanlar çocugu olmayıpta yıkılan yuvalar bunları düşünün ve kimsenin söyledigini umursamayın veböylesaçma konularda açmayın

böyle bi saçma bi konu bile açılması çok yanlış ya niye oglum yok muş bilmem ne eziklik yaşanıyormuş geçmişi okumadım kimin ne yazdıgını görmedim ama tek syleyecegim halinize şükredin kim ne derse desin kim ne tavır alırsa alsın önemli olan rabbim kız yada erkek onları size layık görmüş ve nasip etmiş daha siz neyin tantanasını yapıyorsunuz ki ya hiç çocugu olmayanlar ne yapsın evlat hasreti ile yanıp tutuşanlar çocugu olmayıpta yıkılan yuvalar bunları düşünün ve kimsenin söyledigini umursamayın veböylesaçma konularda açmayın

iyi okumadığın senin dediğin gibi belli.okursan ne anlatmaya çalıştığımı anlarsın.

Back
X