Çok seviyorum aileme anlatamıyorum anlamıyolar beni :(

ferda24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2012
17
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ben 24 yaşındayım 1,5 yıldır bi ilişkim var çok seviyoruz birbirimizi ama ailem sevdiğim çocuğun memleketi yüzünden onaylamıyor evlenmemizi. Mesleği ve eğitim durumu iyi ama ailem sevdiğim insanı görmeden tanımadan istemediklerini söylüyolar inat yapmış durumdalar. Ne yapıcamı bilmiyorum. Acaba diyorum aşık olduğumdan körmü oldum. Ama bana sundukları sebep bahaneler güneydoğulu olması annesinin kapalı olması bana geçerli gelmiyo bahaneler bir insanı böyle dışlayamazlar kendimi koyuyorum sevdiğim insanın yerine çok üzülürdüm onun ailesi aynı tepkiyi gösterseydi. Benimde özgürlüğümün kısıtlancağını uyum sağlayamayacağımı kendilerinede böyle bi ailenin uymadıklarını söylüyolar sizce bu bahaneler normalmi. Ben hatamı yapıyorum annem ve babamla tartıştık 4 gündür aynı evde konuşmuyoruz birbirimizle. Siz olsanız ne yapardınız yerimde? :(

seni çok iyi anlıyorum canım, benim ilişkim 4 yıllıkken ben söyledim aileme memleketi yöresi farklı diye kültür farklılığından sebep inat ettiler özellikle de annem burnumdan getirdi söylemediği laf kalmadı 3 yıl oldu sonunda nişanlandık ama hala burnumdan gelmeye devam ediyo..ama sebebin tamamı ailem değil biraz karşı taraftandan kaynaklanan sorunlar çıktı..demek istediğim aileler biraz haklı çıkabiliyor zaman zaman çok pişman olduğum zamanlar oldu keşke olmasaydı dediğim zamanlar çok oldu...yani sen kesinlikle yapma gibi bişey söyleyemem tabi her aile farklıdır.. sadece önerim iyi düşün sadece erkek arkadaşını tanımakla olmuyor,nişanlanmadan önce mutlaka ama mutlaka ailesiyle tanış beraber bişeyler yap, onlarla anlaşabilirmisin, onlar seni anlar mı...bunlar çok önemli...

bu durumu bir çok kız yaşamıştır.insanları memlekete göre ayırmak çok yanlış ama büyüklerimiz bunları yapıyorlar bizim taraflı olsun mantığı var.
şunu belirtmek istiyorum bunlar bizim ailelerimizin bahanesi bizleri paylaşamıyorlar ben aslen tekirdağlıyım tekirdağlı erkek arkadaşım varkende annem istemiyordu başka bir şehirede razı değil.anne dedim en sonunda bulcam bi zenci hepimizi mutlu olucaz.:120::120:

bu konuda yorum yapmak olayın dışında olan kişiler için çok kolaydır canım. ama sana tavsiyem ailenin haklı çıkabilceğini unutma ki yaşadım gördüm bende. bence de en iyisi önce arkadaşının ailesiyle tanış bu yanlış bişey değil onlarla vakit geçir eğer ailen haklıysa zaten sende anlarsın onlarla vakit geçirdikçe.

bu konuda yorum yapmak olayın dışında olan kişiler için çok kolaydır canım. ama sana tavsiyem ailenin haklı çıkabilceğini unutma ki yaşadım gördüm bende. bence de en iyisi önce arkadaşının ailesiyle tanış bu yanlış bişey değil onlarla vakit geçir eğer ailen haklıysa zaten sende anlarsın onlarla vakit geçirdikçe.

eger bu lafı benım ıcın dedıysenız suan sızde olayın dısında olan bı kısı olarak yorum yaptınız :)

cnm sIkma canini. bunlar normal seyler endise ediyor ailen senin icin.
eger sen eminsen ve birbirinizi seviyorsaniz aileleri tanistirin oturup görüssünler ki nasil biri olduklarini da görsünler bence.

Onlar direttikçe işi inada bindirmeye devam etmelisin.Birçok insan tanıdım kültür ve ırk farklılıklarından birleşemeyen..Yenik düşme. Sen direttikçe onlar çıldırsın.Sonunda rahat bırakırlar seni bıkarlar artık ne halin varsa gör derler .. Mutlulukk senin.. aşk senin.. yuva senin .. Kaderinde , kısmetinde varsa kimse karışamaz sana ..

cnm sIkma canini. bunlar normal seyler endise ediyor ailen senin icin.
eger sen eminsen ve birbirinizi seviyorsaniz aileleri tanistirin oturup görüssünler ki nasil biri olduklarini da görsünler bence.

Canım, annesi ve ablası bize geldi annem ve babamla tanıştı değişti fikirleri bizde onlara gidicektik. 1 - 1,5 hafta fln geçti annem ve babam bu işin olamıcağını söyledi tartıştık şuanda konuşmuyoruz evde birbirimizle. Benim düşüncem şu annemle babam misafir olarak gelmişler ağırlamak zorunda kaldık diyolar ama onlar gittikten sonra bana hiç bişiy demediler annem daha ılımlıydı üstelik bende ümitlendim. Sıca sıcana onlar evden çıkar çıkmaz o olumsuz tepkiyi bana vermeleri gerekmezmiydi? Aksine annem sevdiğim insanın arayıp aramadığını sordu ailesi bişiy demişmi bizim hakkımızda fln diyemerak edip sordu. Ben anneme sevgilimle ne kadar mutlu olduğumuzu öncelerde yaşadıklarımızı bana doğumgünümde aldığı tektaş yüzüğümü gösterdim saklıyordum anlattım tebessümle dinledi beni. Diyorumki 3. biri var annemlerin aklını karıştıran biri var. Hem ailemle aramı açtı hemde sevdiğimle beni üzdü. Beddua etmek yada günah almak istemiyorum ama içim doluyo her seferinde düşündüğümde bunları gözlerim yaşarıyo ya çok kötüyüm bildiğin gibi değil. 1 haftayı geçti annemle babamla konuşmuyorum. evde odamda oturuyorum. Birde üstüne işyerimele ilgili sıkıntılarım eklendi, 2 ay oldu başlayalı işe maaşımı alamıyorum vermiyolar. Çıkmak istediğimi söyledim patron ortalarda yok Ankaraya gitmiş. Evde sıkıntı işyeirnde sıkıntı çok kötüyüm gerçekten. Şu zor günlerimi atlatmak kurtulmak istiyorum şu durumumdan en kısa zamanda her gece dua ediyorum Allahım Dert verdin dermeanınıda verirsin inşallah. :(
Teşekkür ederim herkese yazdıklarımı okuyup olumlu veya olumsuz cevap yazan herkese.

Canım, annesi ve ablası bize geldi annem ve babamla tanıştı değişti fikirleri bizde onlara gidicektik. 1 - 1,5 hafta fln geçti annem ve babam bu işin olamıcağını söyledi tartıştık şuanda konuşmuyoruz evde birbirimizle. Benim düşüncem şu annemle babam misafir olarak gelmişler ağırlamak zorunda kaldık diyolar ama onlar gittikten sonra bana hiç bişiy demediler annem daha ılımlıydı üstelik bende ümitlendim. Sıca sıcana onlar evden çıkar çıkmaz o olumsuz tepkiyi bana vermeleri gerekmezmiydi? Aksine annem sevdiğim insanın arayıp aramadığını sordu ailesi bişiy demişmi bizim hakkımızda fln diyemerak edip sordu. Ben anneme sevgilimle ne kadar mutlu olduğumuzu öncelerde yaşadıklarımızı bana doğumgünümde aldığı tektaş yüzüğümü gösterdim saklıyordum anlattım tebessümle dinledi beni. Diyorumki 3. biri var annemlerin aklını karıştıran biri var. Hem ailemle aramı açtı hemde sevdiğimle beni üzdü. Beddua etmek yada günah almak istemiyorum ama içim doluyo her seferinde düşündüğümde bunları gözlerim yaşarıyo ya çok kötüyüm bildiğin gibi değil. 1 haftayı geçti annemle babamla konuşmuyorum. evde odamda oturuyorum. Birde üstüne işyerimele ilgili sıkıntılarım eklendi, 2 ay oldu başlayalı işe maaşımı alamıyorum vermiyolar. Çıkmak istediğimi söyledim patron ortalarda yok Ankaraya gitmiş. Evde sıkıntı işyeirnde sıkıntı çok kötüyüm gerçekten. Şu zor günlerimi atlatmak kurtulmak istiyorum şu durumumdan en kısa zamanda her gece dua ediyorum Allahım Dert verdin dermeanınıda verirsin inşallah. :(
Teşekkür ederim herkese yazdıklarımı okuyup olumlu veya olumsuz cevap yazan herkese.

ah o 3. kisiler yok mu :47:

seni cok iyi anliyorum cnm tam annen baban isiniyor baska biri kafalarini karistiriyor.

sana söyleyecegim sey annenle babanla küs kalma cnm inan bana hersey daha kötü olur (bende yasadim). sen annenler nekadar olumsuz davransalarda sen okadar mutlu olmalisin onlarla konusmalisin (illa ki sevgilin hakkinda degil). sen aranizi sicak tutmalisin. yani anlayacagin tatli dille aileni ikna edeceksin.
onlar sana nasilsa sende tam tersi olucaksin yani :1: hic konusmuyorlar mi gidip onlari zorla konusturacaksin mesela :34:

Son düzenleme:
ahhhhh o 3. kişiler yokk muuu 3. kişilerrr .. Hepsini çok pis sıra dayağına çekesim var yaaa!!

ah o 3. kisiler yok mu :47:

seni cok iyi anliyorum cnm tam annen baban isiniyor baska biri kafalarini karistiriyor.

sana söyleyecegim sey annenle babanla küs kalma cnm inan bana hersey daha kötü olur (bende yasadim). sen annenler nekadar olumsuz davransalarda sen okadar mutlu olmalisin onlarla konusmalisin (illa ki sevgilin hakkinda degil). sen aranizi sicak tutmalisin. yani anlayacagin tatli dille aileni ikna edeceksin.
onlar sana nasilsa sende tam tersi olucaksin yani :1: hic konusmuyorlar mi gidip onlari zorla konusturacaksin mesela :34:[/QUOTE

Dediğin mantıklı ama bir kaç defa oldu böyle ayrıldığımı sandılar bu seferde başa dönmezmiyim sence ayrıldığımı fln düşüncekler. Annemler yanaşsa barışmak için daha iyi olmazmı gerçi yanaşırlarmı o da var :( Söylediğini yapmayı denicem canım çok saol.

Back
X