Eşim 800 ben 700-TL maaş alıyoruz toplam eve giren para 1500-TL kontorlü hat aldık faturalıları kapattık bir ay bana bir ay ona kontor yukluyoruz. Kampanyalı kontor hatları var 20-TL ye 100 Tl lik 30-Tl ye 150-Tl lik konuşma veren faturalı hatları kapatıp onlardan alın bu şekilde bir ay size bir ay ona yükleme yapın. 400-Tl kira veriyoruz, Eşimin kredi borcu var bekarlıktan onu ödüyoruz 250 - Tl benim var 300-Tl vergi borcum. Bir ay onun bir ay benimki ödeniyor. Faturalar 200'e yakın geliyor. Şimdi kış da geldi doğalgaz zamlandı tek odada oturup yakmamaya çalışıyoruz.

Kredi kartlarına da aylık 300 gidiyor. 200-300 de aylık bize kalan para o da gidiyor ay sonuna gene kredi kartına dadanmak zorunda kalıyoruz ekmek alacak para kalmıyor...
Oturup bir ödeme planı yapıp kuruş kuruş harcama yapmayı deneyin. Eşim bazen bana seni Türkiyeye ekonomi bakanı yapsak Borcu falan kalmaz memleketin gıdıp gıdım harcıyorsun parayı harcarken için acıyor diyor alaya alıyor beni, ama her ay sonunda da teşekkür ediyor bu huyuma. Hayatınızdaki gereksiz harcamaları kısmayı deneyin. Arabayı satıp biraz elinizi rahatlatıp sonra tekrar alabilirsiniz de. Hem hamilelikte stres te yaşamamış olursunuz.