Çok sıkıldım, içimde kalmasın sizlerle paylaşayım..

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.003
1.006
333
Merhabalar, dediğim gibi yine çok bunaldığım dönemlerdeyim.

Bir önceki konumda bahsetmiştim, dayısı bizden para istiyor diye. Biz vermedik tabi, kp verdi demiştim bizim dar zamanımızda kapımızı çalmayan insanlar dayısının kumar borcuna bankadan para çekip vermişti, 50 bin lira kadar. Aradan kaç ay geçti.. eşim işten parasını alamadı aylardır, iş bulamadı, ben daha düzgün bir işe girdim, eşim yani iş buldu neyse düzene girdik yeniden aramızda çok şükür sorun yok ama ne zaman birşeyler yoluna girse ben takıntılı hallerşm başlıyor . Bunlada sebep kv ve kp bir bahane ile sık sık aramaya başlaması ve baban parayı ödeyemiyor demeleri. Biliyorlar eşimin maaşını alamadığını uzun zamandır.

Devamlı bunları hatırlatması beni dedirtiyor bana mi sordun da verdin okadar parayı? Yani tek emekli maaşı varmış kiralarini zor veriyorlarmış. Ee güvendiğin biryer vardı demekki tek emekli maaşı olan adam okadar parayı kumar borcuna verirken.

Dayısının bu kumar borcu yüzünden biz kötü olduk herkesle. Adam bunalımda ama biz yardım etmiyor olduk. Mecburmuyum sanki. Ben hala küçük çocuğumu bırakıp işe gidiyorum. Doğumuma bir hafta kala işten ayrıldım. Neden? Bütün varımı dayısının keyfi oynadığı kumar borcuna vermek için mi.

Kızıyla aramız abla kardeş mesafesindeydi, onun bile hareketleri değişti. Telefonda ilgilenmiyorum artık babamın borcundan harcından ne yaparsa yapsın eniştemin parasını da ödemiyor annem onlara demişti enişte vermez paranı sakin borç verme demişti ama dinlememişler dedi. Pardon da bu borcu bizden isteyen babam kesinlikle verir diyen sen değil miydin? Biz vermiş olsaydık böyle vermeseydiniz mi diyecektin. İnsan biraz mahcup olmaz mı?? Ben mi yanlış düşünüyorum.

Ben babam için çok yakın gördüğüm birinden para isteyip kefil olup kesin öder ödememezlik yapmaz deyip ve başkasından alıp vermemezlik yaptıysa da biz vermez demiştik diyemezdim kesinlikle. Annesi de benle konuşmuyor.

Konuşmasın diyeceksiniz boşver evet ama okadar hukukumuz vardı kızıyla öyle yengeyle öyle abla kardeş gibiydik. Kp e ödemeyen bize hiç ödemezdi zaten. Bunun karşısında bize karşı mahcup olmaları gerekirken trip yapıp küsen onlar. Gerçekten inanamıyorum. Biz eşimle kırdık sardık, çocuğu erteledik, doğum zamanına kadar çalıştım. Al ben yemedim sen ye diyeceğim. Bir ev satma konumuz vardı oyuzden biliyorlar para olduğunu. Dar zamanımızda hiçbiri yoktu yanımızda kv ve kp dâhil. Eşimin de dar zamanda babasının gidip dayısının kumar borcunu ödemesi çok koydu.
Bize gelince hepsi el oldular çünkü. Şimdi arayıp arayıp kv baban ödeyemiyor demesine sınır oluyorum.

Benim o zor şartlarda çalışıp kazandığım parayı tutup bi adamın kumar borcuna vermeye asla gönlüm razı olmazdı...
Sen şükret tatlım eşim de sana destek olmuş...
Parayı versen de vermeden de kötü olacakmışsın zaten, vermeyip kötü olman daha iyi... en azından helal kazandığın çocuğunun rızkını yedirmemiş oldun...

Eşiniz yanınızdaysa boşverin... ne yaparlarsa yapsınlar. Kimsenin keyfi kumar borcuna rızkınızı yedirmeyin.

Eşinizle maddi durumunuzu toparladığınızı nereden biliyorlar? Siz de şikayet edin... eşim çalışmıyorken çok borca girdik, hala duze çıkmaya uğraşıyoruz diye...

Esin senin gibi düşünüyorsa aradıklarında lafı ağızlarına tikasin. Takıntı yapmışsın biraz.

Sizde bir ailesiniz neden başkasına yardım edesınız kı ?
Sizde tavsıyem sürekli çok borcumuz var , aldıgımız para yetmıyor dıye söylenın .
O zaman kımsenın yüzü olmaz.
Şuan ikinizde çalşıyorsunuz dıye evinize çok para giriyor sanıyorlardır.

Bence bu konuyu çok buyutmeyin sonuçta bu parayı siz vermemişsiniz...veren Kayinpederin de durumu ortada..en azından bundan sonra sizden kimse 5 kuruş isteyemez.Bir de bu parayı gelinden habersiz oğluyla konuşarak isteyen,kredi çektirmeye çalışan aileler var canım.İnsanlarla kötü olduğuna üzülme ,herkesin maddi çıkarı farklı.Sen kendi çıkarlarını korumak zorundasın.

O değil de eşiniz kv'nin aramalarına dayanamayıp vermez dimi para filan? Dik durun kim ne yapıyorsa yapsın sonuna kadar haklısınız, zor günlerde yanınızda olmayan insanlara destek olma gibi bir mecburiyetiniz yok daha mahcup olup ses cikarmayacaklarina size geliyorlar yine insanlardaki bu genislikten istiyorum ya

Eşiniz yanınızdaysa boşverin... ne yaparlarsa yapsınlar. Kimsenin keyfi kumar borcuna rızkınızı yedirmeyin.

Eşinizle maddi durumunuzu toparladığınızı nereden biliyorlar? Siz de şikayet edin... eşim çalışmıyorken çok borca girdik, hala duze çıkmaya uğraşıyoruz diye...

Yok onlar daha öncesini biliyor ama bizim maddi sıkıntılarımız devam ediyordu onları bilmek işlerine gelmiyor, onlar ev sattı gözüyle bakıyorlar halbuki daha 6 yıl borcumuz vardı.

Sizde bir ailesiniz neden başkasına yardım edesınız kı ?
Sizde tavsıyem sürekli çok borcumuz var , aldıgımız para yetmıyor dıye söylenın .
O zaman kımsenın yüzü olmaz.
Şuan ikinizde çalşıyorsunuz dıye evinize çok para giriyor sanıyorlardır.

Evet ama eşim maaş almıyordu aylardır daha yeni iş buldu. Onlar ev sattı gözüyle baktıkları için detaylar önemli değil halbuki 6 yıl daha borcumuz vardı

Bence bu konuyu çok buyutmeyin sonuçta bu parayı siz vermemişsiniz...veren Kayinpederin de durumu ortada..en azından bundan sonra sizden kimse 5 kuruş isteyemez.Bir de bu parayı gelinden habersiz oğluyla konuşarak isteyen,kredi çektirmeye çalışan aileler var canım.İnsanlarla kötü olduğuna üzülme ,herkesin maddi çıkarı farklı.Sen kendi çıkarlarını korumak zorundasın.

Onlar da zamanında başıma geldi. Eşimin abisi eşime kredi çektirmeye kalktı. Evlilikte 9.yılımın içindeyım çok mucadele verdim. Eşim ev satma zamanında yanında kimse olmadığı için aklına başına aldı. Nasıl olsa ailem var başım sıkışsa koşarlar dedi Kimse kapımızı çalmadı.

O değil de eşiniz kv'nin aramalarına dayanamayıp vermez dimi para filan? Dik durun kim ne yapıyorsa yapsın sonuna kadar haklısınız, zor günlerde yanınızda olmayan insanlara destek olma gibi bir mecburiyetiniz yok daha mahcup olup ses cikarmayacaklarina size geliyorlar yine insanlardaki bu genislikten istiyorum ya

Benimde takıntı haline getirdiğim konu bu :( vermez diye düşünüyorum inşallah.

Onlar da zamanında başıma geldi. Eşimin abisi eşime kredi çektirmeye kalktı. Evlilikte 9.yılımın içindeyım çok mucadele verdim. Eşim ev satma zamanında yanında kimse olmadığı için aklına başına aldı. Nasıl olsa ailem var başım sıkışsa koşarlar dedi Kimse kapımızı çalmadı.
Ucuz atlatmışsınız, çok da akıllıca davranmışsınız. Bence ara ara eşinize hatırlatın bunu, yumuşamasın. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Evli barklı insanın rızkına el uzatan insan anne baba da olsa çok sinirleniyorum. Yokken kapını çalmazlar, varken evden çıkmazlar.

Ucuz atlatmışsınız, çok da akıllıca davranmışsınız. Bence ara ara eşinize hatırlatın bunu, yumuşamasın. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Evli barklı insanın rızkına el uzatan insan anne baba da olsa çok sinirleniyorum. Yokken kapını çalmazlar, varken evden çıkmazlar.

Aynen, evimiz varken duvarımda küçük birşey olsa sorarlardı ne oldu buraya diye, satıldı umru olmadi kimsenin, hatta başkaları hiç destek olmadınız mi diye sormamaları için satmışlar haberimiz yok dediler, okadar sinirleniyorum ki anlatamam.

Yok vermedik aradan da aylar geçti ama bu sefer millette babasına yardim etmiyor algısı oluşuyor.

Siz o kumarbaz a para verdikleri zaman sitem edecektinizm, inşallah öder paranızı vs gibi konusacaktiniz. O zaman sizı arayıp ödeyemiyoruz demezlerdi.
Kumarbazdan paranızı isteyin size taksit taksit odesin desenize. Kızının ne dediği sizi bağlamaz. Gerekirse adamlar borcu öderken senet yapsalarmis.

Yok vermedik aradan da aylar geçti ama bu sefer millette babasına yardim etmiyor algısı oluşuyor.
Sizde topu kumarci dayiya atin. Varini yogunu ona verdi, geride ödemiyor. Zor duruma düştüler. Bizde daha yeni yeni toparlaniyoruz hem çocuk da masrafli blabla... Yani hacizlik bir durum yoksa siz nasil az ile gecindiyseniz onlar da gecinsin. Cok acil bir durum olsa yinede yardım edin. Yeri geldiğinde de söylersiniz zamaninda bizde böyle zorlandik kimse yoktu diye

Back
X