Çok sıkıldım

alayinacomolokko

Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
24
0
16
Isparta
Kızlar ben evde otur otur çok sıkıldım. KPSS çalışmam lazım oturma odası yapmadım hatta çalışma odası şeklinde dekore ettik o odayı ama önünden bile geçmek istemiyorum. O kadar tembelim ki ev işleri öylece duruyor. Her gün evdeyim ama temizliğe yardımcı çağırıyorum. Tembellik üstüme iyice yapıştı. Nasıl motive etmeliyim kendimi bilmiyorum. Bu sene atanmam lazım. Bunu biliyorum ama işte of..

Kızlar ben evde otur otur çok sıkıldım. KPSS çalışmam lazım oturma odası yapmadım hatta çalışma odası şeklinde dekore ettik o odayı ama önünden bile geçmek istemiyorum. O kadar tembelim ki ev işleri öylece duruyor. Her gün evdeyim ama temizliğe yardımcı çağırıyorum. Tembellik üstüme iyice yapıştı. Nasıl motive etmeliyim kendimi bilmiyorum. Bu sene atanmam lazım. Bunu biliyorum ama işte of..

önce kendini bir mutlu et. istediğin birşey yap. sonra oraya dön. hep aynı şeyle ilgilenme kasar doğalı da bu zaten

Kendinizi bir işe karşı tembel hissettiğinizde kendinize şunu söyleyin ve buna inanın: "Bu işi yapmak için, hemen şimdi hazır durumdayım. Ertelemekle elime bir şey geçmez. Hazırlık sürecini ve enerjisini de işi yaparken kullanacağım. Haydi, bismillah, başlıyoruz." Bir işi yapmaya başlamak için beklemeyin, o anda yapın; tembelliğe fırsat vermeyin, hayatınıza girmesi için kapı açmayın.

bi benzeri durum da bende var
ev garip bi yaratik kendine benzetiyor boyle uyusuk tembel bisi oluyorsun
temizlik icin yorma kendini kadin geliyorsa bence
ama ders calisilmali diye dusunuyorum
esin isteyken sen de ise gider gibi ders calissan?

bi benzeri durum da bende var
ev garip bi yaratik kendine benzetiyor boyle uyusuk tembel bisi oluyorsun
temizlik icin yorma kendini kadin geliyorsa bence
ama ders calisilmali diye dusunuyorum
esin isteyken sen de ise gider gibi ders calissan?

Aynen dediğin gibi yapmaya çalışıyorum kalkıyorum eşime kahvaltı hazırlıyorum beraber kahvaltı yapıyoruz ama olmuyor olmuyor tembelim ülen ;))

Sekerim, bence sen ev disi bir aktiviteye katil, en onemlisi de spor yap.
Miskinlik miskinligi cekiyor, eger aktif bir hayat surmeye baslarsan kendini daha dinamik hissedersin diye dusunuyorum.

Aynen dediğin gibi yapmaya çalışıyorum kalkıyorum eşime kahvaltı hazırlıyorum beraber kahvaltı yapıyoruz ama olmuyor olmuyor tembelim ülen ;))

yakında kütüphane vs var mı
oraya gidebilirsin
benim de evdeki şartlarım mükemmel
odam herşeyimi baştan dizdim bembeyaz
2 metre tam masa aldım
ailemleyim evimde yediğim önümde yemediğim arkamda ama
insan istemeyince olmuyor
önce istemen lazım neden istemediğinin çözümünü bul
kendini zorlayınca daha kötü oluyor.
bir de odaya hani güzel kokulu çiçek vs bişeyler koy sıcaklaştır orayı insan resmen soğuyor çalışma alanından
ben kesin bi çözüm bulamadım henüz
bu topiği takipteyim bana da faydalanılacak bişeyler çıkacak gibi :)

eğer gerçekten istiyosan, çalışacaksın..
canım istemiyo, tembelim gibi bahaneler çok komik geliyo bana...
insanlar, ne şartlar altında neleri başarabiliyolar... asıl önemli olan, gerçekten istemek...
ilk olarak bi kalk, evini sil süpür, şöyle mis gibi temizlik koksun, ondan sonra koları sıva, ya Allah bismilah de ve çalışmaya başla...
bu kadar basit...

tam aynısı değil aslında ama bende lisedeyim aynı sorun bendede vardı boğaziçi genetik istiyorum ama notlarım düşük :25: daha sonra bölümü araştırdım amerikayla falan anlaşmalı üniversitelerlini görünce orda kendimi hayal ettim isteğim gittiği zaman açıyorum o üniversiteleri kendimi hayal ediyorum o gaz baya gidiyo bana :1: sizde kendinizi hayal edebilirsiniz işe yarıyo bence :40:

:9: :9: :9: Ben de yaşadım canım bunları .....Nişanlıyken ve de sonrasında yeni evliyken devam ediyordum üniversiteye...Nasıl zor geliyordu çalışması bir bilsen...:43: :43:
:38: :38: Nişamlımla gezip tozmak istiyordum ama derslerden zaman kalmıyordu...
Bazen de gezmekten derslere zaman kalmıyordu...:1: :1: Sınıfta bile kalmıştım bu yüzden....:17: :17:
Sonra evlenince daha da zor geldi ev işleri bi yandan , diğer yandan dersler...Ama sonra aklımı başıma topladım ve çooook çalıştım vee mezun oldum....:34: .
Çalış canım çalış da istediğin yere yerleş..Gerçekleştireceğin hayallerini , hedeflerini düşün ve kendini öyle motive et...:3: :3:

Hislerime tercüman olmuşsun :) Ben de aynı dertten yakınıyorum. Ayrıca geceleri uyuyamaz oldum sabaha karşı uyuyorum sonra uyanamıyorum.

Back
X