- Konu Sahibi diclem3555
Iyi akşamlar hanımlar 23 haziranda evlendik. Eşim içine kapanık birisi doğru düzgün evimizde muhabbet sohbet etmeyiz. Bi sıkıntısı olduğunda gelip anlatmaz. Evlendik evlendi sadece 2 kere gezmeye gittik öbür türlü hiç sosyal hayatımız yok.. akşam işten eve geldiğinde ya geçer televizyonda maç izler ya da telefonunda oyun oynar. Öncesinde gezerdik ederdik şimdi hiç birşey yapmıyoruz. Eşimin babaannesi ne çıkarken yanlız çıkarım gelmez. Anneme giderim gelmez. Kandil günü annemin kandilini kendi babasının bile kandilini kutlamadi. Bi iltifat güzel söz pek etmez. Anneme birtek sadece pazar günleri gidersek gideriz. Evlendik evleneli ne kendi akrabma ne eşimin arabasına el öpmeye gitmedik. Her zaman aksamlari geldiğinde yorgunum der uzanır gece yatağa gider uyur. Sinirlendiginde kavga ettigimizde küfür eder. Çok afedersiniz adet kanamam düzensiz ve de günü kısa sürüyor doktora gidelim beraber hangi gün randevu alalım dedim bilmiyorum diyor. Hiç umursamiyor. Bakıyorum herkez haniminin ağzının içine bakar ama benim eşim sanki beni umursamiyor. Evlendim evleneli cicim ayı bile yaşamadım. . Ve bu durum çok sıkıyor canımı. Hiç bir şekilde sosyal aktive yok. Bugün akşam yukarıya Kayın Pederimin yanına gittim herkes yukarıda eşim evde uzanmış telefonda haber izliyor. Eşimin akrabası dönüp bana :"ESINI BİRAZ EGIT" dedi ne diyeceğimi şaşırdım. ben o kadar gezmeyi birileriyle sohbet etmeyi severim ama resmen evlendim evleneli sıkıntıdan olucem resmen.. ne yapacam bilmiyorum. Akşam eve geldiğinde gel biraz yürüyüşe gidelim diyorum yorgunum gel yukarıya çıkalım diyorum yorgunum bakkala bile gitmiyor ekmek almaya ben gidiyorum. Evin copunu bile atmaz.. kızlar nolur fikir verin ne yapmalıyım? ? Birsey söylediğim zaman beni dinlemiyor gibi geç cevap veriyor.. ne yapmaliyim sizce??
yalnızca kırmızılı yerleri okuyunca... böyle hayat çekilmez dedirtiyor. çok haklısınız.
arkadaslar depresyon veya cinsel olarak yorumlar yapmıs dogru olabilir, iki türlü de bir uzmana gitmeniz hem onun psikolojisi ve davranısları hem de sizin bozulmakta olan ruh saglıgınız icin iyi olur. gitmez demeyin, götürün!
zaten evliliginiz adamın bu haliyle cok uzun gozukmuyor, ya birseyler icin emek verecek ya da kendi yalnızlıgında istedigi gibi yatsın yuvarlansın. size şu haliyle iskenceden baska birsey degil yaptıgı.
o yuzden aile terapisti ve bireysel olarak bir uzmana basvurmanızın gerekli oldugunu anlatın. ve evliliginizin devamı icin bunu şart koşun. eger size ve evliliginize deger vermiyor olsaydı o kadar umursamaz adam her pazar annenize gitmezdi...
bunu kabul etse bile surekli yorgunum diyip erteleyecek... oncelikle, yorgunum demesini artık kabul etmeyin. fakat bunu dırdır ile veya diger rahatsız oldugun konuları da birlestirerek sikayet etmek yerine o soruna odaklı konusun, kısa ve net olun, kavgaya dönüstürmemeye calısın.
oraya gittikten sonra zamanla evliligin ciftlerin paylasımı oldugunu anlar diye düsünüyorum. yani sohbet etme ve dertlesme ihtiyacı, iş bölümü yapılması (ekmek almak, çöp atmak vb) size yorgun olsa bile oyunlara ayırdıgı kadar vakit ayırması, asgari düzeyde bile olsa sosyallesmeniz, sizin deger verdiginiz seylere özen gosterme (akraba ziyareti vb) gibi şeylerin hayatı paylaşmanın bir parcası oldugunu ogrenir.
kufur normal birinden kabullenilecek birsey degil ama ozur dileyerek soyluyorum esiniz şuursuz gibi davrandıgından diger davranıslarının rahatlıgının bir parcası olarak gordum. ama ne olursa olsun sizinle kotu konusmasına izin vermeyin.
tum bu sürecte de iliskideki sorumluluklarının bilincine varması icin ondan yapmasını beklediginiz seyleri siz ustlenmeyin ki rolunu tam olarak kavrasın. hatta zaman zaman görevlendirerek yapabilirsiniz ama dediginiz seyi onun geç yapacagını bilin...
sizinki kadar olumsuz degil ama umursamazlık, yorgunum diyip evden cıkmama, sıkıntısını paylasmama, konusurken ilgilenmeyip sonradan gecistiren cevaplar verme... bunların hepsi erkek arkadasımda vardı.
flort donemlerimizde iyiydi, gezerdik. ama iliski oturdu, bizimki kendini iyice saldı. yıllardır evli gibi hissetmeye baslamıstım.
ya ayrılacaktım ya da emek verecek ve iliskinin düzelip düzelmeyecegini gorup öyle karar verecektim.
ve sonuç... şimdi tam da evlenecegim adam kıvamına geldi. ama rol yaparak degisim degil, artık paylaşım onun icin bir ihtiyac, konusmayınca huzursuzlanıyor mesela.
konu dagılmasın, isterseniz neler yaptıgımı benzerliklerden yola cıkarak özel mesajda yazarım.