Çok sıkıntılıyım :(

Kendi evlerinde ağırlamak pek hoşlarına gitmiyor sanırım.
Senin doğum gününü kendileri mi hatırlamış acaba yoksa eşin mi söylemiş onu merak ettim şimdi, eşin mi davet etti acaba ?

Tabikiönemli olan hatayı anladıktan sonra düzeltebilmek bu saatten sonra ne yapabilirim diye düşünüyorum en akıllıcası akşam iş çıkışı annesine uğrayıp kusura bakmayın falan deyip akşam size geleceğiz deyip eşimide ikna etmem lazım şimdi çünkü oda küs.offfffffffffff

Ayrıca kızı eleştirip durmayın, zaten canı sıkkın, o hatasını anlamış ama karşı tarafın yaptığı da düşüncesizce oldu biraz..

Arkadaşım buna perspektif deniyor. Herkesin bakış açısı farklı agresifleşmeye ne gerek var?
Buradaki olumsuz eleştiriler vaktinde çok yardımcı olmuştu bana inan insanların dönem dönem toslamaya ihtiyacı oluyor.

Biz burada kimseyle birbirimizi tanımayız etmeyiz. Bende olumsuz bir eleştiride bulundum konu sahibine ama kendisine ne garezim olabilir ki? Yani...

Kendi evlerinde ağırlamak pek hoşlarına gitmiyor sanırım.
Senin doğum gününü kendileri mi hatırlamış acaba yoksa eşin mi söylemiş onu merak ettim şimdi, eşin mi davet etti acaba ?

Eşimin babaannesi sabah msj attı.doğum günümü kutlamak için.Babaannesi eşimin annesini arayıp söylemiş olabilir büyük ihtimal.

Agresifleşmiyorum ki ben, üzüldüm aynı şeyi bende yaşıycam yakın bi zamanda. o hatasını kabul etti desteğe ihtiyacı var bana öyle geldi. Eşinin annesinin gönlünü almak için plan yapıyor zaten farkındaysanız.

olumlu olumsuz eleştirilere açığım arkadaşlar.Belki benim gözümden kaçan bir nokta olabilir emin olun her söylediğiniz çok önemli benim için.

İnşallah yaşadıklarımı yaşamaz yaptıklarımı yapmazsın.Eşin üzülüyor ailesi üzülüyor benim ailem üzüldü konuyu anlattım onlara da ben çok üzülüyorum.Offff evlilik zor iş sadece kendisiyle değil bir sürü kişiyle evleniyorsun aslında

Çok doğru söylüyosun tek kişiyle evlenmiyosun.. Karışan eden olmasa güllük gülistanlık olacak heryer, her ev huzurlu olacakta. imkan vermiyorlar. Kayınvalidem kendisi diyor ben çok sıkıntı çektim, çok çektirdiler bana çalıştırdılar falan. şimdi kendisi benim hiçbişeyimden geri kalmıyo, herşeyi kendileri üstlenmiş, biz hiçbişeye kendimiz karar veremiyoruz, davetiyemizi bile onlar seçti

Evlilik konusunda tecrübeli arkadaşları dinle bence, yanlış yönlere sapma.Biz sana yapıcılığın yollarını tavsiye ediyoruz, çok amiyene ama başka ne denir bilmiyorum "gaza gelme"... Daha neler neler yaşarsın .Ayrıca bu olayda bile nasıl adım atıcam ben uf puf falan yazmışsın.Ben şimdi napıyım diyorsun da Vakit kaybediyorsun, güzel bir akşam planla bence.ayrıca bazı arkadaşlar kızacak belki ! ama sadece eşine değil akşam eve gelemeyen misafrilerine de özür borçlusun.eşinin babaannesi mi kutladı doğumgününü, ne tatlıymış ya.Vakit kaybetme dediğim gibi, yarın güzel şeyler yazarsın buraya, her şey düzelir.Eşinle birlikte nice mutlu senelere...( benim doğumgünüm kayınvalideminki ile aynı gün, aynı gün doğmuşuz yani, ne yapayım boşanayım mı ? Tövbe tövbe )

Arkadaşım bu kadar hassas olma. Ailesinin düşünmesi gerekirdi diyorsun inan gerekmezdi. Aileler ne anlar böyle şeylerden ya. İş eşinde biter.

Senin eşine sitem etmeye hakkın var ama ailesini üzmeye hakkın yok. Bence ailesini hoş tutup sonradan eşine kızsaydın sana darılmaya da hakkı olmazdı.

Şimdi ister istemez ailesinin de antipatisini kazandın. Eşinin doğum gününde de ailesiyle sen muhatap olma eşine söyle o konuşsun. Daha yeni gelinsin ne gerek var yüz göz olmaya. Yapma bence...

en çok düşündüğüm ne biliyormusun :) benimde evlilik yıl dönümüm eşimin annesinin doğum günüyle aynı ne yapıcaz bilmiyorum

en çok düşündüğüm ne biliyormusun :) benimde evlilik yıl dönümüm eşimin annesinin doğum günüyle aynı ne yapıcaz bilmiyorum
Ben de aynı böyleydim nişanlıyken ki doğumgünümde evde hastaydım .Annem de şöyle yaptı.Hem eşimin ailesini hem de abimin eşinin ailesini yani iki dünürünü eve çağırıp ağırladı.Çünkü hem kayınvalidemin hem abimin eşinin babasının hem benim doğumgünüm aynı Yani yapacak başka bir şey yoktu.Ben de büyütmedim, eşim zaten güzel bir hediye alıp vermişti.Pasta, gezme, tozma, desen her gün yapıyor sağolsun.Ama endişeliydim acaba her doğumgünüm annesi ile mi geçecek diye.Evliykenki ilk doğ. günümde ikimizde seminerdeydik uzak bir şehir, ailesinden uzaktaydık, başbaşa kutladık.Ha bundan sonrakinde ister buyursun ailesi gelsin, ister başbaşa olalım dert değil.Ölümlü dünya değmez sıkıntı yapmaya.Ben eminim sen eşine kendini ifade et bi anlat, sana hak verecek.Ve tabiki ilk evlilik yıldönümünüzde başbaşa olacaksınız, belki bir uğrar annesini tebrik eder sonra kendiniz plan yaparsınız.bundan sonrakilerde ise fikirlerin değişir.Evlilik öyle garip ki, iyi geçirdiğin her gün nimet.Şu gün bugün deyip takılmıyorsun, Günler sıradanlaşıyor.Güzel geçirdiğin bir gün; senin doğumgünün, evlilik yıldönümün kadar özel oluveriyor.Biraz kafan karışabilir belki zamanla neden bahsettiğimi daha iyi anlarsın.Not : Biz eşimle şu ana kadarki bütün özel günlerimizde küstük.İstisnasız.Hep ben de sizler gibi haftalar öncesinden kafamda planlari vesveselerle tilkilerle dolanıyordumAllah da al kızım o zaman dedi, hepsinde bozuştuk.Şimdi arkama baktığımda keyifli her günüm, dışarda yediğim her pasta, eşimin aldığı ufak tefek her şey benim için doğumgünü....

ya arkadasim bu dogum gunlerine yil donumlerine amma da kafayi takmissin.. birincisi senin dogumgununu seninle kutlamak isteyen bir kayinvaliden ve kayinpederin oldugu icin cogu insandan sanslisin, ee esinde bisey yapmamis yani hatta ailesini arayip gelmeyin demis. Bence bunu geri cevirmek bile onlara yapilmis ayiptir. Sonucunda siz artik evlisiniz basbasa romantik bisey yapmak icin illa dogum gunu yildonumunu beklemeye luzum yok, maksat Allah saglik huzur versin.. Bence bu kadar basit olaylardan ayri yatmaya, ayri yemek yemege degmez bu hareketler evliliginin omrunu kisaltir.. Bence cok detaya takilma ve yine dusunceli bir esin ve ailesi olugu icin sukret!!

Sizin aklinizdaki gibi olmamis üzüldum her kadin öyle olmasini ister ama cok haksizlik etmissiniz esinize...sonucta unutmamis guzelde bi hediye almis ve aklinca güzelde bi süpriz hazirlamis,yani sizi dusünmüs deger vermis,aileside sayip gelecekmis cok büyük ayip etmissiniz... Esiniz simdi sizin gönlünüzü alacakken siz kendi kendinizi zora sokup hem esinizin hemde ailesinin gönlünü almaniz gerekiyor...yazik olmus ama olan olmus...kv nizle araniz nasil bilmiyorum ama eger iyiyse oturup konusup güzele anlatin benim aklimda ilk dogumgünüm farkliydi esime kizdim ama size cok ayip ettim diye gönlünü alin...esinizede ayni sekilde izah edin eminim oda anliycaktir ve olay tatliya baglanicaktir... Yakinda evlenicek olan arkadas hani sonrada dogumgünü olan, sizde simdiden nisanliniza ara ara konu acin firsat buldukca, iste ayyy ilk dogumgünlerimiz ilk evlilik yildonümü özel olmali basbasa nekadar güzel olur düsünsene evliyiz karisanimiz izin almaga mecbur oldugumuzu kisiler yok ne güzel basbasa gecirirz falan filan diye iste somdiden yol yapinki ogün geldimi konusahibi gibi bisey yasamayin, yani insallah eger odun degilse nisanlisiniz simdiden beynine islerseniz ogün sizin düsüncelerinizi bildigi icin aileyi falan sokmaz araya yada ayri ayri bi plan yapar... Bol sanslar

salonda uyuması çok saçma bence. hem sana neden küsüyor ki. madem organizasyon apmayı beceremiyorsa sürpriz yapmaya kalkmasın. canını sıkma bence.. hatasını anlayacaktır.

offf çok kötü yapmışsın. şunu benim kv okusunda oturup sabah akşam dua etsin bana diyorum.

tamam kocan düşüncesizlik etmiş başbaa kutlamanız daha uygun ama koskoca kadın hazırlık yapmış senin doğumgünün için kutlamaya geliyo ve ger çevriliyo. eşim aynı şeyi yapsa nefret ederdim kendisinden.

eşine başbaşa kutlamanızın mantıklı olduğunu ama ayıp olmasın diye ailesine bişey çaktırmayacağını bidaha böyle bişey istemediğini söylesen kibar bi dille tabi. ama bu yaptığın çok kötü olmuş.

insanın haklıyken kendini haksız duruma düşürmesi tamda bu oluyo işte.

Son düzenleme:

annesine gidip doğumgününü ktlayacaksınız yada annesini bir öğlen yemeğine çıkarıp akşamda siz kendi planınızı yapacaksınız.

doğum günü zaten eş ,dost ,arkadaş ve aileyle kutlanmazmı ?eşiniz size sürpriz yapmak isterken yanlış tavırlar sergilemiş,ama sizin doğum gününüzü kutlamak isteyen ailesini kabul etmeniz gerekirdi ,bence bu tavrınız çok yanlış olmuş çok ayıp olmuş aynı planı kendi aileniz yapsaydı kabul etmeyecekmiydiniz?sizin eviniz olduğu kadar eşinizinde evi ve siz ailesini kabul etmiyorsunuz,benim yetiştirilme tarzıma göre çok ayıp,haksızmıyım ?haksızmıyım_? diye sormuyorsunuz ama bana göre çok haksızsınız konunuzda ,sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…