Allah yardımcın olsun.. Böyle bi insana ne denir bilmiyorum.. En iyisi duymamazlıktan gel laflarını. Bak bebişin olcak ona odaklan.. En güzel günlerin bunlar onun laflarına takılıp da kendini üzme, günlerini mahvetme..Kendii kendine konuşsun bırak :/
desteğin için teşekkür ederim canım. bundan sonra tavrımı koymaktan duymazdan gelmekten başka düşüncem yok zaten. benden saygı beklemesin bitti.
Eşine de söyle sizi üzen huzurunuzu bozan ne varsa sessizce uzaklaşın onlardan.. Hayatınıza bakın, mutluluğunuza bakınn :* Kıyamam ya böyle hamile hamile nasıl üzebiliyor.. Bu kadında kalp yok mu ya
sanırım ne kalp ne vicdan hiç birşey yok.
desteğin için teşekkür ederim canım. bundan sonra tavrımı koymaktan duymazdan gelmekten başka düşüncem yok zaten. benden saygı beklemesin bitti.
Selam kızlar.
Önceki konumu okumuş olanlar kayınvalidemden neler çektiğimi biliyorlardır.
Yine o konuda çocuğumun eşyalarının onun evinde olduğunu ve bana vermediğini söylemiştim.
Evimizde küçük bir değişiklik yapacaktık. yatak odasını oturma odasıyla yer değiştirecektik. bir hafta önce onlara danıştık, pek yardım etmek istemediler. ama ağız ucuyla tamam iki hafta sonra yapalım dediler.
Dün eşim dayanamadı hadi kendimiz yapalım dedi. Bir zorluğu yoktu zaten Eşim söktü bende eğilmeden kendimi yormadan yavaş yavaş temizledim heryeri. neyse annesi aradı eşimde biz odayı taşıyoruz siz yorulmayın diye söylemedik akşama size gelicez dedi.
Kayın validem açtı ağzını yumdu gözünü; eşime ağza alınmıycak küfürler etti. Heryeriniz pislik içinde siz ne bilirsiniz temizlik yapmayı siz ne anlarsınız neden bizi beklemediniz falan dedi, ama kızlar inanın heryeri pırıl pırıl sildim. dinlene dinlene temizledim. temizlik dediğimizde öyle genel temizlik boşalan odayı silip diğer eşyaları soktuk falan..(ki bu kadın beni her zaman pis gördü yemek yapamaz gördü. evlerinde bana bir paspası silkeletmediler)
neyse gittik evine yüz göz bir acayip.. bir önceki gidişimizde bebeğin eşyalarını yerleştirelim artık falan demiştim ben, küser gibi olmuştu. bu sefer gider gitmez çocuğunun eşyalarını hazırladım al git hepsini dedi bana azarlar gibi.
sonra neyse tamam dedim ben hemde iyi oldu eşyaları vermesi ama neden kalp kırarak yapıyor onu anlamıyorum.
Neyse yemek yedik kalktık falan kızı bi garip kendi bi garip davranıyolar. birde sürekli kayınvalidem söyleniyor heryeriniz pislik siz ne bilirsiniz temizlemeyi ben geleyimde temizliği göstereyim size falan diye.
Bende dayanamadım - Anne pislik falan yok neden kendini üzüyorsun biz hallettik dedim.
biraz zaman geçti ama o zamanın içinde bu sözü belkide 3-4 kere tekrarladı. en son kapıdan çıkıyorduk.
Heryer pislik içinde gidinde yatın o pisliğin içnde falan dedi.
Anne pislik falan değil temizledik üzme kendini dedim..
Beni bir azarladı. Korkma Nur evine falan gelmeyiz korkma dedi.
Ama neye uğradığımı şaşırdım.
Anne neden öyle diyorsun üzülüyorum falan diyorum beni duymuyor bile kaile bile almıyor.
Çok sinir oldum hiç birşey demeden çıktım kapıdan ama eve geldim nasıl ağladım.
Ben bu kadına yaranamıyorum ya.
Beni hastanede doğumdada o bekleyecek ve insanlara rezil edecek.
hastane çantalarını hazırladık. onları vermedi.
4 ay önce idrar iltihabından hastanede yatmıştım ve kayınvalidem beklemişti. herkese rezil etti.
Kendisi hoca tabi (artık nasıl hocaysa)
herkese diyorki benim için - bu hâla erkek gibi pantolon giyiyor diyor.
-sen ne biçim gelinsin bizimde var gelinlerimiz diyor hiç böle değiller diyor.(eltisinin gelinleri için)
yine aynı şey olucak burnumdan getirecek doğumumu.
Bu arada gerçekten sabrınıza hayran kaldım.. Sizi sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum :) Ben olsam heralde susamazdım..
evleneli de daha 7 ay olmuş şimdi farkediyorum..
demekki daha kayınvalidene hamaratlığını ispatlayamamışsın
şöyle bi gün mutfağına gir de döktür marifetlerini o da rahatlasın
saygı duymak başka bir şey, üzüldüğünü kırıldığını hissettirmek başka bir şey.
gerçi hissettirsen de anlamayacak, umursamayacak gibi ya neyse..
ben 2-3 beklerdim 4 .de elimden zor alırlardı.sanane beee salak karı ağzını burnunu dağıtırım bak aptalllll al oğlunuda sok bi tarafına.sonuç böle olurdu.bi daa ya o saygı duruşuna geçerdi ya da görüşmezdik.çok saygılıyım çok iyiyim ama karşı taraf öle olduğu için.saygısızsada ben yanlış anlamışsımdr die susarım sora baktm iş ciddiye bndi Allah ne verdiyse durduramıom kendimii:))
ben 2-3 beklerdim 4 .de elimden zor alırlardı.sanane beee salak karı ağzını burnunu dağıtırım bak aptalllll al oğlunuda sok bi tarafına.sonuç böle olurdu.bi daa ya o saygı duruşuna geçerdi ya da görüşmezdik.çok saygılıyım çok iyiyim ama karşı taraf öle olduğu için.saygısızsada ben yanlış anlamışsımdr die susarım sora baktm iş ciddiye bndi Allah ne verdiyse durduramıom kendimii:))
Lütfen beni yanlis anlamayin ama evimizde bi degisiklik yapicaktik onlarada danistik demissiniz de neden danistiginizi anlayamadim sanirim ayri evlerde xyasiyosunuz ve yakinda bi bebeginiz olucak ne olmasi gerekiyosa esinizle beraber yapin.Evde yerini degistireceginiz yatagi,koltugu onlara sorarsaniz onlarda sizi bisey bilmez biseyden anlamaz sanip temizliginize Kadar burunlarini sokarlar.Yanlis anlamayin k.valideniz hakli demiyorum yaptigi bence buyuk terbiyesizlik ve sizde karsisinde oldukca sakinsiniz terbiyenizi bozmadanda tepkinizi belli edebilirdiniz bence.Ben cok istisnai durumlar haric (düsük tehlikesi,kanama gibi)hamilelikte kendi anneside olsa birinin uzun sureli eve gelip yardim amaciyla yerlesmesine yada hastaneye cöreklenmesine karsiyim.Cocugu yapmayi bilen bakmayida Bilir,yada izin verilirse zamanla yavas yavas ögrenir.Ama bizde o adet bu adet k.valide gider anne gelir anne gider görümce gelir yani aile olma yolunda ilerleyen ciftte kendi evlerinde cocuklarina adepte olup o anin tadini bi turlu cikaramazlar hep bi 3.kisi var.bence k.validenizle gerekirse biraz sert bi dille bile konusun siz böyle alttan aldikca daha coook tepenize cikicaktir.allah bi avazda kurtarsin insallah
ondan sonra bire bin katıp herkese gelinim beni dövdü falan diye abartır anlatırdı. en iyisi uzak durmak. bu kadın tehlikeli.
Ben çok sabırsızımdır.. Birden tepem atarsa kim gelirse gelsin beni susturamaz.. Zaman, mekan, insanlar umrumda olmaz.. Hiç iyi değil böyle olması biliyorum ama huy işte
sana bişii söliimmii böle olunca iyi oluosun ztn.herkes ya korktuğu için ya da sevmek zorunda kaldığı için sevio ztn seni.senin sevmediklerin çokta umrunda olmaz zaten:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?