Çok Sinir Etti Yine Beni

Bu kadin hastanede sana neler eder kimbilir.moralini bozmak istemem ama sütün bile kesilebilir.esin kalsin hastanede nolucak.benim iki dogumumda da sadece esim kalmisti.o kadar beceriksiz oldugu halde kendimi rahat hissetmistim.
Biraz hazir cevap ol sen de.cok ezdiriyorsun kendini.her yaşi buyuk insan mutlak saygiyi hakeder diye bisey yok

Konyada hiç bir hastaya erkek refakatçı kabuk etmiyorlar. erkek hastaları bile bayanlar bekliyor.
ben elimden geleni yaptım bundan sonra taviz vermiycem ona.
biraz önce aramış beni hamur mayaladım poğaca yapıcam hadi gel diyor. yüzsüz. kim bilir eşim yokken ne laflar sokucak.
gelemem halsizim dedim. sesimde soğuktu anlamıştır herhalde.

kavga et demiyorum elbet fakat

hemen nazli bazli icine atma biraz lafini vereceksin

ölürsün dogum masasinda dedigi an cigligi basip aglayacak kizacaktin
tutmayacaktin kendini!!!

esinin ailesi tamam elbet saygi gosterilecek iyide bu kadin resmen el koyuyor esyalariniza
dogum cantani neden vermiyor?

iki oda degistereceksiniz onlari cagiriyorsunuz
iyide siz ayri evi tutmadan Önce zaten tartisarak ayrilmadinizmi otelde kalmadinizmi
arayi duzeltseniz bile boyle seyler icin karistirmayin onlari

cok ezdiriyorsun kendini gercekten
kocandan cok kadinin sozu geciyor
baban seni okula gondersin guvensin yurt evlerinde kaliyorsun birakip
kocaya bir cadinin yaninda iki kayin bir gorumce bir kayinpederin oldugu eve
razi razi gidiyorsun
ahh ahh

uzulen sizsiniz ama "sizi uzmek istemiyoruz" diyorsunuz kadina
desene suna
"gebe halimle neden beni uzuyorsun?" gucunuz banami yetiyor
ne derdiniz var benimle? diye

hastahanedede burnundan getirirse icine atma isteme onu gitmesini soyle
ilk cocugun olacak acemi olacaksin bu yuzden daha beter mudahale eder
nasil giderse oyle olur lutfen biraz agirligini koy!

Dünkü olaydan sonra yıldım artık iyice. bundan sonra çok bakar o beni ezilecek büzülecek diye. saygıda bir yere kadar. hastalık bulacağım neredeyse sinirden.

Torun onunmus ne demek? Siz doguracaksiniz annesi sizsiniz esiniz de babasi. Ben sizi hatali gördüm kusura bakmayin. Böyle herseye cemkiren, kendini üstün gören, dini bütün görünüp hakaret eden, nefret sacan bir kadina niye yaranmaya calisiyorsunuz? Eski konunuzda bebegimin esyalarini topladi götürdü geri vermiyor demenize de kizmistim. Siz müsade ederseniz bebeginizi de randevuyla gidip görürsünüz. Esiniz yaninizda size destek, gitmeyelim görüsmeyelim diyor siz hala yaranma pesindesiniz. Bu kadar laf sayiyor size, anne niye öyle diyorsun niye böyle yapiyorsunun pesindesiniz. Sizi cok pasif görüyorum. Ileri geri mi konusuyor gitmeyin daha evine. Size sayiyor pissiniz temizlikten ne anlarsiniz diyor aksama yine ordasiniz.

Odayi esyalari degistireceksiniz onay istiyorsunuz. Size hayir degistirmeyeceksiniz derse yapmayacakmisiniz? Birak evliyi ergenlerin bile odasina esyasina karisamiyorsun artik. Her adimi kayinvalideye danisarak atacaksaniz niye evlendiniz ki?

Gec kalmis sayilmazsiniz. Madem esiniz de arkanizda bu kadina resti cekin. Babaanneligini, kayinvalideligini, haddini bilsin. Net, kesin ve ters konusun böyle sacmaladigi zaman. Ilk kez duyuyorum torun onun torunu olurmus sadece. Benim kayinvalidem de dogumumda ileri geri konusmustu. Zaten agrim var oturup kalkamiyorum; anneme laf sokusturup duruyor, bizim taraf kalabalik olur bebegi görmeye cok gelen olur, sigacakmiyiz bu odaya ne yapsak gibilerinden, vallahi hemsireye kas göz ederek attirmistim kendisini odadan. Sagolsun yardimci oldu biz alisigiz bu duruma siz merak etmeyin istemediginiz sürece kimseyi almam odaniza demisti. Dügünde bile onlarin tarafi cok olurmus diye bize 1/4 davetiye ayirmis kendini ne saniyorsa.

Siz bu kadina dur bakalim gec kenara demezseniz tepenizden inmez. Beklerdim ki gelip buraya " gittim bebegimin bütün esyalarini topladim getirdim, kayinvalidem agzini bile acamadi" diye yazin. Dogum yapan bir kadinin en ihtiyac duyacagi kisi annesidir. Madem anneniz kalamiyor o zaman esinizle beraber kalin. Gelsin görsün bebegi ilk gün kalsin yaninizda sonra gitsin evine.

Valla benim yasadigim ülkede yok böyle bir sey. Babalarin da dogum izni var, kari koca beraber kaliyorlar bebegi alip eve geliyorlar. Zaten hastanede anlatiyorlar ögretiyorlar. Ciftler dogum öncesi kurslara katiliyorlar herseyi ögreniyorlar. Eger cok dikisli ya da sorunlu bir dogum olmussa eve tecrübeli bir yardimci gönderiyorlar. Sabahlari geliyor bebegin annenin bakimini kontrollerini yapiyor ve gidiyor. Üst kat komsum cuma günü dogum yapti, pazartesi günü diger cocugunu okula götürdü. Yeni dogana da babasi bakti evde. Bebek biraz büyüyünce cok sade bir davet verdiler akrabalar arkadaslar bebegi görsün diye, hepsi bu. Bizde dikisli halinle kayinpedere arkani dönerek egilip bükülerek bebek emzirmeye calisiyorsun kücücük odada.

haklısınız. sözlerinizde ne darılacak nede gücenecek birşey yok. evet hatalıyım çünkü fazla iyi oldum. baştan çemkirmeliydim burnundan getirmeliydim aslında ama işte gördüğüm öğrendiğim bu. büyükse saygılı olacaksın. nereye kadar ya. bitti artık. hastanede de mecbur kalıcak. burada erkek refakatçı kabul etmiyorlar ama eğerki canımı sıkarsa pılımı pırtımı toplar çocuğumuda alır eşime aldırttırırım kendimi hastaneden. yeter ya sinir hastası olmak üzereyim. bu günde aramış hamur mayaladım hadi gelde yiyelim diyor yüzsüz. kimbilir neler diyecekti. gelemem halsizim dedim sesimde soğuktu anlamıştır herhalde.

annenin nesiymiş peki senin bebeğin?
siz bu insanlarla niye hala görüşüyosunuz ? kendinizi sevmiyosunuz heralde

annenin nesiymiş peki senin bebeğin?
siz bu insanlarla niye hala görüşüyosunuz ? kendinizi sevmiyosunuz heralde

ya durum çok farklı kadın değişik. yani torun onun torunuymuş çok afedersiniz tohumu onun oğlu ekmiş onların çocuğuymuş.
bi gün böle bi konu geçmişti. annanesi ne kadar torunum torunum desede tohum bizim tohumumuz maya bizim mayamız gibisinden konuşmuştu. daha açık söyledi tabi terbiyesiz.

yo artık mesafe koydum gidip gelmiycem.

:) yok ya. daha simdiden boyle davranmalarina izin verirsen cocugu snn eline koymazlar. sana nacizane tavsiyem koy tavrini. deki bu cocugun annesi benim. kirilirlarsa kirilisinlar.

:) yok ya. daha simdiden boyle davranmalarina izin verirsen cocugu snn eline koymazlar. sana nacizane tavsiyem koy tavrini. deki bu cocugun annesi benim. kirilirlarsa kirilisinlar.

Görüneb o ki bu kadın onuda yapar çocuğumu götürür. ama yok yavrumu verirmiyim ona. geçti artık o ezilmiş büzülmüş nur dönemi.

Kayın valideniz çok kırıcı. Zaten bebek bekliyorsunuz bence çok muhatap olup kendinizi üzmeyin.

Yalnız insan evinin dizaynını değiştireceği zaman neden kayınvalidesine danışır onu anlamadım? Eşiniz yapmış işte ne gerek vardı ki yani?

bilmiyorum ki işte. büyüktür danışalım kışın ısınırmı nasıl olur diye sormuştuk. böyle olacağını nerden bilebilirdim ki.

ya sabır nasıl ınsan bunlar ya daha kızım hamıle halınle yapmışşsın demıyoda ne anlarsınız temızlıkten dıyor kk denıze o cocuk bızım deyınce yılan bıle cıktıgı delıgı bılrmışm deyın ya burdakı kayınvalıdelerı okuyunca benım kk dem melekmış

rezilliğe bak
seni pasaklı eden de o tamam evine gelmeyiz merak etme diyen de..
eskisi gibi adetlere uyan mı kalmış anneni ara gelsin
doğuma geldi bahanesiyle yanında da o kalsın ağzını da açtırmasın o kv nin
sen haddini bildirmiyorsun bari bildiren biri olsun
kp soran arklar olmuş var mı yok mu o kısmı okumadım ama
nasıl böylelerine tahammül ettiklerini söyleyeyim
adamlar sağır edilmiş artık nolursa olsun he he deyip doğrudur deyip geçiyorlar
ama siz bunu da deseniz burnunuzdan gelecek geliyor da
kadın neler söylüyor siz hala tamam annecim üzülme annecim
lütfen bu kadar ezdirmeyin kendinizi
evet belki eşiniz size anneme saygısızlık ettin niye diklendin diyemeyecek
bu yönden alttan alışınız iyi olabilir
ama bu alttan almaktan çıkıp altta kalmak oluyor ve birinin susturması lazım bu kadını
hem niye sizin evinizi o temizleyip size yapıştırdığı yaftayı ispatlasın ki
pasaklı diyorsa biz mutluyuz evimiz de misler gibi annecim deyin geçin
hatta evimiz temiz ama evet siz dayanamazsınız çok titizsiniz rahatsız olursanız gelmeyin deyin
çocuğunuz olduğunda nasılsa dağıtır döker ortalığı o zaman bu cümleyi kursanız daha iyi olur
bebişimiz çok dağıtıyo ben toparlıyorum ama gözünüze batar falan diyin
bu arada inşallah kırmamışımdır sizi biraz sinirlendim de duruma

allah kolaylık versin, sabır versin. böyle ağzından çıkanı bilmez, karşıdakini dinlemez cahil insanlardan çekildiği kadar kimseden çekişmiyor. bırakın madem pis buluyormuş gelsin her yeri temizlesin. siz dinlenmenize bakın. doğum için de başka biriyle gitmeyi düşünebilirsiniz belki.

Torun onun torunu sizinkiler de fasulye sırığı mı ! Ne demek bu ya ! Bu nasıl bir zihniyet nasıl insanlar bunlar ne demek kendi anneni doğumunda senin yanına bırakmamak ne yani ! Arkadaşım sen doğuracaksın ve kimi yanında istiyorsan o O LA CAK ! Annene söyle gelsin doğumunda yanına bu kv.nin zihniyeti nasıl bir zihniyet Allah sana sabır versin okurken sinirimden çatladım ! Laf çarpıtmaları , pissin demeleri vs önemli değil kaynanalık yapacak sonunda , ama bu torun muhabbeti cinlerimi tepeme çıkardı

kaç defa söyledim ama buranın adeti oymuş.
burası konyaymış.
ben konyanın diğer insanlarının bu kadar katı olduğunu sanmıyorum.
her zaman söylüyor. konyamızın adeti. konyamızın dürüsü bohçası.
annemden sürekli ona dürü bohça getirmesini istiyor.
kız tarafı kayın valideye kardeşlerine kocasına hep çeyiz yaparmış.
falan filan.
benim memleketimin adeti böyle değil eğer olsaydı annem banada küçük yaştan başlardı kayın valideme bile çeyiz yapmaya
ama ne olursa olsun konyadaki tüm insanların böyle olduğunu zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…