ay canım pek üzüldüm ya ama olsun boşver arada olur öyletarifdoğru gibi canım ama eğer cıvık olduysa biraz daha nişasta ya da un ekleseydin tadı nasıl olmuş peki merak ettim resimde harika duruyor yani
nişasta tek başınaysa cıvıyabiliyor canım. o yüzden azıcık da un eklemek iyi oluyor
pardon tarifte un varmış zaten. küçük ocakta yaptıysan kaynayıp koyulaşması uzun sürer ondan olabilir canım beceriksizlikle alakası yok. ama tarif hatalı da olabilir. benim bu krema için kullandığım ölçü 7 kahve fincanı süte iki kaşık nişasta bir kaşık un. seninki 8 sb. süt yani. 2şer kaşık un ve nişasta az oluyor bu hesaba göre.
benim muhallebi tarifim şöyle 5 bardak süte 2,5 fincan un ve 2,5 fincan şeker. herzaman yaparım ve herzaman mükemmel tutar.
8 bardak süt olduğuna göre ya o yemek kaşığı dediği un ve nişasta fincan olacak. yani 2 fincan un 2 fincan nişasta.
ya da 8 su bardağı değildir belki. 8 çay bardağı filan mı acaba. 8 bardak süt neredeyse 2 litre süt yapar çok sanki. bilemedim.
valla bana pek doğru gelmedi. oncacık şey 8 bardak sütü nasıl katılaştırsın.
ya da şöyle dolu dolu tepeleme koyarsanız belki.
ama bence kötü olmaz ya. ben de ilk denemelerimde ne pastaları çöplere döktüm:) ne tatlıları :)
soğuyunca filan tadı yerine gelir. kaşıkla yersiniz daha bile güzel olur. kenarından baksana tadına :)
yapilan muhallebinin sut miktari cok fazla...8 su bardagi sut mu??? Benim evde kullandigim 2 su bardagi yarim litre ediyor. Hadi diyelimki senin bardaklar biraz kucuk olsun, 3 su bardagin yarim litre etsin..bu demek oluyorki nerdeyse 1,5 lt sut kullanman gerekiyormus bu tarife gore.
Bu duruma gore nisastan az gelmis...birde/ya da un miktarin sanirim.
Bende bir sutlac tarifi var ve ordaki tarifte bile 1 litre sute 3 yemek kasigi nisasta konuyor...baska bir kedidili tatli tarifinde 1 lt sute 1 su bardagi un diyor. Yani bence sende bi sorun yok, sorun tarifte...nisastan ve/ya da unu az gelmis.
tadı nasıl olmuş merak ettimm
Geçmiş olsun!
Bende bir kerre internetteki tarife birebir uydumda rezil oldum! Annemden az laf işitmemiştim o günüsü!
1000 kişiye sorcaksın yinede bildiğini yapacaksın gibi bir söz vardı galiba? O hesap yani!
Bazı yemek programlarında mesela bir yemek kaşığı diyor adam, yemek kaşığı kullandığı şey kepçeye ama daha yakın oluyor!
8 su bardağı süt...gözü doysun!
bir da netten bişi yapmıcam yazaten beceriksizim. üzüldüm ya. bi sürü malzeme boşa gitcek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?