• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok sinir oldum. ben mi beceriksizim tarif mi hatalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.984
173
evde uzun zamandır duran bi kedidilim vardı. geçen haftalarda nette elmalı kedidilli pasta tarifi buldum. elma yoktu alınca yaparım dedim. kaç saattir uğraşıyorum olmadı.

öncelikle elmam kırmızı elmaydı ama sert hafif ekşili elma. o yüzden elma kısmı zaten lezzetli olmadı. esas sinir olduğum şeyse muhallebi. kaç saattir karıştırıyorum koyulaşmadı bi türlü. bende öle sulu sulu döktüm. görüntü berbat. tadı da kötü olacaktır eminim. çok sinir oldum , o kadar malzeme , emek boşa gitti.

şu tarife bi bakar mısınız. özellikle muhallebisinin ölçülerine. ki orda 8 bardak diyordu ben 5 bardak süt kullandım süt azdı çünkü.

MALZEMELER:
1 paket kedidili bisküvi (200 gr.),
arzu edilirse servis aşaması için ceviz,
Elma peltesi için:
3 adet elma,
2 su bardağı su,
1 yemek kaşığı nişasta,
3-4 yemek kaşığı toz şeker,
1/2 çay kaşığı toz zerdeçal,
1/3 çay kaşığı tarçın,
Muhallebisi için:
8 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un,1 su bardağı toz şeker,
YAPILIŞI:
Elmalar yıkanır,kabukları soyulur,çekirdekleri çıkarılır,su ilavesi ile robottan geçirilir,
nişasta ve şeker ilave edilip karıştırılarak pişirilir,
ocaktan alınca toz zerdeçal ve tarçın ilave edilir karıştırılır,
muhallebisi hazırlanır,şekeri pişince ilave edilir,
tatlıyı yapacağımız cam kap ıslatılıp suyu süzülür,
muhallebinin yarısı bu kaba dökülüp yayılır,
üzerine elma peltesinin yarısı yayılır,
kedidilleri üzerine tek sıra halinde dizilir,
tekrar elma peltesi ve en üste de muhallebi serilir,
bir gece buzdolabında bekletilir,
üstünün düzgün ve pürüzsüz olması için,tatlımızın kabının genişliğinde bir tepsiye ters çevrilir,
dilimlenerek arzuya göre cevizle servis yapılır,afiyet olsun.

$elmalı kedidilli pasta.webp

resmi de bu

ay canım pek üzüldüm ya ama olsun boşver arada olur öyle:34:tarifdoğru gibi canım ama eğer cıvık olduysa biraz daha nişasta ya da un ekleseydin tadı nasıl olmuş peki merak ettim resimde harika duruyor yani

nişasta tek başınaysa cıvıyabiliyor canım. o yüzden azıcık da un eklemek iyi oluyor

pardon tarifte un varmış zaten. küçük ocakta yaptıysan kaynayıp koyulaşması uzun sürer ondan olabilir canım beceriksizlikle alakası yok. ama tarif hatalı da olabilir. benim bu krema için kullandığım ölçü 7 kahve fincanı süte iki kaşık nişasta bir kaşık un. seninki 8 sb. süt yani. 2şer kaşık un ve nişasta az oluyor bu hesaba göre.

ay canım pek üzüldüm ya ama olsun boşver arada olur öyle:34:tarifdoğru gibi canım ama eğer cıvık olduysa biraz daha nişasta ya da un ekleseydin tadı nasıl olmuş peki merak ettim resimde harika duruyor yani

tadına henüz bakmadım. bi gün dolapta durmalıymış. muhalebisinden az kalmıştı eşime verdim bitirsin diye beğenmedi. ya sonradan az daha nişasta kattım ama koyulaşmadı bi türlü. öle ki kedili yüzüyordu benim yaptığımda :(

nişasta tek başınaysa cıvıyabiliyor canım. o yüzden azıcık da un eklemek iyi oluyor

tam tarife uydum. tarifte 8 sb süte 2 kaşık un 2 kaşık nişasta diodu. ben 5 sb süte o kadar un ve nişasta koydum. neden tutmadı ya :( bir daha netten yemek yapmıcam ya :(

pardon tarifte un varmış zaten. küçük ocakta yaptıysan kaynayıp koyulaşması uzun sürer ondan olabilir canım beceriksizlikle alakası yok. ama tarif hatalı da olabilir. benim bu krema için kullandığım ölçü 7 kahve fincanı süte iki kaşık nişasta bir kaşık un. seninki 8 sb. süt yani. 2şer kaşık un ve nişasta az oluyor bu hesaba göre.

çok muhallebi yapan biri değilim. ama tarife uydum ve baya kaynattım resmen. altınıda açtım bir an önce koyulaşsın diye. en sonunda bıktım cıvık cıvık koydum. kedidilleri üste çıktı , o kadar cıvık yani . tadından da umudum yok. beliki dolapta koyulaşır ama tadı iyi değildi.

benim muhallebi tarifim şöyle 5 bardak süte 2,5 fincan un ve 2,5 fincan şeker. herzaman yaparım ve herzaman mükemmel tutar.

8 bardak süt olduğuna göre ya o yemek kaşığı dediği un ve nişasta fincan olacak. yani 2 fincan un 2 fincan nişasta.
ya da 8 su bardağı değildir belki. 8 çay bardağı filan mı acaba. 8 bardak süt neredeyse 2 litre süt yapar çok sanki. bilemedim.

ben 1 litre süte yani 5 bardak süte 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı un ve 1 bardakta şeker koyarım çok güzel olur kıvamı ben de anlamadım :S

benim muhallebi tarifim şöyle 5 bardak süte 2,5 fincan un ve 2,5 fincan şeker. herzaman yaparım ve herzaman mükemmel tutar.

8 bardak süt olduğuna göre ya o yemek kaşığı dediği un ve nişasta fincan olacak. yani 2 fincan un 2 fincan nişasta.
ya da 8 su bardağı değildir belki. 8 çay bardağı filan mı acaba. 8 bardak süt neredeyse 2 litre süt yapar çok sanki. bilemedim.

tarif internet sitesindendi. ve ordan kopyaladım buraya. tarif hatalı dimi

valla bana pek doğru gelmedi. oncacık şey 8 bardak sütü nasıl katılaştırsın.
ya da şöyle dolu dolu tepeleme koyarsanız belki.
ama bence kötü olmaz ya. ben de ilk denemelerimde ne pastaları çöplere döktüm:) ne tatlıları :)
soğuyunca filan tadı yerine gelir. kaşıkla yersiniz daha bile güzel olur. kenarından baksana tadına :)

yapilan muhallebinin sut miktari cok fazla...8 su bardagi sut mu??? Benim evde kullandigim 2 su bardagi yarim litre ediyor. Hadi diyelimki senin bardaklar biraz kucuk olsun, 3 su bardagin yarim litre etsin..bu demek oluyorki nerdeyse 1,5 lt sut kullanman gerekiyormus bu tarife gore.
Bu duruma gore nisastan az gelmis...birde/ya da un miktarin sanirim.

Bende bir sutlac tarifi var ve ordaki tarifte bile 1 litre sute 3 yemek kasigi nisasta konuyor...baska bir kedidili tatli tarifinde 1 lt sute 1 su bardagi un diyor. Yani bence sende bi sorun yok, sorun tarifte...nisastan ve/ya da unu az gelmis.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun!
Bende bir kerre internetteki tarife birebir uydumda rezil oldum! Annemden az laf işitmemiştim o günüsü!
1000 kişiye sorcaksın yinede bildiğini yapacaksın gibi bir söz vardı galiba? O hesap yani!
Bazı yemek programlarında mesela bir yemek kaşığı diyor adam, yemek kaşığı kullandığı şey kepçeye ama daha yakın oluyor!
8 su bardağı süt...gözü doysun!

valla bana pek doğru gelmedi. oncacık şey 8 bardak sütü nasıl katılaştırsın.
ya da şöyle dolu dolu tepeleme koyarsanız belki.
ama bence kötü olmaz ya. ben de ilk denemelerimde ne pastaları çöplere döktüm:) ne tatlıları :)
soğuyunca filan tadı yerine gelir. kaşıkla yersiniz daha bile güzel olur. kenarından baksana tadına :)

daha tadına bakmadım. dolapta duruyor. içinde olması gereken bütün kedili üstte :(

yapilan muhallebinin sut miktari cok fazla...8 su bardagi sut mu??? Benim evde kullandigim 2 su bardagi yarim litre ediyor. Hadi diyelimki senin bardaklar biraz kucuk olsun, 3 su bardagin yarim litre etsin..bu demek oluyorki nerdeyse 1,5 lt sut kullanman gerekiyormus bu tarife gore.
Bu duruma gore nisastan az gelmis...birde/ya da un miktarin sanirim.

Bende bir sutlac tarifi var ve ordaki tarifte bile 1 litre sute 3 yemek kasigi nisasta konuyor...baska bir kedidili tatli tarifinde 1 lt sute 1 su bardagi un diyor. Yani bence sende bi sorun yok, sorun tarifte...nisastan ve/ya da unu az gelmis.

bir da netten bişi yapmıcam ya :( zaten beceriksizim. üzüldüm ya. bi sürü malzeme boşa gitcek

Geçmiş olsun!
Bende bir kerre internetteki tarife birebir uydumda rezil oldum! Annemden az laf işitmemiştim o günüsü!
1000 kişiye sorcaksın yinede bildiğini yapacaksın gibi bir söz vardı galiba? O hesap yani!
Bazı yemek programlarında mesela bir yemek kaşığı diyor adam, yemek kaşığı kullandığı şey kepçeye ama daha yakın oluyor!
8 su bardağı süt...gözü doysun!

ya ne bilim güvendim. hani şu blog gibi sitelr var ya. denediği tarifleri koyuyor diye hiç sorgulamadım. bileydim muhallebisi için başka yerden de kıyaslama yapardım. güvenmicen hiçbişiye ya

bir da netten bişi yapmıcam ya :( zaten beceriksizim. üzüldüm ya. bi sürü malzeme boşa gitcek

ayy canim nette bazi siteler var tarifleri birebir tutuyor...bundan sonra bi tarif yapacaginda 1 degil bir kac tarife bak icinde en mantikli olani yaparsin. ama olsun bu da sana bi deneyim olmus oldu...ben pastayi, boregi genelde iyi yaparim yemektede fena degilimdir cok sukur. dusun bu kadar kendime guvenirken, benimde israf olan seylerim oluyor. insanlik hali...

Son düzenleme:
Back
X