• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok sinir oluyorum

Üniversitede okuyan yeğenim lcw de çalışıyor ve sizden çok alıyor.Part time üstelik.
10 yıl iyi sabretmişsiniz.
Doğum yapınca zam alamamak ne alaka yani.?Asıl çocuk olunca ihtiyaçlar artıyor.

Aynen bizdede siz dereceyi yüksek tutun ama biz size bişey vermeyelim mantık hep aynı en güzeli memurluk mu kendi işin mi çözemedim memur olmakta kolay değil
ya tabi her işin kendine göre zorlukları var kendi işinde güzel ama riskli işte bilemiyorum kafamda deli sorular birde şöyle düşünelim emeklilik yaşı 60 hangi patron insanlarla birebir görüştüğü elamanı 60 yaşında biri olarak ister ne kadar bakımlı olursan ol maximum 40/45 yani

Üniversitede okuyan yeğenim lcw de çalışıyor ve sizden çok alıyor.Part time üstelik.

aa olurmu "doğum yaptın izin aldın ben senden iş gücü olarak yararlanamadım neden zam yapim olarak" düşünüyorlar kendileri

tazminatımı bırakmak zor geliyor şimdide hiç çalışasım yok kovulsam rahatlicam

dahada çok içim karardı bak şimdi ne kadar alıyormuş :)) iyiden iyiye soğudum şimdi zaten iştahım yok çalışmaya

KOSGEB te pat diye kredi vermiyor canım peşin olarak önce projen kabul edilecek,sonra sen cebinden harcama yapacaksın,faturalarını götüreceksin onlar sana öyle ödüyor taksitle diye duydum birde.

canım şöyle
önce onların açtığı bi kaç günlük bir girişimcilik kursuna katılıyorsun
oradan verilen belgeyle bu ödemeyi almaya hak kazanıyorsun
o kursta zaten sana öğretiyorlar nasıl yapacaksın, nasıl planlayacaksın, nelere ihtiyacın var. bence çok doğru ve dolu bir kurs.
ardından senden projeni hazırlamanı istiyorlar ama projen yani yapmak istediğin iş gerçekse ayak diremiyorlar, yardımcı oluyorlar
evet önce şirketi açıyorsun hemen gidip şu kadar masrafım diyorsun %70 ini ödüyorlar
mobilya alıp faturasını götürüyorsun %70 ödüyorlar (gerçi bu oranlar her şehirde kadın ve erkek için farklı, var internet sitesinde)
böyle böyle alıyorsun desteği
ama bu olay gerçek
benim tanıdıklarım var yararlanan, öyle çok orijinal projeler de değil, normal işler
denemeye değer bence
hem de güzel bir destek
Hoppa

canım şöyle
önce onların açtığı bi kaç günlük bir girişimcilik kursuna katılıyorsun
oradan verilen belgeyle bu ödemeyi almaya hak kazanıyorsun
o kursta zaten sana öğretiyorlar nasıl yapacaksın, nasıl planlayacaksın, nelere ihtiyacın var. bence çok doğru ve dolu bir kurs.
ardından senden projeni hazırlamanı istiyorlar ama projen yani yapmak istediğin iş gerçekse ayak diremiyorlar, yardımcı oluyorlar
evet önce şirketi açıyorsun hemen gidip şu kadar masrafım diyorsun %70 ini ödüyorlar
mobilya alıp faturasını götürüyorsun %70 ödüyorlar (gerçi bu oranlar her şehirde kadın ve erkek için farklı, var internet sitesinde)
böyle böyle alıyorsun desteği
ama bu olay gerçek
benim tanıdıklarım var yararlanan, öyle çok orijinal projeler de değil, normal işler
denemeye değer bence
hem de güzel bir destek
Hoppa

Ben şöyle bi baktım bir sürü alan var güzel şeyle olabilir aslında

her yıl zam yapmak mecburiyetinde aslında değilmi ne salağım ben ya
Evet yapmak zorundalar diye biliyorum asgari ücrete bile her sene zaman yapıyorlar Ocak ve Temmuz ayında sizede yapmak zorundalar gerekirse şikayet et sonuçta 2 yıldır zam alamıyorsun.

Ay bu küçük şehir ve patronlaaar.
Bende bilirim bendeeee Allah herkese akıl fikir vicdan versin.

Bende küçük bir memlekette çalışıyordum İlk mezun olduğumda. İşe girdiğim ilk ay maaş bile alamamıştım. Hadi onu geçtim yol paramı bile vermemişlerdi. İşi bilmiyormuşum öğreniyormuşum ne maaşıymış. Ne ağlamıştım o zaman. ahh ahh
Haftada 6 gün sabah 8 akşam 6. Bazen 7-8 resmi tatillerde çalış. Cumartesileri fabrika 1 de bitiş ama ben full. Çünkü beyaz yakaymışım. Nasıl beyaz yakalıksa o.
Allahtan tam o döneme bizim memlekete teşfik gelmişti. Sigortam hep yattı. Devlet ödüyordu tabiki sigortamı 30 yaş altı bayan olduğum için. Ama müşterilere ağızlarını açtılar mı. Şu kıza biz ne kadar masraf yapıyoruz biliyormusunuz. Sigortası şu kadar bir de maaşı diyerekten :KK11:

Teknikerim, 3 boyutlu çizim yapıyordum ama asgari ücret bile alamıyordum düşünün. Ben işten çıkmadan devletten bankadan maaş alınma zorunluluğu çıktı da asgari ücret düzeyine çıktım Allahtan. 425 lira olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.Bir de üstüne Ocakta zam yapmıştık baaaak paranın üstünü bile istemiyoruz, üstüne bir daha zam almış oldun ne kadar şanslısın demişlerdi. :KK11:
İşte ordan çıksan diğer yerler sigortan yatmaz, maaşını zamanında vermezler diye susup oturuyorduk.
Hadi bunları geçtim. Müşterilerimle iyiydim ama sekreterden ve son 1 senede patronun kızından çoook çektim.
Ama ne oldu sinir geldi taaaa o günlerden. Kaldıramıyorum şimdi hiç bişeyi hemen öfkeleniyorum.

He bende az değilim. Nişanlanınca işten çıkacağım belli ya 8 de gitmiyordum 8 buçuğu buluyordu.
Cumartesileri de lütfedip erken yollamaya başlamıştı patronum. Neden kızmıyorlardı diye sormayın kendi çıkarlarından :) yine. Bilgisayar yarım saat geç açılıyormuş, elektrikten kar ediyorlarmış :KK14:

Allah yardımcın olsun arkadaşım Allah vicdansızın eline düşürmesin.

Ay bu küçük şehir ve patronlaaar.
Bende bilirim bendeeee Allah herkese akıl fikir vicdan versin.

SOrma cnm ya sabahtan beri full çalışıyoruz öğlen aramızı yaptık işte telefonlar hiç durmuyor zır zır az önce bi müşteri parasınla değilmi parasınla yapacaksınız işimi diye bağırıyor... allah para vermiş gerisini koy vermiş tam bir sonradan görme ...

Ay Allah kolaylık versin çekilecek dert değil. Yalnız epey düşük alıyorsunuz, bence sesinizi çıkarın nasılsa bir şey demiyor diye sömürebileceklerini sanmışlar sizi kanımca

özel sektör işte...
çok haklısınız bütün çalışanlar yaşıyor aynı şeyleri başka bir iş arasanız bulamazmısınız?

haftada 4 gün 1100 tl alıyor primlerle. o 4 günde part time
oo çok iyiymiş
Ay Allah kolaylık versin çekilecek dert değil. Yalnız epey düşük alıyorsunuz, bence sesinizi çıkarın nasılsa bir şey demiyor diye sömürebileceklerini sanmışlar sizi kanımca
evt şubatta alacağım maaşa göre konuşmaya gidicem gerekirse çıkartsınlar valla tazminatımı alim

özel sektör işte...
çok haklısınız bütün çalışanlar yaşıyor aynı şeyleri başka bir iş arasanız bulamazmısınız?
tazminatımı almak isitiyorum bi çıkartsa işten 1 yıl çalışmam

Back
X