• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirliyim

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
26
herkese merhaba. 10 gün önce yumurtalıklarım ağrıdığı ve akıntım olduğu için kist şüphesiyle randevu aldım devlet hastanesinden. Arkadaşım da gtmişti onunla gayet ilgilenmişlerdi. Her neyse en erken 10 gün sonraya alabildim. Randevu günüm bugündü. Gittim randevuya saat 12.30. Randevum 12.45te. Kapının önü çok kalabalıktı. Ekrana baktım içeride ben varım gözüküyorum. Sordum etraftakilere. Onlar da içerisi dolu sıra var zaten dediler. Be kadın ben kaç gün önceden randevu almışım demedim ses çıkarmadım. Bekledim hastanın çıkmasını. Sonra ekranda altımdaki kişinin ismi çıktı lütfen içeri giriniz diye. İçeri giren falan yok kapıdakiler ekrana bakmıyor zaten. Ben de en azından sorarım diye kapıyı tıklattım hafif araladım. İçeriden asistan öyle bir bağırdı ki ben kaç kere kapıyı açmayın demedim mi diye. Ses etmedim kapattım. Sonra açtı kapıyı azarlıyor hala kapı açılmicak demedim mi içerde kadınlar çıplak. Ayıp yahu dedi. Ben de diyemedim o zaman ne diye ekrana girebilirsiniz uyarısı veriypsunuz diye. Kendime çok kızıyorum. Her neyse ben sıramı soruyordum ki okicaz şimdi bi dur diyerek ağzıma tıktı lafı. Benim en sinirlendiğim şeylerden biri de senli konuşulmasıdır. Bu isimleri okuyor hızlı hızlı benim ismimi okudu ben de sadece 1 saniye sonra benim dedim. Giridm içeri ismini okuyorum neden bakıyosun suratıma benim demiyosun dedi sekreter. Ben de dedim işte dedim sert bir sesle. Doktor zaten bana bakmıyor bile. Şikayetin ne dedi söyledim. Tam 20 saniye içinde odadan yollandım. Ne muayene etti ne başka bir şey. Test ismi yazdı sekreter. Bunları yaptır gel bi daha randevu al dedi. O elimdekileri yırttım sinirden. Çıktım odadan bir şey demeden. Kızlar ben bu devlet hastanesindeki insanları anlamıyorum. Sanki babalarının hayrına yapıyorlar. Sürekli azarlama peşinde doktorundan çalışanına. Sinirimden kuduruyorum hala sesimi çıkaramadım diye kendime kızıyorum. Şimdi doktorun ismini her şeyini öğrendim şikayet edeceğim.. ama o yanındaki sekreterin ismini basıl bulacağım bilmiyorum.. sinirden yanlış yazdıysam kusura bakmayın

herkese merhaba. 10 gün önce yumurtalıklarım ağrıdığı ve akıntım olduğu için kist şüphesiyle randevu aldım devlet hastanesinden. Arkadaşım da gtmişti onunla gayet ilgilenmişlerdi. Her neyse en erken 10 gün sonraya alabildim. Randevu günüm bugündü. Gittim randevuya saat 12.30. Randevum 12.45te. Kapının önü çok kalabalıktı. Ekrana baktım içeride ben varım gözüküyorum. Sordum etraftakilere. Onlar da içerisi dolu sıra var zaten dediler. Be kadın ben kaç gün önceden randevu almışım demedim ses çıkarmadım. Bekledim hastanın çıkmasını. Sonra ekranda altımdaki kişinin ismi çıktı lütfen içeri giriniz diye. İçeri giren falan yok kapıdakiler ekrana bakmıyor zaten. Ben de en azından sorarım diye kapıyı tıklattım hafif araladım. İçeriden asistan öyle bir bağırdı ki ben kaç kere kapıyı açmayın demedim mi diye. Ses etmedim kapattım. Sonra açtı kapıyı azarlıyor hala kapı açılmicak demedim mi içerde kadınlar çıplak. Ayıp yahu dedi. Ben de diyemedim o zaman ne diye ekrana girebilirsiniz uyarısı veriypsunuz diye. Kendime çok kızıyorum. Her neyse ben sıramı soruyordum ki okicaz şimdi bi dur diyerek ağzıma tıktı lafı. Benim en sinirlendiğim şeylerden biri de senli konuşulmasıdır. Bu isimleri okuyor hızlı hızlı benim ismimi okudu ben de sadece 1 saniye sonra benim dedim. Giridm içeri ismini okuyorum neden bakıyosun suratıma benim demiyosun dedi sekreter. Ben de dedim işte dedim sert bir sesle. Doktor zaten bana bakmıyor bile. Şikayetin ne dedi söyledim. Tam 20 saniye içinde odadan yollandım. Ne muayene etti ne başka bir şey. Test ismi yazdı sekreter. Bunları yaptır gel bi daha randevu al dedi. O elimdekileri yırttım sinirden. Çıktım odadan bir şey demeden. Kızlar ben bu devlet hastanesindeki insanları anlamıyorum. Sanki babalarının hayrına yapıyorlar. Sürekli azarlama peşinde doktorundan çalışanına. Sinirimden kuduruyorum hala sesimi çıkaramadım diye kendime kızıyorum. Şimdi doktorun ismini her şeyini öğrendim şikayet edeceğim.. ama o yanındaki sekreterin ismini basıl bulacağım bilmiyorum.. sinirden yanlış yazdıysam kusura bakmayın
dr adını randevu tarih ve saatı ıle şikayetını bildirdiğinde zaten sekreterde ortaya cıkacak savunması cok kalabalık dınlemıyorlar dıyecek ama kadın doğumda içerde hasta varken kapı kılıtlı olmalı ben artık hiç susmuyorum bağırıyosa bende bağırıyorum eşimde olsa yanımda fark etmez sonrada gıdıp şikayet ediyorum bu yuzden genelde özelleri tercıh eder olduk zaten

hem şikayet et hem de biraz dişlen. iyi susmuşsun başkası olsa haksızken bile dağıtırdı orayı.

Genellemeyeyim fakat böyle doktorlar asistanlar var devlet hastanesinde.
Bence yalnızca doktorun ve asistanın hatası değil bu sistemin hatası.
Sağlıkçı arkadaşlar daha iyi bilir,bu doktorlar günlük 80-90 kadar hasta bakmak zorunda.
Fabrika sistemi gibi çalışıyorlar,hele hemşireler gece gündüz çalışıyorlar off ları çok yetersiz ve insanlara laf anlatmak çok zor.Karşılığında tatmin edici maaş da almıyorlar emin olun.
Savunmuyorum yapılan saygısızlığı lütfen yanlış anlamayın,sadece onların insani şartlarda çalışmadığını,bundan dolayı çok fazla yıprandıklarını biliyorum.Bu durumu da göz önünde bulundurun yalnızca doktoru suçlamadan önce..

Hasta sayisinin coklugu bahane ediliyor hep ama magazalarda, marketlerde de kasiyerler aksama kadar sayisiz manyakla ugrasiyor hem de asgari maasa. Tabi karsilarindaki kisi hasta ve aciz durumda olmadigi, en ufak bir patirtida issiz kalmalarina sebep olabilecegi icin doktor , sekreter, hemsire gibi muamelede bulunamiyorlar. Kimse diplomasinin veya isin zorlugunun arkasina siginmasin. Stres bizi insanliktan cikartamamali.

Genellemeyeyim fakat böyle doktorlar asistanlar var devlet hastanesinde.
Bence yalnızca doktorun ve asistanın hatası değil bu sistemin hatası.
Sağlıkçı arkadaşlar daha iyi bilir,bu doktorlar günlük 80-90 kadar hasta bakmak zorunda.
Fabrika sistemi gibi çalışıyorlar,hele hemşireler gece gündüz çalışıyorlar off ları çok yetersiz ve insanlara laf anlatmak çok zor.Karşılığında tatmin edici maaş da almıyorlar emin olun.
Savunmuyorum yapılan saygısızlığı lütfen yanlış anlamayın,sadece onların insani şartlarda çalışmadığını,bundan dolayı çok fazla yıprandıklarını biliyorum.Bu durumu da göz önünde bulundurun yalnızca doktoru suçlamadan önce..
Yani tabiki sağlıkçıların şartları zor. Kimin kolay ki? Ameliyat olmak için muayeneye gittiğimde kasap gibi davrandılar. Can taşıyoruz. Ve korkmamız çok normaldir. Doktor doğru düzgün bilgi vermedi. Herşeye ameliyat esnasındaki karar vericekmiş. Cins cins sorular sordu. Bekar insana ne zaman evleniceksin? Kaç çocuğun olucak? diyor. Yani nerden bilebilirim ki? Allah kimseyi bu hastanelere bu doktorlara mecbur etmesin.

Canim aynisi veya daha fenasi avrupadada oluyor. İnsani sokak kedisi gibi acilde bekletiyorlar. Gecen kiş kaydim. Bilegim kirildi. Tam 6saat sonra sira bana geldi. O agriyla ac susuz oturdum. (Ameliyat ihtimali oldugu icin su bile icemedim)
Her ay 400Euro bayiliyorum sigortaya ve sonuc bu. Sikayet etmeye kalksam şahit olmadığı icin dava bile acilmiyor. Hepsi ve heryer ayni galiba

Özele gittim dr kızıma mantar hemrid herşy olabilir dedi sonra bana ftça attı çocuğa bakamamışsım diye söyleniyor bnde kızım hasta diye daldım gittm eşim hemen sonjç ne onu söyleyin siz diye sert çıktı kadın bi anda tepkisini değiştirdi sonuç kızımpişik olmuş öyle çatlk her yerde var diplomaya güvenme dönemi bitti ama gücü kime yeterse işte

Ben kadin dogum bolumunde sekreterim gunde 100 hasta bakiliyor ne ogle aramiz var ne de mesai bitse de hasta bitmemisse eve gitme durumumuz
Sabah 8 den aksam 4 e kadar 1 dk insanlarin soru sormadigi bi an olmaz mi yok olmuyor
Muayene odasi dolu olmasina ragmen herkes istiyor ki iceri girelim.
İnsanlarda malesef sira kavrami yok
Hastalar biz hastayiz gozuyle bakiyorlar ama unutulan bisey var biz de insaniz bizim de bi sabrimiz var cok stresli bi bolum siz 1 defa geliyosunuz biz hergun ve hep ayni seyler. Demem o ki empati kurmak lazim.
Not: calisanlarin tavrini begenmedim ama hic bi zmn o noktaya gelmemek lazim.

Devlet hastanelerinde de doktorlardan böyle ilgisiz kaba bir doktorla karsilastigim olmadi fakat saglik kurumlarinda çalışan hemsire veya islem yapan memurlarda bir doktor kaprisi var bu cokca başıma geliyor. Konumu ne olursa olsun eger baş edemeyeceksen o meslegi icra etmeyeceksin, ben bunu bilir bunu soylerim hasta yogunlugu vs pek gecerli bir bahane gibi gelmiyor bana

Hasta sayisinin coklugu bahane ediliyor hep ama magazalarda, marketlerde de kasiyerler aksama kadar sayisiz manyakla ugrasiyor hem de asgari maasa. Tabi karsilarindaki kisi hasta ve aciz durumda olmadigi, en ufak bir patirtida issiz kalmalarina sebep olabilecegi icin doktor , sekreter, hemsire gibi muamelede bulunamiyorlar. Kimse diplomasinin veya isin zorlugunun arkasina siginmasin. Stres bizi insanliktan cikartamamali.

:KK52: Ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi.

Yani tabiki sağlıkçıların şartları zor. Kimin kolay ki? Ameliyat olmak için muayeneye gittiğimde kasap gibi davrandılar. Can taşıyoruz. Ve korkmamız çok normaldir. Doktor doğru düzgün bilgi vermedi. Herşeye ameliyat esnasındaki karar vericekmiş. Cins cins sorular sordu. Bekar insana ne zaman evleniceksin? Kaç çocuğun olucak? diyor. Yani nerden bilebilirim ki? Allah kimseyi bu hastanelere bu doktorlara mecbur etmesin.
Kahve yapta bir fal bakayım deseydin.

Biraz ağır olacak ama... Sağlam bir mezuniyet ve güzel bir dereceyle doktor olmak istememin temel sebeplerinden biri de bu. Bu ayardaki möhteşem doktorlara, hemşirelere ve sekreterlere duvar gibi egomla hadlerini bildirmek. Ne yazık ki ablacığım yoksa insan olmayı hatırlayamıyorlar. Karşılarında zaten hâli hazırda yorgun ve hastalıktan yıpranmış bir insan evladı olduğunu anlayamıyorlar.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Gerçekten böyle davranan arkadaşlar sayesinde hepimiz hep yanlış anlaşılıyoruz. Doktorun o tahlilleri görmeden yapabileceği çok bişey olmazdı zaten. Tanı için tahlil mecburi oluyor. Keşke yaptırsaydınız. Ama şöyle de bir gerçek var ki her zaman sekreter ve doktor değil bazen gerçekten hastalar da çekilir olmuyor. Mesela ben buyrun gelin damar yolunuzu burda çekim dediğim hasta deske gelmemek için bana 'buraya sen gelmek zorundasın. Seni Bimer'e şikayet edicem sen benim vergilerimle maaş alıyorsun..' deyince insan yaptığı bütün güzelliklere sitem ediyor. Kaldı ki biz maaşımızın bile vergisini veriyoruz. Ev,araba bunların vergisini saymıyorum bile.. Kendi maaşımı kendim ödüyorum nerdeyse. Birden ben de dertlendim şimdi. Umarım bir sonraki muayenenizde daha iyi şeylerle karşılaşırsınız..

Anladiklari dilden konusmak mecburiyetindesiniz.

Ben de cok kibardim ama artik mecburiyetten tirnaklarimi cikardim.

Kalbim carpiyor diyecek yerde kalbim atiyor dedim diye ne var herkesin kalbi atar atmazsa ölürüz ahahahhaha diye dalga gecen doktora fena parlamistim cikarken hala izir dilirim bin gildirmik istimistim diyordu.

Back
X