Bence de takmayın olan sütünüze de yazık edersiniz fazla takarsanız, bende çocuğumu mama+anne sütü destekli büyüttüm, aynı şeyleri bana da söylüyorlardı, valla mama vermek hiç te kolay değil, birberonları steril et, suyun sıcaklığını ayarla, ama sırf anne sütü ne rahat daya memeni çocuğa olsun bitsin, ben o aylar o kadar uğraşıyordum ki bana neden mama diyeni de bir süre sonra artık paylıyordum, önce çocuğumu emziriyordum sonra mama veriyordum sonra meme de kalan sütü sağıp bir sonraki öğünde veriyordum çünkü çocuğumu emzirmek işkence gibiydi emmek istemezdi, onu emzirirken bir amuda kalkmadığım kalıyordu, ben böyle uğraşırken kolaya kaçıyormuşum gibi mama verdiğimi düşünenler beni sinir ederdi, ama şimdi düşünüyorum da hiç kafaya takmasaymışım belki sütüm daha da artardı, anne sütü konusunda elinizden geleni yapıyorsanız takmayın, bize dr hep önce emzir sonra mama dediği için hep bu şekilde gittim ben...
ınsanların tam olarak neler yaşadığını neler hissettiğini bilmeden yapılan yargılamalardan nefret ettim, her konuda böyle benim için dışardan bakıp yorum yapmak çok kolaydır kalıplaşmış olan fikirleri arkanıza alıp eleştirirsiniz, ilk 6 ay anne sütü ya akıl verirsiniz ama karşınızdaki insanı belki en hassas yerinden vurursunuz bunu düşünmezsiniz...