Çok sinirliyim !

yetmiyorsa mama vermeniz normal dedim zaten.sinirlendiniz gibi hissettimCADIARZU
ama ben yinede sütün yetip yetmediğine işinin ehli doktorların karar vermesi taraftarıyım.
anneler kendi içgüdüleri ile sütün yetip yetmediğini anlayamayabilir.

1anne sütünün yetip yetmediğini gayet rahat anlar çocuk aglıyo susmuyo sürekli meme istiyosa o annenin sütü yetersizdir doktorda böyle söylüyo zaten ve sıktıgındada iyi gelmiyosa yapcak bişi yoktur mama takviyesi yapılır

1anne sütünün yetip yetmediğini gayet rahat anlar çocuk aglıyo susmuyo sürekli meme istiyosa o annenin sütü yetersizdir doktorda böyle söylüyo zaten ve sıktıgındada iyi gelmiyosa yapcak bişi yoktur mama takviyesi yapılır

aynen cnm sıkıyorum gelmıyo yanı anca cok uzun zaman emdırmıyım o zaman fıskırıo daha hıc camasırım ıslanmadı sutum tasıp benım mesela agrı olmadı gouslerımde

eğer gerçekten sütünüz yoksa mama vermeniz çok normal tabi.
yeni doğan bebeğe çay,çorba verecek haliniz yok.
ama acaba gerçekten sütünüz yetmiyormu?
yukarda yazmışsınızya "insan anlamazmı" diye.
her ağlayan çocuk ille aç demek değil biliyorsunuz ki...
belki etrafınızdaki o insanlarda bunu demek istemiştir.
bebekler her türlü şeyden ağlayabilir.eğer gelişmi ve kilo alması normalse, ille ağlıyor diye mama vermek bana görede yanlış.
kim ne derse desin...
ağlaması henüz tazecik midesine bir sürü kimyasalla dolu mamanın girmesinden daha iyi.
sanırım konuşanlar bunu demek istediler.
ne yazık ki her anne süt konusunda fedakar değil.
ben yakın çevremde hem de benimle aynı dönemde doğum yapan arkadaşlarım içinde göğsü sarkmasın diye 5 aylıkken sütten kesenide gördüm, sigara içemiyorum diye süt vermeyenide. sürekli gece uyanıyorum, uykum bölünüyor diyende vardı.
bahaneleride sigara içemeyince yada uykusunu alamayınca sinirli oluyorlarmış, o halde verilen sütten fayda gelmezmişkaydirigubbakcemile4
yani bu tip örneklere şahit olmuşsa yakın çevrenizdekiler, söz konusu olan minik bir bebek olduğu için karışma ihtiyacı duymuşlardır.
eğer cidden sütünüz yetmiyorsa ve bebeğinizin gelişimi etkilenmeye başlamışsa tıkayın kulaklarınızı söylenenlere.bu kadar sinirlenmenize gerek yok...

Ya anne anlamaz mı derken herşeyi kastediyorum ben tabii ki doktora danışılmalı ve önce ona göre davranılmalı ki keza ben daha önce yani 2 aylıkken doktorumun mama takviyesi yap demesine rağmen 15-20 gün direndim ama işte dediğim gibi olmayınca olmuyo ayrıca sen kendinde hissediyorsun zaten çocuk huzursuz uyumuyo yarım saatte bir emmek istiyo neden keyfinden değil herhalde açda ondan ayrıca bunu anlamanın bi yoluda sağmak ben onu da denedim yok işte saat 7-8 den sonra 20 cc bile çıkmıyo.Eeee doyacakmı peki bu çocuk.Ben hala hiçbi annenin bu konuda bencil olabileceğini düşünmüyorum hoş olanda varsa yinede tercih meselesi karışılmaması gerektiğine inanıyorum.Ben kendi adıma mama ile uğraşmanın daha zor olduğunu söylüyorum ve kendim gece daha çok süt oluşuyor diye çocuğum uyanmamasına rağmen her 2 saatte bir kalkıp süt sağıyorum neden peki sadece 1 defa mama vereyim sabaha kadar gitmesin sütler die.Üstelikte bu tip sorular soran insanların da senin dediğin gibi ii niyetli olmadıklarını sanıyorum.Çünkü ben en azından diyorum dr. tavsiye etti baktım ama yinede aaaa ama mama verme bakalım biz biliyoruz falan gibi saçma sapan yorumlara maruz kalıyosam demekki samimi değil o kişiler vede yorumlar.
Neyse ben her zaman söylüyorum kimseye bu tip bişey sormam vardır çünkü bi sebebi ve her zamanda her anne için ilk duamdır sütünün bol olması

aynen cnm sıkıyorum gelmıyo yanı anca cok uzun zaman emdırmıyım o zaman fıskırıo daha hıc camasırım ıslanmadı sutum tasıp benım mesela agrı olmadı gouslerımde

Aynen canım bende de hiçbi zaman o dediklerin olmadı doğuma giderken göğüs pedleri aldım paketini açmadım evet arada oluyo özellikle sabaha karşı falan ama anca yetiyo yettirmeye çalışıyorum gündüzde fena değil en azından sorunu yok ama dediğim gibi maksimum akşam 8 gibi bitiyo

öle tabı her mudahaleyı taksam ben daha cok onlara yaptıklarımla cvp verıyorum az gıydırıyosun dedıler ben az gıydırdım ama cocugum hıc hastalanmadı yagmurlu havadsa bıle dısarı cıkardım dırenclı olsun dıye onun ıcın yaptıklarınızın sonucu onlara yeterınce cvp verıyo

canım sıkma canını ınsanlarda su var enıyısını ben bılıyorum :)
cocuk dogdugu andan ıtıbaren enıyısını hep baskaları dusunur tek sende degıl yanı hemen hemen herkes aynı problemı yasıyor. kulak arkası et boşver cocuk ıcın en ıyısını annesi bılır

Ben neyı anlamıyorum bılıyomusunuz bu kısılerde bunları yasamadımı zamanında nekadar sınırlendıgımızı anlamıyolar bana yaptılar barı ben yapmıyayım demıyolar mı

Ben neyİ anlamıyorum bılıyomusunuz bu kısılerde bunları yasamadımı zamanında nekadar sınırlendıgımızı anlamıyolar bana yaptılar barı ben yapmıyayım demıyolar mı

Yok be canım diyorum ya insan bi defa konu arası sorar cvp verirsin ama 2. 3. defa hala ama neden falan gibi saçma sapan sorular soruyolarsan ben bunları samimiyetsiz buluyorum.Bu tip konular dedikodu , eğlence malzemesi yapılamaz yapılmamalı bence.Hiçbir annenin de bu tip sorulara 2 3 defa cvp veripte mutlu olduğunu sanmıyorum :umursamaz:

Yok be canım diyorum ya insan bi defa konu arası sorar cvp verirsin ama 2. 3. defa hala ama neden falan gibi saçma sapan sorular soruyolarsan ben bunları samimiyetsiz buluyorum.Bu tip konular dedikodu , eğlence malzemesi yapılamaz yapılmamalı bence.Hiçbir annenin de bu tip sorulara 2 3 defa cvp veripte mutlu olduğunu sanmıyorum :umursamaz:[/QUO
cnm ben onu eşimin aılesınden cok yasadım valla cok sınır bozucu herseyde boyleler sırf bebekte deılkı sankı benım beynım yok herseye konusuyolar olan bıten herseyı merak edıyolar ozellıkle esımın annesı valla oğlunju bı bana emanet edemedı hergn onlarda olalım ıstıyordu bende dogumyapınca annadım kı bole olmuycak bu daha kotuye sarıcak helekı ılk torun bende tasındım... tasıncagımızı duyunca sen bıtane daha yap bunu bana ver dedı bende oraya tasınıcam dedı.... benım trafo patladı orda dedım yaa sen madem oğlundan ayrılamıyordun neden evlenmemıze ızın verdın yanında kalırdın senın oğlun dedım. oda o zaman nasıl torunum olcaktı dedı. dedım bı hayat kadınından yapardı ıstedıgın gıbı hersey senın olurdu bolece dedım... bız ayrı bı aıleyız anla artık dedım... o sevıyeye geldım yanı sımdı uzaklastım zırt zırt gelemıyolar dayanma gucum daha artı konusuyo yıne bole yap sole yap dıye ama ben sallamıyorum sureklı olmadıgı ıcın

Yok be canım diyorum ya insan bi defa konu arası sorar cvp verirsin ama 2. 3. defa hala ama neden falan gibi saçma sapan sorular soruyolarsan ben bunları samimiyetsiz buluyorum.Bu tip konular dedikodu , eğlence malzemesi yapılamaz yapılmamalı bence.Hiçbir annenin de bu tip sorulara 2 3 defa cvp veripte mutlu olduğunu sanmıyorum :umursamaz:[/QUO
cnm ben onu eşimin aılesınden cok yasadım valla cok sınır bozucu herseyde boyleler sırf bebekte deılkı sankı benım beynım yok herseye konusuyolar olan bıten herseyı merak edıyolar ozellıkle esımın annesı valla oğlunju bı bana emanet edemedı hergn onlarda olalım ıstıyordu bende dogumyapınca annadım kı bole olmuycak bu daha kotuye sarıcak helekı ılk torun bende tasındım... tasıncagımızı duyunca sen bıtane daha yap bunu bana ver dedı bende oraya tasınıcam dedı.... benım trafo patladı orda dedım yaa sen madem oğlundan ayrılamıyordun neden evlenmemıze ızın verdın yanında kalırdın senın oğlun dedım. oda o zaman nasıl torunum olcaktı dedı. dedım bı hayat kadınından yapardı ıstedıgın gıbı hersey senın olurdu bolece dedım... bız ayrı bı aıleyız anla artık dedım... o sevıyeye geldım yanı sımdı uzaklastım zırt zırt gelemıyolar dayanma gucum daha artı konusuyo yıne bole yap sole yap dıye ama ben sallamıyorum sureklı olmadıgı ıcın

Anladım canım ya onları saymıyorum bile ben yani eşimin akrabalarını onlar zaten belliler ama benim tanıdığım sevdiğim insanlarda böyle abuk sabuk konuşunca deli oluyorum
O tarafın zaten biliyosun samimiyetsiz olduğunu biz Defne 20 günlükken gitmiyoruz die maraz yaptılar dedim ben çıkarmam ufacık çocuğu herkez evde gelsin görsün bebek gösterilmeye götürülmez dedim kötü oldum 1 hafta sonra kayınpederim geldi ara bulmaya dedi ki hepimizi kapsayarak biz bi aileyiz falan fıstık bende dedim ki sadece kocamı kendimi ve bebeği göstererek hayır dedim biz bi aileyiz siz de bu ailenin yakınları dedim yine bozuldular şimdi arada geliyolar aman çokta ii oluyo akannehir

Anladım canım ya onları saymıyorum bile ben yani eşimin akrabalarını onlar zaten belliler ama benim tanıdığım sevdiğim insanlarda böyle abuk sabuk konuşunca deli oluyorum
O tarafın zaten biliyosun samimiyetsiz olduğunu biz Defne 20 günlükken gitmiyoruz die maraz yaptılar dedim ben çıkarmam ufacık çocuğu herkez evde gelsin görsün bebek gösterilmeye götürülmez dedim kötü oldum 1 hafta sonra kayınpederim geldi ara bulmaya dedi ki hepimizi kapsayarak biz bi aileyiz falan fıstık bende dedim ki sadece kocamı kendimi ve bebeği göstererek hayır dedim biz bi aileyiz siz de bu ailenin yakınları dedim yine bozuldular şimdi arada geliyolar aman çokta ii oluyo akannehir[/Q
senınkıler yıne anlıyo benımkı anlamıyorda demeyle olmadı kaçtım dusun hala daha telefonda bana dıyor kı cocugu bırak banada gez bıraz fılan dedım bırakamıyorum zor gelıyo dıyoo yaa ana olmak bu ıste bırakaıyosun zor gelıyo yanında olsun ıstıosun dıyo bende dedım ben 25 yasındakı cocugu bırakmıyo deılım anne benden beslenen benım kokuma ıhtıyacı olan bı bebegı bırakmıyorum emın ol evlendırılme yası geldıgıu zaman yaka askısı gıbı yakasına yapışmam ıste

sevdıklerın derken eşinse eşinde doldurusa gelıyordur emın ol sunku ben bunların art nıyetsız olduguna ınanmıyorum

boşver canım hiç kafana takma ve bildiğindende şaşma.9 ay sen taşıyorsun her sıkıntıya sen katlanıyosun ama ne işse dünyaya gelince herkes çok bilmiş oluyo sende hiçbişey bilmeyen oluveriyosun bir anda.ben geç yaşta anne oldum üstelki ama bir anda gerizekalı muamelesi gördüm sinirlerim çok yıprandı ama şimdi hepsi bravo ne güzel bak kocaman oldu sağlıklı diyo onun için hiç takılma sen canınıda sıkma.

canım kimseyi takma rahat ol konuştukları zaman duyma sadece bebeginle ilgilen üzüldükçe sütün azalır zararı bebegin görür

Bence de takmayın olan sütünüze de yazık edersiniz fazla takarsanız, bende çocuğumu mama+anne sütü destekli büyüttüm, aynı şeyleri bana da söylüyorlardı, valla mama vermek hiç te kolay değil, birberonları steril et, suyun sıcaklığını ayarla, ama sırf anne sütü ne rahat daya memeni çocuğa olsun bitsin, ben o aylar o kadar uğraşıyordum ki bana neden mama diyeni de bir süre sonra artık paylıyordum, önce çocuğumu emziriyordum sonra mama veriyordum sonra meme de kalan sütü sağıp bir sonraki öğünde veriyordum çünkü çocuğumu emzirmek işkence gibiydi emmek istemezdi, onu emzirirken bir amuda kalkmadığım kalıyordu, ben böyle uğraşırken kolaya kaçıyormuşum gibi mama verdiğimi düşünenler beni sinir ederdi, ama şimdi düşünüyorum da hiç kafaya takmasaymışım belki sütüm daha da artardı, anne sütü konusunda elinizden geleni yapıyorsanız takmayın, bize dr hep önce emzir sonra mama dediği için hep bu şekilde gittim ben...

ınsanların tam olarak neler yaşadığını neler hissettiğini bilmeden yapılan yargılamalardan nefret ettim, her konuda böyle benim için dışardan bakıp yorum yapmak çok kolaydır kalıplaşmış olan fikirleri arkanıza alıp eleştirirsiniz, ilk 6 ay anne sütü ya akıl verirsiniz ama karşınızdaki insanı belki en hassas yerinden vurursunuz bunu düşünmezsiniz...

canım seni iyi anlıyorum...
bende bebeğimi başlarda meme artı mamayla beslemiştim herkes bişeye karışıyordu yok sütün az yok şu yok bu...
kimse senin psikolojini anlamaz zaten..sen kimseye laf söyletme doğrusu bu ben böyle yapıyorum de ...
sen annesin onlar değil hem...

inanin bebegim oldugunda benim kaynanada cok karisti cok zitlastik ...3 cocuk yaptim 3ündede aynisiydi ...emzirmeyi birakma sütün cok falan... mama sanki zehir ... güzelim gögüslerim emzirt bosalt emzirt bosalt... tabi 3 cocukta .... ne olacak süzüldüler sekilleri bozuldu 2 sene cocukmu emzirilir ....offf ya simdi gögüs kücültme ve toparlama yaptirmak istiyorum .....(((kaynana dili)))))kötükedihüso

Back
X