çok sinirliyim :(

zeyno855

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
444
2
46
İstanbul
arkadaşlar, aranızda benim gibi olan var mı çok merak ediyorum..

beş sene öncesine kadar aşırı sakin, sessiz, biri küfür etse oturup ağlayan biriydim.. sonra yaşadığım kötü olaylardan dolayı yavaş yavaş tahammülsüz biri olmaya başladım. önceleri ağlamakta buldum çareyi, psikiyatra gittim, ilaç verdi iki sene kullandım.. bi polar bozukluk teşhisi kondu.. ama son 2 senedir ilaç kullanamıyorum, kilo verdim, ağır geliyor ve titremeye başlıyorum ilaç alınca.. ilaçları bıraktıktan bi süre sonra her şeye sinirlenen, öfke kontrolunu tamamen yitirmiş biri oldum. sinirlenince sanki içimden başka biri çıkıyor ve sinirlendiğim şeyler de o kadar büyütülecek şeyler değil, bunu ataklar geçince anlıyorum..

psikiyatr a gitmek istemiyorum tekrar ilaç vericek biliyorum ve hiç bir işe yaramıyorlar.. ne yapacağımı şaşırmış bi haldeyim

Hayat sartlari hic yapmiycamiz seyleri yaptirip hic soylemiyecegimiz seyleri soyletebiliyor. Senide zamanla sinirli yapmis olabilr. İnsanin en iyi ilaci kendindedir bence. Sureklinkendini telkin et ve oku derim ben. Hem kitaplar oku hem dualar oku.

Evrende bnu senden once yasamis bir cok kisi vardir elbet. Cozumunude bulmuslardir.

teşekkür ederim.. dualar hiç düşmüyor dilimden zaten..

bu sinir atakları yüzünden okulumu bile aksattım.. gidemiyorum, çünkü biliyorum ki orda hiç olmadık bi şeye sinirlenicem.. tiyatro okuyorum disiplin gerektiriyor, ne yapacağımı bilmiyorum.. umarım bi çaresini bulurum..

Bende çok sinirliyimdir genel olarak ama sevdiğim insanların yanında gayet güleç bi tipimdir
Sen sürekli mi sinirlisin yoksa sinirlendiğin zamanlarda çok mu sinirleniyorsun ?
Beni bu kadar sinirli ve suratsız hale getiren olayı biliyorum,atlattım ama etkisi sürüyor tabi
Sen bi takım şeyler yaşadın sanırım
Bence uzman birinden yardım alman en sağlıklısı,biz burda ne desek yanlış olur

bu bi bende var sanıyordum
anlattığın kadar değil ama bende çok sinirliyim
ama ben hep böyleydim ya soradan olmadım yanı
aklına gelmiştir ama bide ben hatırlatayım psikatri yerine psikoloğa gitsen
hem ilaç vermez heme sohbet terapileriyle seni rahatlatır
bilirim aşırı sinir hayatı zorlaştırıyor

canım psikiyatriste gıtmek yerıne ,psikologa gıtmenı tavsıye ederım .
psikiyatrıst en fazla ılac verır .ılaclar da bunyenız de alıskanlık yapabılır .
yok yere hastalık sahıbı de olabılırsınız.biryerden sonra ılacsız yasayamaz boyuta gelırsınız .
bence once psikolog ıle gorusun .eger durumunuz ılerı boyutta ise psikolog
zaten sızı psıkıyatrıste yonlendırır
.

Son düzenleme:
Ben de psikolog onerisiyle birlikte hergun bitki caylari icmeni, arada sirada kendine vakit ayirip, cok sevdigin seylerle keyif yapmani tavsiye ediyorum. Biraz acilirsin, sinirini atabildigin kadar atarsin. Mesela ben cok sinirli oldugum zamanlarda eski Turk sinemasini izlerim, ozellikle komik olanlari, Kemal Sunal filan. Bana da bu iyi geliyor, biraz olsun icim aciliyor en azindan.

ben de inanılmaz sinirliyim.. olduk olmadık çevremdekileri kırar dururum..
bitki çayları önerisi mantıklıymış gerçekten.. papatya çayı melisa çayı iyi gelebilir diye düşünüyorum..
benim sinirlenince yaptığımsa dışarı çıkıp hava almak... çarşıda kafam boşalasıya dolaşmak.. alışveriş yapmaksa kesinlikle bir terapi, ama her zaman alışveriş yapılmıyor tabi durumlar el verdiğince.. dışarı da çıkmamışsam sağlam bir çığlık atarım ne yazık ki :)) beni inanılmaz rahatlatır, tabi komşular ne düşünüyor bilemem :))) neyse ki çok seyrek oluyor

Ben de aynen sizin gibiydim. Küfürün benim hayatımda yeri asla yoktu. Elbette sinirlenirdim ama sinirimi bağırıp çağırarak değil de, sessizce ağlayarak kendi kendime hayıflanarak geçirirdim.
Sonra bir şey oldu.. Onca yıl bastırdıklarımdan olsa gerek, içimden bir canavar çıktı :))) Bunu kendi kendime fark edip psikiyatriste gittim.. İlaçlar beni tam bi asalak yaptı..Düşünün annem ameliyat oluyor tekerlekli sandalyede kalma ihtimali söz konusuydu.. ben gülümsüyordum. Sonra yine kendim bir anormallik var diye farkedip 3 ay kullandığım ilaçları bıraktım bir anda...o ilaçları bırakma aşamasında yaşadığım sıkıntıyı bir ben bir Allah biliyor... Demek istediğim çooooook ihtiyaç olmadıkça ilaç kullanmanızı önermiyorum. Gerçek duygularınızı bastırıyor ilaçlar (benim düşüncem). Ve duygular ne kadar bastırırsanız bastırın, mutlaka bir gün çıkıyor ortaya... Ve psikiyatriste giden hiç bir tanıdığım yoktur ki "teşhis" koyulmadan çıksın o odadan...

Yaşadıklarınıza bir isim takmanıza gerek yok.. Her ne yaşıyorsanız yaşayın, "eğer etrafınıza ve kendinize zarar verecek durumda değilseniz" rahat bırakın..
Bu dönem böyle geçecek deyin ve bunun bir sonu olduğunu bilin... Bir gün geriye dönüp baktığınızda bu yaşadıklarınızı sadece "bir dönem" ait sıkıntı olarak göreceksiniz.
İçinizde biriktirdiklerinizi, öfkenizi nefretinizi yazmayı deneyin.. Yazmak çok faydalı... Deneyin bir hafta ve görün...
Neşe, huzur, mutluluk kadar öfke, sinir, mutsuzluk da olağan şeyler... Böyle kabul edin..
Prangalardan kurtulun.. etiketlemelerden uzak durun...

Kısaca, o anda ne hissediyorsanız yaşayın.. İçinizde biriktirdiklerinizin bir gün dışa çıkacağını bilerek, ufak ufak boşalmasına müsaade edin ki volkan olup etrafı yerle yeksan etmesin...

Ayrıca psikolog bu dönemi atlatmanızda çok faydalı olacaktır bence gidin.. Umarım "doğru kapıyı" çalarsınız...

Melisa çayı gerçekten çok faydalı, doğal sakinleştirici.. Bir de sarı kantaron tabletler satılıyor eczanelerde ya da aktarlarda.. Psikoloğumun önerisiydi bana çok faydası olmuştu..

bende bu aralar asabileştim bazen herşeye sinir oluyorum

Bende de birkaç gündür normal olmayan bir sinir var.
Resmen birilerinin ağzını burnunu dağıtmak istiyorum.
Küfretmek istiyorum. Nedenini çözemedim.
Ya da beni sinirlendirmiş pislik insanların yaptıklarını hatırlayıp uyuz olduğumdan böyleyim.
Çok kötü bir durum ama. Hayatımda ilk kez yaşıyorum bunu.
Hep kötü şeyleri hatırlayıp öfke doluyorum. Hayatta yapmazdım böyle bir şeyi.
Ki zaten çekim yasası ve olumlu düşünme konularıyla ilgilenip hayatıma uygulayan biriyim.
Lakin bu kez engel olamıyorum öfkeme. :s
Havalardan mıdır nedir ... Sen de hiç ilaç kullanma zaten.
İyi yapıyorsun insanı ot gibi yapan o ilaçları kullanmamakla.

Altındaki nedenleri tam anlamıyla idrak edip çözüm üretmemiz lazım.
Aklımızı başka şeylere verip iyi düşünmemiz lazım.
Bizi mutlu eden, bizi seven insanlara yönelmemiz lazım.
Kendi kendimize mutlu olmayı bilmemiz lazım. Çözüm bizde. Kurtuluruz umarım kısa sürede.

ayy bende tek ben boyleym sanardm.bende cok sinirliym kalabalk bi ortama girersem hele varya canavara donusuyorum. Bana sen kendi dugununde napcaksn dyolar. Nefret ederim kalabalktan cok sesten ve ole ortamlarda deliriyorum resmen. Ama bence bu tur seyler pskologla fln duzelmez insan kendi yenebilir bunu dye dusunuyorum...cunku hc gormedm piskyatriste gidipte saglam doneni

Benim genel ruh halim bu. Tahammül edemiyorum. Sanırım daha önce çok fazla tahammül ettim bişeylere buda onun patlaması.
İlaçla falanda geçicek gibi değil. :26:

cevap veren herkese çok teşekkür ederim, melisa çayını denedim.. bir hafta sonunda o da fayda etmemeye başladı.. mizacım da böyle değildir halbuki, ama çok küçük bi kıvılcım patlamam için yeterli.. geçsin artık bu diye düşünürken bile çok büyük sinir patlamaları yaşayabiliyorum.. bi arkadaşım yazmak faydalı demiş, bunu mutlaka denicem.. bi arkadaşımdan daha duymuştum çünkü.. umarım faydalı olur..

aynen böyleyim işte, geçmişte yaşadığım kötü şeyleri, en dost bildiğim insanların bile kazıkları aklıma geliyor ve deliriyorum..

ben de öyleyim
hayat şartları,seni anlamayan bir koca,maddi sıkıntılar,manevileri haaaa birde çocuklar,onların okul ve şahsi stresleri
annelik görevi derken boğulduğumu hissediyorum bazen
bir arabaya binip (ki hiç sevmem araba yolculuğunu )o gitse ben gitsem diyorum yani
doktora gittim dayadı ilaçları kullanmadım korktum çünkü en önemli şeyi biliyorum bana geçici bir mutluluk verecek ilaçlar bitince kaldığım yerden devam

bu yazılanlarda kendimi okuyomuş gibi oldum.birikimler, baskılar,sorumluluklar ,beklentiler vs.vs vs. o kadar yıpranmış hissediyorumki kendimi tarif edemem.öfke kusuyorum herkese ve herşeye.psikoloğa gitmek en mantıklısı tabi ama her seans 100 TL. den başlıyor bi de iyi bir doktor olsun dersem daha da fazla.kimbilir kaç seans gitmek gerekicek.böyle bi bütçe ayıramayacağım için kendimi yiyip bitiriyorum ne yazıkki

aynen öyle.. orta halli bi psikolog 200 den başlıyor kendi kendimize bulucaz bi hal çaresini..

ben sadece nişanlıyım ve bu kadar doluyum.. sizin streslerinizi düşünemiyorum.. Allah yardımcınız olsun gerçekten.. ama çocuklarınızın sevgisi sizi bi yerde frenliyordur, ve yaşama gücü veriyordur.. Allah bağışlasın..

bunlar bni ifade ediyr acaba o polar bozukluk bnde de mi var die düşndm suan??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…