Çok sinirliyim

Ya arkadaşlar bazen konuya göre değil de kişiye göre yorum yapıyorsunuz farkında mısınız? Eğer bu konuyu açan elif değil de başkası olsaydı; yardım etmek zorunda kocan sana,kadın erkek eşittir,o da temizlik yapmak zorunda,yapma hiçbir şey,isterse b.k götürsün evi derdiniz.Adım gibi de eminim buna.Konu elif olunca niye bu şekilde tepkiler veriyorsunuz? Gayette haklı kız,çalışan biri.Kocası telefon açıp sinir bozacağına,tutsun madem birini olsun bitsin.

özellikle bunun için telefon açması belli yani biri söylemiş buda gaza gelmiş gibi duruyor madem yardımcı tutası var böyle mi söylenir ? ama sen cevap güzel vermişsin ...

ben olsam evet ben beceriksizim,ev işine de yetişemiyorum yarın hemen birisini tutalım derdim bu fırsatı bulmuşum kaçırmam

Ya arkadaşlar bazen konuya göre değil de kişiye göre yorum yapıyorsunuz farkında mısınız? Eğer bu konuyu açan elif değil de başkası olsaydı; yardım etmek zorunda kocan sana,kadın erkek eşittir,o da temizlik yapmak zorunda,yapma hiçbir şey,isterse b.k götürsün evi derdiniz.Adım gibi de eminim buna.Konu elif olunca niye bu şekilde tepkiler veriyorsunuz? Gayette haklı kız,çalışan biri.Kocası telefon açıp sinir bozacağına,tutsun madem birini olsun bitsin.

Ben öyle demezdim..
Hatta elif olduğunu anlamadan önce şunu yazardım..
Keşke bana da biri böyle bir teklifle gelse..
Konu elif olunca da elif bunun altında da artniyet arar diye geldi birçoğumuzun aklına..
Çünkü elif işin içinde kadın varsa her normal davranışa bambaşka manalar yükleyebilen biri..

Iyi de tek başınıza mısınız o evde sadece sizin sorumluluğunuz gibi konuşmuş. Ikiniz de çalışıyorsanız meyvelerin çürümesi sadece sizin dağınıklığınızı göstermez sizin kadar eşiniz de sorumlu bundan.

Biri tutulacaksa -maddi durum elverişli ise tutun bence- sadece size yardımcı değil eşinize de yardımcı olacak o kişi.

Öğle arası eşim aradı ve buzdolabındaki bazı meyvelerin çürümüş olduğunu,çok fazla dağınık olduğumu vs söyledi birini tutalım filan dedi istersen ben tabi çok sinirlendim
Çünkü elimden geleni yapıyorum 5te gidiyorum eve be çok yorgun oluyorum yine de temizliği ihmal etmem dağınıklık ve meyve sebze konusuna gelince haklı bile olsa insan bunun lafını eder mi ya bide aramış yani
Dün annesi bizdeydi o doldurdu eminim
Ben o evde tek yaşamıyorum senden herzaman yardımda istemyorum dedim kapattm yüzüne
İyi yapmışsın. Sen o evde hizmetçi değilsin, meyvelerden sorumlu bakan da değilsin. O da baksaymış, kontrol etseymiş çok umurundaysa. Üç kuruşluk şeyin lafını etmeye değmez, çürüyenleri atar yenisini alırsın. Dağınıklık için de aynısı geçerli.

Isme gore yorum yapmaya bende karsiyim. Eski konularini bilmiyorum ama elif belki bi konuda cok fazla hatali davranmis diye damgalamak cok yersiz. Hepimizin uc cikislari hatalari elbet olmustur.

Ne var bunda?
Kadınlar mükemmel olmak zorunda değil, Süpermen değiliz, insanız.
Eşiniz yaşanan bir sıkıntı için çözüm önermiş, ben bi' kötülük görmedim bunda.

Ben öyle demezdim..
Hatta elif olduğunu anlamadan önce şunu yazardım..
Keşke bana da biri böyle bir teklifle gelse..
Konu elif olunca da elif bunun altında da artniyet arar diye geldi birçoğumuzun aklına..
Çünkü elif işin içinde kadın varsa her normal davranışa bambaşka manalar yükleyebilen biri..
Elif zaten kıskanç olduğunu hiç çekinmeden söyleyen bir kız.Burada da bir kıskançlık söz konusu olsaydı,kocam niye eve temizlikçi kadın almak istiyor,ben rahatsız oldum derdi buna eminim.Ama burada öyle bir durum söz konusu olduğunu düşünmüyorum.Her yeni konuda eski konulara bakarak yorum yapmak bana doğru gelmiyor.Bende şakayla karışık söyledim,yorumumu okursanız kıskançlık konusu açmamana sevindim dedim.Ama bazıları bunu ciddi ciddi yapıyor.Özellikle eski şeyleri aklında tutup,her yeni konuda konu sahibine saldıranlar var.Mesela aynı şeyi limoncu içinde yapıyorlar.Limoncununda hataları var,bende söylüyorum kendisine bazen.Ama mesela her konuda kocasının dişini havluya sildiği yorumuyla ya da altın yorumuyla karşılaşıyorum.Kız bir şey soruyor,eski konularıyla ilgili şeyler yazılıyor.Aynı şey elifte de oldu şu an ve ben bunu doğru bulmuyorum.Derdini anlatabilmek için illa yeni üyelik mi alsın bu insanlar?

elifcim buradaki bazı bayanlar için " çok fazla dağınıksın" lafı iltifat en kötü ihtimalle sohbet şakalaşma olarak algılanır... o yüzden seni anlamalarını bekleme snede kocan vs gibi dan dun ol biraz...

Sinirlenmene gerek yok.
Bu kadarına yetişebiliyorum dersin, yardımcı da iyi fikirmiş bulalım birini dersin.
Konu kapanır.

Yetişemiyorum, affet sahip deseydin :KK53:
Olayınızdaki saçmalık iş saatinde, (öğlen arasıda olsa) arayıp, telefonda söylemesi..
Kendisine hayatın müşterek olduğunu hatırlatıverin..

Elif zaten kıskanç olduğunu hiç çekinmeden söyleyen bir kız.Burada da bir kıskançlık söz konusu olsaydı,kocam niye eve temizlikçi kadın almak istiyor,ben rahatsız oldum derdi buna eminim.Ama burada öyle bir durum söz konusu olduğunu düşünmüyorum.Her yeni konuda eski konulara bakarak yorum yapmak bana doğru gelmiyor.Bende şakayla karışık söyledim,yorumumu okursanız kıskançlık konusu açmamana sevindim dedim.Ama bazıları bunu ciddi ciddi yapıyor.Özellikle eski şeyleri aklında tutup,her yeni konuda konu sahibine saldıranlar var.Mesela aynı şeyi limoncu içinde yapıyorlar.Limoncununda hataları var,bende söylüyorum kendisine bazen.Ama mesela her konuda kocasının dişini havluya sildiği yorumuyla ya da altın yorumuyla karşılaşıyorum.Kız bir şey soruyor,eski konularıyla ilgili şeyler yazılıyor.Aynı şey elifte de oldu şu an ve ben bunu doğru bulmuyorum.Derdini anlatabilmek için illa yeni üyelik mi alsın bu insanlar?

Ben eski konularına bakarak yorum yapmadım ama elif gerçekten kıskançlık dışı düşüncelere sahip..
En çok da kendini huzursuz ediyor aslında yaşadıklarıyla..
Konularına da böyle başlayıp mutlaka sonlara doğru başka bir niyet çıkıyor ortaya..
İnanın beklenseydi elif acaba diye başlayabilirdi..

Temizlikçi tutalım demeseydi sonunda kızmakta haklıydınız ama istersen tutalım demiş,rahatsız oluyor adam dağınıklıktan demek ki,madem sizde çalışıyorsunuz,arada temizlikçi çağırmanın size ne zararı olur ki?

Öğle arası eşim aradı ve buzdolabındaki bazı meyvelerin çürümüş olduğunu,çok fazla dağınık olduğumu vs söyledi birini tutalım filan dedi istersen ben tabi çok sinirlendim
Çünkü elimden geleni yapıyorum 5te gidiyorum eve be çok yorgun oluyorum yine de temizliği ihmal etmem dağınıklık ve meyve sebze konusuna gelince haklı bile olsa insan bunun lafını eder mi ya bide aramış yani
Dün annesi bizdeydi o doldurdu eminim
Ben o evde tek yaşamıyorum senden herzaman yardımda istemyorum dedim kapattm yüzüne
iyi yapmışsın. haketmiş

Hanımlar saçmalamayın,
eve yardımcı alırlarsa Elif kıskançlığından hem kocasını hem kadını öldürür..
Ya erkek alınmalı ya da o eve yabancı bir kadın girmemeli..

Back
X