çok sinirliyimmm:(

aysuuu

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2013
36
0
6
İstanbul
kızlar nasipse nişanım olucak 1 ay sonra nişan alışverişinde bizde adettir geline kıyafet canta etek falan alınır...annem k.v ile konuşurken söylemiş bizde böyle oluyor falan diye k.v de çok oyle falan demiş nese bakarız falan demiş sanki benim kıyafetim yok sadaka bağışlıyor :19::19::19:dün akşamda erkek arkadaşım ağzından kaçırdı annesi diyormuşki ne gereği var nişan bozluyor garantisi yok düğünde alırız diyormuş öyle çokk sinir oldum ki kaçıp gidicem ben sanki kıayfetleri alıp :43::43::43:ister istemez tartıştım erkek arkadaşımla k.v çok sinir oldum ben çok kinciyimdir kadını görmek bile istemiyorum çok mu abarrtm ne yapsam yaa daha bunun düğünü v.s si var...:50::50::50::43:

Ben de hiç anlamam şu nişan alışverişini, o kadar gereksiz ve anlamsız ki.

Ama kayinvalidenizin sözleri biraz kırıcı olmuş, üçün beşin hesabını yapıyor gibi.
Üstüne bir de bunu ifade etmesi hoş olmamış.

Anlayamadığım erkek arkadaşınız bunları size neden anlatıyor?

kızlar nasipse nişanım olucak 1 ay sonra nişan alışverişinde bizde adettir geline kıyafet canta etek falan alınır...annem k.v ile konuşurken söylemiş bizde böyle oluyor falan diye k.v de çok oyle falan demiş nese bakarız falan demiş sanki benim kıyafetim yok sadaka bağışlıyor :19::19::19:dün akşamda erkek arkadaşım ağzından kaçırdı annesi diyormuşki ne gereği var nişan bozluyor garantisi yok düğünde alırız diyormuş öyle çokk sinir oldum ki kaçıp gidicem ben sanki kıayfetleri alıp :43::43::43:ister istemez tartıştım erkek arkadaşımla k.v çok sinir oldum ben çok kinciyimdir kadını görmek bile istemiyorum çok mu abarrtm ne yapsam yaa daha bunun düğünü v.s si var...:50::50::50::43:
Bayramda da benim nişanım var, yüzük haricinde iğne bile aldırmadım. Sordukları halde hiç bişey istemedim. Bunlar o kadar geride kalmış ve gurur kırıcı adetlerki. Gelecekte sorun olmaktan laf söz olmaktan başka bir işe yaramıyor. Ve temeller böylelikle gergin atılıyor. Elbetteki onların alacağı 2 parça kıyafete ihtiyacınız yok . O zaman? Nişanlınız hiç mi hediye almıyor gerektiği zaman.
Bence boşverin bu eskide kalmış adetleri de kalp kırmadan heyecanınızı yaşayın.

eğer ben alışverşe çıkmayalım desem trip atıyor gibi olucam:19::19::19: nişanlım arada kalıcak oda ağzından kaçırdı zaten işte banada gereksiz geliyor ama insan heves ediyor ne biliyim ya :50::50:bende öyle çok şey aldım ki bohçaya koymak için nispet yapar gibi olcak:1::1::1::1:

bizde nişanlandık ve ıkımızde ilk çocuktuk. aileler de fazla adet falan bılmıyorlardı.
onun annesine bırılerı demıs aldılar. herseyı en kalıtelısınden ,bayağı masraf etmişler ama hoşuma gitmedi.
çünkü aynı sekılde bizimde onlara almamız lazım ve nişanlım öyle herseyı giymez etmez.:)
bence iki tarafada alınmaması en makulü...
bu arada kv boş anına denk gelmiş.
cok takılacak bişey değil.genel konuşmuş.salla gıtsın:)

Bazı adetlerimiz gereksiz ve saçma, nezaman türemiş, neye göre türemiş belli değil. Bazı kesimlerde, nişan bohçası falan var, bazılarında başka başka adetler var.

Neyse kız tarafının böyle bir beklentisi var madem... Erkek tarafına çok laf düşmez.

Birgün ayrılabilirler mantığıyla da evlenilmez, kayınvalideye kızdım ben de. Densizce konuşmuş. Ben de sinir olurdum herhalde, uzun süre suratım asık davranırdım, görmek istemezdim sanırım. Bazen büyükleri alttan almak gerekiyor tabi ama insanda sabır olacak bunun için.

bence sakin ol canım daha evlenene kadar ve evlendikten sonra nelerle karşılaşıcaksın fevri olursan sen kaybedersin nişanlınla sakince ve tatlı dille konuş tartışma daha iyi sonuç alırsın:31:

canım banada hiç kıyafet falan almadılar ben istemedim zaten
boşver almasınlar daha iyi inan alsalar giymek bile koyar sana

annenin bu adeti kvye bildirmesi şık olmamış bence. çok tuhaf görünüyor, hep böyle mi olur bilmiyorum ama...

Hamama giren derler derler.

Adetinizde varsa ve karşı taraf bilmiyorsa annenin söylemesinde bir yanlış yok.
Ama Kvdenin tepkisi garip.

Ne var yani alsa bir yeri mi eksilecek.
Ama nişanlının annesinin sözlerini sana getirmesi daha garip.

Burda iş nişanlına düşmeliydi.
Annesine bir şekilde halledilmesi gerektiğini bildirmeliydi.

Annesinin ağzına bakan bir tip sanırım.

Bu sözlerin üstüne de ben olsam iğne bile almazdım.
Hoş bizde de adet olmadığı halde kvdem dedi bana kızım böyle böyle diye,
ben de biz hallederiz gerek yok anne dedim.
Velhasıl eşimle halletmiştik bu işleri...

Sana tavsiyem nişan döneminde bu işlere ne kendi aileni,
ne de nişanlının ailesini karıştırma.
Nişanlınla ikiniz halledin...

Son düzenleme:
KV genel konuşmuştur canım siz ayrılırsınız boşa gider alınanlar gibisinden düşündüğünü sanmıyorum nitekim yine de kız tarafının böyle bir adeti varsa kusura bakmasınlar uymak zorundalar. Bence vazgeçme ne gerekiyorsa aldır sonra içinde kalmasın:20: Sonuçta bir kere oluyor böyle şeyler ne lafını ediyorlar ki:41:

Bende yeni nisanlandim ve yüzük disinda hicbir sey aldirmadim.
Ben zaten yapi olarak kimseden birsey istemem ve almam.
Ayrica sadece adet, gelenek diye yapilmaz bazi seyler.
Karsi taraf böyl bir adeti bilmiyorsa zorla yaptirilmaz.
Size ufak bir tavsiyede bulunayim, böyle nisan alisverisi, yok ceyiz alisverisi, siz bunu aldiniz, biz sunu yaptik diye baslarsaniz hem nisanlinizla hemde aileler arasinda devamli tartisma ve gerginlik olur.
Biz herseyimizi kendimiz yapiyoruz, kimse karismiyor ve zaten kimseye karismak icin firsat bile dogmuyor.
Nisan alisverisi, taki, evin esyasi felan derken cok yipraniyor insan, siz bu asamalari sorunsuz atlatmaya calisin bence, cünkü genellikle evlilik sonrasinda bile hep o zaman yasanmis olaylar, tartismalar etkiliyor evliligi.

Mrh canım allah kolaylık versin şu dönemler okadar stresli kii... Benimde başıma geldi kv ve benim annemle bide bi tanıdıkları daha vardı yaınımzda 1 gün içinde herşeyi almak zorunda kaldıştık...kışlık kaban bot etek pijama takımları iç çamaşırları felan...feleğim şaşmıştıı... çok kötüü yaa ben hiç onaylamıyorum bu tarz şeyleriii evlendikten sonra yine alışveriş yapmak zorunda kalmıştım... Bi dünya gereksiz masraf işte... Bide büyüklerle beraber çıkılmak zorundamı illa anlamıyorum...

Bnde de alnmadi ama inan nisana kdr kv bi suru kiyafet aldi. Yani olay Adetler olunca sacmalasyor. Alacak olan her turlu alir.
Bnm kv mukemmel bir kadindir.
Adetler icin bole caninizi sıkmayinn bence.
Ben hicbise istemedm alaaha sukur herseymi aldilAr.
Bir de bole seylerde onu alin bunu aln dmk cok kirici, size öyle emir verir gbi alin yapin dedklerni düşünsenizeeeeeee

Son düzenleme:
daha şimdiden kin güderseniz yandınız
böyle şeylere bozulmayı ben anlamıyorum.. bence size kimse kıyafet almak zorunda değil ki
yani içlerinden gelir o zaman zaten sormadan alırlar.. ama gelmiyosa da almazlar zaten
kayınvalidenin tavrı, kurduğu cümle cidden yanlış, nişanlınızın bunu size söylemesi de yanlış
aile ve nişanlı arasındaki denge çok önemli.. nişanlınızın bunu iyi yapması lazım
ailelerden bişey beklemeyin, kıyafet almak istiyosanız da nişanlınızla beraber gidin alın inanaın böyle çok daha iyi olur

Evet genellikle nişan alışverişi yapılıyor.Ama bence alındığı taktirde bir teşekkür etmeli,alınmadığında ise bunu sorun etmemeli..
Evlilikte ki aile çatışmaları hep bu aldı,almadı olaylarından çıkıyor.Ve bu bana çok çirkin geliyor.Bence siz üzerlerine düşmeyin.Alınırsa ne âlâ,alınmazsa da canları sağolsun diyip geçin.
Buarada yanlış anlamayın ama ben nişanlınızın size laf aktarmasına takıldım.Annesiyle arasında geçen bir mevzuyu size aktarıyorsa,sizle arasında geçen bir mevzuyu da annesine aktarabilir.Bence bu konuda uyarmalısınız nişanlınızı..

Evlenecek yaşa gelmiş insanların bizde adet şöyledir böyledir safsatalarına takılmasını ben anlayamıyorum. Yetişkin insanlarız, evleneceğimiz kişiyi kendimiz seçiyoruz. Herhalde ana baba parası yiyerek yaşamıyoruz. Öyle tahmin ediyorum en azından. Karınca kararınca kazanıyoruz. Nedir bu kayınlar bana bunu aldı almadı davası? Aldırmayın arkadaşım. Ne ananızı ne babanızı zora sokun. Evinizin eşyasını da, donunuzu da, bornozunuzu da kendiniz alın Allah aşkına. Alamıyorsanız, bu şartları sağlayıncaya dek evlenmeyin ne olur.

Back
X