çok sinirliyimmm:(

bunlar gereksiz şeyler ama özenciniz varsa yaptırın tabikide bidaha yaşıcak deilsiniz ben egeliyim eşim göçmen farklı kültürler farklı adetler gelenekler ama tanışmadan itibaren hep kv eşim sordu nasıl yapılıo sizin oralarda ne alınır edilir sen söle biz yaparız sonuçta bilmiyoruz adetleri die hep sölediler saolsunlar ama almasalardı da dünyanın sonu deildi

Bu adet her yerde aynıdır yahu :31: Kızın nişan elbisesini erkek tarafı alır. Bazı yerlerde damatın takım elbisesini de kız tarafı alır. Bilmemesi ilginç, yoksa bilmemezlikten mi geliyor? :26:

Bu nişan alışverişi 3-5 parça kıyafetten ibaret olmuyor baya milyarlık alışveriş yapılıyor.
Benim arkadaşım adetlere çok düşkündür yakın zamanda çıktılar alışverişe, ayakkabısı, elbiseleri, montu, iç çamaşırı derken bayağı bir şey alındı. Yalnız şöyle de bir adet var onları düğüne kadar giyemezsin. Alınacak bekleyecek. Ee ne gerek var o zaman çok masraf yapmaya, alıp evin bir köşesinde aylarca bekletmeye. Düğüne yakın yapıverin alışverişinizi daha mantıklı bence.

Bu arada ben yıllar önce nişan atmıştım, böyle alışveriş yapmadım ama bana bir bohça vermişlerdi içinde çeyizlik bir şeyler vardı. Hepsini toplayıp geri verdik. Biz kullanmayız onlar da daha kullanmaz muhtemelen ihtiyacı olan birilerine dağıtırlar. Yani atılmaz, olmaz da demeyin.

Son düzenleme:
kızlar nasipse nişanım olucak 1 ay sonra nişan alışverişinde bizde adettir geline kıyafet canta etek falan alınır...annem k.v ile konuşurken söylemiş bizde böyle oluyor falan diye k.v de çok oyle falan demiş nese bakarız falan demiş sanki benim kıyafetim yok sadaka bağışlıyor :19::19::19:dün akşamda erkek arkadaşım ağzından kaçırdı annesi diyormuşki ne gereği var nişan bozluyor garantisi yok düğünde alırız diyormuş öyle çokk sinir oldum ki kaçıp gidicem ben sanki kıayfetleri alıp :43::43::43:ister istemez tartıştım erkek arkadaşımla k.v çok sinir oldum ben çok kinciyimdir kadını görmek bile istemiyorum çok mu abarrtm ne yapsam yaa daha bunun düğünü v.s si var...:50::50::50::43:

canım biraz fevri davranmışsın erkekler annelerine düşkün sen kötülememeye dikkat et ve başlarda annenler oğullarını kıskanıyorlar sonra zamanla alışıyolar durumu kabulleniyorlar ufak tefek şeylerle tadınızı kaçırmayın =)

Sen ve nişanlın çalışmıyormusunuz neden kendi alışverişinizi kendiniz yapmıyorsunuz. Biz eşimle hem nişan, hem kına gecesi, hem düğün alışverişimizi hatta düğün, nişan ve kına gecesini bile kendi bütçemizle yaptık ve anne babalardan tek bir iğne talebimiz olmadı çok şükür. Emin ol beklentiler kadar üzülürsün. Hem kimseyede söz hakkı vermeden huzurlu huzurlu yaşar gidersin. :ssz:

Bu adet her yerde aynıdır yahu :31: Kızın nişan elbisesini erkek tarafı alır. Bazı yerlerde damatın takım elbisesini de kız tarafı alır. Bilmemesi ilginç, yoksa bilmemezlikten mi geliyor? :26:

Bahsedilen nişan alışverişi bu değil sanırım. Bizde de kızın ihtiyaçlarını erkek tarafı, erkek tarafının ihtiyaçlarını kız tarafı alır ama ayrıyetten kıza ileride giyeceği elbiseler, ayakkabılar, iç çamaşırları, kullanacağı ayakkabılar, terlik, makyaj seti gibi şeyler alınır. Sanırım bahsedilen alışveriş bu:10:

bu kafayla nasıl evlenıp gecınıcen sen?

bence kesinlikle abartmıyorsun..yorumların hepsini okuyamadım ama bazı arkadaşlar bu adetlerin saçma oldugunu yazmış.hiçte değil!!! nişan ve düğünden önce gelin giydirilir, kıyafeti olup olmamasıyla hiçbir ilgisi yok..bana bayram alışverişi bile yapıldı, yapılması gerek!!
evlenmek bu kadar kolay mı..bence kaynanan çok kırıcı konuşmuş, eğer içine sinmiyorsa, eğer ileride anlaşacağını düşünmüyorsan, hiç girişme derim arkadaşım..

bence kesinlikle abartmıyorsun..yorumların hepsini okuyamadım ama bazı arkadaşlar bu adetlerin saçma oldugunu yazmış.hiçte değil!!! nişan ve düğünden önce gelin giydirilir, kıyafeti olup olmamasıyla hiçbir ilgisi yok..bana bayram alışverişi bile yapıldı, yapılması gerek!!
evlenmek bu kadar kolay mı..bence kaynanan çok kırıcı konuşmuş, eğer içine sinmiyorsa, eğer ileride anlaşacağını düşünmüyorsan, hiç girişme derim arkadaşım..

Bu arada nişan alışverişi derken, sadece bi kat elbiseden bahsediyorum, ayakkabısı çantası..bi yere gidildiğinde giyilebilecek kıyafet...yani iç çamaşır falan bunları kastedmıyorum.

konuyu ve bir kaç yorumu okudum .gelenek göreneklerimize saçma diyen arkaşlar olmuş bence onların yaptıkları bu yorumlar saçma geldi bana sonuç olarak adettendir almak yada almamak onlara aittir . her neyse kkayın validenin sözleri çok kırıcı öyle bitecek gibi konuşması falan sonuçta sen onun evladıyla evleneceksin hem onn alacağı kıyafete muhtaç değilsin gelenek diye güzel bir olay diye annen bahsetmiş ama keşke annende bahsetmeseymiş . neyse kin tutma hayatım sonuçta onunla değil oğluyla evleniyorsun . olur böyle şeyler oluruna bırak rahat ol :)

aysuu boşver sen evlendiğin kişiye bak oluyo böyle şeyler, sen haklısın ama yapacak bişey de yok. kin tutma kendini yorma unutmayı dene yoksa yorulan sen olursun karşındakine bişeycik olmaz. mutluluklar :3:

Canım sen takma boyle seylerı ...

Tamam kv denın dedıklerı kırıcı bıraz ama bosver umursama ve sımdıden cephe alma ...

Nısanlının da sana boyle seylerı soylemesı yanlıss ...

Nısan alısverısı vs.. o gunlerde boyle seyler hemen hemen herkeste oluyor sen keyfıne bak :34:

Eger bu kadarcık seylerı takarsan gercekten mutsuz olursun :34:

Kayınvalidenizin konuşmaları hoş değil elbette ama ben kız tarafının isteklerini de anlamıyorum.

İstemeye gelirken adet, takı isterken adet, o adet bu adet.

Fakat gel gör ki gelinden bir şey talep edildiğinde , aaa o eskidenmiş, deniliyor.

Yeni evliyim eşimin ailesinden iğne bile almadım.

Alyanslarımızı bile eşimle ortak aldık.

Şimdi o kadar eyvallahım yok ki, kimse başıma bir şey kakmıyor.

Herkese tavsiye ederim.

Bende hiç haz etmem bu tür adetleri, alacaksa gönül rızası olmalı istemeye istemeye alınacak birşeyi sizde istemezsiniz.
Ayrıca bu tür ufak olaylara şimdiden kafa yormayın bence..

Son düzenleme:
Back
X