Cok stresliyim cookkk :(

Benbirlaydii

Cehalet ne güzel sey, herseyi biliyorsun.
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2014
8.631
6.441
248
Merhaba kizlar. 16 günlük bebegim var. 36.ci haftada dogum yaptm. Oglum 2780 gr dogdu ama gelin gorun ki hala bebegim cok zayif. Ne yaparsam yapayim kilo aldiramiyorm. Anne sutu disinda bisey vermiyorm, bide saglik ocagindaki hemsire D vitamini kullan gunde 3 defa demisti bunlar disinda baska biseyde kullanmiyorm. Dün mesela oglumu sunnet ettirdik doktor o kadar kizdi ki bana hem bu bebegin asiri gazi var, hemde cok zayif kucuk kalmis dedi. Acikcasi ben cocuk bakmayi hic bilmiyorm. Simdilik kaynanam yanimda ama o da yaşlı hicbisey bilmiyo, esimde is dolayisiyla baska sehire gitmek zorunda kaldi. Annem 1 hafta kalip gitti. Ben cok zorlaniyorm kizlar nolur bana yardimci olun. Nasil bebegimin kilo almasini saglarim? Gazini nasil cikarabilirim? Bilgisi olanlar ya da tecrübesi olanlar lutfen bekliyorm

16 günlük bebeği mi sünnet ettirdinizzz. yazıkkk ya

Sürekli emzirmeye çalış, sütünün kalitesini yükseltmek için bol su, ceviz, bol yeşillik gibi besinler tüketmeye odaklan. (sütün yağlansın diye)
Onun dısında yapabilecegin bişi yok.
Gazı içinde emzirdikten sonra hemen yatırma, kucagında 10-15 dakika dik pozisyonda tutmaaya çalışki gaz bagırsaklara inip sancı yapmasın.

Canim bebegim emzirdikten hemen sonra uyuyo, bide senin dedigin gibi dik tutmaya cakisiyorm ama oglum cok kucuk korkuyorm bide benim oglum surekli dilini cikariyo dilini yaliyo dik tutunca omuzuma hemen yalamaya basliyo bulduğu ilk seyi, bende mikrop felan kapmasindan korkuyorm. Acikcasi dilinin surekli disarda olmasi da beni korkutuyo

prematüre bir bebek o daha..anne karnında kalsaydı 38 haftalık olacaktı..henüz zayıf olması çok normal...bolce emzrimeye çalışın,iyi beslenin ki sütünüz de kaliteli olsun..
bir de önemli olan çocuk doktorunuz dedikleri.prematüre bebekler için gelişim tablosu ve haftalık kilo alımı daha farklı..emzirince doyuyor mu önemli şeyler bunlar.

Canım bol protein yeşillik ve süt ayran gibi şeyler tüket sütün yağ oranı çok olunca bebek ço güzel kg alıyor. bebeğini emzirdikten sonra youtube da gaz masajı ( i love you masajı) diye geçiyor o masajla gazını çıkarabilirsin. merak etme strese de girme benim bebeğim 1070 gr doğdu çok şükür hepsi de büyüyor illaki.

oı zaman doymuyordur emme refleksi o dediğiniz şey:)

bir bebeğiniz premature... düşük bir kiloyla doğmamış.. şuan kilosu ne kadar.. günde 40 -60 gr almaları ideal ama her bebek farklı .. yapacak tek şeyin bol su yeşillik ceviz tüketmek.. gaz her bebekte olur.. emzirdikten sonra karın kısmını göğsünüze yaslayıp sırtını ovarsanız gazı çıkar.. bunda sıkıntı yok.. doktorda saçmalamış kusura bakmasın.. bir ay dolmadan nasıl böle bişey söyledi.. sen sakin ol.. süt hormonu beyinde salgılanır.. sütünün iyi ve kaliteli olduğuna inan..

ben a dese soktum ağzına memeyi b dese soktum a ğzına memeyi çok şükür kilo aldı saat tutma hani iki saatte bir falan diyolar ya ben hiç öyle yapmadım bazen yarım saatte bir bile emzirdiğim oldu. her istediğinde ver canım sen de yemene içmene dikkat et seni strese sokan seylerden uzaklaştır kendini. düşünme. sadece bebeğine odaklan. bol sütün olur bebeğine vitamin olur inşallah..

Emzirince doyuyor mu
Biçok kişi mamaya öcü gibi bakıyor ama doymuyorsa bence vermek lazım
Bu bence tabi, sen bi doktora götür prematüre kilo-boy gelişimi farklıdır. Ona göre değerlendirip bi çözüm sunarlar

Canim mesela doktorum dogumda premature olmaz demisti gelisimini tamamlamis demisti. Cok şükür ki bebegim kuvezde de kalmadi. Ama kilo almiyo hala zayif, bende bakmasini bilmiyorum tek basina bebek bakmak gercekten zormus

onu emme güdüsüyle yapıyor, kucagına aldıgında temiz bir örtü al omzuna.
uyuması sorun degil kedi yavrusu gibi kafası omzunda olsun, bedenini yani bel ve sırt kısmını sağlam tutmaya çalış, hiç bişi olmaz.
Dik tutmadıgın için gazı bagırsaklara iniyor ve sancı yapıyor. eger beceremezsen doktorundan gaz ilacı yazmasını isteyebilirsin. her gün düzenli olarak aynı saatte gögüs ucuna damlatıp o şekilde emzirirsin.
çünkü gazını çıkarmaz isen sancısı oldugu için emmek tede sıkıntı yaşar ve beslenemez.

normal canım sen gazını çıkarıp tekrar emzir. çok küçük muhtemelen yoruluyor ve uykuya geçiyor bide doymayınca sağı solu yalamaya çalışıyor annesi.. korkma.. alışacaksın..

elimden geldiğince bilgi vereceğim.ben doktorum.bebeğin kaç kilo doğdu?ve şimdi kaç kilo?

Canim acikcasi kilo konusunda hic doktora goturmedim ama sanirim gitmem iyi olacak. Ben mamaya karsi da degilim eger bebegimin gelisimi yerinde olacaksa mamayi da ekstradan kullanabilirim

sünnet işinde gayet güzel hareket etmişsiniz.. zaten doktorlar ilk doğduğu an bile öneriyorlar. zira daha az anestezi veriliyor.

gelgelelim sana bunu diyen doktorun bilgisinden çok şüphe duydum. daha 16 günlük bebeğin kilosundan ne bekliyor ki?? tövbe tövbe.. bak cnm benim bir bebeğim var hiç durmadan gece gündüz ağlıyordu. kayınvalidem bu çocuk aç diye mama verdirtti. çocuk gerçekten sustu bir süre ağlamadı mamayı verince meğer açmış dedik. 1 aylık kontrolde 1,5 kilo almıştı. dr şimdilik bir problem yok ama mama vermeyin ileride dedi. ve biz mamayı asla kesemedik çocuk alıştı.

gazı da 6 aylık olunca ancak geçti. zaman haricinde hiçbir ilaçtan verim alamadık..

demem o ki bebek 1 aylık olunca tartıdaki sonuca göre dr çocuğa mama ver ya da verme der.. zaten el kadar bebeği annesütünden ve mamadan başka besleyemezsin. yani senin besleyemedim demene gerek yok..

gazlı olması da çok normal midesi ve bağırsakları gelişip büyüyor. bunlara takıp sütünü azaltma ve kalitesini bozma. bol bol emzir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…