Cok stresliyim cookkk :(

normal canım sen gazını çıkarıp tekrar emzir. çok küçük muhtemelen yoruluyor ve uykuya geçiyor bide doymayınca sağı solu yalamaya çalışıyor annesi.. korkma.. alışacaksın..
Ahh canim insallah insallah. Bide emzik kullandirsam mi acaba diyorm ama bi yanim da kararsiz off napacagimi bilmiyorum

Canim mesela doktorum dogumda premature olmaz demisti gelisimini tamamlamis demisti. Cok şükür ki bebegim kuvezde de kalmadi. Ama kilo almiyo hala zayif, bende bakmasini bilmiyorum tek basina bebek bakmak gercekten zormus
36 hafta doğan bebek prematüre olur benim bildiğim ,tama kilosu çok düşük doğmamış ama 4 hafta erken net,icede.
bilmiyorum demeyin hiç öncelikle..bazı şeyler içgüdüsel,kalanını da birbirimizden doktorlar falan öğreniyoruz:)
bebğinizin kilo alımı az ise sebepleri var.doktorunuz ne diyor,her hafta kontrolü vardır ???
sütünüz yetmiyor olabilir,sindirim sıkıntıları olabilir.ya da sadece kuruntu ediyorsunuzdur,kilo alımı az da olsa yeterlidir..
ben mecbur kaldığım için 1 haftalıkken mama bile verdim.sebeplerini öğrenmek lazım ona göre çözüm var merak etmeyin.
gazı için da dik tutup sırtına vurun,korkmayın pat pat vurun çıkar..zarar vermezsiniz bebeğe:)

canim emme refleksi cok yuksek bebeklerin,oyuzden seni yaliyor korkma bisi olmaz
bende kemik suyuna corba cok guzel sut yapmisti,bi dene istersen..burdan bi bayana da onermistim,3 hafta sonra sutumun kalitesi degisti tesekkurler diye msj atmisti.
en onemlisi rahat ol..baktin kilo alimi gercekten cok dusuk,mecbur mama vericeksin doktoruna danisip.

Canim acikcasi kilo konusunda hic doktora goturmedim ama sanirim gitmem iyi olacak. Ben mamaya karsi da degilim eger bebegimin gelisimi yerinde olacaksa mamayi da ekstradan kullanabilirim
Bence bi kez doktora git bu sebeple
İçin rahat etsin
Şimdi burda biz uzman değiliz ve herkes kendi çocuğundan örnekle yola çıkar
Doktor en iyisi
Gitmişken mama olayını da sorarsın hatta marka sor, ona göre al

Canim mesela doktorum dogumda premature olmaz demisti gelisimini tamamlamis demisti. Cok şükür ki bebegim kuvezde de kalmadi. Ama kilo almiyo hala zayif, bende bakmasini bilmiyorum tek basina bebek bakmak gercekten zormus
bakmayı bilmiyorum deme.. hepimiz senin gibiydik duygularına güven.. zayıf kalmayacak.. zaten ay sonu kontrolünde doktor ebe sana söyleyecekler... 37. haftadan önce doğan bebek prematüredir.. çok şükür bir sıkıntısı yokya..
hem söyle düşün sağlıklı bebek 5. ayında doğum kilosunun iki katına çıkar.. bebeğin 5 ayında 6 kilo olsa tamamdır ama eminim daha iyi olacak.. sen sık emzir yeter

Canim cok guzel yazmissin cok tesekkurler :) valla icim rahatladi biraz :))

Canim acikcasi kilo konusunda hic doktora goturmedim ama sanirim gitmem iyi olacak. Ben mamaya karsi da degilim eger bebegimin gelisimi yerinde olacaksa mamayi da ekstradan kullanabilirim
oğlum 5 yaşında ama ben mi unutmuşum acaba,40ı çıkana kadar her hafta konttolü oluyordu hatırladığım kadarıyla.sonra da aylık kontrol..çocuk doktoruna gitmediniz mi hiç?

Canim benim cook tesekkur ederim icimi rahatlattin valla :))

Canim cok guzel yazmissin cok tesekkurler :) valla icim rahatladi biraz :))

rica ederim. tabiri caizse eşekten düşeni eşekten düşen anlıyor.. sen emzir bol bol. zaten çocuk aç olduğunda genelde bezinde pembe pembe bişeyler görünüyor. tabi bu susuz kaldığında da oluyor. kristallenme diyor doktorlar. sana sinyalini verir Allah korusun aç olduğunda

oğlum 5 yaşında ama ben mi unutmuşum acaba,40ı çıkana kadar her hafta konttolü oluyordu hatırladığım kadarıyla.sonra da aylık kontrol..çocuk doktoruna gitmediniz mi hiç?

doğduktan 5 gün sonra topuk kanı alıyorlar. sonra 1. ayında çağırıyorlar..

Bebek dogduktan sonraki gün tahlilleri vs yapilmisti bide doktor muayene etmisti bide dün goturduk cnm iate sunnet yaptirmaya baska goturmedik kontrole

Canim evet cok haklisin bebegim dogdugu ilk 3 gununde bezinde gercekten pembelikler vardi cok korkmustum ama şükürler olsun ki su an oyle bi sorun yok

sağlık ocağından bahsetmiyorum ben..normal hastanede bir uzman çocuk doktorunuz olmalı..sağlık ocaklarındakiler,çcuk doktoru değil aile hekimleri.onları geçin..

sizi çok bilmiş gördüm.. onları geçin falan?? ama ben de onu dedim zaten. 5. günü hastaneye götürdük doktoruna. orda tarttı falan boyunu ölçtü sonra hemşireleri kan aldı topukta. 1 ay sonra aylık kontrole gelin dedi. yani bunları aile hekimi yapmadı..

Ahh canim insallah insallah. Bide emzik kullandirsam mi acaba diyorm ama bi yanim da kararsiz off napacagimi bilmiyorum

Canim benim cook tesekkur ederim icimi rahatlattin valla :))
her gören konuşur.. şu ara yapman gereken en iyi şey bol su içip yeşillik tüketmek.. sakın hamur işi falan yönelme.. kimseyi duyma.. emzik ben kızıma vermiştim oğlum almadı.. illa gerekli değil.. emzir.. emzir.. emzir.. başka bişey düşünme.. eğer çişini kakasını yeterince yapıyorsa doyuyordur.. bebişin zaten zayıf doğmuş ki inan çokta zayıf değil.. 2 kilonun üzerinde doğan bebek normaldir.. sen kendine güven..

Tamam tatlm cook teşekkür ederim dediklerini yapicam Allah razi olsun :))

kılo almıyorsa mamaya baslanmalı doktorunuz uyarmıstır zaten....sız bol bol emzırın ama sutunuz yeterlı degılse mama takvıyesı yapın...mama verme dıyenlere kanmayın cocuk acmı kalsın
bol bol omzunuza dayasın basını sırtını okşayın dık tutarak....omuzuna temız bır bez koyuın dılı dısarda olsada mıkrop kapmaz
gaz ıcınde bende bır onerı yazacagım bır cezve kaynar suya bır kaşık kımyon 2 kup şeker koyun bırkaç dakıka kaynatın ılık ıcın gunde ıkı kez....bebegınıze bır hafta daha buyusun sonra onada verın ıkı kaçık ılık ılık çok ıyı gelecektır

Canim mesela benim sutum var cok şükür banyo felan yaptgmda resmen goguslerimden süt akiyo, kimyonu deniycem. Anasonu da duydum iyi geliyormus esim almisti ama hic kullanmadim kullansam mi acaba sence?

Canim mesela benim sutum var cok şükür banyo felan yaptgmda resmen goguslerimden süt akiyo, kimyonu deniycem. Anasonu da duydum iyi geliyormus esim almisti ama hic kullanmadim kullansam mi acaba sence?

bana annem almıstı kullanmadım ( fazla dıkbaslıydım malesef) kullanabılırsın ...ama kımyon cok faydalı.....sutun varsa sık sık emzır 1 haftada ne kadar kılo almıs ona baktır...1 ay bekleme.yenıdogan bebeklerın gunde alması gerekn gram bellıdır..ona göre uyarırlar senı...emzır yada takvıye yap dıye
zor gunler bunlar ama gececek sabret canım herkes ılk bebekte tecrubesız olur gayet normal yasadıkların

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…