Bebek Beslenmesi Çok şükür, bin şükür...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Anneyim Ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
99
69
36
Iyi aksamlar hanimlar hayirlisi ile 3 gun once dogum yaptim v kizimi kucagima aldim. Çok şükür suan ikimizde iyiyiz. Belli araliklarla emziriyorum fakat doymak bilmiyor. Sürekli agzi ile esyalarini yada elini emiyor. Kucagima aldigim an yanaklarima yapisiyor. Acaba sütüm yetmiyor mu? Birde her emzirmem de kakasini yapiyor. Fakat bezi hep dolmuyor. Azar azar cikariyor gazi mi var diye dusunuyorum. Çünkü ayaklarini hep karnina topluyor? Sizlerden fikir almak istedim ne yapabilirim? 3 gecedir gozume uyku girmedi hep agliyor meme istiyor. Ardindan kakasi ve bez degisimi derken ister istemez stres yapiyosun. 1 saat bile olsa deliksiz bi sekilde uyudugu yok. Butun bebekler mi boyle oluyor acaba?

allah bağışlasın tebrikler :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

yeni doğan meleklerin çok sık emmesi gerektiğini(yarım saatte bir) duymuştum... yani yetmiyor değilde doymuyor olabilir....

:emir_bebek::emir_bebek: Allah bağışlasın mutlu sağlıklı olsun hep inşallah.demek için uğradım.çocuğum yok konuyla ilgili fikrim de .

Canım bikere süreki elini bişeyleri emmesi aç olduğunu göstermez sakın büyüklere inanıp sütüm yetmiyor mama vereyim deme. Kısa kısa emiyordur tam doymadan bırakıyordur, yada emerken yorulup uyuyordur daha çok küçük. En az yarım saat sürmesi lazım onun emmesinin. Benim oğlum da ablamınkiler de aynı şekilde her bezde kaka olurdu o da normal hatta iyi bişey midesine süt gidiyor en azından onu anlıyosun. Ama dediğim gibi memede uyudukça ayaklarının altına pıt pıt vur uyandır karnını tam doyur, memenin boşalmasından anlarsın. Böylece en az 2 saat uyur.

Her dakika emzirmeye raziyim yeterki iyi olsun. Fakat yanaklari sarardi sarilik olmasindan korkuyorum. Yarin kontrolu var umarim hersey yolunda gider.
allah bağışlasın tebrikler :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

yeni doğan meleklerin çok sık emmesi gerektiğini(yarım saatte bir) duymuştum... yani yetmiyor değilde doymuyor olabilir....

Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah bezi dolduramaz zaten bide istediği zaman ver sütünü doymuyor olabilir ne kadar sürede bir emziriyırsunuz

Her dakika emzirmeye raziyim yeterki iyi olsun. Fakat yanaklari sarardi sarilik olmasindan korkuyorum. Yarin kontrolu var umarim hersey yolunda gider.

inşallah iyidir ve birşeyi yoktur canım senin şuanda annelik radarların belki de en ufak şeye takılıyor olabilir sonuçta çıtır taze bir annesin daha sakin olmaya çalış :KK37::KK68::KK68:

Korkma canım benim, oğlum sarılık oldu ama hamdolsun bol emzirince zamanla geçti. Sen endişe etme. Sütün var mı yani göğüslerde şişkinlik oluyo mu uykudan uyandıkça? Ay ben o dönemlerde bu konular yüzünden çok endişeli ve sıkıntılıydım da başkası çekmesin istiyorum bu sıkıntıları onun için yazdıkça yazasım var seni rahatlatmak için

Allah bağışlasın. Sağlıkla büyütün inşallah. Gazı olabilir internetten gaz masajı var onu yaparak rahattabilirsin. Rezene ve kimyon çayları var onları sen iç sakın bebeğe verme ilk 6 ay su dahil hiç birşey verme anne sütü haricinde. Sütünün yetip yetemediğini doktoruna danış.

Ayağına pıt pıt yap kaldır emsin sutun varsa sorun yok sağarak dene bak sutun var mı

inşallah iyidir ve birşeyi yoktur canım senin şuanda annelik radarların belki de en ufak şeye takılıyor olabilir sonuçta çıtır taze bir annesin daha sakin olmaya çalış :KK37::KK68::KK68:
Ikinci cocugum bu benim.Ilki pramatüre dogmustu, sütüm yok denecek kadar azdi bebegim sarilik olup isin tedavisi gormustu. Yine ayni seyleri yasamak istemiyorum.

Oy yumuk yukuktur o simdi allah bagislasin.. devamli emzirin oluyo yebi doganlarda gazi vardit sirtijinsurekli sivazlayin..

Ikinci cocugum bu benim.Ilki pramatüre dogmustu, sütüm yok denecek kadar azdi bebegim sarilik olup isin tedavisi gormustu. Yine ayni seyleri yasamak istemiyorum.

sen kendini sıkma ama ki şuanda sıkıyor aynı şeyleri psikolojik olarak tekrar yaşayacağını düşünüyorsun peki ya hiç birşey olmazsa??

yarın kontrolü varmış işte.. aklında olan en küçük bir soruyu bile sor bebişin doktoruna..

gözünüz aydın sağlıkla buyutun inşallah aslında konu açabiliyorsanız baya toparlanmış sayılırsınız yanı çabuk adapte olmuşsunuz anneliğe ben ilk 1 ay bilgisayara dokunamamıştım :)ben bebekler çocuklar için bı standart olduğunu düşünmüyorum emesinide uyumasınıda zamanla düzenliyceksınız eğer sarılık durumu yoksa emme konusunda sıkıntı yapmayın elinizden geldikçe emer sütüm az kaygısına kapılmayın diycem o düşünce sütler fışkırırken bıle gıtmıyor malasef ınsanın aklından kendınız az çok doyduğuna kanaat getırıyorsanız bırakın dediğim gibi bıkaç haft içinde oturacak düzen ahhh ilk zamanlar hepimiz yaşaık bu endişlei mamalar asla sütün gibi faydalı olmaz

Iyi aksamlar hanimlar hayirlisi ile 3 gun once dogum yaptim v kizimi kucagima aldim. Çok şükür suan ikimizde iyiyiz. Belli araliklarla emziriyorum fakat doymak bilmiyor. Sürekli agzi ile esyalarini yada elini emiyor. Kucagima aldigim an yanaklarima yapisiyor. Acaba sütüm yetmiyor mu? Birde her emzirmem de kakasini yapiyor. Fakat bezi hep dolmuyor. Azar azar cikariyor gazi mi var diye dusunuyorum. Çünkü ayaklarini hep karnina topluyor? Sizlerden fikir almak istedim ne yapabilirim? 3 gecedir gozume uyku girmedi hep agliyor meme istiyor. Ardindan kakasi ve bez degisimi derken ister istemez stres yapiyosun. 1 saat bile olsa deliksiz bi sekilde uyudugu yok. Butun bebekler mi boyle oluyor acaba?

Allah evladınızı size bağışlasın, ömrü hayırlı güzel olsun. En güzel günlerini görün inşallah.
Bebekler ilk aylarda sürekli ararlar sürekli emerler. Allah tarafından verilmiş bir harekettir bu. Sürekli emdiklerinde annenin sütü daha da artar.
Ayaklarını karnına çekiyorsa bilin ki gazı var. Muhakkak her emzirmeden sonra gazını çıkarın.
Kakasını yapması çok çok iyi. Kabız olsa zavallıya işkence olurdu. Kakası kötü renktedir şimdi, o doğumun pisliğini atıyor.
Eğer kakası yeşilse kulağı ağırıyordur.
Ama mutlaka bol bol emzirin.
Darısı benim de başıma inşallah...

ellerini ısırmaya çalışıyorsa gazı ve ağrısı vardır gazını çıkartmaya çalışın ılık zeytinyağıyla karnını ve ayaklarını ovun çok ağlıyorsa saç kurutma makinesini en düşük ayara getirip karnına ve ayaklarına gezdirip rahatlamasını sağlayın Allah kolaylık versin

ellerini ısırmaya çalışıyorsa gazı ve ağrısı vardır gazını çıkartmaya çalışın ılık zeytinyağıyla karnını ve ayaklarını ovun çok ağlıyorsa saç kurutma makinesini en düşük ayara getirip karnına ve ayaklarına gezdirip rahatlamasını sağlayın Allah kolaylık versin
Saç kurutma makinası yüksek oranda radyasyon yayar. Telefondan bile daha tehlikeli şekilde hemde. Ses kaydediciye yada telefona fön makinası sesini indirin ve Bebeğin çok uzağına koyun sesi duysun yeter.

X