• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok utanıyorum ama dışkımı yaparken kan geldi

Kızlar çok afedersiniz bunu yazarken utanıyorum ama bir şey oldu, ben 2 gündür oruç tutuyordum bugün 3. günüm ve son 3 gündür kabızlık sorunu yaşıyordum, afedersiniz büyük abdestimi 3 gündür yapmamıştım. Biraz önce ağrılı bir şekilde büyük tuvaletimi yaptım ama yabarken resmen bıçak kesiyormuşcasına acıdı ve peçetemde kan gördüm. Çok kan gelmedi fakat kan vardı ve çok endişelendim, sonrasında otururken çok acıyor arka tarafım. Sizce ciddi bir şey var mıdır? Yaşayan oldu mu bunu?

Korkmayın...Ramazan dolayısıyla vücudunuzun sıvı tüketimi az ve ister istemez öğün saatleriniz değişti.Bağırsaklarınız bu durumu yadırgıyor
Bol su tüketin..sahura kadar az az ama sık su için..Acı baharatlı gıdalardan bir süre için az tüketin.mümkünse uzak durun
eğer devam ederse zeytinyağı tüketin yada keten tohumunu yoğurtla karıştırıp yerseniz rahatlarsınız inşallah

Kızlar çok afedersiniz bunu yazarken utanıyorum ama bir şey oldu, ben 2 gündür oruç tutuyordum bugün 3. günüm ve son 3 gündür kabızlık sorunu yaşıyordum, afedersiniz büyük abdestimi 3 gündür yapmamıştım. Biraz önce ağrılı bir şekilde büyük tuvaletimi yaptım ama yabarken resmen bıçak kesiyormuşcasına acıdı ve peçetemde kan gördüm. Çok kan gelmedi fakat kan vardı ve çok endişelendim, sonrasında otururken çok acıyor arka tarafım. Sizce ciddi bir şey var mıdır? Yaşayan oldu mu bunu?

Devam ederse doktora bir görün. Anlattiklarin anal fissure cok benziyor bunu yasamis biri olarak ve bir doktor olarak soyluyorum..

E
Eyvahlar olsun ! Canım ACİL ACİL ACİL Doktor'a git... Bu çok ciddi birşey çünkü bizim de başımıza gelmişti... Kötü sonuçlar doğurdu... Çünkü arkadan ne olursa olsun kan gelmesi çok TEHLİKELİ... Lütfen beni dinle ve en kısa zamanda Doktor'a git...
:26:

geçmiş olsun...kabızlık sonrası kan gelmiş sanırım özellikle kırmızı parlak kan ise anal kenar çatlamış olabilir...fissur yani...bunun için bol bol su için kabız olmamaya çalışın hatta size önerim tablet şeklinde laksatif ilaçlar vardır onlardan alın ve kullanın zira çatlaksa ve kabızlık sürerse bu tam bir kısır döngüye girer ve ameliyata kadar götürür.... otuma banyoları da yapabilirsiniz.... hemoroid de olabilir ...eğer fissur se kendinize dikkat ederseniz 3- 4 haftada o çatlak düzelir ama hemoroidse Dr. a görünseniz iyi olur...

Son düzenleme:
Canım bunun birçok nedeni var.3 gün yapmadgn için katılaşmış ve makatını çizmiş yada yırtmıştır.bir nevi çatlak.tedavi etmezsen hemoroit olur memelerle ugraşırsın koyu kansa bagrsaktan açık renk ise makattandandır genel cerrahiye gtceksin muhtemelen yeni oldugun için krem ve fitil vercek

geçmiş olsun...kabızlık sonrası kan gelmiş sanırım özellikle kırmızı parlak kan ise anal kenar çatlamış olabilir...fissur yani...bunun için bol bol su için kabız olmamaya çalışın hatta size önerim tablet şeklinde laksatif ilaçlar vardır onlardan alın ve kullanın zira çatlaksa ve kabızlık sürerse bu tam bir kısır döngüye girer ve ameliyata kadar götürür.... otuma banyoları da yapabilirsiniz.... hemoroid de olabilir ...eğer fissur se kendinize dikkat ederseniz 3- 4 haftada o çatlak düzelir ama hemoroidse Dr. a görünseniz iyi olur...

Oruc tutuyorum o yuzden yaklasik 17 saat su icmiyorum, oruc tutmamla alakali midir? Oruc tutmamali miyim?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

"anal fissür" deniyor ona. hemoroid kremi bir nebze ağrınızı acınızı azaltır. bundan sonra ishal de kabız da olmamaya çalışın. lanet bir hastalıktır çeken bilir :(

bu arada bende bu kanama durup dururken de olmaya başladı, doktora gideceğim, umarım ciddi bir sorun değildir benimki de ama insan ister istemez korkuyor işte...

Son düzenleme:
"anal fissür" deniyor ona. hemoroid kremi bir nebze ağrınızı acınızı azaltır. bundan sonra ishal de kabız da olmamaya çalışın. lanet bir hastalıktır çeken bilir :(

Oruc tutuyorum o yuzden susuz kaliyorum baya, sizce oruc tutmasam duzelir mi? Bol bol su icerek? Oruc tutarak bedenime zarar vermemeliyim degil mi? Yoksa is baya kotu oluyormus buradaki bayanlarin yazdiklarina bakilirsa o yuzden baya korktum, sizce oruc tutmali miyim?

Oruc tutuyorum o yuzden susuz kaliyorum baya, sizce oruc tutmasam duzelir mi? Bol bol su icerek? Oruc tutarak bedenime zarar vermemeliyim degil mi? Yoksa is baya kotu oluyormus buradaki bayanlarin yazdiklarina bakilirsa o yuzden baya korktum, sizce oruc tutmali miyim?

bol bol su tüketmemek evet bu hastalığı malesef tetikler. ama 1-2 gün iftarı yaptıktan sonra bol bol su içmeyi, sebze meyve ağırlıklı yemeyi, yoğurt yemeyi bir deneyin. buna rağmen sorun yine devam ederse oruç tutmamak sizin için daha hayırlı olur. sonuçta sağlık problemi bu...

bol bol su tüketmemek evet bu hastalığı malesef tetikler. ama 1-2 gün iftarı yaptıktan sonra bol bol su içmeyi, sebze meyve ağırlıklı yemeyi, yoğurt yemeyi bir deneyin. buna rağmen sorun yine devam ederse oruç tutmamak sizin için daha hayırlı olur. sonuçta sağlık problemi bu...
Cok tesekkur ederim dediklerinizi uygulayacagim insallah oruc tutarak gecer bu hal. Cok sagolun

ne demek istediğinizi anlayamadım?

Evet bende anlayamadım, bazı insanlar bilir bilmez her konuya kendi çaplarında yorum yapıyorlar işte.. Öncelikle geçmiş olsun canım sana, korkutmak gibi olmasın ama dışkı ile kan gelmesi genellikle kalın bağırsaklara dahil bir çok şeyin habercisi olabilir.. crohn hastalığından kolon kanserine, parazite, çok daha önemsiz hemoroide vs.. kesinlikle ertelemeden doktora görün, bazı tahlillerden sonra hemen kolonoskopi isteyeceklerdir zaten.. Umarım basit birşeydir.

Cok tesekkur ederim dediklerinizi uygulayacagim insallah oruc tutarak gecer bu hal. Cok sagolun

Korkutmak istemem ; anlattıkların fissüre çok benziyor ama doktor mutlaka görsün, hatta kolonoskopi iste
Ailemde kolon kanseri hikayesi var, çok ciddi bir hastalık
Mutlaka tetkiklerini yaptır, sen yaptır da bir şey çıkmasın yaptırdığınla kal
Çok detaya girmek istemiyorum ama biz ihmalden, fissürdür, basurdur demekten çok büyük şeyler kaybettik

Oruc tutuyorum o yuzden yaklasik 17 saat su icmiyorum, oruc tutmamla alakali midir? Oruc tutmamali miyim?

orucunu engelleyeck bir sorun değil canım ya sana söylediğim laksatiflare bir bak 4 tl ye almıştım ben ...aynısı yaşadım canım onun için tavsiye ediyorum....gece sahurda iç tuvalete rahat çıkarsın en azından ve eğer çatlak oluşmuşsa daha fazla büyümez

Evet bende anlayamadım, bazı insanlar bilir bilmez her konuya kendi çaplarında yorum yapıyorlar işte.. Öncelikle geçmiş olsun canım sana, korkutmak gibi olmasın ama dışkı ile kan gelmesi genellikle kalın bağırsaklara dahil bir çok şeyin habercisi olabilir.. crohn hastalığından kolon kanserine, parazite, çok daha önemsiz hemoroide vs.. kesinlikle ertelemeden doktora görün, bazı tahlillerden sonra hemen kolonoskopi isteyeceklerdir zaten.. Umarım basit birşeydir.

canım benim crohn hastalığında ishal görülür konu sahibi kabızlık sorunu yaşıyor bence basit bir çatlak ama çatlağı önlemek için yaşam şeklinde ya da beslenmesinde değişiklik yapamazsa büyüyüp onu ameliyatlık hale getirebilir...

Çoğu kişide olabilcek birşey. Büyük ihtimalle çatlaktır. Fakat surekli bu sekilde olursa basura gidebilir. Bende de bi dönem olmuştu. O bölgeye zeytinyagı sürün . doktora gtsen iyi olur tabi

Basur oluşmuş olabilir ama kesin bir şey söyleyemeyeceğim doktora git için rahatlasın sonra sonucu bize de bildir olur mu :)

Back
X