Amaaan tatlım takıla takıla buna mı takıldın yani? Sayısını hatırlamadığım kadar çok erkek arkadaşım oldu. Bir çoğunun annesiyle tanıştım, hepsi de beni çok sevmişlerdi. Kimi gelinim diye konu komşusuyla, kardeşleriyle tanıştırırdı beni. Ama annesiyle tanıştıklarımın hiç biriyle evlenmedim. Eşim de bırak annesiyle tanıştırmayı, evlenme kararı aldığımız güne kadar ailesinden hiç kimseye bahsetmedi benden. Hatta ev arkadaşlarının bile ben eve gidince benden haberleri oldu. Anne ben bu kızla evleneceğim gidip ailesiyle tanışın, hakkında da en ufak bir araştırma yapmayın dedi. Çünkü biliyor, kimse bana iyi demez yani.
Benzer durumu ben de yaşadım. Kayın validemin en yakın arkadaşının çok güzel bir kızı vardı. Onunla eşimi evlendirmek istiyordu. Ama olmadı. Eşim söylemedi bana bunu ama kaynanamın arkadaşı beni ilk nikahta gördüğü gün ve andan itibaren öyle çok eleştirdi ve canımı sıktı ki, konuşmalarından ve davranışlarından da anladım. Annem bile anlamış. Eşime gidip söyledim. Bir daha o kadını ve kızlarını çevremde görmek istemiyorum. Eğer bir daha görürsem, adlarının geçtiğini duyarsam rezalet çıkarırım. Boşanma davasını anında açarım dedim. Hiç biri de bir daha beni rahatsız edemedi.
Sen annesinin değil, sevgilinin ne düşündüğüne bak tatlım. Ben eşime evlenmeyi düşünmüyorum demiştim başta, annesinin bu tarz girişimlerini duydum. Önümüzdeki aya nikah tarihi alalım, madem annen sana kız bakıyor, fazla yorulmasın dedim. Dediğim de oldu

Evlenme teklifi falan almadım yani. Evleniyoruz dedim. Bitti. Sen hiç takılma bunlara.
Mesleğini de sorun etme. Eğer nasipse kimse ses edemez zaten. Babam kız kardeşimi vermemek için elinden geleni yaptı. Bu cahil aileye kız mı verilir, bunlar köylü, okumamış, görgüsüz, bu adam bu kızın dengi değil dedi ama kız kardeşimin evlenmesine engel olamadı. Yani senin dediğin gibi bir durum da kız kardeşimin eşi ve ailesi konusunda oldu. Bizim aile de öyle insanlarla dolu. Herkes okumuş annem hariç. Damat PMYO mezunu,üniversite okumamış diye babam evlenemezler dedi. Ama oldu. Sen bunlar için üzme tatlı canını. Hem sen erkek değilsin. Tıp okumana gerek yok. Hemşirelik de çok güzel meslek. Durumlar tam tersi olsa sorun olabilirdi ama bu konuda sorun olmaz sanırım.