Cok uzgunum ,ciğerim yanıyor

2 tane cocugum var ikisi icinde iki ser kurban kestirdim dogduklari zaman cok sukur ikisinin de ayagi takilip dusmemistir simdiye kadar

çok geçmis olsun kiyamam yavruna
doktorlar hep en kotu senaryoyu soyler nedense insallah kizinda hiç bi sorun kalmaz
kuçukmus daha yasi vucud kendini çabuk yeniler toparlar bi an once insallah

oglumun parmagi kapiya SIKISTI , sinirler koptu kemik kiirldi lifler ezildi parmak gitti anliycan, ameliyatdan once parmagin kisa kalabilecegini, bukemeyebielceginbi butun olumsuzluklari siraladilar bize .. sukur sonra dedikelrinin hiç biri olmadi su an iz bile yok, 2 sene once oldu bu olay oglum 4 yasindaydi
zamanla geçiyor Allahim dermansiz dert vermesin insallah

senin konunu okuyunca aklima adagim geldi oglumun parmagi kurtulsun diye adak adamistik bizde yerine getirelim insallah en ksia surede sende yapmaya çalis ..

Benimde aklıma hep Cem Yılmaz ın Tanrılar Kan istiyor esprisi gelir aklıma ,bende bir mantık indirgeyemiyorum.
Bi sürü insanın aklına düştü şimdi hayvan kesecek hepsi .
Birinin kızının,oğlunun parmağı için durduk yere şimdi bir yerlerde mutlu mutlu yaşayan hayvanlar kesilecek ne güzel

Bi sürü insanın aklına düştü şimdi hayvan kesecek hepsi .
Birinin kızının,oğlunun parmağı için durduk yere şimdi bir yerlerde mutlu mutlu yaşayan hayvanlar kesilecek ne güzel
musmutlu yasayan hayvan derken?
cik cik oten kus yada dagda bayirda osan ceylan kesmiycez herhalde
kuçuk bas hayvanlarin hepsi kesiliyor herhangi bi sebpten yetistirilme amaçlari bu
vejeteryansiniz anladiigm kadariyla ama olmayanada saygi duymaniz gerekmezmi ..

iki ay sonra kurban bayrami var onu napicaz :)

musmutlu yasayan hayvan derken?
cik cik oten kus yada dagda bayirda osan ceylan kesmiycez herhalde
kuçuk bas hayvanlarin hepsi kesiliyor herhangi bi sebpten yetistirilme amaçlari bu
vejeteryansiniz anladiigm kadariyla ama olmayanada saygi duymaniz gerekmezmi ..

iki ay sonra kurban bayrami var onu napicaz :)
Ben hayvanların tamamen bize hizmet için yaratildigina inanmıyorum. Kurban olacak hayvan mutlu olurmuş safsatalarina da inanmıyorum .sinir sistemleri var ve canlari yanıyor, yaşamak istiyorlar , devrilirken canlari acıyor , bıçak bogazlarini keserken de canlari çok acıyor. Yaşamak istiyorlar öyle veya böyle sebebi de sizin oglunuzun parmağına bilmem ne olmuş. Sizin için öyle değildir mutlaka ama benim için oğlunuzun parmağı o hayvanın ölümüne sebep olacak kadar önemli değil. Ondan daha degerli de degil.İkisi arasında da bağ yok zaten kurban bayramı falan filan keseceksiniz bir tane daha kesin
Yapacak bir şey yok kurban Bayramına da . Bütün gece uyumayacagim her şey bittikten sonra uyanayim diye .

Ben hayvanların tamamen bize hizmet için yaratildigina inanmıyorum. Kurban olacak hayvan mutlu olurmuş safsatalarina da inanmıyorum .sinir sistemleri var ve canlari yanıyor, yaşamak istiyorlar , devrilirken canlari acıyor , bıçak bogazlarini keserken de canlari çok acıyor. Yaşamak istiyorlar öyle veya böyle sebebi de sizin oglunuzun parmağına bilmem ne olmuş. Sizin için öyle değildir mutlaka ama benim için oğlunuzun parmağı o hayvanın ölümüne sebep olacak kadar önemli değil. Ondan daha degerli de degil.İkisi arasında da bağ yok zaten kurban bayramı falan filan keseceksiniz bir tane daha kesin
Yapacak bir şey yok kurban Bayramına da . Bütün gece uyumayacagim her şey bittikten sonra uyanayim diye .
Cok tatlisiniz:)sevdim sizi duygusal bayan

sen ne zirvaliyon ya kurban nedir bikiyomusun safsayaymis bey Allahim.senin neye inandigin kimseyi bağlamıyor bizim dinimizde kurban adak var seninkini bilemem...burdan saçma sapan düşüncelerini paylaşma. memnun deyilsen terket! bu memleketi istedigin yere gule gule....kurban kesilmeyen cooookkk ülke var

Çok üzüldüm yavrunuza Rabbim daha büyük dertlerle imtihan etmesin. Acaba bir adak vs adadiniz mi zamanında yerine getirmediğiniz. Bizde eşim çok büyük iki kaza atlattı oğlum öyle çok hastalandi bunu düşündük bir şekilde birşeyler yaptık. Birde sık sık nazar icin okuyun inşallah Allah yavrunuzuda yuvanizida korusun.

Çocuk açısından dusundugunuzdede inşallah anne sefkatiyle atlatirsiniz. İlginizi daha fazla gosterin. Kendinizi yipratmayin inşallah sağlığına kavuşunca konuşması vs ile ilgili uzman yardımı alırsınız. Bende kızınız yaşlarında belden aşağısı ağır yanık olan bir kaza geçirmişim ve sürekli ölü deri temizlenmiş. Bu surecte tepki olarak kendimi konuşmaya kilitlemisim. Narkozsuz çocuk için acılı bir surec. Tam iyileşme gostermis ardına soğuk havale geçirmişim vurulan penisilin iğne yan etki yapmış felcin kıyısından donmusum... şuan çok sukur bir kac yanık küçük izler dışında iyiyim hayal meyal hatırlıyorum. Çok uzun oldu ama tek olmadığınızı bilin diye paylaşmak istedim duam minik prensesinizle inşallah....

Çok geçmiş olsun. Allah en kısa zaman da şifasını verir inşallah.Üst üste gelince çaresizlik hissediliyor. Siz güçlü olun, inaçlı,pozitif olun kızınıza da yansıyor sonuçta.

Ramazanın yüzü suyu hurmetine Allah sana yardım etsin ve kızına acil şifalar versin inşallah. Gerçekten zor günler geçirmişsin ama zamanla bunlarda geçer. Ama ablacım niye 2 yaşında demek yerine 26 aylık diyorsun ya?

sen ne zirvaliyon ya kurban nedir bikiyomusun safsayaymis bey Allahim.senin neye inandigin kimseyi bağlamıyor bizim dinimizde kurban adak var seninkini bilemem...burdan saçma sapan düşüncelerini paylaşma. memnun deyilsen terket! bu memleketi istedigin yere gule gule....kurban kesilmeyen cooookkk ülke var
Kibledim banlanacaksin

Allah yardimciniz olsun tez sifa versin cocugunuza, ben inancli bir insanim o yuzden, duanin, yapilan yardimlarin verilen sadakanin herzaman bir belayi def ettigini dusunurum. Onun disinda tabikide bebekli bir aile bebegin girip ciktigi evlerde cok dikkatli olmali, cam sehpa mesela olmamasi lazim bebekli ailenin evinde, bebegin guvenligi mi onemli evin susu mu ?
Sizde birazcik bazi seyleri daha bilincli yapn evinizi esyalarinizi cocugun girip ciktigi ortamlari guvenli hale getirin.

Dedigim gibi tedbirli olun vede duadir sadakadir yardimdir bunlari ihmal etmeyin.

Insallah tez zamanda iyilesir.
Kesinlikle katılıyorum..yapılan sadakalar cok önemli bak bu mübarek günlerde sadakanı fitreni ver kızının Can'ına hayrına.allah bu kadarıyla sizi sınamış olsun sen stresli ve panikli olmamaya çalış cünkü çocuklar anne Nasıl tepki verirse öyle alıyor olayı.sen sakin olmaya çalış.daha dikkatli ol ve bol bol dua et.ben Kadir gecesinde bebegim icin camide dua okuttuk lokum dağıttık ve Allah nasip ederse Türkiye'ye gelince şükür kurbanını keseceğiz kızıma.bşr yaşına girmiş olacak.allah evlatlarımızla sınamasın bizi.sabır ve güç diliyorum

Gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarınıza, çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin

Evinizde ve kv nin evinde tüm ev güvenlik önlemlerini alın, şimdiye kadar dikkat etmemişsiniz bundan sonra dikkat edin ne olur yalvarıyorum o can size emanet
Dekorasyondan vs çook daha değerli o can.

Bizim evimizdeki önlemler

Kapılarda kapı tutucu
Camlarda cocuk kilidi
Bütün sivri köşelerde köşe koruyucu
Bütün cam eşyalarortadan kalktı, sehpa da , süslerde
Tv duvara monteedildi
Mutfak kapısına çocuk güvenlik kapısı
Çaydanlık , tencere asla mutfaktan çıkartılmaz
Prizlerde priz kapağı
Vitrin ve kitaplığın camları baloncuklu naylonla kaplandı
Odasında yangın alarmı
Ortalıktaki kablolar kaldırıldı
Mutfakta bıcaklar tezgah stunde endip köşede
Çekmecelerde,dolaplarda( hepsinde değil) çocuk kilidi
Bütün büyük eşyalar dolap,kitaplık,büfe vb duvara sabitlendi
Daha şimdi aklıma gelmeyen şeylerde vardır kesin

Emeklemeye başladığı andan itibaren bunlara dikkat ettik ve hala ediyoruz
Çocuğa güven olmazsiz önleminizi alın, artık "evkazası " yaşaması. kızınız,
buyuklere bakmayın amma abartıyorsun bizim zamanımızda yoktu vs derler.
O zamandaki çocuk ölüm oranlarına bakarsanız 0-5 yas arasıher aileden 1 çocuk ölüyormuş nerdeyse.

Bende kesinlikle sadaka dan yanayım bu kurban olur veya gücünün yettiği en ufak bişey hiç fark etmez rabbim korusun yavrularimizi

Meraba cok mutsuzum belkı bır kısi bana dua eder bır akıl verır dıye yazıyorum .. 4senelık ewlıyım 26aylık kızım var kızım 16 aylıken cay dokuldu ustune yandı gogsu konum burada zaten cok kotu gınlerdı sonra tam atlattım gecen hafta bugun kızım yukarda kayınvalıdemde ıdı bende tuvalet egtımne basladhım ustunu ıslattı bnde asagıya alt kata ewıme gıttı ust almak ıcın hem aksam namzını kılım cıkarım dedım tam kılarken yukarda ses geldı hıssetım bırsey oldu ardından hızlıca cıktım kı yerler kan kızım cam sehpaya elını attgı gıbı ındrmıs ayagına hemn gtrmuslerdı ben kostum gıttım tendom kesıgı ımıs dıkılmesı lazım dedıler baska hasteneye gotrduk orada acıl amelıyata alındı kızımı amelıya alırken agladı yabancı ınsanlar cok koktu ardından dıkılmıs alcıya alındı ayagı atelle.. Sımdı bı ay kalcak yuruyemıyor cok zor cok kıtuyuz derken annemler dun geldi ablamla kalmaya yardim etmek icin gece bu sefer birde saat patlama oldu kayinvaldm kapiya vurdu kizim kacin yangin cikmis binada duman alti cok
Kottuydu hemn kizimi aldim annemle camdan bagrdik yardim diye kizim da ameliyatli Allah razi olsun ki bi kac genc haber verdi itfaiyeye ama duman alti o genclerden biri kiZi ver ddi birinci kattayiz guvendik bi suru kisi omuz verdi aldilar kizimi Allah yardim edenlerden razi olsun bu dunyada tasa ayagi degmesin onlarin sonra yangin sondu beni de aldilar kizim gene korktu dili tutuldu zaten yurumuo bide konusmadi sabah konusmaya basladi cok sukur Simdi sizden ricam nolur biriniz bana guc versin birsey desin neden boyle oluyor neden bilmioyirm sanki karanlik icindeyim cok korkuyorun kizima birsey olcak diye ayagida kaynastimi bilmiorum yurur mu bilmiorum dua edin nolur nolur Allah razi olsun hepinizden
Cok gecmia olsun hic bkr dert yalniz gelmez giderkende yalniz gitmez.
Bak benim yegenim sag kolunu asansore kaptirdi 4 yasindayken cok kotu olduk hastahanede yatti 4 kisilik bir odaydi iyi dinle yan tarafinda bi cocuk 5 yasinda kazada bacagi kopmustu protez takilacakti.kqrsisindaki yatakta dogustan ozurlu bel kemiginde uzama olan belden asagisini hisetmeyen bir kiz cocugu vardi onun yan tarafinda otistik hic konusamayan bir cocuk vardi cenesi kirilmis ameliyat olmustu annesi neden kirildigini bilmiyordu merdiven dustugunu tahmin ediyordu cunku cocuk konusamiyordu.
Ablam halimize sukur bak hepsinin sorunu ne yazikki kalici bizimkinin kolunda iz kalacak varsin kalsin dedim.emin ol sende hastahaneleri bir dolas halne sukredersin.
Allah sifa versin

Ya niye kan akitilmak zorunda ben de bunu anlamıyorum.
Fakir sevindir kan akitacagina daha iyi .

Adak her türlü adanabilir zaten ama adak ve kurban Hz.İbrahim'den bu yana gelen bir şey. Detaya giremiyorum şu anda konu kapanmasın. Bir şeyi eleştirirken önce bilgi sahibi olun.
O adak kurbanları aşevlerine bağışlanıyor ayrıca. Meralarda otlanan, yatan hayvanlar değil onlar.

Back
X