- 25 Ocak 2014
- 434
- 871
- 303
- 35
- Konu Sahibi birumutturyasamak
Sağdığınız süt sizin süt üretiminizle ilgili fikir vermez. Bebek her zaman daha çok emer. Neden 3 saatte bir veriyorsunuz? Bebek her ağladığında,her istediğinde verin. Ama 3 saat içinde tekrar tekrar emmek isterse hep aynı memeyi verin. Mesela saat 1 de emdi,bi saat sonra tekrar istedi yine aynı memeyi verin. Bu bebeğin yağlı süte ulaşmasını ve karnının gerçek anlamda doymasını sağlar. İlk gelen süt şekerli suludur,bu bebeğe yalancı bir doygunluk hissi verir ve uykuya dalar. Tekrar istediğinde aynı memeyi vermeniz onun doyurucu besleyici olan yağlı süte ulaşmasını sağlar. Ve her emzirme sonrası sütünüzü sağabilirsiniz.
Mutlaka emzirme kampı yapın en az 3 gün. Bebeğiniz uyudukça siz de uyuyun. Hatta bi yakınınızdan yardım alın. Bebeğe siz uyurken baksın. Siz sadece yeyin için emzirin dinlenin. Bu sütünüzü artıracaktır. Birçok anne var böyle sütünü artıran. Sizin yerinize bebeğe bakan kişi mutlaka bebek her ağladığında sizi uyandırmalı ve emzirmelisiniz,uyuyosunuz diye uyandırmamazlık yapmamalı. Uyuyamasanız bile uzanın. İncir süt üretimini artırır. İncir ve üzüm kaynatıp hoşaf yapabilirsiniz. Ve mutlaka günde 3 lt su. Bebeğinizi emzirirkende Allah'ım evladımın rızkını artır diye dua etmekte sizi sütüm yetmiyor mu düşüncesinden ve doğal olarak stresten uzak tutar. Bol sütünüz olsun inşallah.
Mutlaka emzirme kampı yapın en az 3 gün. Bebeğiniz uyudukça siz de uyuyun. Hatta bi yakınınızdan yardım alın. Bebeğe siz uyurken baksın. Siz sadece yeyin için emzirin dinlenin. Bu sütünüzü artıracaktır. Birçok anne var böyle sütünü artıran. Sizin yerinize bebeğe bakan kişi mutlaka bebek her ağladığında sizi uyandırmalı ve emzirmelisiniz,uyuyosunuz diye uyandırmamazlık yapmamalı. Uyuyamasanız bile uzanın. İncir süt üretimini artırır. İncir ve üzüm kaynatıp hoşaf yapabilirsiniz. Ve mutlaka günde 3 lt su. Bebeğinizi emzirirkende Allah'ım evladımın rızkını artır diye dua etmekte sizi sütüm yetmiyor mu düşüncesinden ve doğal olarak stresten uzak tutar. Bol sütünüz olsun inşallah.