Çok üzgünüm

bence eşinde sorun arkadaşım. üzülmene gerek yok. kendi eksiklikleri olduğu için senide eksikli gösterip rahatlıyor. almancayı öğrenmek zorunda. eşini yönlendirip kurs almasını sağlarsan, hem çok olan zamanını seni üzmek için kullanmaz, hemde kendisine faydası olur.

yorulmadığı için eve yorgun gelmenin ne demek olduğunu bilmiyordur. biraz zaman tanıyın bence aşılamıyacak gibi bir sorun değil.

Arkadasım konu eskiden gamzeliyaralım dı galiba niki aynı onun konularına benziyor Bu Almanyaya giden türk erkeklerine herhalde bir şeyler oluyor kendilerini bir halt zannediyorlar galiba ezik oldukları için

aynen benim bir akrabam var böyle .. ben türkiyede 1 yılda öğrendim almancayı üstelik üniyle beraber, o sıkıp da 17 yılda almanyada öğrenemedi almancayı ,bir de 2 cocuk var ,onların sorumluluğunu da attı gelinin üzerine yazık ya cok acıyorum kadıncağıza ..

canım benim gerçekten bilmemek değil öğrenmemek ayıp bilmiyo olabilirsin ama evliliğin sağlığı için biran önce öğren severek yaparsan yani yemeklerine sevgi koyarsan güzel olur erkekler böyle istedikleri herşey hemen olsun istiyorlar eğitmeklede olmuyor benim eşim elini sıcak sudan soğuk suya sürmez ama çokda titizdir herşey dörtdörtlük olsun ister çocuğuma bunu yaptırmayacağım dedim o herşeye yardım edecek hayat müşterek dedim ama oğlumda babası gibi yaratılıştan geleni değiştiremiyosun maalesef bu durumda size çok iş düşüyor öğrenmek için daha fazla çaba sarfet kendine laf söyletme evlilik fedakarlıkla yürür yemekde senin görevin bunun için çaba göster nacizane fikrim

nekadardır orda yasıyor esın bılmıyorum ama neden yarın kalan zamanda dil oğrenmıyor?sen gelene kadar yemeklerı neden o yapmıyor ılla kadının ısı oldugunu nerden cıkardın kı hayat musterek yarım gunden sonra eve gelıp napıyor kı kendını boşa sucluyorsun sana destek olmadgı ıcın sende kendı tabırınle yetstıremıyorsun hıc bısyı sana muhtac kaldgından dolayı senı ezmeye calşıyor bırak begenmeyen kendı yapsın

canım benim hiç üzme kendini iyi bir evhanımı değilim diye
eşin anlayışsız
zamanla törpülenir inşallah

canım eşin çok anlayışsızmış bende senin gibi çalışıyorum eşim işten geldiğinde yemek yokmu demez ne varsa getir yiyelim der.yemek yapıyorum yapamadığım günlerde oluyo.eşin sana muhtaç gibi bi bakımada almanca bilmediği için o yüzden bu onu kaldıramıyo herşeyi bahane etmeye başlıyo.yemek yapmayı öğrenirsin yemek kadar kolay bişey yoktur.yemek kitaplarına bakarak yapmayı dene bence.herşey düzelir inşl.:Saruboceq:

ben 1 senelik evliyim 21 yasimdayim yemegin y sini bilmezdim ama baya hevesliyimdir internette cok kolay ve lezetli tarifler var deneye deneye alisiyosun ilk baslarda 1 corba 1 makarna icin bile 2 saat ugrasirdim simdi alistim corba yemek tatli salata en fazla 2 saatimi aliyor bi de mesela bos zamanlarinda buzlukta saklayabilecegin yemekler yap genelde hersey oluyor biber bile doldurup atiyorum yapacagm zaman 5dkda hazir sigara boregi fln da bole cok kolay oluyor... Sna bi blog onereyim cok guzel ve pratik yemekler var http://www.portakalagaci.com cok isine yarayacak bi goz at.. ayrica esinin yaptigi hos deil bu konu da anlayisli olmasi gerekiyor aksama kadar calisiyosun sonucta mutfaga beraber girmeniz bi cozum olabilir belki... Hem eglenceli vakit gecirirsiniz hemde yukun hafifler..

neden eşinizden yardım istemiyosunuz siz ondan çok çalışıyosunuz.ev işleri yemek asla bayana ait görev değildir eğer bayanda çalışıyosa.eşiniz rahatına çok düşkün galiba bence biraz bu konularda uyarsanız iyi olacak eşinize yoksa hep üzülen ve kırılan siz olursunuz

kizlar biz esimle yeni evliyiz. ikimizde calisiyoruz o yarim gün bense sabahtan aksama kadar. isim, maasim cok iyi. seviyorumda isimi. neyse, esim almanca bilmiyor ve herseyine zaten ben kosturmak zorunda kaliyorum, eh bunu o buraya gelmeden böyle olacagini biliyordum bu yüzden hep sabrediyorum hep elimden geldigince islerimizi halletmeye calisiyorum. esim bir seyde aksilik cikinca hemen beni suclar oldu sen bilmyiorsun anlamiyorsun falan diye. aksamlari eve gelmeden islerimiz oluyor veya beni duraktan aliyor markete gitmek istiyor bende tabi yaninda gitmek zorunda kaliyorum. eve geldigimizdeysede karnim acikti diye tutturuyor, iki ayagimi bi pabuca sokuyor resmen. bende alel acele birseyler yapmaya calisiyorum bazen oluyo bazen olmuyo bence gayet normal yani herzaman yemek güzel olacak diye birsey yok bence. ama onca ben yemek yapamiyorum hic bir isim düzgün degil falan. ben hep okudum ve calistim annem yapar ben yerdim yani cok öyle yemek yaptigimda söylenemez. tmm yapamiyorum bende yapabilmek isterdim ama onun istedigi yemekleri okadarcik zamanda yapabilmekte imkansiz. neyse bugün ise o benden erken cikmisti bende cikarken pencereyi acik unutmusum. az önce eve geldi aradim napiyorsun falan diye. basladi bu sen ne kadar sorumsuzsun cami nasil acik birakirsin, sen kadinmisin, ne yemegin güzel olur ne sorumluk sahibisin diye bagirdi bana. cok üzüldüm, is yerinde agladim. hala cok üzgünüm. birseyi düzgün yapayim derken baska birseyi yanlis yapiyorum. cuma günü seminarim vardi. patronumla ve iki erkek daha gitmek zoruindaydim. 3saatlik uzaktaydi. zaten ona kizgin elalemin erkekleriyle saga sola gidiyorsun diye. ben niye düzgün ev hanimi olamiyorum? okadar hem calisip hemde evinde herseyi yetistiren yapan ve mutlu olan bayanlar var ben neden yapamiyorum? lütfen yardim edin, fikir verin nasil düzeltebilirim bu durumlari mafoldumben

Başka bir isimle üyelik alıp yine aynı konuyu açmışın arkadaşım ben bunu aylar önce okudum

Afedersin ama eşin dalından yeni kesilmiş bir odun.
Hiç kendini suçlama. Sakın üzme.
Eşini yontmaya çalış canım bunun başka çözümü yok.

aman be canım normaldir bende yeni evlendiğimde hiç birşey yapamazdım hatta hiç unutmam bir bezelye yapmıştım yanmıştı deneye yanıla oluyor be canım şimdi ise orduya yemek yaparım
bence eşin yalnış kelimeler kuruyor yemek yada temizlik sadece kadının görevi değildir hayat müşterektir çalışmaya gelince kadında erkekte bir ya neden ev işlerine gelince kadının görevi oluyormuş bence bir kerede eşin yapsın sende onun yaptığı yemeğin tadına bak bakalım
ama benim fikrim canım yemeklerini akşamdan yap ben öğle yapıyorum eve gelincede herşey hazır olur yanınada bir salata yada ne bileyim bir cacık falan yaparsın hemencecik bide yemek yapmayı bilmiyorsan vede başkalarına sormak istemiyorsan yemek kitapları al bak bu sitedede bir sürü tarif var bak deneye yanıla kesin yaparsın böyleliklede herşey halolur
eşine gelince onunlada karşılıklı konuş oda geriye kalan yarım gününde almanca ders alsın böylelikle herşeyinide kendi yapmış olur

canım sende hep bi eşini savunma görüyorum oda farkında o yüzden yüz bulup birde astar istiyor Allah aşkına tavır koyun çizgini belli et be güzelim bak şimdi
2 gün onla dışarı çıkma sensiz dışarda sudan çıkmış balığa dönecek
yemekmi beğenmedi bi süre yapma yetişemiyorum de açsan sen hazırla yiyelim
ev dağınıkmı diyor topla ozaman diyeceksin hayat müşterek
şu güne kadar kendinden çok taviz vermişsin artık verme önceki mesajımda yazdım beğenmiyorsa kapı orda türkiye uçakla kaç saatki gitsin anası yapsın yedirsin :/

Erkekler eşlerinin kendilerinden az yada çok başarılı olmalarını pek hazmedemezler.
Almanca biliyor olman, işindeki başarın v.s. onda eksiklik duygusu oluşturuyor olabilir.
Siniri,öfkesi sana değilde , içinde oluşturduğu eksiklik duygusunadır.
Sen mutfakta harikalar yapsanda o üretir birşeyler yine gibime geliyor.
Eşine, bunu yapmayı bilemedim,nasıl yapayım gibi ondan fikir aldığını hissettirecek sözler söylemen O'nu iyi hissettirecektir. Kendi içinde kendini dengeler belki zamanla,

kizlar biz esimle yeni evliyiz. ikimizde calisiyoruz o yarim gün bense sabahtan aksama kadar. isim, maasim cok iyi. seviyorumda isimi. neyse, esim almanca bilmiyor ve herseyine zaten ben kosturmak zorunda kaliyorum, eh bunu o buraya gelmeden böyle olacagini biliyordum bu yüzden hep sabrediyorum hep elimden geldigince islerimizi halletmeye calisiyorum. esim bir seyde aksilik cikinca hemen beni suclar oldu sen bilmyiorsun anlamiyorsun falan diye. aksamlari eve gelmeden islerimiz oluyor veya beni duraktan aliyor markete gitmek istiyor bende tabi yaninda gitmek zorunda kaliyorum. eve geldigimizdeysede karnim acikti diye tutturuyor, iki ayagimi bi pabuca sokuyor resmen. bende alel acele birseyler yapmaya calisiyorum bazen oluyo bazen olmuyo bence gayet normal yani herzaman yemek güzel olacak diye birsey yok bence. ama onca ben yemek yapamiyorum hic bir isim düzgün degil falan. ben hep okudum ve calistim annem yapar ben yerdim yani cok öyle yemek yaptigimda söylenemez. tmm yapamiyorum bende yapabilmek isterdim ama onun istedigi yemekleri okadarcik zamanda yapabilmekte imkansiz. neyse bugün ise o benden erken cikmisti bende cikarken pencereyi acik unutmusum. az önce eve geldi aradim napiyorsun falan diye. basladi bu sen ne kadar sorumsuzsun cami nasil acik birakirsin, sen kadinmisin, ne yemegin güzel olur ne sorumluk sahibisin diye bagirdi bana. cok üzüldüm, is yerinde agladim. hala cok üzgünüm. birseyi düzgün yapayim derken baska birseyi yanlis yapiyorum. cuma günü seminarim vardi. patronumla ve iki erkek daha gitmek zoruindaydim. 3saatlik uzaktaydi. zaten ona kizgin elalemin erkekleriyle saga sola gidiyorsun diye. ben niye düzgün ev hanimi olamiyorum? okadar hem calisip hemde evinde herseyi yetistiren yapan ve mutlu olan bayanlar var ben neden yapamiyorum? lütfen yardim edin, fikir verin nasil düzeltebilirim bu durumlari mafoldumben

becerikli olamıyor olabilirisiniz.ama eşinizde bence ilk önce size değer vermesini öğrensin.ayıp yaptığı. hem çalışıp hem yemek yaptığınıza şükretsin.

Yurtdışına sonradan giden erkeklerin hepsi kompleksi oluyor, oaraya dayanamayıp geri geliyorlar. Hiç şaşaırmadım valla.
Eşini karşına alıp bize yazdığın gibi anlatacaksın başka yolu yok.

Yemek bloglarını takip et.KK'da denenmiş çok güzel tarifler var mesela...

Bu tavsiyem eşine hak verdiğim anlamınıda taşımasın.Bana kalsa erken gelen yol alsın,akşama kadar boş durmakla ahkam kesmekle olmuyor bu işler.

yemek yapmayi bilmiyorsun ogren diyene kadar kendi oturup dil ogrensin..begenmiyorsa isten gelince de girsin mutfaga yapsin..yemek zamanla olur..ben netten tarifler bulup,cikti aliyorum..onlari dosyaya koydum..oradan bakip yapiyorum.
ayrica simdiden her sorumlulugu bu kadar uzerine alma..gerektiginde tavrini koy..sen sessiz kaldikca,o uzerine gelir..
valla ben hic acimiyorum aksamlari cayimi,kahvemi istiyorum.mutfakta isim varsa gel sende diyorum..ben yemek yaparken ondan da yardim istiyorum..temizlik yaparken de mutlaka gorev veririm.cok alttan alma.azcik disini goster..birde evde esinle almanya konus,ogrensin..yoksa nasilsa sen biliyorsun diye ugrasmaz.

Back
X